Şimdi Ara

'Hollanda'da 1 Milyon kişi Açlık Sınırında' AHaber (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
6.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Turkuaz medyada mı çalışıyorsunuz? Inşallah bir gün Türkiye de ömür boyu çalışırsınız. Hakettiğiniz parayı mı verecekler yoksa burun mu kiviracaksiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

Çünkü senin konuşmandan buraların adamı olmadığını anlayabiliyorum, burdaysan da sistemi çözememişsin daha. Anlayamayacağın için hollandaca yazıyorum. Ve bu ortaya çıksın diye böyle yazıyorum.

1600 yine iyi, o maks miktar olabilir dedim. Haftalık 300-400 arası alıyorlar diyorum. Bordrolarını ben görüyorum benden iyi mi bileceksin?

300-400 euro haftalık alan birisi zaten 2 haftalığını kiraya vermek zorunda. Geri kalanın 100-200 ünü gaz elektrik, geriye kalan 300-400 üde 1 ay boyunca doya doya yesin. Yaşamak dediğin bu mu? Bu "karın tokluğuna yaşamak" değil midir?

Fransa şuan boşu boşuna mı yanıyor? Avrupayı insanlara cennet gibi sunmaktan vazgeçin be kardeşim. Türkiye de bi baltaya sap olamamış birisi burda da olamayacak. Yine mutlu olamayacak aldığı paradan tatmin olamayacak.

Ben bu şekilde yaşamıyorum. Benim saat ücretim net 25 euro. Zzp de değil. Kontratlı olarak firmaya çalışıyorum.

Ben bu yüzden istediğim hayatı büyük oranda yaşayabilirim ama herkes böyle değil burda.

Biraz da buraların bu olumsuz taraflarını konuşun millet burası cennet sanıyor yanıbaşımızdaki fransayı yakıyo şuan fransalılar bu şartlardan dolayı
    Ama ne gariptir ki anliyorum.

Yahu asgari ucret aylik brut 1653€ yetiskinler icin. Haftada 40 saat calisip bunun altinda odeme nasil alabiliyor insanlar, bir de bunu anlatin?
    Gordugunuz bordrolar asgari ucret kosullarinin altinda mi? Yoksa bahsettiginiz ucretler asgari ucret uzerinden saatlere gore mi hesaplaniyor? Ne dediginiz belli degil.

Bir daha soruyorum, asgari ucretten anladiginiz sey nedir? Asgari ucret adi uzerinde insani sartlarda hayatta kalmaya yetercek ucrettir. Hesabi siz de yapiyorsunuz, tek kisi asgari ucretle barinabiliyor, karnini doyurabiliyor, faturalarini odeyebiliyor. Tekrar soruyorum daha ne yapamasi gerekiyor asgari ucretle?

Asgari ucretle calisan cift zaten yoksulluk sinirinin uzerinde.

Ben kimseye Avrupa cennet demedim, Turkiye'de baltaya sap olamamis adam Hollanda'da olur da demedim. Benim soylemedigim seyleri sanki soylemisim gibi davraniyorusunuz. Bunda amac nedir?
    Sizin saat ucretinizin konuyla alakasi nedir? Fransayla alakasi nedir konunun?

Olumsuz yanlarini sabaha kadar sayarim, gerekirse sayiyorum da zaten arayin bulun profilim acik.

Konumuzla anlattiklariniz direkt alakasiz.

• bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Net 1400-1500 e geliyor işte.

"Hayatta kalmak" kavramı ile "yaşamak" kavramı arasında bir anlam kargaşası içerisinde olduğunuz kanaatindeyim.

Evet hayatta kalıyorlar. Sabahtan akşama kadar çalışsın. Haftasonuda kira ve giderlerden kalan parayla gıda masraflarını karşılasın. 2 gün uyusun. Pazartesi günü tekrar aynı teraneye devam etsin.

Bu adam eşini çocuklarını haftasonu alıp biyerlere gidemesin. Nasılsa "kira, fatura, gıda" döngüsünü tamamlıyor. Daha başka bişey yapmasın.

Bu karın tokluğuna çalışmaktır. Bunun insani bir yönü yoktur.

Dünyanın heryerinde insanlar kapitalizmin acımasız koşulları altında eziliyor. Bu hollanda da böyle almanyada da heryerde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde ülkede o kadar insan açlık sınırında ki parklardaki kaz,ördek ve tavsanları yiyorlarmış.

• quote:

Net 1400-1500 e geliyor işte.

"Hayatta kalmak" kavramı ile "yaşamak" kavramı arasında bir anlam kargaşası içerisinde olduğunuz kanaatindeyim.

Evet hayatta kalıyorlar. Sabahtan akşama kadar çalışsın. Haftasonuda kira ve giderlerden kalan parayla gıda masraflarını karşılasın. 2 gün uyusun. Pazartesi günü tekrar aynı teraneye devam etsin.

Bu adam eşini çocuklarını haftasonu alıp biyerlere gidemesin. Nasılsa "kira, fatura, gıda" döngüsünü tamamlıyor. Daha başka bişey yapmasın.

Bu karın tokluğuna çalışmaktır. Bunun insani bir yönü yoktur.

Dünyanın heryerinde insanlar kapitalizmin acımasız koşulları altında eziliyor. Bu hollanda da böyle almanyada da heryerde
    Net 1500 asgari ücret zaten. Israrla asgari ücretten az mi diye sormama rağmen bir sürü şey söylüyorsunuz ama evet ya da hazır demiyorsunuz. Bu bahsettiğiniz insanların asgari ücret ile çalıştığı konusunda bir sorun yok o zaman.

Asgari ücretin zaten olayı insanın hayatta kalmasını sağlamak. Bunun için icat edilmiş bir kavram.

Söylediklerinizde haklısınız. Asgari ücretle sadece 1 kişinin çalıştığı aile bahsettiğiniz gibi hayatta kalabiliyor. Yaşamak demeyelim buna, o konuda da haklısınız. Tekrar ediyorum, asgari ucretin amaci da budur, bunu sunar daha fazlasini degil.

Bu konuya ilk attigim mesaja dönün bakın, orada diyorum ki çift asgari ücretle çalışıyorsa o zaman işler değişiyor diye.

Bir asgari ücret ile hayatta kalabiliyorsa aile, 2 kişi çalışınca yoksulluk sınırının üzerine çıkıyor. Buna bir itirazınız var mı?

Kapitalizmin emekçiyi ezmesi konusunda da size katılıyorum yine. Ama konu bu değil. Hadi diyelim o kapsamda değerlendirelim, daha önce Turkiye'de yaşadığınızı varsayıyorum. 4 kişilik bir ailede tek asgari ücret kazananların hayatı ile Hollandadakinin arasındaki fark nedir, onu da anlatın. Hatta 2 asgari ücretli çalışan olduğunda nasıl oluyor onu da anlatın.

Turkiye'de kârı koca asgari ücretle çalışarak ev alabilir mi? Böyle bir şey gördünüz mü duydunuz mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 15 Aralık 2019; 21:25:6 >

• Yalaniniza sokayım sizi izleyenlere ayrıca sokayım.
    Not: 9 senedir Hollanda da yaşıyorum iyiki de yaşıyorum. Kaçın kurtarın kendinizi

• Bu d0ğru bir olay. Ben oradaki yoksulluk sınırıyım.
  • Hollanda'da 1 milyon Türk mü varmış.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Hollanda'da 1 milyon Türk mü varmış.
    simdilik 400-410 bin civari oldugunu soyluyorlar.
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Troll işte. Tabii buna gerçekten inananlar da milyonları geçiyor.
  • quote:

Hollanda da yaşıyorum. Birçok insan karın tokluğuna çalışıp hijyenik olmayan ortamlarda yaşıyor. Haberin doğruluk payı olabilir
    Ya git işine trol, ahaber dışarıya saydırmaya başladıysa burda kat kat kötüyüz demektir zaten...

• Bu aktroll un yemin ediyorum 3 4 tane twitter hesabi vardır. Eminim 30K üstü tweet ve beğeni spamlemiştir.

• Sipihrz kullanıcısına yanıt
    Ben ülkeyi terkettikten sonra buraya yerleştikten sonra burada çalıştığım firma vesilesiyle iletişimde olduğum bazı Türk firmalarından gayet dolgun maaşlarla teklif alıyorum. Birgün ülkeme dönersem hak ettiğim değeri alacağım yani

• Türkiye'nin içinde bulunduğu zavallı durumu ve batağı normalize etmek için müreffeh ülkelere sallayacak kadar lağımlaşmış bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Aralık 2019; 23:14:10 >
  • Şimdi bişeyler yazardım ama yine banlanırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamların yoksulu fakiri bile Bizim orta direk tabir edilen kesimden daha varlıklidir.

• Türkiye'de açlık sınırı 2100 TL civarında yoksulluk sınırı ise 7000 TL'ye yakın diye biliyorum. Şimdi foruma soruyorum ülkemizde maaş seviyelerini hesaba katarsak nüfusun en az kabaca yüzde 25'i açlık sınırındadır fazlası da olabilir tabii sadece tahminimi söylüyorum. Yoksulluk sınırına girmek bile istemiyorum. Çünkü 7000 TL'yi aylık olarak ülkemizde kaç kişi kazanıyordur ki acaba? Üstelik bu maaşları dolar veya euro bazında da yazmadım bilerek o şekilde yazarsam olayın vahimliği de trajikomik bir hal alacaktır. Hollanda ile kıyaslanmamız için 80 fırın ekmek yemek lazım. Ahaber kendi kitlesini inandırır ancak bu haberlerle
  • "öne çıkar "butonuna basalım herkes görsün arkadaşlar

• quote:

Çünkü senin konuşmandan buraların adamı olmadığını anlayabiliyorum, burdaysan da sistemi çözememişsin daha. Anlayamayacağın için hollandaca yazıyorum. Ve bu ortaya çıksın diye böyle yazıyorum.

1600 yine iyi, o maks miktar olabilir dedim. Haftalık 300-400 arası alıyorlar diyorum. Bordrolarını ben görüyorum benden iyi mi bileceksin?

300-400 euro haftalık alan birisi zaten 2 haftalığını kiraya vermek zorunda. Geri kalanın 100-200 ünü gaz elektrik, geriye kalan 300-400 üde 1 ay boyunca doya doya yesin. Yaşamak dediğin bu mu? Bu "karın tokluğuna yaşamak" değil midir?

Fransa şuan boşu boşuna mı yanıyor? Avrupayı insanlara cennet gibi sunmaktan vazgeçin be kardeşim. Türkiye de bi baltaya sap olamamış birisi burda da olamayacak. Yine mutlu olamayacak aldığı paradan tatmin olamayacak.

Ben bu şekilde yaşamıyorum. Benim saat ücretim net 25 euro. Zzp de değil. Kontratlı olarak firmaya çalışıyorum.

Ben bu yüzden istediğim hayatı büyük oranda yaşayabilirim ama herkes böyle değil burda.

Biraz da buraların bu olumsuz taraflarını konuşun millet burası cennet sanıyor yanıbaşımızdaki fransayı yakıyo şuan fransalılar bu şartlardan dolayı
    Kardeş haftalık 400€, aylık 1600€yapıyor zaten

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.