Şimdi Ara

Bira + Ağrı Kesici [Yardım:/]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
38.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 Buçuk saat önce 2 bardak bira içtim. Suan ise dişim fena ağrıyor (Önceden de ağrıyordu)

Bunun uzerine su ile birlikte majezik agri kesici icsem bir sorun yaşar mıyım ?

EDİT: Ağrıya dayanamayıp içtim arkadaşlar. Umarım kötü birşey olmaz.
    EDİT2: İçtikten 15 dk sonra ağrı yavaş yavaş azalmaya başladı ve bende uyudum..Sabah kalktığımda ağrı felan kalmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 7 Mart 2015; 13:44:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bira İçtikten Sonra Ağrı Kesici Almak

Bira içtikten sonra ağrı kesici alıp almaman gerektiği konusunda net bir cevap yoktur. Bazı uzmanlar, biranın bazı ağrı kesicilerle etkileşime girebileceği ve yan etki riskini artırabileceği konusunda uyarırken, diğerleri ölçülü tüketildiğinde büyük bir risk oluşturmayabileceğini öne sürmektedir.

Biranın Ağrı Kesicilerle Etkileşimleri

Bira, asetaminofen gibi bazı ağrı kesicilerin karaciğerde parçalanmasına müdahale edebilir. Bu, karaciğer hasarı riskini artırabilir. Ayrıca, bira alkol içerdiğinden, nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar (NSAID'ler) gibi bazı ağrı kesicilerin mide kanaması gibi yan etki riskini artırabilir.

Öneriler

Biranın ağrı kesicilerle etkileşimlerinden kaçınmak için aşağıdaki önerilere uyman önerilir:

• Ağrı kesici almadan önce bira içmekten kaçın.
    • Ağrı kesici aldıktan sonra en az 6 saat boyunca bira içme.
    • Biranın ölçülü tüketilmesi önerilir.
    • Biranın üstüne ağrı kesici içmekten kaçın.
    • Ağrı kesici aldıktan sonra bira içmeniz gerekiyorsa, doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Sonuç

Bira içtikten sonra ağrı kesici alıp almama kararı, bireysel sağlığınıza ve aldığınız ağrı kesicinin türüne bağlıdır. Şüphe duyduğunuzda, her zaman bir sağlık uzmanına danışmanız en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Herkese benden helva..
  • Bir sorun olacağını zannetmiyorum
  • Majezik mideyi zorlayan bir ilaç. Ağrı kesici içmeni tavsiye etmem majezik hiç tavsiye etmem. İçersen muhtemelen bir şey olmaz ama sağlığını muhtemelenlere bırakıyorsan sen bilirsin.
  • Kesinlikle içme. İlla ağrı geçireceksen alkole devam et uyuşur.
  • Karanfil varsa cignemeni oneririm. Dis agrisina iyi geliyor. En kisa zamanda da disciye gidip sorunu kokten halletmelisin.

• Asla içme.çok fena kafa oluyosun

• EDİT: Ağrıya dayanamayıp içtim arkadaşlar. Umarım kötü birşey olmaz.

• alkol ve ilaç. olmadı kardeş bu. bari 2 tane daha içip yatsaydın kafa olup sızardn ilaca gerek olmadan

• FSTKLLSN

• Bence 1 saat daha bekle sonra iç. Risk almaya gerek yok.
  • Bir acile gideydin keşke bir diş hekimi bakardı sana

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

Bir acile gideydin keşke bir diş hekimi bakardı sana

Yarın gidicem hocam. İçmek zorundaydım cunku bu agrı gercekten çekilmiyor.

• Yanacaksın
    Şaka bi yana iki bardak bira ve ağrı kesicinin, alkol oranından dolayı çok bi kötü etki yaratacağını düşünmüyorum. Ha ama bi daha içme tabi çünkü bildiğim kadarıyla ağrı kesicilerin bazıları kan sulandırıyor alkolle de hoş olmayan durumlar çıkabilir.
    Bu arada ben arkadaşla yılbaşında 70'lik likör bitirdim üstüne aspirin alıp yattım, sabah kalktığım başım mis gibiydi. Çok endişelenme bence ama bi daha yapma.
  • Çok bir sorun Olmaz merak etmeyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.