...toplumda daha çok saygı duyuluyor. Bu da böyle bir tespit olarak dursun burada. |
Arabası olan insanlara...
-
-
Daha bugün ilk arabami aldım
Tabiiki tek başıma alabilecek imkanım yoktu 500 bin TL ye 2011 model 180 bin km'de bir araç satın aldım
Pratiğin yok kurstan bir hocayla pratik yapmayı düşünüyorum
Her şeyden önce insan kendisine yakistiramiyor arabasizligi ben 25 im
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5 tane evin olsun araba olmasın, o saygıyı görmezsin.
hiç evin olmasın, araban olsun, saygıyı hissedersin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabam yok istemiyorum da ehliyetim de yok eksikliğini duymuyorum zaten yakıt da çok pahalı
kaç evin olduğunu sen söylemeden kim nerden bilecek ama arabayı herkes görüyor zaten arabasızlık tam eziyet 2. ev alacak parası olup arabası olmaması absürt bir durum o yüzden arabasızlık = fukaralık
-
inanmayacaksın ama 1 milyon doları olup arabası olmayan arkadaşım var.
aslında miraslar kaldı baya annesinden, ama, asıl parayı ordan da vurmadı. kendi dükkanları vardı zaten. kazandıklarını yatırım yapıyodu böyle dozer kamyon falan da almıştı. sonra kriptoya girdi, orda baya uzmanlaşmış, adamda en son 1 buçuk milyon dolar vardı. miraslar-mülkler-arsalar hariç.
adamın kredi kartı aylık 100 bin geliyo hergün barlarda dolanıyo taksiyle dönüyo. arabası yok çünkü hiç alışmamış kullanmaya. ama söylediğine göre ilk arabasını alacakmış. ve direk Ferrari alacam diyo.
Senin çoğu fikrine katılıyorum hocam
Araba artık lüks değil, gerçekten ihtiyaç konumunda. İstanbul'daysanız bilemem, trafikte ne kadar efektif olur ama diğer büyük şehirlerde veya kırsalda araç mutlaka lazım oluyor. Her ne kadar yakıt pahalı olsa da değiyor, ayrıca minibüs/otobüs fiyatları da az değil.
Şöyle bir örnek vereyim: 4 kişi Bursa-Edirne yaptık geldik 1.4 benzinli Hyundai Bayon'la. 824 km'de 51 litre küsür yakıt harcadım. 2250 lira falan toplam yakıta giden para işte. Bursa-Edirne arası otobüs bileti tek kişi gidiş 850 lira. Şehirler arası kendi aracınla gitmenin keyfi ve rahatlığı çok daha başka tabii.
Ayrıca şehir içinde de öyle, minibüsler dolmuşlar 15 liradan falan başlıyor. Minibüsle gittiğin mesafeyi arabayla gitsen belki 20-25 lira yakarsın ama en azından sıkış tepiş gitmezsin. Çoluk çocuk varsa araba çok elzem.
-
Sonradan görme varoş kültürü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
"Önemli olan, üstü açık bir arabaya sahip olmak değildir. Önemli olan birinin buna şahitlik etmesidir. Aaa... Üstü açık arabası var!... Budur olay. Yoksa ben manyak mıyım? Ayağımı yerden kessin diye cabrio araba alınır mı lan?"
(Büyük Usta Cem Yılmaz'dan alıntı)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
lise, üniversite yıllarında elvankent-etimesgut-kızılay hattındaki insanların çaresizliğine şahit olduktan sonra kimse toplu taşıma ankarada iyi durumda diyemez. Belli bi duraktan sonra etimesgutta otobüste binecek yer olmuyordu millet işe geç gidiyordu.
Son 2-3 yıldır sadece araba müsait dğilse veya alkol tüketeceksem toplu taşıma kullandım. Çekilebilir değil gerçekten. Şoförlerin terörist gibi sürmesini geçtim, adamlar virajda nerdeyse otobüsü devirecek.
İstanbul için bir şey diyemem orası ayrı bir ülke benim gözümde.
Ama Anadoluda, yada hafif kırsal yerlerde araba elzem ihtiyaç ve açık şekilde özgürlüktür.
Metrapol harici şehirlerde 20-30 dk güneşin altında belediye otobüsü bekleyince arabanın değeri çok daha net anlaşılıyor.
Araç yoksa toplu taşımanın saatine, imkanına mahkumsunuz. Takside dahi taksicinin nazını çekersiniz.
-
İstanbul'da araba gayet güzel kullanılıyor aslında. tabii ki iş saatlerinde bazı hatlarda trafik yavaş akıyor ama genel olarak İstanbul trafiği öngörülemez değil. ne zaman nerede ne olacağı bellidir.
mesela memleketten aile falan gelince otomobille çok güzel gezdiriliyor. hele bayram zamanı boş oluyo yollar.
ama mesela arkadaşlarla dışarı çıkarken otomobili çıkartmam çünkü zaten Kadıköy gibi yerlere gidiyoruz, metro ile gidiyorum kolayca, otomobili götürmenin alemi yok, otopark falan.
mesela ailem gelince otomobille Kadıköy'deki çorbacıya gittiğimiz oluyo otomobille ama orda restoranın otopark hizmeti var.
Ne demiş eskilerimiz mana olarak,
Araba, kadın ve bireysel savunma
-
siyah passatla dolaşınca ayrı saygı görüyorsun kimse korna çalmıyor kolay kolay
-
25 yaşında nasıl 500 bine araba aldın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X