< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sipihrz -- 15 Aralık 2019; 19:59:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sipihrz -- 15 Aralık 2019; 19:59:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam yapma arkadasım Hollanda'ya tasındı , ev aldı (mortgage) , canı sıkıldıkça uçakla Tr'ye geliyor , dünyayı geziyorlar , gayet keyifliler.Bende gittim bir hafta kaldım , fazla kurallı bence ama standart insan için yasanacak ülke.
Birde ülkede o kadar insan açlık sınırında ise parklardaki kaz,ördek ve tavsanları niye kimse yemiyor ? |
Oncelikle, aclik siniri ile yoksulluk siniri arasinda cok buyuk fark var, basligi acan arkadasin yanlis okuyup anladigi sey hakkinda yorum istemesi biraz garip.
Haberdeki rakam dogru. Bu da nufusun %8'ine denk geliyor. Yoksulluk derken, simdi burada isler biraz karisik. Yanlis hatirlamiyorsam yoksulluk siniri 4 kisilik bir aile icin ayda brut 2200€. Isler burada biraz gariplesiyor. 18 yasindan buyukler icin asgari ucret brut 1650€. Asgari ucrete vergi dusuk oldugu icin net 1500 civari. Asgari ucretle calisan bir cift direkt yoksulluk sinirinin uzerine cikiyor. Asgari ucretle calisan bir cift, ev almak istediler diyelim. Ev diyorum, aprtman degil bildigin mustakil ev. Misal su ev merkez istasyonuna 7-8 km uzakta. https://www.funda.nl/en/koop/amsterdam/huis-40390859-plutostraat-2/ Su evi alsalar, aylik odeyecekleri ev taksidi 850€'dan daha az. Bu su demek oluyor, asgari ucretli bir cift 2 cocuk yapiyor uzerine bisikletle merkez istasyonuna gidebilecekleri mesafede mustakil, bahceli ev aliyor ve evlerinin taksidini odedikten sonra kalan para yoksulluk sinirinin ustunde. |
Merhaba,
Ben yillardir Hollanda'da yasiyorum. Dediginiz sartlarda ( karın tokluğuna çalışıp hijyenik olmayan ortamlarda yaşıyor ) kac kisi gordunuz hangi islerde calisiyorlar, nerede yasiyor bu insanlar? Asgari ucret zaten net 1500€ civari, 2200€'da yoksulluk siniri. Nasil bir iste tam zamanli karin tokluguna calisiyorlar? |
Turkuaz medyada mı çalışıyorsunuz? Inşallah bir gün Türkiye de ömür boyu çalışırsınız. Hakettiğiniz parayı mı verecekler yoksa burun mu kiviracaksiniz ?
|
Haber doğru sayılır, fakat bu açlık sanırı değil yoksulluk sınırı ve bu %8 gibi bir rakama geliyor.
Bizde yoksulluk sınırı 7.000 TL mesela ve ülkenin %80' i yani 64 milyon insan yoksulluk sınırı altında, tabi toplam nüfus olarak biz onların 4 katından fazlayız. Her ülkede muhakkak yoksul insanlar vardır, amerikada da filmlerde de görürsünüz homeless insanlar vardır. Burada ahaber "diğer ülkelerde de yoksulluk var sadece bizde değil heheheh" diye algı oyunu kasmış ama bunları artık kimse yemiyor ve belli yusuf yusuflar ki böyle haberler yapma gereği duymaya başlamışlar. akape çöktüğü zaman bunların da sonları iyi olmayacak o yüzden korku dağları sarmış |
Ya git işine trol, ahaber dışarıya saydırmaya başladıysa burda kat kat kötüyüz demektir zaten...
|
Yoksulluk siniri ayda 5000 euro ise olabilir belki
Hollanda kadar müteffeh ülke yoklan dunyada süper bir yer |
Türkiye'nin içinde bulunduğu zavallı durumu ve batağı normalize etmek için müreffeh ülkelere sallayacak kadar lağımlaşmış bunlar.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 15 Aralık 2019; 20:27:0 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 15 Aralık 2019; 20:34:3 > |