Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (143. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.943
Cevap
249
Favori
131.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evde wifi kapatıp mobil internetten girmek ile dışarıdan girmek arasında fark yok normalde.
    Peki keenetic modemde port yönlendirmelerine bir baksanız farklı bir ayar olabilir.
    Ben kendi domainimi yönlendirdim, keenetic üzerinden de 8123 portunu raspberry pi’ye yönlendirdim.
    home.xxxx.com:8123 diye giriyorum her yerden.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sanırım sorunu buldum. modem ayarlarında uzak web arayüz bağlantısı için sadece https seçiliydi. ben de domain adını http ile başlayacak şekilde oluşturmuştum.

bu ayarı http ve https olacak şekilde değiştirince dışardan da uygulama üzerinden bağlantı sağlayabildim. ama yine gariptir ki tarayıcıdan bağlanabilirken bu ayar yüzünden uygulamadan bağlanamıyordum. az önce evden uzaklaşıp denedim ve bir sıkıntı çıkmadı. bakalım yarın daha da uzağa gidince ne olacak Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] 

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

• onur0103 O kullanıcısına yanıt
    Sonoff ihost’un içinde eclipse-mosquitto add-on’u var tam bilgim yok ama sanırım ihost’un sonoff zigbee dongle gibi çalışmasını sağlıyor eğer böyleyse dongle’ı almama gerek yok bilen varsa yazarsa iyi olur

• yavuz_asik Y kullanıcısına yanıt
    Sanırım sizin sorununuz, ha uygulamasındaki sunucularınızla ilgili. Muhtemelen 2 sunucunuz var ve en üstteki yerel bağlantı sunucusu. HA ilk açılırken sağ alt köşede çıkan ayarlara girin (yada bağlanamadığınızda), zaten en üstte görürsünüz. Ya sıralamanızı değiştirin ya da uzak bağlantı olan sunucu seçeneğinizi elle tıklayarak seçip etkinleştir diyebilirsiniz. Önbellek temizlenince uygulamayı ilk açtığınızda en üstteki sunucuya bağlanıyor.
    (Belki bildiğiniz bir şeydir de gözden kaçmasın diye söyleyeyim dedim)

• zinedli Z kullanıcısına yanıt

Çok bilgim olduğunu söyleyemem. hatta yazdıklarınızı hiç anlamadım desem yalan olmazHome Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] . İzlediğim videolari deneye deneye burda da sora sora biseyler yapmaya calisiyorum. Yardımlarınız benim için degerli. Çok teşekkürler.

sorun çözüldü. Şu an sıkıntısız bir şekilde dışarıdan da mobil internet ile uygulama üzerinden eve bağlanabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşmak güzel bir şey, aklınıza takılan olursa yazın. Ben de 7-8 aydır aktif bir şekilde bu işe kafa yordum. Evdeki her yere bir şeyler ekledim.
    Otomasyon yapmak güzel özellikle de kendinize göre uyarlamak ayrı bir zevkli.

• merhaba,

google home mini cihazım var. kurulumu yaptim ve govee'nin bir kaç ışıgı var onları ekledim. sesle acip kapatabiliyorum. ancak baska hic bir cihazi ekleyemiyorum listeye. LG Thinq , Mi home , tapo , ifttt gibi aslında google home destekli ve listede olan ürünleri eklemeye calistigim zaman hepsinde ayni hatayi veriyor. verdigi hatayi paylasiyorum.

örnek olarak burada mi home eklemeye calisiyorum robot süpürge için. halbuki mi home uygulamasında robot görünüyor ve normal sekilde calisiyor. ayni sekilde lg thinq uygulamasında tv yi görebiliyorum ama google home'a eklemeye calisinca aynı hatayı alıyorum.

bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. sorunun nerede olduğunu kesinlikle anlamadım.

• Merhabalar.

Mevcutta raspi 4, 2gb kullaniyorum. Guvenlik kameralarini home assistant a dahil ettim. 6 kamera, dusuk cozunurlukte ekeldim. Homekite aktarmak icin. Tabi raspberry %97-99 islemci kullanimi ve 85 derecelere kadar cikti. Yaklasik 6 yildir kullaniyordum ve vedalasma vakti geldi.

Tavsiye alabilir miyim? Sorunsuz sekilde videolari isleyecek bir mini pc?

• www.bilicra.com
    Eagle Akıllı Görüntülü Kapı Zili - Bilicra
    https://bilicra.com/urun/eagle-akilli-goruntulu-kapi-zili/

www.ezviz.com
    EZVIZ - Kolay Akıllı Ev Ürünleri
    https://www.ezviz.com/tr/product/dp2c/47183

Bu ürünleri veya benzerlerini kullanan var mı?

Kapı deliğine kamera takmak istiyorum, aynı zamanda HA destekli ve kullanışlı bir ürün arıyorum.

Akıllı kapı kilidine henüz girmiyorum, girersem de kamerasız olanları tercih edeceğim gibi görünüyor.

O yüzden bu tarz bir üründe deneyimi olan birileri fikir verirse sevinirim.

• Herkese selam,

Şu anda Raspberry Pi 4 Model B (4GB RAM) kullanıyorum ve bunu sadece Home Assistant için çalıştırıyorum. Ancak, Portainer ve Docker üzerinden Scrypted ve Homebridge gibi eklentileri de kullanıyorum. Sistem monitörüne baktığımda, RAM kullanımım sürekli %74 civarında, yani boşta 1GB bile kalmıyor.

CPU kullanımı düşük (%9) ve sıcaklıklar da normal (54°C). Şimdilik bir sıkıntı yaşamıyorum ama ileride sistemin yetersiz gelmeye başlayacağını düşünüyorum.

Bu yüzden mevcut sistemde devam mı etmeliyim, yoksa yükseltme mi yapmalıyım emin değilim. Aklımda şu seçenekler var:

1. Raspberry Pi 4 ile devam edip performansı iyileştirmek (ama nasıl optimize edebileceğimi pek bilmiyorum).

2. Daha iyi bellek yönetimi ve performans için Raspberry Pi 5 (8GB RAM) almak.

3. Mini PC’ye geçmek (bu konuda önerilere açığım).

Benzer bir sistem kullananlar var mı? Raspberry Pi 5’e geçmek gerçekten fark yaratıyor mu, yoksa direkt mini PC’ye mi yönelmeliyim? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!

Şimdiden teşekkürler!

• TofixGX kullanıcısına yanıt
    Selam. Ben kendi sistemimden örnek vereyim. Rasp3 ile başladım. Sonra rasp4-8g oldu. Şimdide minipc kullanıyorum. Bu iş homeassitant ile başlayıp joplin, immich derken büyüyüp gidiyor. Tabiki docker olunca esphome,zigbee,mosquitto içinde ayrı container gerekiyor. Bide bunların backup almak için ayrı container derken raspberry yetmedi.

• serkan887 kullanıcısına yanıt
    Zigbee2mqtt ve backup olaylarını aslında direk home assistant üzerinden yapıyorum. Docker i sadece homebridge ve scrypted için kurdum ama dediğiniz doğru sistem büyüdükçe yükseltmek gerekecek gibi duruyor. Peki sizce şuan yükseltmek gerekir mi?

• TofixGX kullanıcısına yanıt
    Aslında bu iş ha ile başlıyor sonrasında eklemeler ile büyüyor. Şu anda performans sıkıntısı yaşamıyorsanız bir müdahaleye gerek yok. Ram doluluğu sizi korkutmasın. Ram kullanılmak için var. Cpu gibi doluluk arttıkça performans düşürecek kaynaklar değiller. Yakım bir arkadaşım 3 sene önce rasp3 üzerine ha kurdu ve hala onu kullanıyor. Adamın otomasyonu bile yok. iphone üzerinden kullanmak için homekit ekledi ve sadece kapat-aç. Ben ondan biraz daha önce kurmuştum ve 2 kere upgrade yaptım. Nodered, otomasyon derken büyümek gerekiyor. Az önce reddit teki konunuzu gördüm. Orada da söyledikleri gibi büyümek gerekebilir. Sdcard bozulması bile bir problem. Çok uzattım. Kısacası uğraşacak zamanınız ve bütçeniz varsa minipc uzun vadede daha mantıklı. Ama yoksa elinizdeki sistem sdcard bozulana kadar bu haliyle sizi sorunsuz götürür.

• Dayanamadım ve prizden güç ölçümü için Aqara SP-EUC01 aldım. HA üzerinde zigbee2mqtt ile hiçbir sorun yaşamadan 5 saniyede kurulumu yaptım. Hangi verileri sunduğu vb detaylı bilgi:

https://www.zigbee2mqtt.io/devices/SP-EUC01.html

Anlık watt değerini göstermesinin yanında toplam kWh'yi de gösteriyor, böylece bunu HA üzerinde hesaplamakla uğraşmayacağım diye anladım. Belki cihazın resetlenme ihtimalini düşünüp HA ayrı bir değişkene klonlarım bu değeri, şimdilik boşveriyorum o kısımları :)

Merak ettiğim şey HA'daki enerji tüketimi takibi. Energy sayfasında Grid Consumption ayarlaması yapabiliyoruz. Burada bende tek bir elektrik sayacı üzerinde bir cihaz olmadığı, birkaç prizde SP-EUC01 olduğu için mantıken her bir SP-EUC01'i ayrı bir elektrik sayacı gibi düşünüp her birisi için ayrı bir Grid Consumption profili mi oluşturmam daha mantıklı olur acaba? Individiual Devices kısmında tek tek cihaz olarak da ekleyebiliyorum ancak orada TL/kWh hesaplaması yapılmıyor.

Sonuçta bende şu anda 5 adet SP-EUC01 var. Her biri bir cihaza bağlı (çamaşır makinesi, tv, xbox vs). Ben bu her bir cihazın enerji tüketimini ve faturaya TL etkisini görebilmek istiyorum.

Uzatmayayım diye derdimi özetlemeye çalıştım ama anlaşılmadıysa detaylandırabilirim :)

• hEro_ kullanıcısına yanıt
    app.hb.biz
    Hepsiburada TR - Google Play
    https://app.hb.biz/AKPVTEotzLuF

Bu prizde istediğiniz her şeyi sağlıyor hocam. Tuya ile çalışıyor. Anlık günlük aylık enerji takibini gösteriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt

Evet 16A olması da Aqara'nın 10A seçeneğine göre güzel bir avantaj. Geçen gün de burada yazışmıştık. Maalesef bu prizler için Wifi kullanmak istemiyorum. Zigbee için ise elimde elle tutulur tek seçenek Aqara.

• hEro_ kullanıcısına yanıt

Örnek olması açısından kendi oluşturduğum Energy isimli dashboard'ı ekliyorum. Tamamı Tapo P110'dan oluşuyor, sizdeki entity'leri ne olarak görüyor bilmediğim için kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Sağ üstteki tarih kısmından istediğim aralıktaki verileri alabiliyorum.

Aşağıda da dashboard'ın yapılandırma bölümü var.

Edit: Add Consumption ekranı eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arion -- 7 Şubat 2025; 14:11:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arion

Örnek olması açısından kendi oluşturduğum Energy isimli dashboard'ı ekliyorum. Tamamı Tapo P110'dan oluşuyor, sizdeki entity'leri ne olarak görüyor bilmediğim için kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Sağ üstteki tarih kısmından istediğim aralıktaki verileri alabiliyorum.

Aşağıda da dashboard'ın yapılandırma bölümü var.

Edit: Add Consumption ekranı eklendi.

Teşekkür ederim. Ben de az önce aşağıdaki gibi bir giriş yaptım. Her bir plug için 'Grid consumption' ekleme kısmı kafamı karıştırmıştı, sanki doğru değil gibi gelmişti ama bunların her biri kendi başına bir sayaç olduğundan başka bir çaremiz yok görünüyor TL hesaplaması için.

edit: Bu arada fiyat tanımını statik olarak değil de oluşturduğum bir number helper'ı üzerinden aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 7 Şubat 2025; 14:30:58 >

• serkan887 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam sağolasın. Önümüzdeki sene büyük ihtimalle mini pc ye geçerim gibi duruyor. Redditte de konuya epey bi yorum geldi hakkaten 😂

• sharkemir S kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun vardı. Server ı cn yerine singapur yapınca gördü benim robot süpürgeyi. Farklı serverler deneyin isterseniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.