Şimdi Ara

Home Entertainment Network (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.924
Cevap
51
Favori
81.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben DS2413+ kullanıyorum (ondan önce de 1813+) bu modelle APC smart ups kullanıyorum, usb ile Syno ya bağlı ,yaptığım ayarla elektrik kesildi mi 5 dk sonra kendini kapatıyor, geldi mi de açılıyor.

benim kullandığım model linkteki ürün ama smart serisinden herhangi bir de kullanabilirsiniz.

apc.kesintisiz.com
    SUA1500I | APC Smart-UPS 1500VA USB & Serial 230V | TÜRKÇE BİLGİ
    http://apc.kesintisiz.com/APC_SUA1500I.htm

• astramastra kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler astamastra, Uyumluluk listesinde olan 1 ups kullanıyorsunuz, Açıkcası sadece storage bağlı olacağı için bu kadar para vermelimiyim diye düşünüyorum, Yani içindeki datayı düşününce tabiki verilmesi şart lakin Eaton da aynı işi görüyorsa ona da yönelebilirim, sonuçta 2 üründe line interactive olarak çalışmakta. Ama işte Türkiyedeki Eatonlar syno'nun comp listesinde "stand by da auto shut down yapmam" demekte, Ben zaten sürekli açık tutmuyorum storage'i. Bu yüzden eaton mı almalıyım, yoksa kalite kesinlikle diye apc'ye mi yönelmeliyim çıkamıyorum işin içinden 1 türlü.

Ps : Kafa karışıklığının 1 diğer boyutuda, Online mi ? Line interactive mi ? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordgreyfurt

Teşekkürler astamastra, Uyumluluk listesinde olan 1 ups kullanıyorsunuz, Açıkcası sadece storage bağlı olacağı için bu kadar para vermelimiyim diye düşünüyorum, Yani içindeki datayı düşününce tabiki verilmesi şart lakin Eaton da aynı işi görüyorsa ona da yönelebilirim, sonuçta 2 üründe line interactive olarak çalışmakta. Ama işte Türkiyedeki Eatonlar syno'nun comp listesinde "stand by da auto shut down yapmam" demekte, Ben zaten sürekli açık tutmuyorum storage'i. Bu yüzden eaton mı almalıyım, yoksa kalite kesinlikle diye apc'ye mi yönelmeliyim çıkamıyorum işin içinden 1 türlü.

Ps : Kafa karışıklığının 1 diğer boyutuda, Online mi ? Line interactive mi ? :)

Apc al gec ustat hic dusunme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Synology 414 için bende ups bakınıyorum, kullanım şekli sizde ki gibi sadece kesintilerde nas ı sağlıklı bir şekilde kapatsın yeter. Var mı öneriniz ?
  • Eaton 5E650IUSBDIN Aldım az önce :), bakalım denedikten sonra deneyimlerimi paylaşırım.

Bilgi & fikirlerini paylaşan arkadaşlara tekrar çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordgreyfurt -- 20 Mayıs 2016; 11:12:29 >
  • Bu arada eski Synology DS414'ümü de satıyorum, 2. el'e ilan yazdım, Konu alakalı diye burada yazayım dedim :)

Synology DS414
    3 Adet - ST3000DM001 (3 Tb.)
    1 Adet - ST3000VX000 (3 Tb.)

Cihaz en fazla 50-60 kez açılmıştır.

İlgilenen arkadaşlar PM den ulaşabilirler.
  • DS2413+ Release Notes
    Version: 6.0.1-7393

(2016/06/06)
    What's New:

www.synology.com
    DS2413+ Release Notes | Synology Inc.
    https://www.synology.com/tr-tr/releaseNote/DS2413+
  • Version: 6.0.1-7393-1

(2016/06/21)
    1.Improved system stability when Synology NAS serves as a VPN server.
    2.Fixed several security vulnerabilities regarding NTP module (CVE-2016-4957, CVE-2016-4953, CVE-2016-4954, CVE-2016-4955, and CVE-2016-4956).
    3.Fixed an issue where DSM user interface might become unresponsive under normal operation.
    4.Fixed an issue where shared links created by LDAP users in DSM 5.2 might be unavailable after upgrading to DSM 6.0.
    5.Fixed an issue where folders cannot be uploaded to File Station.
    6.Fixed an issue where encrypted replication tasks cannot be resumed or completed when the sync process has been interrupted.
    7.Fixed an issue where log files could not be rotated on the passive server in the HA cluster, which could cause the upgrade failure on the passive server.
    8.Enhanced the process of shared folder encryption.
  • APC BR550GI modelini kullanan var mı? Önceliğim nası elektrik kesintisinde güvenli bir şekilde kapatmak ve voltaj dalgalanmalarından korumak.
    Yorumlarınız ne olur.
    (Nas: Asustor 202te)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 29 Haziran 2016; 12:23:33 >
  • Asustor U güvenli kapatacak ve sadece ona talili olacak ucuz küçük bir ups lazım ama bulamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu arada Türkiye'ye tatile geldim, elektronikleri orjinal kutularında, havaalanında etraflarını naylon ile kaplayarak ve kırılır etiketi yapıştırarak uçağın kargosuna verdim, kutular ezilip büzülmüştü ama aletler sağlam geldi. Sadece gümrükte fiyatını sordular 480 euro'dan ucuz olduğunu öğrenince ses çıkarmadılar. ( aletler iki seferde geldi)

Bugün de yerlerine yerleştirdim.

Home Entertainment Network

• Bahçe de müzik keyfi harika
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, gerçekten oldukça keyifli. Tek problem Türkiye'deki GSM şirketlerinin AKK adını verdikleri ucube uygulama. Bu sebeple daha önce aldığım data hattıma 50GB yükledim, ayrıca yeni bir sim kart alıp ona da 300GB yükledim.

Her ne kadar bendeki itunes arşivimin bir kısmını eski WD Hub içine yükleyip getirsem de streaming müzik servisleri de çok kullanılıyor, internet olmadan işler yürümüyor.

Evdeki youtube kids ve netflix hastası küçük internet canavarı için de umarım yeterli olur.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Maşallah. Allah bağışlasın.
  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Ya şu 212-TS nin internete bağlanma olayı deli edecek beni.

DAha önce TPLink archer5 kullanıyordum, hiç bir sıkıntı yoktu NAt/port falan.

VDSL'e geçinde Airties 5760 aldım, ama pişman oldu. Bütü cihazlarımı engelledi, ne PS4 ne qnap adam gibi kullanamadım.

Dün yine TPLink' döndüm VR200 modelini aldım. PS4'de sorun yok UpNP üzerinden kendi portlarını açabiliyor, ama qnap mycloud'a girince yine aynı hatayı veriyor, routerınız upnp desteklemiyor diyor ki destekliyor ve diğer cihazlar otomatikman bağlanabiliyor.

Cok sıkıcı olmaya başladı bu iş.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Airties'da benzer problemi asustorla ben de yaşadım elle açarak portları aştım sorunsuz kullandım.
    Daha sonra tarifemi değiştirdim superonline huwai modem kurulumu yaptı. Modem çok ilkel olmasına (sabit ip veremiyorsunuz, gigabit ethernet yok, daha daoğrusu hiç bir ayar yapamıyosunuz) rağmen portları otomatik olarak açtı o şekilde kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Airties'da benzer problemi asustorla ben de yaşadım elle açarak portları aştım sorunsuz kullandım.
    Daha sonra tarifemi değiştirdim superonline huwai modem kurulumu yaptı. Modem çok ilkel olmasına (sabit ip veremiyorsunuz, gigabit ethernet yok, daha daoğrusu hiç bir ayar yapamıyosunuz) rağmen portları otomatik olarak açtı o şekilde kullanıyorum.

Ben de modemi değiştirip TP-Link VR-200'e geçtim iyiki de geçmişim.

Yeni modem de otomatik olarak NAS'a port açmadı, ancak NAS'ın otomatik ip alınca sorunun ortadan kalktığını farkettim.

Airtiesda olmayan ancak bu modemde olan ip reservation özelliği sayesinde, NAS'ın MAC adresi üzerinden modemin NAS'a her defasında aynı ip adresini atamasını sağladım, ancak NAS özelliklerinde otomatik ip özelliği seçili.

Bu şekilde internete sorunsuz bağlanan, otomatik ip adresi alan ancak statik ip adresi olan bir NAS'ım oldu :)

• Benim Turkiye'deki evde telefon hattı/fiber gibi bağlantılar olmadığı için interneti 4G üzerinden almak zorunda kalıyorum, bunun için 4G destekleyen TP-Link Archer 200 modelini aldım. Sim kartı taktım ve hiçbir ayara gerek kalmadan ağ ismi ve şifre belirleyerek network kurulumunu yaptım.

Router'ın kapsama alanı oldukça iyi, ip reservation özelliği sayesinde bose soundtouch ürünlerine de sabit ip verebildim. Evde network çekmeyen bir yer kaldı oraya da airport extreme yerleştirmeyi düşünüyorum, network roaming fonksiyonu ile.

• Bu yeni wireless standardı neymiş böyle. Bu sebepten herhalde ethernet üzerinden 10Gb yatırımını son kullanıcı için yapmıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.