< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (8. sayfa)

-
-
Hepsini tek tek araştırıp bakmak lazım o zaman hangisi en uygunsa ordan alacağız. Ben bu kadar insan alıyor benim bilmediğim veya kaçırdığım bir şey mi var acaba diyordum :D
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
TRY 114.73 30% İndirim | SONOFF Zigbee 3.0 Mini ZBMINI akıllı anahtarı/hareket/sıcaklık nem/pencere kapı sensörü için ZBBridge Alexa Google ev
https://a.aliexpress.com/_vXwKWe ayni urun degil mi? Daha ucuzu ve vergisiz.
Evet aynı ürün ben sadece örnek olarak atmıştım ürünü. Attıktan sonra %20 ekstra ötv almayanınıda gördüm. Sizin attığınız gibi hiç almayıp kapıda alan da var.
Anladim. Detayini cok bilmiyorum ben de ama vergili saticilari dedigim gibi kolay kolay tercih etmiyorum. Benim tecrübelerime gore her turlu gumruk az cikartiyor. Bir de eger ayni urunden veya ayni saticidan 2-3 parcadan fazla ise veya boyle 7-8 li urun vs alacaksaniz muhakkak almadan once saticidan indirim kuponu isteyiniz. İste cok urun alacagim vs. Bugune kadar birden fazla urunu hep akilli ev urunlerinden aldim ve hiçbiri olumsuz yanit vermedi. Hic yoksa 2-3$ lik kod gonderdiler.
Tamamdır çok sağolun. Tavsiyelerinizi dinleyeceğim 👍🏾
arkadaşlar shelly röle almak istiyorum ama , 6 ad panjur , 10 adet tekli 6 adet ikili aydınlatma için kullanacağım. prizlerede alayımmı emin değilim. ancak bu kadar ürün alınca wifi da sorun yaşarmıyım acaba ?
evde de wifi kullanan bi bu bakadar alet edevat var.
-
TRV’lerım geldı ve yrn takıcam ancak anladığım kadarıyla home assistant direk olarak desteklemiyor. Alexa nasıl tepki verecek merak ediyorum. Eğer o da olmassa zigbee stick almam lazım. Türkiye’de hiç ürün yok.
Direnc.net’te sadece su urun var
https://www.direnc.net/
CC2531 Zigbee Set Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®https://www.direnc.net/cc2531-zigbee-set
Olmadı yrn magazalarından alacam. Bılgısı olan var mı ? Gelısmıs otomasyonlar yapmam için mutlaka HA kullanmam gerekiyor. Yukarıda linkini verdiğim ürünü beraberinde gelen CC Debugger ile kolay bir şekilde flashlayabilirim diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 4 Aralık 2021; 1:49:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam gümrük kanunu nda şahıslara gelen ürünlerde ÖTV yoktur. Eğer ürün birey adına geliyorsa, Avrupa birliğinden gelenlerde %18 diğer ülkelerden ise %20 vergi alınır. Ancak Çinden gelen ürünlerde durum biraz daha farklı. Anladığım kadarıyla bazı satıcılar vergiyi kendi alıyorlar ve bunlardan almanızı tavsiye etmiyorum. Bakın mesela TRV’ler İçin benden PTT altı adete 100TL vergi aldı. Normalde alması gereken rakam 300 TL üzeriydi. Bir tanesi de bugün ayrı olarak geldi ona da 27 tle almışlar 300TL’lik ürüne. Gördüğünüz gibi tamamen kafalarına göre işlem yapıyorlar. Ama herhalükarda mutlaka aldıkları rakam daha düşük oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 4 Aralık 2021; 1:48:46 >
Tamamdır hocam sağolun tavsiyleriniz için. Alırken hertürlü koşulu gözden geçirmek lazım. Temelleri öğrendim artık sağolun.
Bu arada TRV'lerı halen monte edemedım ama kurulumunu yaptım. Sorun gozukmuyor su an ıcın. Home Assistant yenı Tuya entegrasyonu ile cihazları gormuyor. Zaten gorse sasardım. Ancak Alexa tarafı sorunsuz calısıyor. Salonu 23 derece yap dıyorum yapıyor. Daha da guzelı Alexa ıcınden routıne yanı otomasyon da yapabılıyorum. Normalde Alexa'da "When" olayı olmuyordu yanı su olursa sunu yap seklınde bır otomasyon yapamıyorduk. Ama bendekı Hue Sensorlerı Alexa gordugu ıcın sadece onları "When" kısmına koyabılıyorum. Yanı Salon Sensor hareket algıladıgında Oturma odasını 19 derece yap dıyebılıcegım. Alexa dırek theormostat olarak gordu. Bunun uzerıne artık cc2531'e ıhtıyacım kalmadı. Istedıgım otomasyonları Alexa uzerınden yapabılecegım. Tam kurulum yapınca sıze haber verırım.
-
Benimkiler yolda , heyecanla takip ediyorum sizi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de ürünlerimin bir kısmını aldım. Bildiğiniz gibi zigbee üzerine kurmaya çalışıyorum. Raspbbery elimde sadece gerisi yolda.
Electrolama’nın zzh! modeli
10 adet sonoff zbmini
3 adet hareket sensörü aqara
5 adet kapı pencere sensörü aqara
Alacaklarım;
3 adet akıllı ampul (araştırıyorum)
2 adet panjur için switch (sıva altı veya normal karar aşamasındayım)
1 adet tuş. Alarmı aktif, inaktif etmek için (araştırıyorum)
1 adet siren (araştırıyorum)
1 adet sıcaklık nem sensörü (bi amacı yok şimdilik sadece evin içinin genel sıcaklığını öğrenmek için alacağım)
Philips hue nun hareket sensoru ayrica sicakligi ve isik siddetini de olcuyor. Aqara hareket sensorunu ne kadar aldiniz bilmiyorum ama hue nun hareket sensorun fiyati biraz yuksek olsa da ozelligi daha fazla.
470 tl hue sensör, ben 3 tane hareket sensörü aldım 500 tl.
Işık ve sıcaklıkla alakalı herhangi bir otomasyon yapmayı düşünmüyorum zaten hue nun özelliklerini biliyordum ama 3 tane alacağım için bin lira gereksiz harcama gibi geldi.
Amazonda ara ara indirim oluyor. Kasim ayinda 270tl gibi bir fiyata satilmisti sanki.
Sensorleri isik otomasyonunda kullanacaksaniz isik siddetinin onemi oluyor. Homeassistant oldugu icin gun dogumu ve batimi ozelligi sayesinde de zaten gun icinde isigin yanmamasini sağlayabilirsiniz.
Ben ilk aldigimda diger ozelliklerini bilmiyordum :)
Kurların yükselmesiyle fiyatlar indirimden bağımsız arttı zaten.
Evet güzel bir özellik ama gün doğumu batımını saate görede ayarlayabilirim diye düşündüm. Malum güzel fiyat farkı var :D
Homeassistant tan direk gun dogumunda veya gundogumundan su kadar dk once-sonra gibidinden otomasyon olusturabilirsiniz. Ayni sekilde batimindan da.
Eger kasdettiğiniz kendiniz saati direk ayarlamak ise surekli ayar yapmak gerekir :)
İlerde durumları düzeltirsek alırız bitane inşallah :D
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X