Şimdi Ara

hobi elektronik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar ben im aslında ilgim pc donanım,yazılım,tasarım falan bunların yanında hobi olarak elektronik

öğrenmek istiyorum devreler kurmak ya bir şekilde bişiler yapmak istiyorum işte sizden istdediğim nereden

başlamam yani ilk olarak ne yapmalım

hepinize kolay gelsin...

• İlk önce kitap almakla başlayabilirsin.
  • hobi amaçl1 (temel elektronik ) kitab1 ile devre elemanlar1n1 oku ,sonrada devre uygulamalar1na baslayabilirsin. "herkes için elektronik" adl1 kitabi alabilirsin .kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknokratik -- 4 Ocak 2005, 14:48:26 >
  • Güçlü Tuğay'ın Hobi Elektronik adlı kitabı
  • o itabın adı elektronik hobi olacaktı :)

ayrıca kitaptaki herşeyiwww.elektronikhobi.com sitesindede bulabilirsin
  • güzel bi site link için saol
  • çok teşekkürler arkadaşlar ben bunu inceleyeyim sonra devre falan yaparız beraber

yani devre paylaşırız şimdilik hoş-ça-kalın........
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Temel Elektronik Devreler
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Temel elektronik ve dijital elektronik kitaplarını önerebilirim
    Elektroniğin en baba kitaplarıdır
  • Ben de ucuz yollu da olsa bir havya,lehim , yankeski ve basitçe bir dijital ölçü aleti tavsiye ederim... Bahsedilen kitaplardaki bilgileri , ölçmeler ve basit uygulamalar yaparak ,daha rahat pekiştirebileceğinizi düşünüyorum... Pratik ve Teori ayrılmaz bir ikilidir... İkisi de diğerinden bağımsız olduğunda , çok anlam ifade etmez diye düşünüyorum... Amatörlüğe hoşgeldiniz...

http://dijitalbilgi.tripod.com/baslama.htm ( bu linki de bir dolaşın... sanırım faydası olacaktır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 5 Ocak 2005, 1:08:49 >

• ya aslında benim biraz bilgim var

dirençlerin renk kodları ne işe yaradığı
    kondansatörler,bobinler,transistörler,ledler,fetler,mosfetler vs vs

bunların hepsinin ne işe yaradığını biliyorum avometre kullanımını az buçuk

sizce bunlar yeterli mi?...
  • asla yeterlei değildir herzaman fazlasını isteyeceksin
  • temel bilgileri ögrenmissin tebrik ederim ,basit uygulamalar yapman1 tavsiye ederim (örnegin bask1 devre ç1karma filan)
  • baskı devrede yaptım basit devrede yaptım

örn olarak dc 5 voltluk adaptör yaptım...
  • bask1 devreleri kolayca ç1karabiliyorsan dijital elektronik , sonrada PIC programlamaya geçebilirsin.
  • Yapmayı düşündüğün , hayal ettiğin bir devre yok mu ? bence bu hayal sınırlarını zorlayarak yapmaktan hoşlanacağın devreyi , cihazı bulabilirsin...
    Bence göze - kulağa hitap eden devreler ilk zamanlarda daha hoş oluyor... Benim elektroniği seçme sebebim , sıra ile yanan 1 kırmızı bir de yeşil ledden oluşan flip flop devresi idi...
    Bu devreyi görmeden öncesinde her çocuk gibi doktor ( hatta beyin cerrahı ) olmak istiyordum... Ama o iki ışıkcık hayatımın akışını değiştirdi... Hoş bir değişim...
  • elektronik malzemelerin karakterlerini ve ne işe yaradıklarını anlatan ve devre kurmak için de malzemelerin montaj şeklini gösteren kitaplar al yukardaki tavsiye edilen kitapları bende tavsiye ederim bunların haricinde meslek lisesi elektronik bölümüne yazıl yaşın müsaitse
  • quote:

Orjinalden alıntı: untayk

Ben de ucuz yollu da olsa bir havya,lehim , yankeski ve basitçe bir dijital ölçü aleti tavsiye ederim... Bahsedilen kitaplardaki bilgileri , ölçmeler ve basit uygulamalar yaparak ,daha rahat pekiştirebileceğinizi düşünüyorum... Pratik ve Teori ayrılmaz bir ikilidir... İkisi de diğerinden bağımsız olduğunda , çok anlam ifade etmez diye düşünüyorum... Amatörlüğe hoşgeldiniz...

http://dijitalbilgi.tripod.com/baslama.htm ( bu linki de bir dolaşın... sanırım faydası olacaktır.)

ama önce...

bu sayfadaki yazarların büyük bölümü amatörlerden aluşuyor. haliyle anlatımalar da amatörlerin anlayacağı dilde.
    hepsinden önce bir buna göz at derim.

• Arkadaşlar unutmayın çalışmak başarının yarısıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.