Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (139. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.834
Cevap
241
Favori
124.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zbmini l2 icin vavien anahtarlarin birinden digerine 2 adet kablo cekmek gerekiyor, ayrica nort yoksa birde zbmini l2 koyulacak anahtarin arkasina notr cekmek gerekiyor. Yani biraz ugrastirici bir is acikcasi.

Eger vavien ile kontrol attiginiz lambaya direkt basic r4 baglamaniz mumkunse dedigim gibi cok kolay cozulur durum, benim tavan asma tavan ve siva alti lambalar var, ben direkt lambaya baglayip roleyide asma tavanin ustune attim gozukmuyorda tabi boyle olunca

2li anahtar icin sonofta dual r3 kullanilabilir ama anahtarin arkasina sigdirmak zor boyutlari buyuk. Zigbee olarak bu tarz bir ikili urun yok sanirim.

2li anahtarida soyle akillandirdim ben evde: klasik anahtarlari 2li vavien anahtarla degistirdim, kontrol ettigim lambalara yine direkt basic r4 bagladim, basic r4 un magic modu sayesinde hem normal standart anahtardan hemde telefon uygulamasindan kontrol edebiliyorum. Yine cok daha uygun ve pratik bir islem oluyor.

Smate de var bende 5 adet ama pek memnun kalamadim, algilamiyor acip kapatmam gerekiyor cogu zaman. O yuzden sadece 1 adet smate var aktif olarak kullandigim o da dedigim gibi pek randimanli degil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• DreamSs kullanıcısına yanıt
    Hocam bende evimde 2 tane tapo c200 kamera kullanıyorum. Apple homekit kullanmak için bu video dan yardım aldım. Buraya bakarak yapabilirsiniz

Eddie dSuZayoutube
    Tplink Tapo C200 Security Camera NOW Works like Magic in Apple HomeKit
    https://www.youtube.com/watch?si=WMwYSaI2R7yhEiQH&v=xHlou_4k7RI&feature=youtu.be

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Kanka tuya için bi de local entegrasyonu mu ne vardı, onunla denesene bi de. Kullandığın ürün wifi ürünü mü, bağlantı tipi ne?

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Bende alexacıyım sizin gibi. 2 tane echo var evde her işimi sesli komutla hallediyorum. Çokta kullanışlı memnunum, alexa da olmayıp ha da yapacağım ne var düşündüm düşündüm bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TofixGX kullanıcısına yanıt

kilitler için geçerli değilde bakarım belki gelmiştir.

• arkadaşlar merhaba. Ha ya komut verebilecek Ha dan veri okuyabilecek bir hoparlör ihtiyacım var. Amazon Echo mu Google Nest mi kullanmalıyım? Ayrıyetten apple ekosistemiyle alakalı hiçbir sistem yok elimde homepod alsam kullanabilir miyim. Birde bunları aylık ücret olmayan free sistemden yapmak istiyorum. Öneriniz nedir.

bu arada keenetic modem var dıştan erişimim var ha ya.

Kullandığım cihazlar

4-5 tane wifi tuya cihazı

6-7 tane zigbee hubtan çalışan cihaz

2 Klima , Robot süpürge , google tv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 14 Ocak 2025; 16:55:30 >
  • Koridorlarda hareket sensörünü nasıl konumlandırıyorsunuz. Kapının birinin üstüne koyup karşıya baktırsam alttan geleni geç görüyor, aşağıya doğru baktırsam bu seferde karşıdan geleni geç görüyor. 2 tane alıp karşılıklı mı kullanmak gerekir

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Homepodu kurmak icin bir apple cihazi gerekir (iphone ipad vb). Kaldi ki son guncellemelerden sonra siri cihazlarin ismini anlamakta zorluk cekiyor :)

• sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

homeasistant için alexa mı google nest mi :)

Ben de sadece homepod var :) digerlerini kullanmadigim icin yorum yapamayacağım

Homekit de icloud a kayit yapiyor mu?

Homekit Secure Video dan bahsediyorsanız evet oluyormuş. Şahsen ben iCloud+ gibi bir subscription kullanmıyorum

Siz c200 u home assistant a eklediniz degil mi?

Hayır C200 cihazını scrypted ile kurdum.

Websitesihttps://www.scrypted.app/

Ayrıca size yolladığım videoda ayrıntılı bir şekilde açıklıyor

Tamam simdi oldu. Video da homebridge eklentisi ile kullanmis.

Hayır hocam homebridge ile kullanmıyorum. Scrypted başlı başına kendisi bir platform. Direk scrypted üzerinden homekite aktarıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TofixGX -- 14 Ocak 2025; 23:46:37 >
    Videoyu izleyeyim ;)

homepod ile bahsettiğim olayları yapabiliyor musunuz? komutla homeasistan ı yönetebiliyor musunuz mesela.

Home asistanti direk kontrol edemezsiniz. Homekit bridge ile home assistantaki cihazlari apple ev uygulamasina ekleyip ediyorsunuz, bu sekilde kontrol edebilirsiniz. Bir cok cihaz homekite ekleniyor ama eklenmeyen cihazlar da vardi

Kisaca, siri sadece homekitte ekli cihazlari kontrol eder.

• 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.