Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (142. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: arion
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.834
Cevap
241
Favori
124.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
Giriş

Elektrik gidince modemdeki ip bilgilerinin sıfırlanmaması gerekli.

Yine de aklıma gelen diğer seçenek modem tarafında değil de Raspberry pi 5 tarafında ip'yi sabitlemeniz. Dhcp ayarlarıyla kolayca yaparsınız.

https://itslinuxfoss.com/set-up-static-ip-address-debian-12-linux/

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Evet ama bildiğim kadarıyla enerji izleme özelliği yoktu bunda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arion kullanıcısına yanıt

Soru cevaba bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Bundan da alıp test ederim. Tapo’dan 12 tane olduğu için aynı seri gidiyorum şimdilik.

O kadar prizi ne için kullanıyorsunuz hocam. Bi ara 4 tane broadlink almıştım, 2sinin kutusunu hiç açmadım, kullanacak yer gelmiyor aklıma

• Çaycı, bulaşık, çamaşır, kurutma, 2 tane tv, pc, robot süpürge, saç kurutma, fırın, tost makinesi, piyano… daha aklıma gelenler.

Fırın ketıl tost makinesi gibi şeylere güvenemiyorum ben nedense

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt

ben de güvenmediğimden onlara taktım, hepsine de bir otomasyon ekledim. mesela çaycının çektiği sıcak tutma modunda çektiği elektriğe bakarak 2 saat boyunca benzer şekilde seyrederse otomatik kapatıyor, tost makinesi 30dk sonra kapanıyor gibi senaryolar var. evde unutkanlar veya ufaklık varsa kesinlikle işe yarıyor :)

bunun için akım ölçmeye gerek yok. Elbette extra bilginin zararı olmasada bu saydıklarımız priz yada switch açıldığında counterDown a süre veren senaryo yeter..o sure sonunda cihazlar kapanacaktir. Hatta inch sekmesinde 1 saate kadar internet bağlantısı olmadan süre sayımı yapıp cihazı kapatan menü var.
    Akım ölçme de süresi tam belli olmayan cihazlarda kullanılması olayı da güzel. Mesela 3D yazıcının tam kaç saat çalışacağı belli olmuyor. Isıtma akımı düştüğünde 5 dakika kadar fanlar sogutuncaya kadar çalışıp. yazıcının enerji kesip telefona bildirim yollaması güzel oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Evet tek senaryo için alternatifler var ama evdeki cihaz sayısı artınca ve senaryoları birbiri ile bağlayınca daha keyifli hale geliyor.

Tek kötü yanı çok para yiyor sistem. :(

• Merhabalar,

keenetic modemi kurdum ve artık HA’ya uzaktan erişebiliyorum ama sadece tarayıcı üzerinden. HA mobil uygulamasından yaptığım ayarlarda beceremedim. Nasıl yapıldığını bilen biri yardımcı olabilir mi?

• yavuz_asik Y kullanıcısına yanıt
    Tarayıcı üzerinden nasıl giriyorsanız uygulamadan da sunucu olarak aynı adresi yazarak bağlananilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.