Şimdi Ara

Home Entertainment Network (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.924
Cevap
51
Favori
81.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Chromecast built in. Oldukca pratik. Umarim app de iyi çalışıyordur. Hayırlı olsun. Keyifli dinlemeler.
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Zamanında çok popüler olan media player'ların nasıl sonu geldiyse AVR'lerinde sonu geliyor olabilir. Smart TV'ler tüm işi üstlenip wireless speaker'lar ile işi bitirecekler.

Home Entertainment Network
  • Kablosuz hoparlörlerin en azından sinemada piyasayı ele geçireceğine şahsen pek ihtimal vermiyorum.
    Kabloyla bile kalibrasyon programları yeri geldiğinde akustik düzenlemelerle hoparlörlerin senkronunu yakalamaya çalışırken kablosuz bağlantının stabil olmaması, gecikmesi vs istenmeyen herşey olacak. Son çıkanlar yada çıkacak olanlar nasıl bilmiyorum ama genelde kablosuz hoparlörlerin güç isteğini yine kabloyla çözeceğiz kablodan da tam anlamıyla kurtulamıyoruz üstelik. :)

En yakın örneği kablosuz projeksiyonlar. Evet kablosuz görüntü aktarımı yapılıyor, çoğunluk kullanıcı yorumları kablolu/kablosuz görüntü kalitesinin bir farkı olmadığı yönünde ancak gün sonunda baktığımızda büyük bir çoğunluk yine kablolu bağlantıya geçmiş.

Belki hazır set kullanıcıları için güzel bir çözüm olabilir ama ev sinema sistemi kuranlar için çok tercih edilebilir olduğunu sanmıyorum. :)

• sahsen her hoparlör için güç kablosu çekeceğime ses kablosu çekerim daha iyi . O kadar prizi nerden bulacagım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

sahsen her hoparlör için güç kablosu çekeceğime ses kablosu çekerim daha iyi . O kadar prizi nerden bulacagım ben
    Belki elektriği de kablosuz iletirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG 2019 model TV'lerini WISA destekli çıkartıyor. WISA 8 kanalda Dolby Atmos ve DTSX destekliyor. Yeni sistem kuruyor olsam ve etrafta bu ürünlerden olsa kesin düşünürdüm. AVR gibi hantal ve kablo karmaşasına sebep olan bir cihazdan kurtulmuş olurdum.
    www.flatpanelshd.com
    LG 2019 OLED TVs will support WiSA wireless Dolby Atmos audio - FlatpanelsHD
    https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1544606711

https://www.digitaltrends.com/home-theater/lg-wisa/

Home Entertainment Network

• Lütfen yardım... Ağ üzerinden yüksek çözünürlüklü 4k yayınları izlemek istiyorum. Media oynatıcı olarak Nvidia Shield kullanıyorum. Harici harddiske torrentten indirdiğim filmleri, nvidia ya takıp izliyorum ama bu şekilde yoruyor artık. 4k da sorun çıkarmayacak, torrent vs. için kullanabileceğim arayüzü kolay, ileride ip kamera bağlayabileceğim fiyatı en uygun çözüm sizce nedir? Bir de illaki ups bağlamak gereklimidir? Tek yada çift diskli bir modelin bana yeteceğini düşünüyorum. Kapasite ihtiyacım 4-8tb. Daha öncesinde birkaç arkadaşla konuştum ama artık en uygun cihazı netleştirmem lazım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Nas Cihazı (?) <======> Modem (Netmaster Docsis 3.0 CBW-383ZN Modem) <======> Nvidia shield
    Cat6 Cat6
  • pesimistec kullanıcısına yanıt
    Bütçe belirtmemişsiniz ama Asustor, Netgear, Qnap, Synology gibi markalara bakabilirsiniz.
    Ben Asustor 202te kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamıyorum.
  • Bütçe max. 2500tl. Harddisk dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesimistec -- 26 Mart 2019; 16:59:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bu bütçeyle güzel bir nas bulunabilir diye tahmin ediyorum. Hdd sıfır düşünüyorsanız 4tb olur ama 8tb biraz zor gibi.

• Peki siz ups kullanıyor musunuz nas için? Yada olmazsa olmaz mı ups?

Bir kampanya zamanı güzel bir fiyat denk getirip almıştım. (Apc be700g)
    Çok elzem değil ups ama imkanınız varsa kullanmanızı öneririm. Hdd’ler ani elektrik kesilmelerinde bozulabiliyor. Örneğin ps4’ümün hdd’si elektrik kesintisinde bozuldu. Eski nas’ımı 3-4yıl kullandım herhangi bir sıkıntı olmamıştı. Biraz şansınıza ve size kalmış bir durum. :)

• Anladım teşekkür ederim cevaplarınız için.
    Aklımda synology ds118, ds218j, ds218play ve ds218 modellerinden birini almak var. Benim için en uygun olanı ds218j 2 disk takılabiliyor fakat 32bit ve 512mb ram var cihazda. O yüzden onu almakta kararsızım. Bunlar benim için çokmu eksi olur onu da bilemiyorum. Diğer cihazların tümü 64bit ve en az 1gb ram var cihazlarda. Son olarak bu karşılaştırmada ds218j mi almalıyım yoksa tek disk olsada ds118 yada biraz daha bütçeyi zorlayarak diğer üst modelleri tercih etmeliyim?

Sonuçta nas dediğimiz aslında arşivleme işi için özelleştirilmiş bilgisayarlar. Aldığınız zaman bozulmadığı sürece pek değiştirilen cihazlar değil. O yüzden mümkün olduğunca yeni ve üst model almaya çalışın bence.

Bir de hocam bizim hobide olup nas aldığınız zaman kaşıntı durmuyor müzik için şunu kurayım, film için bunu deneyeyim derken çok farklı kurulumlar, değişik fanteziler gerçekleşebiliyor o nedenle çok eski ve düşük özellikli bir şey almayın derim. 😃

• Aynen hocam. 5.1.2 atmos sistem var. Herşey 4k vs. uyumlu. Nvidianın miadı dolmadan tadını çıkarayım istiyorum. En azından sistem bileşenlerini bir noktaya taşıyorum yavaştan. Sizede teşekkür ederim tekrardan cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesimistec -- 26 Mart 2019; 21:58:26 >
    O zaman keyifli seyirler ve dinletiler olsun. :)
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesimistec -- 27 Mart 2019; 17:17:58 >
    Selam.

Sistemi kurdunuzu. Merak ettim.

• Evet. Sistemi kurdum. Synology ds918+ nas aldım. Şimdilik 4tb harddisk taktım. Network konusuna çok hakim olmamakla birlikte başta biraz zorlansamda şuan ihtiyaç duyduğum performansı alıyorum. Elimdeki Max. Film 56gb idi. Sorunsuz izliyorum. Torrentten film indirme işini nas cihazının yapması çok kolay oluyor. Telefondan dosyalarınıza erişmek, hatta torrente film indirme komutu vermek gerçekten çok işlevsel. Ve daha çözmediğim onlarca özellik mevcut. Yani daha yolun başındayım.

• 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.