Bu parçaların değerleri hakkında yardım lütfen.
Merhabalar, hobi olarak bişeyler tamir etmeye çalışıyorum. 1 adet zener diyot ve 1 adet direnç çıktı adaptörden ancak dirençteki halkalar mevcut değil ve zener diyotun değerini okuyamıyorum açıkçası. Yanlış bir parça alıp eklemek de istemiyorum. Eğer bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz ona göre parçaları tedarik edeyim. Bu arada adaptör 19v yazıcı adaptörü. Fotoğraflar ektedir. Teşekkürler.
Asus X570 DRAM Işığı Yanıyor
Merhabalar, yeni bir pc topladım.
Sistem Bileşenleri:
Asus Tuf Gaming x570 Plus
Ryzen 7 5800x
Crucial Ballistix 8gb 3200mhz x2 ram
FSP Hydro Pro 750W PSU
Sapphire Nitro RX570 4GB
Ekran kartı önceki ekran kartım orda sıkıntı yok. Bütün parçalar sıfır alındı. Ancak sisteme start verdiğimde DRAM ışığı turuncu olan sürekli yanıyor. Ramleri çıkartıp tekrar taktım hala devam ediyor. Her iki rami de ayrı ayrı bütün slotlarda denedim ancak sorun yine aynı şekilde devam ediyor ve görüntü gelmiyor maalesef.
Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?
Edit: Bios pilini söktüm 15 saniye bekledim tekrar taktım değişen bir şey olmadı. CLRTC tornavida ile kısadevre yaptırdım, tekrar başlattım yine olmadı. Ekran göremiyorum.
Ufak bir soru daha: Ryzen 5000 desteklemeyen biosa sahip olduğum için bu hatayı verme ihtimali var mıdır?
Teşekkürler
2 Adet M2 Gen4 Destekleyen Anakart Önerisi
|
|
Ekg çeken saat onerisi
|
Archer c60 vs Keenetic Extra KN-1710 Router
|
Fiber modem için router önerisi
|
Arçelik Kapı Yönü Problemi
|
Chrome Googledan başka siteye girmiyor!
|
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 553
İkinci El Bölümü Mesajları: 29
Konularının görüntülenme sayısı: 17.922 (Bu ay: 451)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 109 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar