Bildirim
HOİ 3 The Finest Hour (3. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba,
teşekkür ederim
Komuta kademesine çok önem veririm, hiçbir birliği başıboş bırakmam. Genellikle orduları savaştıkları bölgeye göre genelkurmay altında gruplarım.
Örneğin Balkan bölgesinde savaşan orduları "balkan orduları" diye ayrı bir komuta grubuna bağlarım ve bu şekilde ilerlerim.
"tdbg" sifresi işime yaradı ama event hazırlamayı beceremedim bir türlü. Fransa'dan Suriye topraklarını istiyorum ama olmadı, işe yaramıyor.
Senin bu konuda bilgin varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faky -- 2 Aralık 2014; 12:11:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: faky
Merhaba,
teşekkür ederim
Komuta kademesine çok önem veririm, hiçbir birliği başıboş bırakmam. Genellikle orduları savaştıkları bölgeye göre genelkurmay altında gruplarım.
Örneğin Balkan bölgesinde savaşan orduları "balkan orduları" diye ayrı bir komuta grubuna bağlarım ve bu şekilde ilerlerim.
"tdbg" sifresi işime yaradı ama event hazırlamayı beceremedim bir türlü. Fransa'dan Suriye topraklarını istiyorum ama olmadı, işe yaramıyor.
Senin bu konuda bilgin varmı?
Nasıl birşey istiyorsun tam anlamadım.
Ele geçirdiğin yerler fransa yenilince Vichy fransa olmasın mı istiyorsun?
Yoksa hiç savaşmadan suriye sanamı katılsın istiyorsun?
Hiç savaşmadan katılsın istiyorsan TFH'de Hatay eventi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Hatay sana katılıyordu o eventi değiştirerek yapabilirsin ama eventi bulamadım. Yada Events-Surrender2 içinde Fransanın yenilme eventi var onu değiştirerek fransa yenilince suriyeyi sana bırakmasını sağlayabilirsin tek yapman gereken:
southern_france_region = { add_core = VIC }
french_indochine_region = { add_core = VIC }
north_africa_region = { add_core = VIC }
syrian_region = { add_core = VIC }
syrian_region = { add_core = VIC } Buradaki ''VIC''i ''TUR'' olarak değiştirmen yeterli fransa teslim olunca suriyeyi sana bırakacak.
Fransa yenilince benim hatırladığım suriyeyi elimizde tutabiliyorduk ama bu eventte göremedim. İtalya ispanya için elinde tutabilir diye yazıyor. Türkiye yok eğer Vichy oluyorsa yine aynı yeri değiştir sana kalsın.
Hatay eventini bulabilirsen fransanın yenilmesini beklemene gerek kalmaz. Birde benim hatırladığım suriyede hiç birşey yoktu. Ne maden ne manpower bomboş biryerdi alıp ne yapacaksınki
-
Fransa yenildiği halde Suriye'yi isteyemiyordum bir türlü onun için istemiştim ama sorunu çözdüm kodlamada birkaç hata yapmışım onları düzeltince oldu:)
Bu oyun fena sartı çok başarılı bir oyun, zaten hemen hemen tüm paradox oyunlarını keyifle oynarım, tam da benim sevdiğim tarzda oyun yapıyorlar:)
Bu arada rehber yapmaktan bahsediyordun, bir gelişme var mı?
Aşağıda alman şehirlerindeki fabrika sayılarını arttıran bir event kodu gönderiyorum. Bu mantıkta fabrika değilde şehirlerdeki enerji üretimini arttıran bir event hazırlamak mümkün müdür?
country_event = {
id = 1975
is_triggered_only = yes
title = "EVTNAME1404"
desc = "EVTDESC1404"
picture = "Danzig"
option = {
name = "EVTOPTA1404" # Then it is War
ai_chance = { factor = 100 }
1739 = { industry = 10 }
1799 = { industry = 10 }
1740 = { industry = 8 }
1680 = { industry = 10 }
1623 = { industry = 10 }
1860 = { industry = 10 }
1800 = { industry = 10 }
1741 = { industry = 10 }
1681 = { industry = 10 }
1920 = { industry = 8 }
1976 = { industry = 10 }
1921 = { industry = 10 }
1801 = { industry = 10 }
1742 = { industry = 6 }
1862 = { industry = 10 }
1802 = { industry = 10 }
1743 = { industry = 10 }
}
}
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faky -- 3 Aralık 2014; 15:00:56 >
-
Rusya'ya yanaştığım halde nedense ülke ekranında hala Almanya'ya yanaşıyor görünüyorum. Üstelik süraci hızlandırmak için Rusya'ya geçiş izni bile verdim.
Acaba oyunda bir hata mı oluştu. Neyi yanlış yapıyorum?
Diş işleri bakanını mı yanlış seçtim acaba, kimi seçmeliyim? -
quote:
Rusya'ya yanaştığım halde nedense ülke ekranında hala Almanya'ya yanaşıyor görünüyorum. Üstelik süraci hızlandırmak için Rusya'ya geçiş izni bile verdim.
Acaba oyunda bir hata mı oluştu. Neyi yanlış yapıyorum?
Diş işleri bakanını mı yanlış seçtim acaba, kimi seçmeliyim?
Drift
Items that affect drift:
Cores
Offer Alliance
Non Aggression Pact
Proclaim Guarantee
Influence
Embargo through change in relations
Ideology : For example, the U.S. may be influenced by Germany over the years 1936 to 1939 via the "Support Our Party" option bringing the German Bund party into power in the 1939/40 U.S. election event. As soon as this occurs, the drift bonus for the Allies in the democracy screen immediately vanishes and the U.S. begins to drift strongly towards the Axis if Germany has maintained any significant level of trade relations.
Burda yazdığına göre geçiş izni bir katkı sağlamıyor. Karşılıklı ilişki oldukça önemliymiş birde karşılıklı threatte oldukça önemli. Sovyetlerle ticaret anlaşmaları vs yaparak ilişkiyi maksimuma çek, almanyayada ticaret anlaşmalarını boz sonra ambargo uygula geri commiterne dönmen lazım. Ama almanyayla sınırın var mı? Saldırırsa sorumluluk kabul etmem
Commitern bonusu veren dışişleri bakanını seçmen lazım, ideolojide oldukça önemli. Çok önce gördüğüm bir sayfada Türkiye'nin ideolojik nedenlerden sovyetlere katılması çok zor diyordu. Bende sovyetlere katılmaya çalışırken çok zorlanmıştım. Alman işgaline uğramamla bitmişti oyunum. Şimdi bulamadım o sayfayı.
Ufak tefek rakamları değiştirerek oyun üzerinde çok oynadımda, hiç sıfırdan event vs yapmaya çalışmadım o yüzden o konuda yardımcı olamayacağım.
-
Merhaba,
sürekli enerji açığı veriyorum. Özellikle diğer madenlerle birlikte enerjide üreten şehirlere fabrika kurmaya çalıştığım halde bir türlü açığı kapatamıyorum.
Enerji, fabrikalar dışında nerelerde kullanılıyor? -
quote:
Merhaba,
sürekli enerji açığı veriyorum. Özellikle diğer madenlerle birlikte enerjide üreten şehirlere fabrika kurmaya çalıştığım halde bir türlü açığı kapatamıyorum.
Enerji, fabrikalar dışında nerelerde kullanılıyor?
Hocam bende ilk başta aynı hataya düşmüştüm. Fabrikalar maden çıkartılma sürecine hiç etki etmiyor. Yani maden çıkan biryere fabrika kursanızda birşey değişmiyor. Bu yüzden siz fabrika kurdukça maden açığınız artar buna kısa vadede fabrika gücünün birazını kullanmayarak çözüm bulabilirsiniz. Kullanmadığınız fabrikalar maden harcamaz. Uzun vadede zengin kömür kaynaklarını tespit edip oraları ele geçirmek zorundasınız. Oyunun başında bu ticaretlerle dengelenebiliyor ama bir kere savaşlar başlayınca ticaret yolları katliam bölgesi olduğundan komşulardan başka kimseyle ticaret yapılmıyor, onlarda da istediğin madenler olmayabiliyor.
-
teşekkür ederim,
bunu öğrendiğim iyi oldu bende kaynak üretimim artsın diye fabrika basıp duruyordum kaynak olan şehirlere:)
peki kömür kaynakları derken neyi kastediyorsun, kömür oyundaki madenlerden biri değilki, hangi şehirde kömür olduğunu nasıl anlarım?
Ayrıca müttefiklerimin gönderdiği tümenleri nasıl takviye ederim, İngiltere ve Fransa ile savaşırken çok faydalandım o tümenlerden, şimdi de o tümenleri Rusya cephesine göndermek istiyorum ama çok kayıp verdiler ve bir türlü takviye almıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faky -- 25 Aralık 2014; 9:41:20 > -
quote:
teşekkür ederim,
bunu öğrendiğim iyi oldu bende kaynak üretimim artsın diye fabrika basıp duruyordum kaynak olan şehirlere:)
peki kömür kaynakları derken neyi kastediyorsun, kömür oyundaki madenlerden biri değilki, hangi şehirde kömür olduğunu nasıl anlarım?
Ayrıca müttefiklerimin gönderdiği tümenleri nasıl takviye ederim, İngiltere ve Fransa ile savaşırken çok faydalandım o tümenlerden, şimdi de o tümenleri Rusya cephesine göndermek istiyorum ama çok kayıp verdiler ve bir türlü takviye almıyorlar.
Kömürü enerji diye yazmışlar. Belki odundan üretilen kömürüde eklediklerinden öyle yazdılar.
Müttefik askerleri zamanla takviye alması lazım bir ihtimal müttefiğinin manpowerı bitmiş olabilir. Manpower bitince gameover gibi birşey oluyor manpower artışı rezalet düzeylerde olduğundan. Bırak savaş sırasında takviye almayı savaşmadan yıllarca ordunun toparlanmasını bekleyebiliyorsun. Bir Türkiye oyunumu o yüzden bırakmak zorunda kalmıştım. Düşünmeden bir kaç kere mobilizeyi iptal edip tekrar mobilize oldum nerden bileyim ordunun yarısı dağılıp tekrar toplanırken hep yine yeniden manpower yiyor
Almanyayla falan çok büyüdüğünden bide büyük şehirleri ele geçirdiğinden manpower sıkıntısı yaşanmıyor. Ama Türkiye gibi küçük ülkelerde çok büyük problem o yüzden bir kere mobilize olunca bir daha iptal etme derim.
-
tekrar merhaba:),
bu oyunu birkaç ayda bir oynamazsan rahat edemiyoum:)
Türkiye ile bu sefer Almanların yanında yeni bir oyuna başladım.
1941 yılına geldiğimizde, balkanları tamamen ele geçirmiş, Fransayı kuklası yapmış bir Türkiye'yi yönetiyordum.
Donanmam güçlü olmadığı için İngiliz ana karasına çıkmaya cesaret edemiyordum o yüzden bende İngilizleri Hindistandan atmaya çalışıyorum ama o bölgede alt yapı sorunlu olduğu için birliklerime erzak gönderme konusunda zorlanıyorum.
Bir yandanda Almanların Rusya seferine destek olmak amacıyla Komandolarımla Rusyaya Kafkasya üzerinden saldırı başlattım.
Ama o da ne birden bire tüm Alman toprakları birden İngilizlerin kontrolüne girdi ve ortalıkta tek bir Alman askeri bile kalmadı. Rusya ve İngiltere'ye karşı tek başıma kalakaldım.Savaşın heyecanıyla bazı pencereleri okumadan kapatıyordum sanırım birşey atladım o yüzden. Ne olmuş olabilir olabilir? Bir fikrin var mı?
-
quote:
tekrar merhaba:),
bu oyunu birkaç ayda bir oynamazsan rahat edemiyoum:)
Türkiye ile bu sefer Almanların yanında yeni bir oyuna başladım.
1941 yılına geldiğimizde, balkanları tamamen ele geçirmiş, Fransayı kuklası yapmış bir Türkiye'yi yönetiyordum.
Donanmam güçlü olmadığı için İngiliz ana karasına çıkmaya cesaret edemiyordum o yüzden bende İngilizleri Hindistandan atmaya çalışıyorum ama o bölgede alt yapı sorunlu olduğu için birliklerime erzak gönderme konusunda zorlanıyorum.
Bir yandanda Almanların Rusya seferine destek olmak amacıyla Komandolarımla Rusyaya Kafkasya üzerinden saldırı başlattım.
Ama o da ne birden bire tüm Alman toprakları birden İngilizlerin kontrolüne girdi ve ortalıkta tek bir Alman askeri bile kalmadı. Rusya ve İngiltere'ye karşı tek başıma kalakaldım.Savaşın heyecanıyla bazı pencereleri okumadan kapatıyordum sanırım birşey atladım o yüzden. Ne olmuş olabilir olabilir? Bir fikrin var mı?
Eğer 1945i çok geçtiysen 1948 falan olduysa garanti ingilizler atom bombası üretmiştir ve Berlin vs büyük alman şehirlerine atıp alman topraklarını çok ele geçirmeden teslim olmalarını sağlamışlardır. Bunu önlemek pek mümkün değil 10larca interceptor bile yerleştirsen uçaklar son sürat bombayı bırakıp hemen geri döndüğünden durdurmak mümkün olmuyor bir Japon oyunumda amerikanın doğu kıyısındaki bütün şehirlere atom bombası atıp amerikan kıtasından zerre toprak almadan amerikayı ele geçirmiştim.
Yıl çok ilerlemediyse bir çeşit bug olmuş olmalı bir önceki saveden tekrar denersen belki almanya tekrar yenilmez.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X