Home Entertainment Network (96. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
-
-
-
Merhaba şükrü üstadım, sizi yakından takip ediyorum ve faydalanmaya çalışıyorum zevkinize ve bilginize de güveniyorum ancak, haddim olmadığını bilmekle beraber bir şeyi eleştirmemek için kendimi tutamadım. O da ahşap tavan ve kiremit rengi koltukları beyaz kumaş ve tül perdeler yerine keşke "geniş" kızıl rengi yada siyah jaluziler ile kombine etseymişsiniz. Hem istediğiniz karartmayı da sağlayabilirmişiniz gibi geliyor bana. Nacizane fikrim. Onun dışında evinize hayran kaldım. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. İyi geceler, saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazsever -- 15 Haziran 2023; 22:29:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Galiba o koltuklar ana salondan daha sonradan geldi. Hanım onları çok hantal buldu, hiç sevmedi. O yüzden firsat bulduğunda salondan attı. Gerçi ben o koltukları Turkiye'ye tatil için tek geldiğimde annemle almıştım, herhalde o yüzden hiç sevmedi.😄😄
Orada sadece tül var, arka plandaki beyazlar stor. Storlar koyu pastel renk olsa daha güzel olurdu gerçekten. Tülleri de, ben de zaten hiç sevmedim. Hanım ile kızlar kendileri gidip almışlar. Benim o konularda söz hakkım pek olmuyor. 😄😄 Orada da koyu pastel rengi tercih ederdim.
Teşekkürler yorumunuz için 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
-
-
merhabalar, Denon AVR-X 4300H 9.2 Black receiverımı yurtdışına çıktığım için satıyorum, aslında ona bağlı Jamo S606 set +jamo sub300+jamo Dolby atmos hoparlör setleriyle oluşturduğum 9+1 sistemi de satmak istiyorum, ilgilenen olursa ulaşabilir, yer İzmir, gelip dinleyebilirsiniz(fiyatı konuşabiliriz).
-
-
-
Çok emek verilmiş çok yatırım yapılmış. Emeğinize sağlık.
Elektrik ve network bizde hep problem kalifiye insan da bulmak zor, bulsanız da kolaya alışmışlar artık "abi çalışıyorsa bu kadar düzene ne gerek var yada ne gerek var abi tak prize çalışsın işte" kafasından bir türlü çıkamıyorlar. Evdeki hanımları ikna etmek yetmiyor bir de ustaları ikna etmek gerekiyor.
Uzun zamandır foruma girmemiştim başlığınız hep keyifliydi bu paylaşım dizisini okumak da çok keyifliydi.
Selamlar olsun...
-
-
Çok iyi toplanmış, harika gözüküyor.
-
-
Hoparlör diziliminden atmos kurulumu diye düşünmüştüm, atmosu çözme işini nasıl halledeceksiniz?
-
Yamaha Z11'in kendi DSP modları inanılmaz derecede etkili, özellikle adventure modunda ve birkaç mod'da oldukça etkili ses efektleri geliyor tavan hoparlörlerinden. İşin doğrusu diğer atmos'lu sistemdeki surround seslerden neredeyse daha iyi bile diyebilirim. Muhtemelen hoparlörlerin tam tepede ve dinleme pozisyonuna yakın olmaları ve odanın da küçük olması bu etkiyi yapıyor. (Receiver'ın THX setup'ını aktive edince tavandan ses gelmiyor, sadece Yamaha'nın kendi DSP mod'larında tavandan ses geliyor)
Bu sebeple atmos çözmek için almadım HDMI sound extractor'u.
Şu anda iki yol ile ses alabiliyorum.
- Optik ile TV özerinden receiver'a aktarıp, sesi DD 5.1 alıyorum.
2.Daha önce satın aldığım Orei HDA 927 ile sesi HDMI'dan aktarıp DD+ 5.1 alıyorum
Şimdi aldığım Orei'de dip switch ayarlarından sadece tuşa basarak 7.1 seçeneğini seçebiliyorum.
Kısacası DD+ 5.1 yerine DD+ 7.1 ses almak için yeni cihaz aldım. İki hafta sonra Türkiye'ye gelince deneceğim, olmazsa Amazon ile geri yollayacağım.
-
* Türkiye'ye geçen ay gelirken yanımda Orei HDA-929 getirmiştim, o da sesi ancak DD+ 5.1 çözünce geri yollayıp HDA 932'i aldım. Umarım bu 7.1 verir, yoksa bunu da geri yollarım. Nasıl olsa amazon bir aya kadar ücretsiz geri yollama seçeneği veriyor.
*Bu 2008 model Yamaha Z11 ile bu kadar neden uğraşıyorsun, yerine yeni receiver al diye de düşünebilirsiniz, aklıma geldi tabii. Yamaha Aventage A6A aslında buraya 5.1.4 için tam uygun. Hatta aynı fiyata Onkyo TZ70 ve Pioneer LX805 var. Ama bunları alınca ben uğraşacak birşey bulamıyorum, kurulumu yapıyorum, öyle kalıyor. Bu eski model Yamaha beni oyalıyor bu da hoşuma gidiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X