Şimdi Ara

HOİ 3 The Finest Hour (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim sürüm seninkinden düşük kardeşim ama aynen Türkiye ile manpower sıkıntı zaten oyun text tabanlı yapılacak en mantıklı şey şehirlerin üzerinde oynama yapıp manpower î arttırmak yoksa orduya kan gitmiyor valla . Mobilize olayını ise ben savaşa girmeden bir ay önce yapıyorum belli bir miktar artıyor manpower sonra savaşa giriyorum . Zaten az önce ingilizlerin kuzey afrika daki varlığı silindi bende 2 dağcı bıraktım geri kalani ile rusya sınırını güçlendirdim bir kısmını da bulgaristan sınırına yığdım orayı alacağım şimdi de ama mecbur birkaç ay beklemem lazım ordunun kendine gelmesi için . Aslında Türkiye ile oynamak cidden çok zevkli ama ciddi derece de de zor su oyun bitsin italya olacağım bir kere de bakalım ne olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dravern

Benim sürüm seninkinden düşük kardeşim ama aynen Türkiye ile manpower sıkıntı zaten oyun text tabanlı yapılacak en mantıklı şey şehirlerin üzerinde oynama yapıp manpower î arttırmak yoksa orduya kan gitmiyor valla . Mobilize olayını ise ben savaşa girmeden bir ay önce yapıyorum belli bir miktar artıyor manpower sonra savaşa giriyorum . Zaten az önce ingilizlerin kuzey afrika daki varlığı silindi bende 2 dağcı bıraktım geri kalani ile rusya sınırını güçlendirdim bir kısmını da bulgaristan sınırına yığdım orayı alacağım şimdi de ama mecbur birkaç ay beklemem lazım ordunun kendine gelmesi için . Aslında Türkiye ile oynamak cidden çok zevkli ama ciddi derece de de zor su oyun bitsin italya olacağım bir kere de bakalım ne olacak

Teknoloji çalabiliyor musun? Sanırım 4.02'yle eklenmiş teknoloji çalma sonra land-rease yardımı büyük ülkeler IC veriyor sana maden giderlerinide kendileri karşılıyor harika birşey bir önceki Türkiye oyunumda axisteydim 30 almanyadan 30 japonyadan alıyordum süper oluyordu.

İtalya candır eğlenceli bir hayli
     HOİ 3 The Finest Hour
    Arkadaş almanya ben italya rusya hattına block yaptık ilerleyemiyor bizde saldırmadık pek ben bir tek kafkasları aldım. İngiltereyi bitirip gözümüzü amerikaya diktik o cubayı aldı ben panama kanalı civarını sonra amerika geldi ağzımızı burnumuzu kırdı donanmalarımızı batırdı ordumuzu tepeledi ingiltereyi yıktık ya zaten oyunu kazanmıştık deyip çıktık Bu oyunun gerçek keyfi biriyle oynamak valla...

• quote:

Orijinalden alıntı: eminmetehan

quote:

Orijinalden alıntı: Dravern

Benim sürüm seninkinden düşük kardeşim ama aynen Türkiye ile manpower sıkıntı zaten oyun text tabanlı yapılacak en mantıklı şey şehirlerin üzerinde oynama yapıp manpower î arttırmak yoksa orduya kan gitmiyor valla . Mobilize olayını ise ben savaşa girmeden bir ay önce yapıyorum belli bir miktar artıyor manpower sonra savaşa giriyorum . Zaten az önce ingilizlerin kuzey afrika daki varlığı silindi bende 2 dağcı bıraktım geri kalani ile rusya sınırını güçlendirdim bir kısmını da bulgaristan sınırına yığdım orayı alacağım şimdi de ama mecbur birkaç ay beklemem lazım ordunun kendine gelmesi için . Aslında Türkiye ile oynamak cidden çok zevkli ama ciddi derece de de zor su oyun bitsin italya olacağım bir kere de bakalım ne olacak

Teknoloji çalabiliyor musun? Sanırım 4.02'yle eklenmiş teknoloji çalma sonra land-rease yardımı büyük ülkeler IC veriyor sana maden giderlerinide kendileri karşılıyor harika birşey bir önceki Türkiye oyunumda axisteydim 30 almanyadan 30 japonyadan alıyordum süper oluyordu.

İtalya candır eğlenceli bir hayli
     HOİ 3 The Finest Hour
    Arkadaş almanya ben italya rusya hattına block yaptık ilerleyemiyor bizde saldırmadık pek ben bir tek kafkasları aldım. İngiltereyi bitirip gözümüzü amerikaya diktik o cubayı aldı ben panama kanalı civarını sonra amerika geldi ağzımızı burnumuzu kırdı donanmalarımızı batırdı ordumuzu tepeledi ingiltereyi yıktık ya zaten oyunu kazanmıştık deyip çıktık Bu oyunun gerçek keyfi biriyle oynamak valla...

Teknoloji çalıyorum ben özellikle amerika dan bir sürü casus gönderdim oraya ben hangi ülke olursam olayım ülkemi asla işgal etmedim yanıma aldım herzaman :D seninle oynayalım birgün estirelim heryeri birde sen thf nin son uptade ini nereden buldun

• Benimde son durum şöyle:Afrika'nın aşağılarına inmeye başladım,portekiz ve güney afrika ittifakımıza katıldı hızlı bir şekilde afrikayı temizliyoruz.Avrupa kısmında ise bulgaristana savaş açtım ama sofyayı aldığımızda bulgaristanda bize katıldı yani hiçbirşey çıkmadı.Sovyet Rusya ise hala hiçbir şekide savaşta değil girecek gibi de durmuyor.Amerika da ingilterenin yanında savaşa girdi ama şu anda hiçbir etkisi yok.Kıbrıs'a çıkartma yapmayı denedim ama royalnavy gemileri batırdı o başka bahara kaldı ama manpower beni beni bitirdi . Transport bile çıkartamıyorum . Sana birşey soracağım.Benim birliklerim afrika dada olsa avrupaya da gitse supplies i ankaradan sağlıyor . bu yeri değiştirmenin bir yolu var mı

• Ben hiç acımam italyayla oynuyorsam bir italyan olurum eğer ülkenin askeri gücü yeterli değilse yıkar geçerim bir işe yaramayacak müttefiğe gerek yok

Onu değiştirmek mümkün değil ne yazıkki. Ama daha kolay transfer edilmelerini sağlayabilirsin teknolojinin Theory sayfasında supply organisation diye araştırma var onu yapınca daha verimli aktarılıyor erzaklar. Deniz yollarını korumak lazım denizaltılar yoksa katliam yapıyor ancak Türkiyeyle bu mümkün birşey değil...

Özelden atıyorum son patchi.
  • Aslında o biraz saçma olmuş müttefik topraklarına girdiğinde onların başkenti daha yakınsa oradan geliyor erzak ki çok iyi bu olay şu anda iyi gidiyorum ama rusya ürkütüyor valla hala savaş yok

• Japonyayla en son cinnet geçirip oyunun kodlarını hep değiştirdim isyan üstüne isyan bu ne yav. Saydım aynı anda 18 değişik isyan çıkmış hindistanda bir çıkıyor 8-9 birlik bide bir tarafta çıktıysa sonra gidip ülkenin diğer ucunda çıkıyor bıktım usandım valla. Sorun kaynak iş gücü falan değil limanlar hava alanları isyancılar bunları alınca hop amerikan, ingiliz vs birlikleri hücum ediyor paraşütçü getiriyorlar, marine getiriyorlar, donanma denizaltılar falan getiriyorlar kafayı yiyecektim. Şimdi isyan riskini 0'a çektim bütün heryerde ama hala çıkıyor acaba önceden oluşturulan isyan birliklerimi bunlar yoksa bıracam japon oyunumu sıkıldım valla tam ingiltereyi istila edecem adamlar anladı herhalde bir başladı ardı arkası kesilmedi 1 senedir ingiltereyi istila edecem

• Normal isyanları durdurmayı başardım ama underground resistance adı altında başka ülkelerce üretilen isyan birliklerini durdurmayı başaramadım. İngiltereyi yıkınca gelen IC'yle garrison bastım anca öyle rahatladım bide tactical bomberla çıkan militaları bombalayınca yok oluyorlarmış yeni öğrendim valla böyle yakın zamanda ulaşamayacağım militaları yok edip sonra rahatça elegeçirdikleri yerleri geri alıyorum.
  • Diplomasi kısmında altta hangi ülkenin toprağını işgal ettiysen altta isimleri çıkar bayrağın yanına tıklayıp seçeneği collabration goverment dersen isyanlar önemli ölçüde azalır tek tük çıkar ayrıca garrison ve cavalry isyanlara karşı en etkili birlikler . Bense afrikayı temizledim tamamen ama afrika nın batı kısmında amerikan ordusu ile savaşlara başladım sürekli çıkarma yapıyorlar yeteri kadar asker olmadığından çıktıktan sınra çembere almak zorunda kalıyorum ama daha iyi oluyor teslim oluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dravern -- 17 Mayıs 2014; 8:55:50 >
  • An itibarıyla axis zaferi olmuş IC miz 200 e çıkmıştır

• Oyun baya zevkli yeni başladım

• Merhaba arkadaşlar,
    Birkaç gün önce Türkiye ile 1936 senaryosuna başladım. İlk hedef olarak Almanların safına geçmeden önce İtalya'yı ele geçirmeyi planladım. Ve bu doğrultuda hızlıca hareket edip önce Bulgaristan'ı sonra Yugoslavya'yı ele geçirip İtalya ile sınır komşusu oldum. Deniz ve hava üstünlüğünü bir türlü ele geçiremediğim için istediğim planı uygulayamıyorum oysa deniz ve hava gücünü kırmak için önceden liman ve hava üslerini bombalayarak başlatıyorum savaşı ama sadece sınırdan başlattığım kara saldırısıyla tek cephede kalıyorum. Ekte kabaca planımı gösterdiğim bir harita hazırladım. Sizce ne yapmalıyım, bana biraz taktik verebilir misiniz?
     HOİ 3 The Finest Hour

• quote:

Orijinalden alıntı: faky

Merhaba arkadaşlar,
    Birkaç gün önce Türkiye ile 1936 senaryosuna başladım. İlk hedef olarak Almanların safına geçmeden önce İtalya'yı ele geçirmeyi planladım. Ve bu doğrultuda hızlıca hareket edip önce Bulgaristan'ı sonra Yugoslavya'yı ele geçirip İtalya ile sınır komşusu oldum. Deniz ve hava üstünlüğünü bir türlü ele geçiremediğim için istediğim planı uygulayamıyorum oysa deniz ve hava gücünü kırmak için önceden liman ve hava üslerini bombalayarak başlatıyorum savaşı ama sadece sınırdan başlattığım kara saldırısıyla tek cephede kalıyorum. Ekte kabaca planımı gösterdiğim bir harita hazırladım. Sizce ne yapmalıyım, bana biraz taktik verebilir misiniz?
     HOİ 3 The Finest Hour

Valla hocam italyanın kara, deniz, hava, teknoloji gücü yani herşeyi senden üstün. Göğüs göğüse çarpışırsan bir süre ilerlesende ordularını kaydırınca yenilmeye başlarsın. Yapabileceğin tek şey blitzkrieg. İtalyanın stratejik noktalarını hedef almalı savaş başladıktan kısa süre sonra çoğunu ele geçirip teslim olmalarını sağlamalısın. Stratejik noktaları topla %90nıydı galiba diplomasiden bakarsın yine kaç puan yapıyorsa o kadar puanlık hedef oluşturup hepsi için tek tek işgal planı yapman lazım. Afrikadaki stratejik noktalarda bu hesaba dahil olduğundan işin çok ama çok zor. Çünkü donanmayla asker taşımak zorunda kalacaksın askerler çıkartma yaparken donanma açıkta kalıyor ve italyanın donanması Türkiyeden on kat güçlü. Bir ihtimal donanmasına yakalanmadan başarabilirsin ama çok küçük ihtimal hele limanlarını ve stratejik noktalarını garrison vs bir birlikle koruyorsa imkansız. Çünkü çıkartma süresi kat kat uzuyor çıkartma yaptığın yerde birlik var ise. Birde yan bölgelere çıkabiliyor askerler o zaman limansız kalıp supplysız kalıyorlar tam rezalet oluyor...

Liman ve hava üssü bombalama gemileri ve uçakları sadece zayıflatıyor. Batan yada yok olan görmedim gibi birşey. Battleship zengini italyan donanmasını zayıflatsanda senin kötü gemileri her türlü batırırlar. Şehir bombalamada uzun süren savaşlarda yararlı oluyor. Onları bombalamak yerine ordularını bombalarsan daha avantajlı olur senin için.

Şimdi hatırladım teslim olma yüzdeleri halk desteği yüzdesine bağlıydı. Şehir bombalamada halk desteğini azalttığından savaşın bitmesini kısaltıyor uzun süren savaşlarda işe yarıyor. Ama güçsüzken savaşı uzatma lüksün yok. Valla işin zor belki hali hazırda halk destekleri azsa %60 civarı falansa kazanabilirsin ama zannetmiyorum o kadar az olacağını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 27 Kasım 2014; 9:50:06 >

• eminmetehan E kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim,
    Bu oyunda genellikle Almanların yanında yer alıp ruslarla savaşırım ama bu sefer bir değişiklik yapıp ruslara yanaşıp Almanlarla savaşayım demiştim.
    O yüzden savaş başlamadan Almanları önemli bir müttefikinden mahrum birakmak istedim ama olmayacak sanırım, en iyisi diğer balkan devletlerinide ele geçirmek.
    Böylece hem elimi güçlendiririm hem de ruslarla sınır komşusu olurum.

Bu arada bu oyunla ilgili Türkçe içerikli bilgiler veren başka kaynaklar var mı önerebileceğin?
  • quote:

Cevap için teşekkür ederim,
    Bu oyunda genellikle Almanların yanında yer alıp ruslarla savaşırım ama bu sefer bir değişiklik yapıp ruslara yanaşıp Almanlarla savaşayım demiştim.
    O yüzden savaş başlamadan Almanları önemli bir müttefikinden mahrum birakmak istedim ama olmayacak sanırım, en iyisi diğer balkan devletlerinide ele geçirmek.
    Böylece hem elimi güçlendiririm hem de ruslarla sınır komşusu olurum.

Bu arada bu oyunla ilgili Türkçe içerikli bilgiler veren başka kaynaklar var mı önerebileceğin?

Valla pek türkçe kaynak yok. Paradox oyunlarının nerdeyse hepsi için geçerli bu. Sanırım karışık ve ingilizce olduğundan ülkemizde pek tutulmuyorlar. Takıldığın yerleri sorarsan yardımcı olmaya çalışırım. Birde hangi sürümü oynuyorsun? Their finest hour en iyisi.

Türkiye ile oynamak gerçekten zor, 3-4 kere oynadım hepsinde yıkıldım. Birinde almanlardan oldum balkanlar, suriye mısır aktım gittim. Sonra sovyetler ve ally atağa kalktı ezdi geçtiler. Diğerinde sovyetlerden yana olim dedim özelliklede geç katılayimki almanya güçlüyken beni ezmesin dedim. Almanlar durup dururken saldırdı ezdi geçti. Bir süre savunma hattında durduruyorum adamları ama benim 10 katım orduları var illaki savunmayı yıkıp ilerliyorlar

Fena canım çekti yeni Türkiye oyunu açsamda rehbermi yapsam acaba. Biraz bakim yeni konu açarım rehber yaparsam. Videomu çeksem diyorumda videoyla uğraşmak çok sıkıcı. Resimli yaparım büyük ihtimal.

rehber yaparsan büyük sevaba girersin:)
    Paradox oyunlarının hepsini severek oynarım tabi yeterli ingilizcem olmadığı için zorlanıyorum, ama oyunları çözdünmü oynaması çok zevkli.
    Eğer rehber hazırlarsan sıkı takipçin olurum emin ol:))
    Bu aralar you tube'da Viyanalı Yakut Paşa'nın videolarını izliyorum fena oynamıyor ama rehber niteliğinde hazırlamamış sadece oynuyor.

o zaman birkaç soru sormak isterim

1. Dağcı birimlere topçu eklersem özelliklerini yitirirler mi? Aynı durum denizciler içinde geçerli.
    2. Zırhlı birlik yapacağım zaman nasıl bir kombinasyon oluşturmalıyım? Hepsi tank mı olmalı yoksa bir tane mekanize de eklemeli miyim?
    3. Piyadelerimi desteklemek için havadan taktik bombardıman kullanıyordum ama dün akşam yakın hava destek ucaklarını (sanırım Multi Role - CAS ismiyle geçiyordu) denedim onlar piyadeye karşı daha etkili gibi geldi bana, ne dersin?
    4. Piyadelerde soft atakta hangi, hard atakta hangi kombinasyonları kullanmalıyım?
    5. Asıl sıkıntım deniz birimlerinde aslında, onları düzgün oluşturamıyorum sanırım. Donanmamda hangi tür gemiler bulundurmalıyım?

Bu arada evet Their finest hour modunu oynuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faky -- 27 Kasım 2014; 13:15:00 >

• quote:

rehber yaparsan büyük sevaba girersin:)
    Paradox oyunlarının hepsini severek oynarım tabi yeterli ingilizcem olmadığı için zorlanıyorum, ama oyunları çözdünmü oynaması çok zevkli.
    Eğer rehber hazırlarsan sıkı takipçin olurum emin ol:))
    Bu aralar you tube'da Viyanalı Yakut Paşa'nın videolarını izliyorum fena oynamıyor ama rehber niteliğinde hazırlamamış sadece oynuyor.

o zaman birkaç soru sormak isterim

1. Dağcı birimlere topçu eklersem özelliklerini yitirirler mi? Aynı durum denizciler içinde geçerli.
    2. Zırhlı birlik yapacağım zaman nasıl bir kombinasyon oluşturmalıyım? Hepsi tank mı olmalı yoksa bir tane mekanize de eklemeli miyim?
    3. Piyadelerimi desteklemek için havadan taktik bombardıman kullanıyordum ama dün akşam yakın hava destek ucaklarını (sanırım Multi Role - CAS ismiyle geçiyordu) denedim onlar piyadeye karşı daha etkili gibi geldi bana, ne dersin?
    4. Piyadelerde soft atakta hangi, hard atakta hangi kombinasyonları kullanmalıyım?
    5. Asıl sıkıntım deniz birimlerinde aslında, onları düzgün oluşturamıyorum sanırım. Donanmamda hangi tür gemiler bulundurmalıyım?

Bu arada evet Their finest hour modunu oynuyorum

1 ve 4. Dağcı birimlere top ekleyebilirsin, piyadelere karşı daha iyi savaşırlar ama bu sefer tanklara karşı çok kırılgan kalıyorlar. Dağlarda tank ne gezer ama o dağcı piyadeleri yeri geliyor ovalarda kullanmak zorunda kalıyorsun. O yüzden ben piyadelere hiç top eklemiyorum. Anti tank topu ve mühendis ekliyorum. 3+1+1 daha güçlü olmasalarda bir hayli dayanıklı oluyorlar.

Eğer bölge aşırı dağlıksa kafkaslar gibi 3 dağcı 1 topçu 1 mühendis kullanabilirsin. Değişken bölgeler için 2 normal piyada 1 dağcı 1 anti tank 1 mühendis gibi kombinasyonlar yapabilirsin. Ama dediğim gibi çok gerekli değil ben aşırı dağlık değilse 3 normal 1 anti tank 1 mühendis savunma hattı oluşturuyorum. Zaten piyadelerle saldırmam medium tank tümenleriyle saldırıyorum.

Denizciler saf denizci olmak zorunda çünkü diğer bütün birimlerin çok kötü çıkarma yetenekleri var. İsteğe bağlı mühendis eklenebilir ama biraz havada kalıyor saldırı güçleri çok az olduğundan.

2. Gelelim bir tanecik medium tank tümenlerine. 3 medium tank + 1 motorise(Teknolojiyi geliştirince mekanize) piyade + 1 engineer. Yine 2 medium tank + tank destroyer + 1 mekanize + 1 enginner yapınca saldırı güçleri artıyor ama çok dayanıksızlaşıyorlar. Ben medium tankları düşmana vurulan devasa gülle gibi kullanıyorum eğer her vurduğumda güllenin birazı parçalanırsa ne anladım bu işten O yüzden dayanıklı olmalılar uzun süre çatışabilmeliler. Heavy tankları saldırı için kullanırsan medium tanklardan çok hasar alıyorlar. Onlar savunma için kullanılmalı gibi tabiki düşmanın teknolojiside önemli eğer teknolojisi düşükse heavy tankların kalın zırhını delemezler ezip geçersin. Yinede daha hızlı medium tanklar daha avantajlı bence.

3. Cas hard attack, Taktik piyade ama ben çok cas kullanmadım menzili kısa olduğundan verimli gelmiyor bana belki bir cephede tıkanırsan kullanılabilir. Taktik bombacı teknolojileri geliştirince herşeyi tepeliyor zaten. Önemli olan teknolojiler sürekli geliştir ama küçük ülkeyle herşeyi geliştirmek çok zor oluyor. 4er tane kullanırsın. Aynı birlikte olmasalar bile bir bölgeye 2.yi gönderme o zaman verimleri muazzam düşüyor. 800 uçak küçücük bölgede rahatça bombalayamıyorlar galiba.

5. Ana donanma 3 uçak gemisi + 3-4 Battleship + 4-5 Heavy cruiser. 11-12 tane olsun eğer daha fazla gemi eklersen uçaklardaki gibi verim düşüyor. Eğer düşmanda çok fazla uçak gemisi varsa 3 battleship 5 HC gidersin. HClerin hava savunması iyi. Yine teknolojiler çok önemli sürekli bulunduğun yılın teknolojilerini bitirmeye çalışman lazım. light cruiser ve destroyerleri düşmana yakın ama çok fazla yakın olmayan bölgeleri deniz altılarına karşı savunmak için kullanırsın. Denizaltılarıda sal 3er 3er masum ticaret gemilerini katletsinler

• Varya oyun kaç yıllık hala zevkle oynuyorum tüm paradox oyunlarını oynadığım gibi şimdi hoi 4 bekliyorum

Bu detaylı açıklama için teşekkür ederim, çok işime yarayacak.

Şu anda Bulgaristan'ı ele geçirdim ve Yugoslavya'yı da ele geçirmek üzereyim. Fakat yeterince dağcı tugayı yapamadığım için Yugoslavya'nın dağlık bölgelerinde biraz zorlandım. Ama zorda olsa Dubrownik (yanlış yazmış olabilirim) limanını ele geçirip, oraya erzak konvoyu göndererek sıkıntıyı giderdim. Artık İtalya sevdasından vazgeçtiğim için:) öncelikli olarak tüm balkanları ele geçirmeyi planlıyorum. Sonra ruslarla müttefik olmadan önce İran'a dalayım diyorum, müttefik olduktan sonra dalarsam o da benimle birlikte saldırıp ve almak istediğim topraklara çökebilir:))

Bir sorum olacak;
    Aşağıdaki resimde işaretlediğim ikonun anlamı nedir? Genelkurmay gibi birşey mi oluyor? Birden fazla yapılabilir mi?
     HOİ 3 The Finest Hour

• Biraz event hazırlama işine gireyim dedim ama bir yerde takıldım, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Şimdi komşu ülkelerden toprak almak için bir event hazırlamaya çalışıyorum daha önce hazırlanmış event'e ekleme yapmak istiyorum ama aşagıda örnek jpg'te belirttiğim şehir kodlarının bulundugu dosyayı bulamadım, bu kodları neye göre yazıyoruz.

Ayrıca başka bir sorumda fabrikaları hep kaynakların bulundugu veye kaynak haritasında belirtilen şehirleremi kurmak zorundayız. Diğer şehirlerede kurabilir miyiz
     HOİ 3 The Finest Hour

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.