Şimdi Ara

Hollanda vizesi (freelance çalışan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önümüzdeki ay Hollanda'ya 4 günlük bir tatile gideceğim. Otel rezervasyonum var. Uçak biletlerim alındı. İlk defa yurt dışına çıkacağım. Uzun zamandır freelance web geliştirici olarak çalışıyorum. Bir firmaya tabi değilim. Düzenli ödeme aldığım yerler var ancak çok fazla miktarlar olmadığı için bağkur veya sgk ödemesi yapmıyorum. Bu şartlarda hollanda dan kısa süreli vize alma şansım nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Hollanda almanya gibi gicik zor vize veren ulke.

O yuzden sigortali degilsen duzenli gelir belgeleyemiyorsan isin zor maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aile bireylerinden biri emekli üzerine taşınmaz malı varsa sponsor olma durumunda daha ihtimal olur eğer sigorta yoksa ve düzenli gelir belirtemiyorsanız.
  • anne baba emekli ama üstlerine taşınmaz yok bildiğim kadarıyla. 1 yıldır düzenli gelirim var ama sigortasızım. işim zor sanırım.
  • anneniz ve babanızın size sponsor oldugunu belirten bir yazı yazsınlar.ve onların emeklilik evrakları ve banka hesapları dokumu gibi evrakları basvurunuza koyun.yoksa bu sekilde vizenizin red olması yüksek ihtimal.ucak biletlerinize yazık olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne bulursak ekleyeceğiz artık. sağolun cevaplar için
  • erenesto kullanıcısına yanıt
    Hocam ne bulursak ekleyeceğiz şeklinde başvuru yapamazsınız.Ya kendi adınıza yada ailenizin sponsorluğunda başvurabilirsiniz ki görünene göre aileniz üzerinden başvurmanız daha mantıklı gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

Hocam ne bulursak ekleyeceğiz şeklinde başvuru yapamazsınız.Ya kendi adınıza yada ailenizin sponsorluğunda başvurabilirsiniz ki görünene göre aileniz üzerinden başvurmanız daha mantıklı gibi gözüküyor.

Yani demek istediğim şuydu. Kendi hesabımın dökümü + babamın tapu ve emeklilik belgeleriyle sponsorluk yazısını eklemeyi düşünüyorum. bu şekilde olabilir mi ?
  • En mantiklisi o sekilde.

• erenesto kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam olur bildiğim kadarıyla.
  • Oh, tam benim uzmanlık alanıma denk gelmiş Birleşik Krallık vizesi almıştım.
    Konuya geleyim;

"Önümüzdeki ay Hollanda'ya 4 günlük bir tatile gideceğim. Otel rezervasyonum var. Uçak biletlerim alındı. İlk defa yurt dışına çıkacağım"

Burda anlamadım, sen vize aldında mı gidiyorsun ? Vize aldıysan en az 90 günlük Schengen Vizesi oluyor zaten. 90 günden fazla için residence permit lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 23 Nisan 2017; 23:15:6 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    En az 90 gun olduğunu nereden çıkardınız hocam bize daha az verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teufel

En az 90 gun olduğunu nereden çıkardınız hocam bize daha az verdiler.

"UP to 90 days"

90 güne kadar, ben yanlış söylemişim.

Kaynak:https://www.netherlandsandyou.nl/travel-and-residence/visas-for-the-netherlands
    " Bu şartlarda hollanda dan kısa süreli vize alma şansım nedir ? "

• quote:

Orijinalden alıntı: erenesto

" Bu şartlarda hollanda dan kısa süreli vize alma şansım nedir ? "

Türist olarak alabilirsin ama uzun vizeler için (90'den fazla) bir bahane lazım (okul, iş vs.). Onlar gözüme zor gözüktü. (Bir de UK gibi NL'de de bir Ankara Antlaşması durumu var)

https://ind.nl/en

Ankara Antlaşması:https://ind.nl/en/Pages/turkish-citizens-and-their-family-members.aspx

Burda bilgiler var .

Tavsiyem bunu benden daha uzman birine sorman ama arkanda bir firma yoksa veya aylık en az 60k $ (Programcı olduğunu sayarsak ve aylık 5k$) para yoksa uzun vade vize alman epey zor. (Sonuçta AB ülkeleri = Para. O yoksa güle güle)

Tabi akraba vs. var ise durum biraz daha kolay olabilir.

Bu arada NL'nin vize şartları bana UK'den daha ağır gibi geldi. UK'de en az 180 günlük vize veriyorlar (daha altı yok).

Ben 4 gunluk bir tatil icin vizeye basvuracagim. Uzun sureli degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenesto -- 24 Nisan 2017; 13:51:26 >
  • quote:

Ben 4 gunluk bur tatil icin vizeye basvuracagim. Uzun sureli degil.

Sen C tipi standart turist vizesine başvuracaksın.
    Çıkarsa 5-6 günlük de çıkabilir. 3 aylık da. 1 aylık da. o anki memurun psikolojisine bağlı..

Örnek olarak 6 günlük Fransa gezimiz için eşime 6 aylık vize verdiler. (ilk defa Şengene başvuru yaptı)
  • quote:

Ben 4 gunluk bir tatil icin vizeye basvuracagim. Uzun sureli degil.

Kendine bir danışman bulmanı tavsiye ederim. Burada:

https://ind.nl/en/short-stay/Pages/Holiday-and-family-visit.aspx

Tatil için gerekli bilgiler ve şartlar var ama sağlam bir danışman bulmanı öneriyorum. (bana sorma, benim NL için tanıdığım danışman yok)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.