Şimdi Ara

Home Entertainment Network (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.924
Cevap
51
Favori
81.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dtcelik

Herkese merhaba;

Synology deki videoları tv ile nasıl izlerim? Plexmedia kurdum televizyona, Tv 4K, videolarda öyle ama plexmedia videoları 1080p olarak görüyor.

Tv samsung, taşınabilir harddisk ile uğraşmadan nas taki videoları 4K projeksiyon alana kadar tv den izlemek istiyorum. Bana program önerir misiniz?

Apple TV 4k

Zidoo x9s

Nvidia shild

Herhangi birini alın

Projeksiyon lada kullanırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: dtcelik

Herkese merhaba;

Synology deki videoları tv ile nasıl izlerim? Plexmedia kurdum televizyona, Tv 4K, videolarda öyle ama plexmedia videoları 1080p olarak görüyor.

Tv samsung, taşınabilir harddisk ile uğraşmadan nas taki videoları 4K projeksiyon alana kadar tv den izlemek istiyorum. Bana program önerir misiniz?

Apple TV 4k

Zidoo x9s

Nvidia shild

Herhangi birini alın

Projeksiyon lada kullanırsınız

Zidoo x9s aldım sizin önerilerinizle. Ama o gelene kadar arşivi arada bir tv ile izleyeyim diyorum.
  • Arkadaşlar;
    Bir arkadaşıma ait Synology DS1513+ 5 diskli Nas cihazı satılıktır.
    Kullanmadığı için veriyor.
    Üzerinde 5 x 4 Tb disk var ve media doludur.
    Uygun verilecektir.
    İlgilenler benimle irtibata geçebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KONUYU ESKİ Olmasına rağmen başından itibaren okudum. kafamda deli sorular beklenen yanıtlar ve nasıl yapılacağına dair izlenmesi gereken bir yol haritası gerekiyor.

öncelikle bende sizlerde de olduğu gibi bir arşiv mevcut. 3tb film 2tb anime, 1tb oğlanın çizgi filmleri vesayre mevcut. 3 tane HDD de duruyor ayrı ayrı tv ye USB den bağlı. Ama bir şey aktarırken ne yazık ki çıkar tak korkuyorum artık bi şey olurda arşivler uçar gider diye. Araştırırken bu NAS olayına denk geldim. Ama bir türlü kafama yatmadı. 2li mi almalıyım 4lü mü ? işlemci ve RAM o kadar önemli mi aktarma da yoksa çok bir şey fark etmiyor mu ? bu NAS ları hangi limite kadar yüksek performanslı almalıyım ?
    Wi -fi bağlı olarak filmleri atabiliyoruz fakat USB ile bağlı olduğu gibi HDD deki gibi takılmadan çalıştırabiliyor mu?
    4k filmleri için illahaki HDMİ girşinin olması şart mı ? yoksa sadece usb yeterli mi ? Yoksa herşeyi ben yanlış anladım da TV yi de mi Wİ-fi den NASA bağlayabiliyoruz. Madem öyle min 6gb olan filmler takılmadan Wi-Fi ile nasıl çalışabiliyor. Bunlar basit sorular.

raid denen mevzu 2 diskin 1 disk gibi gözükmesidir bunu biliyorum, fakat aynı yedeği öbür diske de atar mı yoksa 4 lü alıp 2li birleşitirip bulut sistemi mi yapmalıyım ? bu bahsetdiğiniz dune nvidia gibi programlar tam olarak ne işe yarar ? aktarım hızı normal HDD ler gibi usb 3 ile 100mb / s midir ? yoksa daha mı hızlıdır?

www.amazon.de
    Asustor AS6302T 2-Bay NAS System schwarz: Amazon.de: Elektronik
    https://www.amazon.de/dp/B0725XDRBX/?coliid=I3UFSKM9LD1B6J&colid=1PXF3KD43XF83&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it

www.amazon.de
    Synology DS218+ 2 Bay DiskStation NAS: Amazon.de: Computer & Zubehör
    https://www.amazon.de/dp/B075L82DP1/?coliid=I1W1UG7STJZ9C3&colid=1PXF3KD43XF83&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it

bu 2 model arasında kalmıştım sizce seçimlerim doğru mudur ? çünkü alıp uzun bir süre değiştirmeyi düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haleluyah

KONUYU ESKİ Olmasına rağmen başından itibaren okudum. kafamda deli sorular beklenen yanıtlar ve nasıl yapılacağına dair izlenmesi gereken bir yol haritası gerekiyor.

öncelikle bende sizlerde de olduğu gibi bir arşiv mevcut. 3tb film 2tb anime, 1tb oğlanın çizgi filmleri vesayre mevcut. 3 tane HDD de duruyor ayrı ayrı tv ye USB den bağlı. Ama bir şey aktarırken ne yazık ki çıkar tak korkuyorum artık bi şey olurda arşivler uçar gider diye. Araştırırken bu NAS olayına denk geldim. Ama bir türlü kafama yatmadı. 2li mi almalıyım 4lü mü ? işlemci ve RAM o kadar önemli mi aktarma da yoksa çok bir şey fark etmiyor mu ? bu NAS ları hangi limite kadar yüksek performanslı almalıyım ?
    Wi -fi bağlı olarak filmleri atabiliyoruz fakat USB ile bağlı olduğu gibi HDD deki gibi takılmadan çalıştırabiliyor mu?
    4k filmleri için illahaki HDMİ girşinin olması şart mı ? yoksa sadece usb yeterli mi ? Yoksa herşeyi ben yanlış anladım da TV yi de mi Wİ-fi den NASA bağlayabiliyoruz. Madem öyle min 6gb olan filmler takılmadan Wi-Fi ile nasıl çalışabiliyor. Bunlar basit sorular.

raid denen mevzu 2 diskin 1 disk gibi gözükmesidir bunu biliyorum, fakat aynı yedeği öbür diske de atar mı yoksa 4 lü alıp 2li birleşitirip bulut sistemi mi yapmalıyım ? bu bahsetdiğiniz dune nvidia gibi programlar tam olarak ne işe yarar ? aktarım hızı normal HDD ler gibi usb 3 ile 100mb / s midir ? yoksa daha mı hızlıdır?

https://www.amazon.de/dp/B0725XDRBX/?coliid=I3UFSKM9LD1B6J&colid=1PXF3KD43XF83&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it

https://www.amazon.de/dp/B075L82DP1/?coliid=I1W1UG7STJZ9C3&colid=1PXF3KD43XF83&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it

bu 2 model arasında kalmıştım sizce seçimlerim doğru mudur ? çünkü alıp uzun bir süre değiştirmeyi düşünmüyorum.

1, soru nas da mekanik içindeki diskler yanabilir bozulabilir raid çökebilir yani hiç bir digitaal veri sonsuza kadar saklanamaz bu genel kanı

usb hdd den tabiki nas sistem güvenlidir bir ups e bağlı olduğu sürece

2. sorunuz 2 yada 4 yada 8 yada 10 yada 100 bu tamamen veri alanını ihtiyacı ile alakalı neyse ihtiyaç onu almalısınız

2 diskle yapılan raid iki disk alanı birleşir tekk disk gibi çalışır hızı artar ama yedekleme mevzusu sıfır raid 0 da raid 1 yaparsanız da taktığınız iki diskin toplamının yarısı kadar alana sahip olursunuz yani bir disk bozulsa diğerinde veri durur

4 dikste raid 5 yaparsınız 3 disk kadar alanınız olur 4 diskten hangisi fark etmez bozlursa bozulsun çıkarıp yerine bir yeni disk koyup keyfe devam edersiniz anı anda iki ve daha çok disk bozulursa hiç bir veriye ulaşamazsınız yani güvenlik alanı 1 disk

3. sorunuz rem ve işlemci ne kadar önemli nas a bağlanacak cihaz sayısı artıkca rem ve işlemci iyileşmesi gerekir ev kullanıcısı için çok büyük önemi yok ama celeron olursa bazı desteklenen nas ın kendi programları ve 4k aktarımı için daha iyi olur fakat erzem değil

wifi bağlı film atma işinin nas la en ufak alakası yok nas zaten modem yada router a kcat6 kablo ile bağlı olacak dolayısı ile modem yada router iniz wifi ile bağlı olan pcye n bandı wifi ile baglı ise fıtık olurusunuz saatler aylar yıllar geçer ama modeminiz ac bandı ve laptopunuz da ac bandı wifi ağına sahipse ac bandı cihazlara verdiğiniz para karşılığı kadar sn de veri transferi alırsınız

yani evinize ac bandı modem ve ac bandı laptop almanız lazım wifi transferi için

6 gb olan film ler rip filmler yani çar çöp onları wifi oynatır

benim dediğim ac bandı wifi ile bluray iso 4k remux da dahil 60 gb filmde rahat rahat oynar

nas cihazı üzerinde hdmi olmasına gerek yok kimse nas ın dahili işlemcisi ile film izlemez

nvidia ile dune yada zidoo bir program değil media player cihazlar bunları hdmi la tv ye takıp kablo yada wifi ile ağda nasda bulunan film yada netfilix blue tv gibi yerlerden de üyelik alıp film dizi izlersiniz

örnek linkteki asustor çok güzel cihaz kendimde kullanıyorum

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    eray hocam madem benim almayı düşündüğüm ürüne sahipsiniz daha iyi oldu benim için : D

ben Torrent kullanarak arşivcilik yapıyorum. alan az olduğu için 1080 filmleri indirmek bana yeterli geliyor. ben bu asustor ürüne 8tb lık HDD koyabiliyor muyum ? 2tane koyup elimdeki arşivleri birleştirmek istiyorum. ilk takıp çalıştırdıktan sonra HDD leri bu ürüne nasıl aktarabiliyorum!? 8tb 2 tane alınca raid yapıp hepsini atınca biri bozulsa bile bütün verilerim kalmış olacak doğru mu anlamışım ?
    NASı bağladım modeme, diğer laptop ve tv wi-fi bağlı modem uzak çünkü, indirdiğim torrent filmleri nasıl aktarabiliyorum. 5 metre mesafe bile olsa 4k olmadıkça tvden oynatırken bir sıkıntı çıkar mı ?
    bir de film oynatırken normalde HDD üzerindeki filmlerin hepsininde altyazı var yanlız çalışsın diye .srt formatında ve gömülü değil. yani direk tv üzerinde oynatınca sıkıntı olmuyordu, NAS bağlı iken bir media player üzerinden mi çalıştırıyor yoksa direk yine HDD bağlıymışçasına TV den mi çalıştırıyor ?

bu ac modem tam olarak nedir bilmiyorum ama geçen sene TTnet bana taahhüt modemi vermişti onu kullanıyorum sanırım işime yaramaz ? tam olarak bir örnek modem bana gösterir misiniz? bu işin bulaşınca sanırım baya bi masraf yapmam gerekecek .

• quote:

eray hocam madem benim almayı düşündüğüm ürüne sahipsiniz daha iyi oldu benim için : D

ben Torrent kullanarak arşivcilik yapıyorum. alan az olduğu için 1080 filmleri indirmek bana yeterli geliyor. ben bu asustor ürüne 8tb lık HDD koyabiliyor muyum ? 2tane koyup elimdeki arşivleri birleştirmek istiyorum. ilk takıp çalıştırdıktan sonra HDD leri bu ürüne nasıl aktarabiliyorum!? 8tb 2 tane alınca raid yapıp hepsini atınca biri bozulsa bile bütün verilerim kalmış olacak doğru mu anlamışım ?
    NASı bağladım modeme, diğer laptop ve tv wi-fi bağlı modem uzak çünkü, indirdiğim torrent filmleri nasıl aktarabiliyorum. 5 metre mesafe bile olsa 4k olmadıkça tvden oynatırken bir sıkıntı çıkar mı ?
    bir de film oynatırken normalde HDD üzerindeki filmlerin hepsininde altyazı var yanlız çalışsın diye .srt formatında ve gömülü değil. yani direk tv üzerinde oynatınca sıkıntı olmuyordu, NAS bağlı iken bir media player üzerinden mi çalıştırıyor yoksa direk yine HDD bağlıymışçasına TV den mi çalıştırıyor ?

bu ac modem tam olarak nedir bilmiyorum ama geçen sene TTnet bana taahhüt modemi vermişti onu kullanıyorum sanırım işime yaramaz ? tam olarak bir örnek modem bana gösterir misiniz? bu işin bulaşınca sanırım baya bi masraf yapmam gerekecek .

İki tane wd Red yada iki tane 10 tb wd Red takip raid yapmadan kullanır sanız iki diskten hangisi bozulsa o verimkaybolur diğeri kalır raid yaparsan bir disk bozulursa tüm veri Yok olur

Sen raid yapmayacak sin

Mevcut filmleri usb hdd ni nas in usb sine tak

Pc yada cep telefonun dan arayüz e gir kopyala de disk hızına bağlı olarak kopyalayıp bitirecek

Pc sen torent indirme isi de artık bitecek nas halledecek kopyalama ya gerek
    Yok ha illa pc de yapayım
    Dersen o mevcut modem le dosya kopyalama işlemi eziyet olur vazgeç bu işten

Tv den izlemek icin nas a dlna server kurulacak ama altyazı desteği ne derece bilmiyorum tabi tvde modem e bağlı olmalı
    Ama bu isler boş is bi media player alın Zidoo x9s yada Apple TV 4k gibi yada nvidia shild gibi bunu tv ye takın nas a bu media player bağlamsın bizler boyle yapıyoruz yanı her cihaz kendi işini yapsın

Mevcut modemler n bandı yeniler ac bandı WiFi

Ama bu modem alınca is BitmeZ laptopda da Yok sa ac ac modem de hır ise yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 16 Mart 2018; 17:10:37 >

• 2 ürün arasında kaldım,

biri asustor 6204t
    öbürü de synology DS418

bunlardan herhangi birini kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim ?

harddiskler dolmak üzere tavsiye lazım...
  • quote:

2 ürün arasında kaldım,

biri asustor 6204t
    öbürü de synology DS418

bunlardan herhangi birini kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim ?

harddiskler dolmak üzere tavsiye lazım...
    Asustor

6204

5104

5004

202te

Bunların hepsi ofis ve evimde var bugüne kadar her hangi bir sorunla karşılaşma dim

• Haleluyah kullanıcısına yanıt
    synology al kafan rahat olur. Paran varsa tabiki de Qnap. Sorun varsa yanıtlarım.
    Selam
    Ben 10 seneden daha uzun süredir Synology ürünü kullanıyorum. Şu anda kullandığım cihazım DS 415+. Bu zaman içinde hiç bir arıza yaşamadım. Kurulum ve kullanımı çok basit.
    Aplikasyonları ile inanılmaz verimli.
    Ofise kardeşim bana sormadan Qnap almıştı. Şimdi çöpte. Hiç verimli kullanamadık. Üstelik zırt pırt HDD yedi. Raid yapısı bozuldu. Bizde çöpe attık gitti.
    Bence Synology bu konuda açık ara iyi. Ben Nas'ı koyduğum yeri unutuyorum. Bir kurarken görüyorum birde yenisi ile değiştirirken.

Not: İmkan varsa enaz 4 Bay'lı NAS tercih edin. Hız ve Data güvenliği açısından çok avantajlı bir kurulum şansınız olur.
  • asuntay kullanıcısına yanıt
    UYGULAMALARLA alakalı biraz bilgi verebilir misiniz ?
    asustor ile arasında çok gidip geliyorum bir türlü, karar veremedim...

4 slotlu bir model peşindeyim çünkü yakın tarihte yaz sonu gibi HDD lerde hiç yer kalmayacak. toplamda 6-7tb civarı arşiv var yazık olmasın...
    www.asustor.com
    Downloads | ASUSTOR NAS
    https://www.asustor.com/service/downloads?product_id=41

www.synology.com
    Download Center - RS409+ | Synology Inc.
    https://www.synology.com/en-us/support/download/RS409+#packages

Her iki ürün için de demo yapma şansınız var oradan daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz.

ASUSTOR Inc. was established as a subsidiary of ASUS and is a leading innovator and provider of networked attached storage (NAS). ASUSTOR specializes in the development and integration of storage, backup, multimedia, video surveillance and mobile applications for home and enterprise users.
    ASUSTOR Inc. was established as a subsidiary of ASUS and is a leading innovator and provider of networked attached storage (NAS). ASUSTOR specializes in the development and integration of storage, backup, multimedia, video surveillance and mobile applications for home and enterprise users.
    https://www.asustor.com/live_demo?lan=tr

www.synology.com
    Synology Canlı Demo
    https://www.synology.com/tr-tr/dsm/live_demo

Daha güncel, upgrade edilebilir ve ucuz olan ürünü alın her iki ürünün de sizi üzeceğini tahmin etmiyorum. :)

• quote:

UYGULAMALARLA alakalı biraz bilgi verebilir misiniz ?
    asustor ile arasında çok gidip geliyorum bir türlü, karar veremedim...

4 slotlu bir model peşindeyim çünkü yakın tarihte yaz sonu gibi HDD lerde hiç yer kalmayacak. toplamda 6-7tb civarı arşiv var yazık olmasın...
    DS video: Filmlerinizi cep telefonunuzdan evden uzaktayken bile seyredebilirsiniz yada akıllı televizyonuzdan aynı network üzerinden Nas cihazınıza bağlanıp seyredebilirsiniz.
    DS Get: Evden uzaktayken cep telefonunuzdan torrent üzerinden arama yapıp istediğiniz kaynağı indirmeye başlatabilirsiniz. Eve gidince inmiş olur.
    DS Cam : Güvenlik kameraları için evden uzakta evi kontrol edebilirsiniz.
    DS Photo : Fotograflarınıza her yerden ulaşabilirsiniz.
    DS File : Dosyalarınıza cep telf üzerinden her yerde ulaşabilirsiniz.

Başka aplikasyonlarda var.

İOS ve Android ortamında bu yazılımları bulabilirsiniz.

• selamlar.

bende Lacie 5 big network 2 var. eskiden androidde programı vardı fakat lacie seagate'e geçtiğinden beri düzgün program bulamıyorum telefondan bağlanmak için. kullanan bilgisi olan var mı acaba.
    https://www.cnet.com/products/lacie-5big-network-2/review/
    https://www.lacie.com/gb/en/support/network-storage/5big-network-2/ Home Entertainment Network

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 8 Mayıs 2018; 9:43:41 >

• selam, şu anda wd my cloud mirror gen2 kullanıyorum ancak fan ı beni rahatsız ediyor. mevcut disklerimi kullanarak fansız bir nas almak istiyorum. fiyatı cok pahalı olmayan ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

selam, şu anda wd my cloud mirror gen2 kullanıyorum ancak fan ı beni rahatsız ediyor. mevcut disklerimi kullanarak fansız bir nas almak istiyorum. fiyatı cok pahalı olmayan ne önerirsiniz?
    Fransız nas ben görmedim düzgün modellerde

Ama naslardaki dert dan sesi degil hdd sesi hdd ler sesli çalışıyor özellikle wd Red

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Fransız nas ben görmedim düzgün modellerde

Ama naslardaki dert dan sesi degil hdd sesi hdd ler sesli çalışıyor özellikle wd Red

Alıntıları Göster
    Hdd leri çıkararak da test yaptım, rahatsızlığı veren cihazın sesi.
    Qnap'in HS-251 diye bir modeli var fansız 2 slotlu ama bilemedim çok fazlada bir yorum bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

Hdd leri çıkararak da test yaptım, rahatsızlığı veren cihazın sesi.
    Qnap'in HS-251 diye bir modeli var fansız 2 slotlu ama bilemedim çok fazlada bir yorum bulamadım.

Alıntıları Göster
    Düzgün cihazlar da Fan sesi rahatsız etmez ustat

Tam tersine fan olsun cihaz da ki hem rem hem anakart hem de diskler serinlesin yoksa her disk 70 derece oluyor

• 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.