Hocam keske Hue alsaydınız. Anlattıgınız ozellıklerın tamamı Hue'da var. Ayrıca Aqara'lar da kı tek sorun bu degıl. Cooldown denılen yenıden hareket etme suresı 60sn. Bu sure asırı uzun. Hue'lar da mesela sadece 8 sanıye. Yanı mesela karıdora sız bır ısık koydunuz ve sensorle beraber hareket algılama yonunden otomasyon yaptınız. Aqara sensorun onunden ılk bırı gectımı ısıgı acar. Ama arkadan bırı daha geldı 30 sanıye sonra... tepkı vermez. Yenıden tepkı vermesı ıcın 60sn gecmesı gerek. Aqara'lar genel olarak guvenlık amacıyla dızayn edılmıs bır urun. Guvenlıge yonelık bır hareket algılama. Hue'lar ıse tamamen ısık kontrolu uzerıne. Ha soyle bır olay var. Aqara'lar hacklenebılıyor. Aqara Motion Sensor Hack for 5 sec https://community.home-assistant.io/t/aqara-motion-sensor-hack-for-5-sec/147959/127Cooldown suresını basıt bır hack ıle 5 sanıye gıbı bır sureye ındırebılıyorsunuz. Aqaralar'ı normal bır sekılde kullandıgınız zaman hıc bır ıse yaramıyor. Tek kullanıslı olabılecegı yerler sadece ınsanların sureklı gırmedıgı yerler olabılır(bodrum katı gıbı). Bu arada Hue'lar da kı fıyat artısı korkunc. Allahtan setımı tamamladım ve 5 tane zaman ıcerısınde aldım. Daha gecen hafta 350TL olan urun su an 500TL nerdeyse. 11.11'de en son 280TL'den almıstım. Dusunun ya 20 gunde gelen zam nerdeyse %100. Ancak bu arada Vatan Bılgısayar halen 339TL'ye satıyor. Istanbul Topkapı subesınde var. Philips Hue Hareket Sensörü fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da https://www.vatanbilgisayar.com/philips-hue-hareket-sensoru.htmlValla bugun gıdıp son bır kere alasım var. Muhtemelen son stoklar. |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (9. sayfa)

-
-
Hareket sensoru olarak hue kullaniyorum. Aqara kullanmadigim icin hic bilmiyorum. Aqaranin kapi ve sicaklik sensorleri var. Pil tuketimi olarak hue hareket sensoru muthis verimli. Aqaranin sicaklik sensorleri cok daha cabuk bitiyor. Ustelik loglarina bakiyor sadece sicaklik degisimlerinde sinya gondermis. Misal 1 saat boyunca sicaklik degismemis ise (zaten hassasiyet 0.5) veri gondermemis ancak bu sekilde koridora koydugum surekli sicaklik ve isik şiddetini olcen ustune koridordaki lambayi her harekette acan hua sensorun pili daha uzun gidiyor. Huedaki pil bitmedi icindeki marka ne bakmadim ama aqaralarda panasonic cikiyor. Huedaki de ayni tip ama pilin markasini bilmiyorum. Ustelik hue nun sicaklik hassasiyeti 0.1 derece.
Aqaradaki dediginiz durumla ben hic karsilasmadim. Hue da zaten siz demissiniz yok diye, esphome ile nodemcu ile yaptigim mikrodalga ve pir sensorlerle de karsilamadim. İsik otomasyonu kullaniyorsaniz aqara sensor kullanilamaz. Aydinlatma, sensor ve anahtar grubunda sanirim bu işin krali hue. Homekit, google home, alexa, homeassistant ne varsa hepsine de resmi destegi var. Ustelik ulkemize cok kisitli urunleri geliyor. Philips belki trdeki fabrikasinda uretime geçse kismen daha ulasilabilir hale gelebiliriz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Pardon anlamadım Aqara'da hangı durumla karsılasmadınız ?
Aqara hareket sensorunden bahsedıyordum bende zaten.
Yanlıs anlasma oldu sanırım
Phılıps ulkemıze ılk yatırım yapan, ılk fabrıka acan markalardan bırıdır. 90 yıldır Türkiye'ye yatırım yapıyorlar. Levent'te ki fabrikasının kuruluşu ise 1956. Ancak şunu belirteyim hıc bır zaman bu urunler TR'de uretılmez zıra burada musterısı yok. Turkıye'de akıllı ev kullanım oranı binde bir bile değildir tahminen. Ha derseniz ki işçilik ucuzladı, belki şimdi üretimi kaydırırlar. O da zor zira ürünler dünyanın her yerinde pahalı. ABD'de Hue hareket sensörünün satış fiyatı 40 dolar. Türkiye'de yeni 35 dolar yaptılar satış fiyatını.
-
Aqara hareket sensorundeki dediginiz gecikmeyi baska marka kullandigim urunlerde karsilamadim. :) ben de aqara hareket sensoru yok.
Dediginiz gibi bizim ulkemizde satislar cok dusuk. Belki ucuz iscilikten dolayi uretimi ulkemize kaydirabilme ihtimali :)
Homeassistant in istatistik kismi var. Misal ulkemizde suan homeassistant kullanan 377 kisi. Ukrayna sanirim 40-45 milyondu nufusu, orda 1279 kisi homeassistant kullaniyor. Avrupa ulkelerinde ( fransa italya filan) 3000-4000 ler. Bizi kiskanan Almanya 9000 lerde :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 5 Aralık 2021; 20:41:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bu bir gecikme değil aslında. Sensörlerin standart cooldown sureleri. Piyasada bu konudaki en iyisi Hue Hareket sensörleri.
Automate Your Lifeyoutube
8 SmartThings Motion Sensors Reviewed! FULL Comparisonhttps://www.youtube.com/watch?v=dkjZeZCZFps&feature=youtu.be
Yukarıdaki videoda değerleri görebilirsiniz. IKEA ürünleri için mesela 3 dakikayı bulabiliyor bu süreler.
Su videoda ise 14:51 den sonra cooldown degerlerini cok net bir sekilde gorebilirsiniz.
Kısa ve net olarak eğer ışık açma amaçlı sensör kullanacaksanız en iyi alternatif Hue oluyor.
-
nasıl görüyorsunuz bu 377 kişi bilgisiniz acaba ?
-
En altta haritadan bakabilirsiniz
-
Anladim. Hue hareket sensorun pili aaa imis. Cr2450 genelde, hue da da 2450dir dusunmustum. O yuzden pili uzun sure gidiyor muhtemelen:)
çok şaşırdım sadece 377 kişi olduğumuza , aynı zamanda da biraz koltuklarım kabardı :) her ne kadar acemi olsam da genede 377 den biri olmak iyi oldu.
Maalesef hem fiyatlar , hem eğitim hemde ilgi alanı olarak konudan uzak bir ülkeyiz. Bu nedenle orjinal ürün bulmak , profesyonel hizmet almak gibi konularda paralel olarak gelişmiyor. Aslında bunları üreten bir ülke olmak lazım , hazır dünyada yeni gelişen bir sektörden bahsediyoruz.
-
Sayi gercekten cok dusuk :) Bu sistemi maddi acidan hic problem olmadan kurabilecek binlerce kişi var ama onlarda uğraşmaz. Hazir sistemler kullaniyor, bir kesimin de haberi dahi yok. Aslinda şurda 1-2 sene öncesine kadar fiyatlar cok ulasilabilir seviyedeydi. Bakalim ilerleyen yillarda nasil olacak. Umariz ki her açıdan iyi günler bizi bekliyordur.
Homeassistant tarafinda bildigim kadariyla uretimi gectim entegrasyon/eklenti vs de hic yok. Yerli markalarin vestel, arcelik filan akilli urunlerinin hicbirinin entegrasyonu yok. Urunlerindeki akilli sistemleri nasil onu da bilmiyorum acikcasi. Evimdeki yerli markalarin olan urunleri akilli degil.
Povudu var youtube kanali, kendi markalarini filan kurdular. Basit şeyler yapmaya basladilar ancak ne olur ilerde bilmiyorum.
Povodu yu bende takip ediyorum , umarım çok başarılı olurlar. dediğiniz gibi arçelik ve vestel bu işe girmeliler diye düşünüyorum. zaten ihracat yapan şirketler oldukları için mecburen kısa sürede onlarda yerlerini alacaklardır. Şimdiden wifi klima lar vs ler geliyor. arkası gelecektir.
bende siemens bir kahce makinası var wifi özellikli eve home connect ile bağlanabiliyor. ancak 1-2 gündür birşey oldu bağlantı kesildi.
Google asistan ve alexa üzerinden a.ıp kapama , kkahve çeşidi seçme ve yapma kısmını güzelce yapmıştım. çok keyifli oluyor. giyinirken kahvemi yaptırıp hazır alıyordum. yarın öbürgün tekrar deneyeceğim bakalım.
yani butür ürünler kullanıcalrı için çok önemli. bu piyasayı yakında onlarda keşfeder umarım.
-
Vay be koca ulkede sadece 377 kisi demek. Bende bu arada birde sanal makinada deneme hesabi da var. Acaba onuda sayıp benim haneye iki kisi mi diyor acaba ?
Pazarin buyuklugunu dusun bir asil. 10 sene sonra bunlar her evde kullanilacak. Bugun Turkiye, de bu ise baslayanlar buyuk paralar kazanacak.
Ha birileri cikip derse Turkiye’de de bazı firmalar var. Kendi ar-ge’leri ile akıllı ürünleri üretiyorlar. Şahsi fikrim onların hiç bir şansı yok. Çünkü artık dünyada bir standart var bu konuda. Kendi ürünleri ile hiçbir şey yapamazlar. Bakın mesela bir firma vardı zamanında adını hatırlamıyorum ama telefon açmıştım. Duvar anahtarı satıyolardı. Ürünün sesli asistan desteği var mı diye sormuştum ve olmadığını söylemişlerdi. Düşünün sadece cep telefondan açıp kapama yapmışlar. Hiçbir sesli asistanı desteklemiyor. Bugün akıllı ev diye satılan dairelerdeki sistemler korkunç kimse kullanamıyor. Çünkü sadece ışık açıp kapama üzerine o bile düzgün çalışmıyor. Control 4 gibi daha gelişmiş firmalarda var tabi ama onlarda korkunç pahalı.
-
Muhtemelen ayri sayiyordur.
Dediginiz gibi pazar cok buyuyecek. Yerli olarak arcelik, vestel bu sektore girebilir. Arcelik de buyuk bir marka. Beko markasını avrupada ciddi oranda satiyor. Vestel deseniz irili ufakli bir suru firma satin aldi. Finlux filan tam hatirlamiyor ama 3-4 tane daha vardi. Birlikte de bir standart yakalayip geliştirebilirler veya kendi baslarina da girebilirler. En buyuk ornegi Philips. Tamam Philips biraz tv gibi elektronik agirlikli urunler gelistiriyor ama yapilamayacak iş degil. Ama bakiyorsunuz Vestel olsun arcelik olsun yok. Tv yi bile direk baska bir yerden aldilar/yaptirdilar vs. Ama philips gelmis tr de tv uretiyor tamam panelini vs belki cinden vs getirdiyordur ama sonucta fabrikasi var montaj da olsa.
Ya ben kendi basima nodemcu ile hareket sensorunu veya kapi sensorunu 50-60 tl ye mal edebiliyorum. Bunun bir vestele filan maliyeti ne olabilor ki? 10-15 tl belki de daha dusuk. Zigbee, wifili versiyonu yap, gateway yap bir de. Sat piyasaya sensorleri 40-50 tl den. Muthis bir bayi agin var ulkede zaten. Bu fiyatlar olduktan sonra ve her yerde bulduktan sonra sacma sapan bir urun yapmadiktan sonra ben ne philips alirim ne de aliexpress den bir urun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 5 Aralık 2021; 22:9:31 >
Biliyorum hocam da işte kısıtlı bir bütçem var ve aqara nın hack ile istenilen süreye cooldown süresinin kısaltılabildiğini okuyarak sipariş verdim. Redditte de aqara öneren çok kişi vardı. Ondan dolayı verdim geçtim bende siparişi. 😄
Birde evde kullanacağım güvenlik sistemi için tuş yapsam ve bu tuşla alarmı devreye sokup çıkarsam telefondan harici nasıl olur sizce. Telefonlarımızın şarjının bitme ihtimaline karşı veya telefonu çantadan çıkarma üşengeçliğine karşı gizli bir tuş koysam diyorum.
Birde sizce siren mi almalıyım yoksa geçmişe yönelik bir akıllı asistan alsam 3-4 katı para mı harcamam gerekir.
Sesli asistan hiç düşünmediğim için araştırmadım. Tuyanın da zigbee sireni var. Fena değil gibi duruyor.
Edit: He birde samsung televizyonuma bağlıyacağım ve bana hayli yetecek bose ses sistemim var zaten. Akıllı ev için işe yaramaz ama sanırsam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wogn8r -- 5 Aralık 2021; 23:37:28 >
internete bağlı güvenlik sistemine ne kadar güvenilir bilemiyorum , sonuçta hem wifi hemde elektirk gerekiyor. bu 2 sini kesintisiz sağlayabiliyorsanız neden olmasın?
-
Wifi ile çalışan hiçbir sensörüm yok. Siren ve raspberry yi 2-3 saat destekleyebilsem zaten elektrik kesildiğinde hayli hayli yeter diye düşünüyorum. Bana bildirim gelmese de olur. Aile apartmanı zaten birileri sireni duyar heralde o sessizlikte 😄
1000lik upsler modemi de uzun süre açık tutabilir mi bilmiyorum. Tutabilirse zaten direk bir ups alır keyfime bakarım. Birde o kısımda şu varki bazıları elektrik gidince fiberin trafosununda elektriğinin gittiğini söylüyolar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
TRY 66.52 40% İndirim | Xiaomi Mi Aqara sıcaklık akıllı hava basıncı nem çevre sensörü uzaktan kumanda Zigbee çalışma ağ geçidi Hub Homekit APP aliexpress.com
110.87TRY |Xiaomi Mi Aqara sıcaklık akıllı hava basıncı nem çevre sensörü uzaktan kumanda Zigbee çalışma ağ geçidi Hub Homekit APP|Smart Remote Control| - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/item/32947418921.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60120846743&aff_fcid=d1f34e778eb24178806261c139c777ba-1638765239769-01229-_vT9iF0&tt=MG&aff_fsk=_vT9iF0&aff_platform=default&sk=_vT9iF0&aff_trace_key=d1f34e778eb24178806261c139c777ba-1638765239769-01229-_vT9iF0&shareId=60120846743&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=d96d2a1c99ea4eebbd7d5f13fa69ed82
Aqara sicaklik sensorun farkli modeli yok sanirim. Mi gateway 3 ile kullaniyorum. Ben de 0.5 degerle homeassistant a aktarıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X