Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (141. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.849
Cevap
242
Favori
125.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öyle tabi. Çin malı olmayan bir şey yok artık da demek istediğim daha fazla markalaşmış, birkaç sertifikası olan, daha güvenilir vs :) Kendi sektöründe Anker veya Ugreen gibi mi acaba diye düşündüm. Yoksa hiçbirisini denemedim henüz kalitelerini bilmiyorum, araştırıyordum :)

• hEro_ kullanıcısına yanıt
    Aqara baya başarılı bi marka hocam. Akıllı ev ürünleri açısında baya üst kalite de diyebilirim ve bu konuya aşırı yatırım yapıyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Çalışma odamın duvarına hexagon led aydınlatma yapmak istiyorum. Aramızda kullanan var mı?

• pckopat53 kullanıcısına yanıt
    Home Boticsyoutube
    Remotely access Home Assistant Free (Keenetic DNS)
    https://www.youtube.com/watch?si=v2bfrJEY80lTrR_N&v=RrtBt6ILUuc&feature=youtu.be

• quote:

Orijinalden alıntı: sorumsuzadam

Home Boticsyoutube
    Remotely access Home Assistant Free (Keenetic DNS)
    https://www.youtube.com/watch?si=v2bfrJEY80lTrR_N&v=RrtBt6ILUuc&feature=youtu.be

kanal sizin mi? eğer öyleyse ellerinize sağlık ve hemen takibe başlayacağım.

tam da bu aralar araştırdığım bir konuydu. ancak evimde superonline kullandığım için internet kullanıcı adı ve şifre paylaşmadığı yönünde yorumlar gördüm. tabi bu sorun da keenetic ile çözülüyormuş.

sormak istediğim bir kaç konu var, şifre ve kullanıcı tamam, keenetic ile onu edindik.

ben de ayrıca tv+ kutu da var. onunla ilgili bir deneyiminiz oldu mu? superonline modemini aradan çıkaracağım için tv+ kullanmaya devam edebilir miyim acaba?

kullandığınız cihaz hopper sanırım. sadece bu cihaza özel bir özellik mi bu keendns yoksa yazılımsal olduğu için tüm keenetic cihazlarında kullanabilir miyim?

ve cihaz olarak hopper önerir misiniz? onu alma da şu keenetic modelini al diyebileceğiniz bir cihaz var mı?

• yavuz_asik Y kullanıcısına yanıt
    Kanal benim degil, denk gelince gonderdim.

Dediginiz superonline sifre vermiyor ve mac adresi kilitli ama asiliyor bunlar.

Tv+ olayini bilmiyorum. Keenetic forumuna bir baksaniz iyi olur.

Keenetic dns tum cihazlarda var.

Bendeki cihaz hopper. Kn3810 modeli. 1000mbps hizi wifi ile tam veremiyor. Genelde speedtest sonuclarinda 600-700 veriyor. Kn3811 modeli cikmis revize etmisler modeli. 900 u goruyormus hiz olarak wifi de.

Genel olarak modem cok iyi. Yazilimsal olarak en ust seviye. Wifi de hiz olayi dusuk nedense iste ama yeni revize modelle sorunu çözmus gibiler.

• Merhabalar, HA kurulumu için Raspberry Pi3 Model B yeterli gelir mi acaba? Yoksa illa pi 4 mü almak gerekiyor? Pi3 için 1gb ram yetiyor mu yoksa sıkıntılı olduğu durumlar var mı ona göre almak istiyorum, yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır acaba tecrübe sahibi?

• thedarkride T kullanıcısına yanıt
    1gb ram ile ha çalışır ama eklenti ve otomasyon kurulumu konusunda sınırlı olur ve zamanla sistem çalışmaz hale gelir. Ram kullanımı %80 altına düşmez tahminimce. Eğer elinizde var ise deneyin fakat tavsiye etmem. Bence en az 4gb ram olması lazım.

Bendeki durum bu şekilde biraz eklenti fazla bende ama aşağı yukarı fikir verir belki.

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engineerofshit -- 21 Ocak 2025; 23:3:54 >

Ben de KN-3610 modelini superonline ile kullanıyorum. Kurulum yaparken superonline'dan kullanıcı adı ve şifreyi nasıl çekeceğiniz konusunda sizi yönlendiriyor. Öncesinde superonline modemin arayüzündeki kullanıcı adınızı not edin, çünkü bende şifreyi doğru çekip kullanıcı adını yanlış çekmişti, manuel düzelttim.

Evime ilk kurulum yapan ekip modem ya da router değiştirirseniz TV+ çalışmaz diyordu ama hiçbir aksilik yaşamadan kullanmaya devam ediyorum.

• arion kullanıcısına yanıt

tv+ kanal geçişleri yavaşladı diye yazılmış başka bir konuda. sizde de var mı yavaşlık?

• Bende eskisinden bir farkı yok. Genel olarak tv+ çok başarılı bir yazılıma sahip değil zaten.

• engineerofshit kullanıcısına yanıt

Elimde yok hocam alıcaktım da o zaman en az 4gb olarak bakayım ben mecbur pi 4 alıcaz. Teşekkürler cevap için.

• arion kullanıcısına yanıt

modemin siparişini verdim. Haftasonuna kadar gelir umarım. Siparişi verdiğim firma da hemen aradı. aynı soruları ona da sordum. Sıkıntı olmadığını iletti. Hatta kendisi de dhforum takip ediyormus. Belki bu mesajımı da görür Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin @KYTECHNGAMING'dir :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    22 senedir buradayız 😊

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bir sorum olacaktı. Homeassistant ve Homekite(homebridge) ekledğim ürünler elektirkler gidip geldiğinde çalışmıyor. Deco mesh mevcut sabit ip yapıyorum ancak sanırım elektirkler gidip geldiğinde modem resetlendiği için mesh de sıfırlıyor ip yi. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim.

Ek: * Raspberry pi 5 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisakkaya88 -- 24 Ocak 2025; 11:26:29 >
  • barisakkaya88 B kullanıcısına yanıt
    Sabit IP kullanmayın hocam?

• Ben sonoff ürünlerini kullanıyorum ama malum sonoff’ta duman dedektörü yok. Duman dedektörü için tavsiyeniz nedir?

• barisakkaya88 B kullanıcısına yanıt
    Hocam selam. Bende de modem arkasında deco var. Homeassistant ve homekit bende de var. Hiç bir sorun yaşamıyorum. Deco yu hangi modda kullanıyorsunuz? Belki onunla alakalıdır. Bende de statik ip var tüm akıllı cihazlarımda.

• TP-LINK Tapo P110(4-pack), Mini Akıllı Wi-Fi Soketi, Enerji İzleme, Amazon Alexa ve Google Home ile Çalışır, Uzaktan Kontrol, Cihaz Paylaşımı, Hub Gerekmez
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-tapo-p110-4-pack-mini-akilli-wi-fi-soketi-enerji-izleme-amazon-alexa-ve-google-home-ile-calisir-uzaktan-kontrol-cihaz-paylasimi-hub-gerekmez-p-HBCV000049475F?ftid=hlanxgx2uxru6073&url_src=ios-product-detail

Enerji izlemeli priz isteyenler için bu üründe fiyat düştü.

• 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.