Şimdi Ara

HOBİ BAHÇELERİ, az gelirli insanların mutluluğudur YIKILMASIN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
6.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hobi bahçelerinin yeni çıkan yasayla yıkılacağı söyleniyor. Ben 2 yıl önce kooperatif vasıtasıyla bahçe satın almıştım . Fidanlar dikmiştim . Onlara gözüm gibi bakıyorum . Her bir sürgününü oturup izliyorum .

Biz az gelirli vatandaşlar için nefes alabileceğimiz yerler oldu hobi bahçeleri. Bir dönüm arazime 52 m2 yer yapmıştım ağaçtan. Maalesef bahçeye gittiğimizde yamur yağdığında sığınacak bir yere ihtiyaç duyuyoruz. Bir de tuvalet ihtiyacaımız filan oluyor. O yüzden böyle bir kulübe yaptırmıştım . Şimdi yıkılacak deniyor . Bu bizlere reva mı ?

İnternetde yıkılmasın diye gruplar kuruldu . Sizce bu işin sonu ne olur ? Çok üzülüyorum dikdiğim fidanlara , çiçeklere yazık olacak diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 15 Kasım 2020; 14:42:15 >

• Hafız olayı demokrasi yapıp mağdur edebiyatı yapmayın
    Kaldırılacak olan bahçeniz değil tarım arazine yapılan yapılar.
    Yani senin ağaçların vs gitmiyor o ağaçların olduğu yer tarım arazisi oraya yaptığın ev gidecek sen şimdi basit sanıyorsun fakirim diyorsun da zengin de olan villa yapıyor yani bence haklı olay kimse tarım arazisine baraka ev villa yapmasın
    He sen yine baraka mı istiyorsun tarım arazisi olmayan statüye sahip bir bahçe arazi alabilirsin o zaman istersen gökdelen dik kimse karışmaz
    Ha işte en iyi taktik ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler. Şimdi önce mühür vurup sonra açacaklar biz de alkışlyacağız. Ne zararı var garibanın hobi bahçesinin insana. Avrupa da Amerika da insanlar müstakil büyük bahçeli evlerde rahat rahat yaşarken biz apartman içinde dahi bir ev almak için en az 10 yıl çalısıyoruz, neyse söylenecek cok sey varda..
    Yav arkadaşlar . Diktiklerine bir şey yapılmış olur, kulübe yıkılsa . Villa demiyor bakın , kulübe diyor . Açık alandasın ve çişin geldi ne yapacaksın . Yada birden yağmur bastırdı , hortum çıktı , nereye sığınacaksın.
    Benim bi yakınımda almıştı kooperatif den. Şimdi adamın Evi yıkılırsa , bi daha gitmem ben oraya diyor .
    Bunca zaman neden ses çıkarılmadı o zaman .
    Yada satanlar köşeyi döndü, onlara neden bi yaptırım olmadı ....
    Birde karşı tarafın yerine koysak kendimizi ... nerde ...
    Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    K Kerasuslu demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör

Hocam yalnız böyle bir uygulama vardı. Kooperatifleşme vardı bizlerde satın aldık. Ağaç diktik , çiçek diktik. Bunun kime zararı olabilir ki.

Bundan sonra bu uygulamayı kaldırır devlet olur biter. Bizlerin ne suçu var ...

Eğer cezalandırılıacaksa , buraları satanları cezalandırmak gerekmez mi ?

Altta paylaşacağım yazı Facebok da ( HOBİ BAHÇESİ NEFES ALDIRIR (HobiBahçeleri Yıkılmasın) gruptan ALINTIDIR ...

HOBİ BAHÇELERİ YIKILSIN DİYEBİLENLERİ ANLAMIYORUM.

Kıt kanaat geçinirken , borca girip hobi bahçesi aldık. ( bizim gibi insanlar zaten Triblex Villa almayı hayal edemez). Sonra içerisine fidanlar , çiçekler diktik. Çocuklarımız toprakla buluştu. Şehrin dumanından haftada bir bahçelerimizde nefes aldık. Ben ve benim gibi bir sürü bahçe sahibi kulübeyi yapmak için (30-40 bin) kredi çektik. Bu bahçeleri bizler parayla aldık. Komşularımızla sebzelerimizi paylaştık. Çiçek tohumları ayırdık bir sonraki seneye dağıtmak için. Bizler bahçelerimizde tuvalet ihtiyacı oluyor . Bizlerde insanız. Nereye gidebilirsiniz. Bir kulübeye ihtiyaç oluyor. Yağmur yağınca başımızı sokacak yere ihtiyacımız oluyor.... İzmir depreminde bu kulübeler , insanlara yuva oldu...

Bizler devletin arazisini çevirip gasp etmedik. Kimseye de zarar vermedik. Diktiğimiz ağaçlarla belkide binlerce insana oksijen kaynağı olduk. Eski hobi bahçeleri alanları olarak , hiç bir hakkımız olmamalı mı? Elimizden bahçelerimiz uçup gitse ne olacak. Köylü gelip orada tarım mı yapacak. Köylü zaten bizler bahçeye geldik diye mutlu oluyor. Onlardan traktör kiralıyoruz. Onlardan tohum alıyoruz. Onlardan süt, bazlama (ekmek) alıyoruz. Onlardan gübre alıyoruz. Köylü mutlu bizlerden...

Düşünün Hollanda yı bir avuç yeri doldurup tarım yapıyor. Bizim ülkemizde hobi bahçelerinin tuttuğu yer, bir avuç bile etmez. Tarım yapacak yerlerin tamamını bizler mi zaptettik?

Ve yıkılsın diyen insanlara anlam veremiyorum . Yazıktır arkadaşlar. Keşke sizinde bahçeniz olsaydı , ve keşke komşu olabilseydik... Ve sizlerle 2 tane domates , 3 tane salatalık paylaşabilseydik... Keşke sizlerle bir bardak çay içip dertleşebilseydik. O zaman anlardınız içimizdeki acıyı... Eskiden birilerinin evi yıkılınca içimiz yanardı, bizim olmasa bile. ne hallere geldik... ( HOBİ BAHÇESİ NEFES ALDIRIR (HobiBahçeleri Yıkılmasın) FACEBOOK DA BİR GRUP DAN ALINTIDIR...

ALINTIDIR. ''HOBİ BAHÇESİ NEFES ALDIRIR (HobiBahçeleri Yıkılmasın).''

YIKILINCA MUTLU OLACAK İNSANLAR VAR . NE ACI !!!

Köylü maalesef 10 -15 yıldır ekmiyordu aldığımız hobi bahçelerini . Yıkılsın diyen arkadaşlara hobi bahçesinin etrafını gelin sizlere gösterelim . Tamamen kıraç ekilmiyor. Bizler kooperatif diye bir şey vardı , o yüzden aldık bahçelerimizi . Parasını da ödedik. Ormanı çevirip yada devlet arazisini çevirip bahçe yapmadık. Bunları yapanlara sesimiz çıkarmıyoruz ama nedense!!!

Tarım arazilerine AVM ler , rezitanslar yapılıyor, hiç sesinizi çıkardınızı mı arkadaşlar? Hiç bir yerde yazdınız mı ? Büyük şirketlerin orman arazilerine yaptığı Oteller için bir yerlerde itiraz ettiniz mi ? Bizim bahçelerimiz 40-50 tane büyük Otelin ( AVM nin ) kapsadığı yer kadar tutumuyor , bunları biliyormusunuz ?

Hobi bahçelerimizin tutuğu alan topralarımızın yüz milyonda biri kadar değil. Ülkemde milyon dönümlerce arazi var tarım yapılıyorda , bizler mi engelliyoruz? Lütfen aklı selim düşünelim . Yazıktır. Bizler orta ve az gelirli aileleriz. Gücümüz villalara yetmez. Hobi bahçelerini alıp, fidanlar çiçekler dikip büyüttük. Bunun kime zararı olabilir ... Çocuklarımıza toprağı öğrettik...

Yıkılsın diye bilen arkadaşlar , keşke sizlerinde hobi bahçesi olsaydı. Keşke komşu olup , salatalık , domates, çiçek tohumları paylaşabilseydik sizlerle. Keşke oturup iki kelam etseydik , anlardınız bizleri...

Orman arazilerine , tarım arazilerine binlerce Büyük Otel dikilmişken, 5-10 ağaç dikip , çiçek yetiştirdiğimz behçeler için yıkılsın diyenleri görünce , İçim acıyor...

Yıkıcı olmayalım lütfen , ne yapabiliriz onu düşünelim....

• İster grup isterseniz uzay da pankart açın.Ne denirse o olur.
    Mantık aramayın.Kırmızı renge kırmızı dersiniz ama birisi mavi derse çözümü yoktur o renk artık mavidir.
    Acı ama gerçek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: timucinkalorifer

İster grup isterseniz uzay da pankart açın.Ne denirse o olur.
    Mantık aramayın.Kırmızı renge kırmızı dersiniz ama birisi mavi derse çözümü yoktur o renk artık mavidir.
    Acı ama gerçek.

Haklısınız fakat daha önceden alanların ne suçu olabilir ki. Zaten kooparetifleşme yasaldı ve bizlerde parasını ödeyip aldık . Önce alanlara bir düzenleme getirilmesi daha doğru olmaz mı sizce ?

• Adalet fakire işler, zengine nüfuslu insana değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: espial

Adalet fakire işler, zengine nüfuslu insana değil.

Haklısınız hocam . Bizler villalar yapmadık ki. Zaten Villa hayalim hiç olamadı...

Yazık olacak binlerce fidana ... Ormanların içine binlerce Büyük Otel yapıldı . kimse hiç bir şey diyemedi. Her şehirde kazulet gibi AVM ler dikildi . Kimsenin gıkı çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 15 Kasım 2020; 14:52:9 >
  • Valla tahminimce yıkılmaz ama, kayıt yapmanız istenir kayıt yaparken para yatırmanız istenir, hatta yıllık vergi bile konabilir emlak vergisi vb gibi, yoksa para harcayıp yılmazlar. Amaç para toplamak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: determinant1

Valla tahminimce yıkılmaz ama, kayıt yapmanız istenir kayıt yaparken para yatırmanız istenir, hatta yıllık vergi bile konabilir emlak vergisi vb gibi, yoksa para harcayıp yılmazlar. Amaç para toplamak.

Umarım dediğiniz gibi olur . Fakat bazı bahçelere gelip mühürler vurulmaya başlanmış...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • erdalyel E kullanıcısına yanıt
    Ha işte en iyi taktik ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler. Şimdi önce mühür vurup sonra açacaklar biz de alkışlyacağız. Ne zararı var garibanın hobi bahçesinin insana. Avrupa da Amerika da insanlar müstakil büyük bahçeli evlerde rahat rahat yaşarken biz apartman içinde dahi bir ev almak için en az 10 yıl çalısıyoruz, neyse söylenecek cok sey varda..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bahçeyimi kulübeyimi yıkıyorlar?
    Prefabrik ev yasaldı diye biliyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşallah yıkarlar. reisim isterse her yer yıkılır isterse dünya bile dönmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 15 Kasım 2020; 14:7:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

bahçeyimi kulübeyimi yıkıyorlar?
    Prefabrik ev yasaldı diye biliyordum

Kulübeyi yada prefabrik yapıyı yıkacaklarmış. ( Abartıpda içine 3 katlı villa yapanları cezalandırsınlar ) O zaman insanlar tuvalete nereye gidecekler. Yağmur yağsa nereye sığınacaklar... Hatta bütün bahçeyi tarıma kazandıracaklarmış. Bir kısım insan, tel örgüler de yıkılacak diyor. Anlam veremedim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

inşallah yıkarlar. reisim isterse her yer yıkılır isterse dünya bile dönmez.

Sanırım kinaye yaptın arkadaşım.

Umarım kinaye yapıyorsundur ...

• Az gelirli insanların mutluluk kaynağıysa yıkılsın HOBİ BAHÇELERİ, az gelirli insanların mutluluğudur YIKILMASIN... 

• quote:

Orijinalden alıntı: üç f

Az gelirli insanların mutluluk kaynağıysa yıkılsın  

Hiciv sanatını kullanan arkadaşların olması ne güzel...

• Altta paylaşacağım yazı Facebok da ( HOBİ BAHÇESİ NEFES ALDIRIR (HobiBahçeleri Yıkılmasın) gruptan ALINTIDIR ...

HOBİ BAHÇELERİ YIKILSIN DİYEBİLENLERİ ANLAMIYORUM.

Kıt kanaat geçinirken , borca girip hobi bahçesi aldık. ( bizim gibi insanlar zaten Triblex Villa almayı hayal edemez). Sonra içerisine fidanlar , çiçekler diktik. Çocuklarımız toprakla buluştu. Şehrin dumanından haftada bir bahçelerimizde nefes aldık. Ben ve benim gibi bir sürü bahçe sahibi kulübeyi yapmak için (30-40 bin) kredi çektik. Bu bahçeleri bizler parayla aldık. Komşularımızla sebzelerimizi paylaştık. Çiçek tohumları ayırdık bir sonraki seneye dağıtmak için. Bizler bahçelerimizde tuvalet ihtiyacı oluyor . Bizlerde insanız. Nereye gidebilirsiniz. Bir kulübeye ihtiyaç oluyor. Yağmur yağınca başımızı sokacak yere ihtiyacımız oluyor.... İzmir depreminde bu kulübeler , insanlara yuva oldu...

Bizler devletin arazisini çevirip gasp etmedik. Kimseye de zarar vermedik. Diktiğimiz ağaçlarla belkide binlerce insana oksijen kaynağı olduk. Eski hobi bahçeleri alanları olarak , hiç bir hakkımız olmamalı mı? Elimizden bahçelerimiz uçup gitse ne olacak. Köylü gelip orada tarım mı yapacak. Köylü zaten bizler bahçeye geldik diye mutlu oluyor. Onlardan traktör kiralıyoruz. Onlardan tohum alıyoruz. Onlardan süt, bazlama (ekmek) alıyoruz. Onlardan gübre alıyoruz. Köylü mutlu bizlerden...

Düşünün Hollanda yı bir avuç yeri doldurup tarım yapıyor. Bizim ülkemizde hobi bahçelerinin tuttuğu yer, bir avuç bile etmez. Tarım yapacak yerlerin tamamını bizler mi zaptettik?

Ve yıkılsın diyen insanlara anlam veremiyorum . Yazıktır arkadaşlar. Keşke sizinde bahçeniz olsaydı , ve keşke komşu olabilseydik... Ve sizlerle 2 tane domates , 3 tane salatalık paylaşabilseydik... Keşke sizlerle bir bardak çay içip dertleşebilseydik. O zaman anlardınız içimizdeki acıyı... Eskiden birilerinin evi yıkılınca içimiz yanardı, bizim olmasa bile. ne hallere geldik... ( HOBİ BAHÇESİ NEFES ALDIRIR (HobiBahçeleri Yıkılmasın) FACEBOOK DA BİR GRUP DAN ALINTIDIR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 15 Kasım 2020; 15:39:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdalyel

Hiciv sanatını kullanan arkadaşların olması ne güzel...

Alıntıları Göster

Aslında ironi yapmadım. Az gelirli insanlar orta gelirli insanların hiçbir mutluluğunu önemsemiyor. Orta gelirlinin elindeki iphone'a, evlerindeki oyun konsoluna, içtikleri biraya, giydikleri markalı ürünlere vs. her şeye karşılar ve bu insanların hiçbir şeyi eleştirme hakları olduğuna inanmıyorlar. Dolayısıyla ben de az gelirli insanların mutluluğunu artık önemsemiyorum. Bu arada hobi bahçeleri harika bir uygulama, Anadolu yakasında adını unuttuğum bir tanesini gezmeye bile gitmiştim. Çok tatlılar HOBİ BAHÇELERİ, az gelirli insanların mutluluğudur YIKILMASIN... 

• Burada ayrım var yalnız. Bizim de Ankara gölbaşında bahçemiz var. 1500 m2 toplam arazi bizim hissemiz 500 m2 çevirip bahçe yaptık. Fark şu zaten ARSA burası yani tarla değil imarlı arsa.
    Bu yasayla amaçlanan şu, büyük yüzölçümlü TARLA vasıflı -dikkat arsa değil tarla- arazileri kafalarına göre bölüp insanlara hobi bahçesi diye satıyorlar ve üzerine yapılar yapıyorlar. Bu “tarım arazilerinin korunması kullanılması ve planlanmasına dair yönetmelik”ine aykırı. Yıkılacak olan bunlar. Bence çok da doğru hamle. Eğer böyle bir niyeti olan varsa tarla satın alır ve yönetmeliğe göre belirlenen şartlarda yapı yapabilir veya uygun değilse yapamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Burada ayrım var yalnız. Bizim de Ankara gölbaşında bahçemiz var. 1500 m2 toplam arazi bizim hissemiz 500 m2 çevirip bahçe yaptık. Fark şu zaten ARSA burası yani tarla değil imarlı arsa.
    Bu yasayla amaçlanan şu, büyük yüzölçümlü TARLA vasıflı -dikkat arsa değil tarla- arazileri kafalarına göre bölüp insanlara hobi bahçesi diye satıyorlar ve üzerine yapılar yapıyorlar. Bu “tarım arazilerinin korunması kullanılması ve planlanmasına dair yönetmelik”ine aykırı. Yıkılacak olan bunlar. Bence çok da doğru hamle. Eğer böyle bir niyeti olan varsa tarla satın alır ve yönetmeliğe göre belirlenen şartlarda yapı yapabilir veya uygun değilse yapamaz.

Hocam yalnız böyle bir uygulama vardı. Kooperatifleşme vardı bizlerde satın aldık. Ağaç diktik , çiçek diktik. Bunun kime zararı olabilir ki.

Bundan sonra bu uygulamayı kaldırır devlet olur biter. Bizlerin ne suçu var ...

Eğer cezalandırılıacaksa , buraları satanları cezalandırmak gerekmez mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 15 Kasım 2020; 15:57:57 >

• HOBİ BAHÇELERİ, az gelirli insanların mutluluğudur YIKILMASIN...

ALINTIDIR. ''HOBİ BAHÇESİ NEFES ALDIRIR (HobiBahçeleri Yıkılmasın).''

YIKILINCA MUTLU OLACAK İNSANLAR VAR . NE ACI !!!

Köylü maalesef 10 -15 yıldır ekmiyordu aldığımız hobi bahçelerini . Yıkılsın diyen arkadaşlara hobi bahçesinin etrafını gelin sizlere gösterelim . Tamamen kıraç ekilmiyor. Bizler kooperatif diye bir şey vardı , o yüzden aldık bahçelerimizi . Parasını da ödedik. Ormanı çevirip yada devlet arazisini çevirip bahçe yapmadık. Bunları yapanlara sesimiz çıkarmıyoruz ama nedense!!!

Tarım arazilerine AVM ler , rezitanslar yapılıyor, hiç sesinizi çıkardınızı mı arkadaşlar? Hiç bir yerde yazdınız mı ? Büyük şirketlerin orman arazilerine yaptığı Oteller için bir yerlerde itiraz ettiniz mi ? Bizim bahçelerimiz 40-50 tane büyük Otelin ( AVM nin ) kapsadığı yer kadar tutumuyor , bunları biliyormusunuz ?

Hobi bahçelerimizin tutuğu alan topralarımızın yüz milyonda biri kadar değil. Ülkemde milyon dönümlerce arazi var tarım yapılıyorda , bizler mi engelliyoruz? Lütfen aklı selim düşünelim . Yazıktır. Bizler orta ve az gelirli aileleriz. Gücümüz villalara yetmez. Hobi bahçelerini alıp, fidanlar çiçekler dikip büyüttük. Bunun kime zararı olabilir ... Çocuklarımıza toprağı öğrettik...

Yıkılsın diye bilen arkadaşlar , keşke sizlerinde hobi bahçesi olsaydı. Keşke komşu olup , salatalık , domates, çiçek tohumları paylaşabilseydik sizlerle. Keşke oturup iki kelam etseydik , anlardınız bizleri...

Orman arazilerine , tarım arazilerine binlerce Büyük Otel dikilmişken, 5-10 ağaç dikip , çiçek yetiştirdiğimz behçeler için yıkılsın diyenleri görünce , İçim acıyor...

Yıkıcı olmayalım lütfen , ne yapabiliriz onu düşünelim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 15 Kasım 2020; 16:6:45 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.