Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (147. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.943
Cevap
249
Favori
131.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Home Assistant ile çalıştıracaksanız Sonoff usb zigbee dongle ile farklı markaların zigbee cihazlarını Home Assistant’a ekleyerek oradan da Homekit Bridege entegrasyonu ile Apple tarafına gönderirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gurkany G kullanıcısına yanıt

Homeassistant yok hocam. Sadece homekit kullanıyorum.

• Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    Yerel bir sunucuda örneğin bir Raspberry Pi veya Nas cihazı üzerinde kuracağınız portainer gibi uygulama ile Homebridge kullanarak olabilir. Homebridge içinde farklı markaların eklentileri ile çoğu cihaz homekit’e aktarılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkany -- 10 Mart 2025; 16:50:17 >
  • Homebridge hakkında fikir edinmek için bu videoyu izleyin.

Eddie dSuZayoutube
    Home Assistant or Homebridge - Which one to use ? My Unbiased Opinion
    https://www.youtube.com/watch?si=M10DM3ygRfxunBO4&v=D9ME9BhPQ0E&feature=youtu.be

Teşekkürler hocam

Eğer home assistant kullanmayacaksaniz, kullandığınız her bir marka cihazın kendi hublarina bakmanız lazım ve bu hublarin homekit desteği yoksa ne yazık ki yapamazsınız. Onun yerine matter destekli cihazlar tercih edebilirsiniz direk

İlginiz için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla homeassistant veya homebridge kullanmadan bu işi yapmanın imkanı yok.

Rica ederim. Farklı markaları Homekit’e aktarmak için açıkçası en azından benim bildiğim başka bir çözüm yok maalesef 🫤

• TofixGX kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

• Bir sürü tuya cihazı aldım ama sonradan öğrendim bu cihazların hepsi bir süre sonra çalışmayacakmış tuya bir süre sonra yazılım sistemini değiştiriyormuş. Bu cihazları daha sonra yerel olarak kullanabiliyor muyuz yazılımla convert yaparak filan yada başka bir sistemle. Yoksa cihazlar çöp mü oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 13 Mart 2025; 3:35:56 >
  • pathology_ P kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani Tuya cihaz alınca mesela 2 sene sonra devre dışı mi kalacak cihaz? Bende genelde tuya var. Bilgi kaynağı nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Şu şekilde yani. Tuya bir donanım üretici değil hiçbirşey üretmiyorlar. kart üreticileri ve firmalar tuya yazılıma uygun parçaları donanımlara koyuyorlar ve satışa çıkarıyorlar. Belirli bir zaman sonra tuya yazlımcıları diyor ki biz artık şu karta yada bu parçaya destek vermeyi bıraklık bundan sonra şu karta yazılım geliştireceğiz diyorlar. Böylece sizin satın almış olduğunuz cihaz tuyaya bağlanamıyor. Bu daha önce bir kaç defa olmuş. Reddit sitesinde tuyadan çokca nefret eden var bu yüzden. Fakat lokal olarak çalışması için bir çözümü var mı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 13 Mart 2025; 6:56:42 >
  • Homeassistant destekli temudan alabileceğim güvenlik kamerası önerebilir misiniz?

Ben cihazlarımı ya tasmota ile flash lıyorum yada flash yapamadıklarımı tuya local ile ekliyorum. Zaten tüm cihazların internet erişimi kapalı. Update alamadıkları için sorunsuz kullanıyorum.

• Merhaba.

HA ya yeni başlayacaklar için Raspberry pi4 mü pi5 mi önerirsiniz ?

Tuya bu firmalara sadece küçük kartlar satıyor, bunu cihaza takıp programlayıp akıllandırıyorlar. Bir de bulut hizmeti sağlıyor. Bu kartlar sürekli farklı modellerle güncelleniyor. Ne zaman Tuya platform olarak yeni anlaşma yapamaz, hizmet satamaz olur, o zaman sunucular kapanınca sıkıntı çıkar cihazlarda. Ya da Tuya'dan hizmet alan üretici kendi eklediği özel bir fonksiyonu artık desteklemez, onunla ilgili sorunlar olabilir. Onun harici çok özel bir durum olmadıkça tek tük cihazlar sistemden düşürülmez. O zamana kadar da bu cihazları zaten HA bağlayacak farklı yöntemler gelişir, ya da ürünler bozulmuş olur. Şikayetler daha çok HA entegrasyonunda yapılan API değişikliklerinden vs. oluyor.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Asıl merak ettiğim, şu an Tuya'yı bulut üzerinden kullanıp, ileride bir sorun olursa istediğim zaman Local Tuya'ya yada benzeri offline çalışan birşeye geçebilir miyim, Bu cihazlar Tuya üzerinden bir firmware güncellemesi alıp, ileride Tosmata ile flaşlanamayacak bir duruma yada local tuya ile kullanılamıyacak bir duruma gelebilir mi? Ayrıca tuya üzeirnden gelen güncellemeleri yapmalı mıyız cihazın geleceği için. ? Yoksa vakit kaybetmeden cihazları Tosmata yada local tuya'ya mı taşımak lazım. Redditte 2 yıl öncekinin yazılarını okuyorum tuya cihazı olanların büyük çoğunluğu artık tuya serverlarına bağlanamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 15 Mart 2025; 5:47:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pathology_

Asıl merak ettiğim, şu an Tuya'yı bulut üzerinden kullanıp, ileride bir sorun olursa istediğim zaman Local Tuya'ya yada benzeri offline çalışan birşeye geçebilir miyim, Bu cihazlar Tuya üzerinden bir firmware güncellemesi alıp, ileride Tosmata ile flaşlanamayacak bir duruma yada local tuya ile kullanılamıyacak bir duruma gelebilir mi? Ayrıca tuya üzeirnden gelen güncellemeleri yapmalı mıyız cihazın geleceği için. ? Yoksa vakit kaybetmeden cihazları Tosmata yada local tuya'ya mı taşımak lazım. Redditte 2 yıl öncekinin yazılarını okuyorum tuya cihazı olanların büyük çoğunluğu artık tuya serverlarına bağlanamıyor

Cihazlarında bir sorun vardır hocam onların. Yıldırımda ölmüş prizim ve üşenip ince iş yapmadan sökmeye çalışırken camdan attığım pencere sensörü dışında bir sorun olmadı bende.   Prizde patlak dirençler var, onlar değişince çalışır diye düşünüyorum. Diğer bir prizimde ise direnç vs. kalın komponent yok, her şey elektronik, onu diriltemem herhalde. Başka bozduğum bir şey ya da sorun yaşadığım bir şey yok herhalde.

Cihazı zaten flaşlamak için donanımsal müdahale ediyorsun. Flaşlanamayacak bir hale getireceklerini sanmam güncelleme ile. Yapabilseler fabrika çıkışı yaparlar çünkü onu. Home Assistant kullanıyorsanız Tuya bulutuna çok ihtiyacınız yoktur zaten. En uygun nasıl kullanmak geliyorsa işinize öyle kullanın. İster LocakTuya ister flaşlayın vs. Cihaza göre de değişen şeyler bunlar. Tuya gitgide daha entegre etmeye çalışıyor, yakın zamanda biz artık böyle yapmayacağız diye bir şey demeyeceklerdir eminim.

• hEro_ kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, chrome ve edgede denedim, sorun ikisinde de vardı. Çerezleri zaten silip denemiştim ama işe yaramamıştı. Yabancı bir kaynakta bitwarden eklentisinin otomtik doldurma özelliğinin neden olduğu bir sorundan bahsetmişler. Ben iki tarayıcıda da bitwarden şifre yöneticisi eklentisi kullanıyorum. Önerildiği gibi otomatik doldurma özelliğini devre dışı bıraktım, bir süredir sorun yaşamıyorum :)

• arion kullanıcısına yanıt

Merhaba, bende Individual devices detail usage kısmı görünmüyor,sadece energy ekranı ve tüketimler var. Bu ekran standart mı acaba normalde?

GÜNCELLEME: Sanırım buldum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GroupPolicy -- 19 Mart 2025; 20:20:52 >
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.