Bildirim
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (135. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Harika nasıl eklenecek video anlatım varmı? Türkçe TTS olayı varmı? yada HA PC deki klasöre Türkçe seslendirme kaydedilmiş MP3 leri echo dot larda anons yaptırabilir miyiz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yotube ya da google’a “home assistant alexa notification” yazsanız işinizi görecek yönergeler bulabilirsiniz.
Siri de tts yapabildim ama Alexa da yapamadım. Ben becerememiş de olabilirim. Ama kayıtlı sesleri çaldırabiliyorsunuz diye biliyorum. (Kapı zili çaldığında eklediğiniz sesi çaldıran bir kaç örnek gördüğümü hatırlıyorum.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zinedli -- 30 Aralık 2024; 14:36:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Wifi adını ve şifresini değiştirdikten sonra tüm akıllı cihazları ve home assistanti yeni wifi adı ve şifresine taşıma işlemini bilen var mı? Sıfırdan kurulum yapmak istemiyorum, bunun kolay bir kurulumu olması lazım
Yanıt için teşekkürler. Peki PC de bulunan MP3 lerimi Alexa da caldirma olayı denediniz mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, xiaomi gateway almak istedim ama bulamadım ınternette.
Xiaomi sıcaklık ve nem ölçer ekranlı bluetooth lu modelin uzaktan bağlamak istiyorum, başka yöntem var mıdır acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Home asistan varsa evinizde direkt bluetoothtan home asistana bağlıyorlar. Köprüye gerek kalmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar iyi günler evimde 2 senedir raspberry ve llama nın zigbee dongleı ile akıllı evimi kullanıyorum. Alexa ve 6 dolarlık home assistanı buluttan kullanabilme özelliğinide (ismi şuanda aklıma gelmedi) kullanıyorum. Fakat gelen güncellemelerle biraz yavaşlık seziyorum cihazımda. Geç açılıyor kepenk için kullandığım cihazlarım arada sapıtıyor. Ayrıca alexa türkçe olucak diye aldık ondan da bi ışık yok. Onu satmayı düşüyorum yerine bi homepod vs almayı düşüyorum. Sizce cihazı sıfırdan bi kurulum yapmam gerekiyormu. Yada güncellemerle şu geldi onu kaldır vs dediğiniz birşey var mı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wogn8r -- 5 Ocak 2025; 12:7:0 >
Böyle bir şey mümkün olduğunu sanmıyorum. Aynı ad ve şifre kullanarak modemi değiştirsen bile bazı cihazlar bssid değiştiği için bağlantı kurmuyor.
Aynı isim ve şifre ile devam ettim hocam hiç bir sorun olmadı. Ileri de sorun olursa çözümü ne hocam?
İleride olmaz. Değişince direkt ağa bağlanmıyordu benim cihaz. ( bir gateway cihazı, ha değil)
Böyle bir olayda cihazı sıfırlayıp yeniden kurabilirsiniz.
İşte sıfırlayıp kurmak istemiyorum hocam ya. Çünkü bi cihaz da böyle bir sorun olursa büyük ihtimalle diğer cihazlarda da böyle sorun oluşacak. 100 den fazla otomasyon, 60 ya yakın cihaz var evde. Tek tek her birini sıfırla, kurulum yap. Automation yap, ardından homekite aktar bi de oradan bir ton onu kur vs yapmak gözümde büyüyor. Bu yaz yeni eve taşınacağım, en büyük korkum bu, inş sorun olmaz 😂
Hocam öyle sıfırdan kurma gibi bir olay olmuyor. Önemli olan cihazların lokal iplerinin aynı kalması.
Ha için eğer şifreniz değişirse ayarlar > network den yeni wifiye dahil olabiliyorsunuz. (Kablolu kullanım daha stabil olur)
Diğer cihazların ise networke bağlanması için cihazların arayüzünden ya da uygulamasından ilgili wifi şifresini girerseniz sorun kalmaz.
Ben modemi değiştirdikten sonra ssidde değiştirmek zorunda kaldım , sadece tuya cihazlarda yeniden kurulum yapmak zorunda kaldım. O da localtuya kullandığım için idleri yeniden almam gerekti.
Anladım hocam. Bi de ürünlerin kendi uygulamasından wifi ve şifre seçim ekranını göremedim. Sadece ilk kurulum da sordu hep
Merhaba. Zigbee dongle neden olabilir. Ssd kullaniyorsunuz degil mi?
Homepoddaki turkce siri telefondaki gibi degil. Muzik calma vs sorun yok da homekit cihazlarinin adlarini zor anliyor. Bende cihaz fazla oldugu icin belki öyledir bilmiyorum ama telefondaki gibi degil. Basit bir mutfak isiklarini kapat dediğimde dahi 6-7 sn sonra yapıyor ki çoğunda anlamıyor
Ssd kullanmıyorum sd kart kullanıyodum. Ssd kıllanılabiliiğini bilmiyordum hatta. Araştırayım o konuyu.
Şimdi videoları izliyordumda homepod la alakalı. Dediğiniz mevzuyu bende fark ettim. Peki ne tavsiye edersiniz evimde alarm sistemide var kapı sensörlerim vs. Homepod alırsam homeassistant cloud sistemine aylık 6 dolar vermek zorunda kalmam diyede düşünüyordum. Şuan alexayı sadece alarm hoparlörü olarak kullanıyorum. Bu hub işlerini bırakmak gerekiyor heralde artık.
Sd kart zamanla yavasliyor. Bir sure kullanımdan sonra zaten sd kartlar bozulabiliyor.
Home assistanta uzakten erisim icin homepod a gerek yok ki
Home assistant a uzaktan erismek icin ya cloud sistemini almaniz veya modeminizi keeneticle degistirip dns hizmeti ile yapabilirsiniz
Tamamdır hocam ben derhal ssdye geçeyim. Zaten raspberrymin sd kart yeride bozuk kağıtla vs sıkıştırıyordum :D ondan da kurtulmuş olurum.
Bu vpn dns olayları da bence çok sağlıklı değil hocam ya. Tailscale ile home assistant a uzaktan erişim sağlıyorum fakat iş otomasyona geldiği zaman düzgün çalışmıyor. Çünkü eğer vpn bağlı değilse "evde değilken" gibi otomasyonlar düzgün çalışmıyor. Anca home assistant'a telefondan app üzerinden girdiğimde çalışıyor. Arka planda uygulama yenilemeler de home assistant açık. Home assistant ayarında konum bilgisi her zaman şeklinde aktif ama ne yaptıysam düzgün çalışmıyor. Nabu casa aylık paralı üyeliğini test etmedim ama sanırım ona geçeceğim gibi duruyor
Ben evde disaridayi mobil telefon modeme bagli ise olarak ayarladim. Bu sekilde sorun yasamadim hic.
Vpn kullanmadim, dns keenetic modemin hizmeti. Https sertifikası vs var ama bu guvenlik konusunda detayli bilgiye sahip degilim acikcasi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X