Şimdi Ara

Yemek yerken burun akıntısı ve kaşıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında sırf yemek yerken değil mesela tempo halindeyken burnum akıyor.bugun mesela disardaydim ağaçlık bir alandaydim burnuma kaşıntı girdi.yemek yiyom hafif kaşıntı.

Nedir bu aga yaw uyuz felanmiyim bakterimi var burnumda ne var böyle?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yemek Yerken Burun Akıntısı ve Kaşıntısı

Yemek yerken burun akıntısı ve kaşıntısı, yaygın bir sorundur ve genellikle "yemek yerken burun akması" olarak bilinir. Bu durum, yemek yerken burun mukozasının tahriş olmasından kaynaklanır ve alerjiler, sinüzit veya diğer tıbbi durumların bir belirtisi olabilir.

Yemek yerken burun akması, aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir:

• Alerjiler: Bazı kişiler, belirli gıdalara alerjiktir ve bu gıdaları tükettiklerinde burun akıntısı, kaşıntı ve hapşırma gibi semptomlar yaşarlar.
    • Sinüzit: Sinüzit, sinüslerin iltihaplanmasıdır ve burun akıntısı, yüz ağrısı ve baş ağrısı gibi semptomlara neden olabilir. Yemek yemek, sinüslerdeki baskıyı artırarak bu semptomları tetikleyebilir.
    • Diğer tıbbi durumlar: Nadiren, yemek yerken burun akması, burun polipleri, ilaçlar veya hormonal dengesizlikler gibi diğer tıbbi durumların bir belirtisi olabilir.

Yemek yerken burun akıntısını ve kaşıntısını hafifletmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• Tetikleyicileri belirle: Hangi gıdaların veya durumların burun akıntını tetiklediğini belirlemeye çalış. Alerji testleri veya bir gıda günlüğü bu konuda yardımcı olabilir.
    • Tetikleyicilerden kaçın: Yemek yerken burun akıntısını tetikleyen gıdalardan veya durumlardan kaçınmak önemlidir.
    • Nazal spreyler kullan: Nazal spreyler, burun mukozasını nemlendirmeye ve tahrişi azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Sinüsleri temizle: Burun irrigasyonu veya neti kapları kullanarak sinüslerini temizlemek yardımcı olabilir.
    • Tıbbi yardım al: Yemek yerken burun akıntın şiddetliyse veya günlük yaşamına müdahale ediyorsa bir sağlık uzmanına başvurman önerilir.

Yemek yerken burun akıntısı ve kaşıntısı, genellikle hafif bir rahatsızlıktır. Ancak, altta yatan bir tıbbi durumu gösterebileceğinden, semptomların devam etmesi veya şiddetlenmesi durumunda bir sağlık uzmanına başvurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tam bir çöplüğü andıran genlerinin bir bozukluğu mu bu mutasyonun belirtileri mi

• Alerjik rinit mi oluyoruyor googlede çıktı bazen göz de kasiniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

Alerjik rinit mi oluyoruyor googlede çıktı bazen göz de kasiniyor

Aynen bu, dün yazacaktım adı aklıma gelmedi. Spreyi var kullanınca baya rahatlatıyordu

• Hocam birkaç ay önce doktor bununla ilgili ilaçlar yazmıştı kullanmıştım parmaklarda ödem oluştu odemle birlikte kaşıntı oluştu bende ilaçları bıraktım bununla alakalı mi degilmi bilemedim.

Yeniden doktora gitmeye de üşeniyorum adam gibi problemi tespit etmek için test felanda yapmiyolar

Ayriyetten o spreylerde cogunlukla Kortizol türevi oluyor bilemedim yaw napsam

• Bu sorunu yaşayan arkadaşlar tecrübelerini aktarirsa çok mesut olurum

• Zaten kulak burun boğaza randevu yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli İdrar Varmış Hissi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.