Şimdi Ara

Hometech Protab 7 Windows 8.1 Tablet İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
6
Favori
19.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teknosadan aldığın yeni LED Tv ile birlikte hediye olarak verilen Hometech Protab 7 Windows 8.1 Tableti almak isteyenler için kısa bir incelemesini yapmak istedim. Sormak istediğiniz başka konular varsa sorabilirsiniz.
    Bu tablet şu an Teknosa da 170 liraya satılıyor. Oldukça uygun fiyatlı bu tableti kısaca inceledim.

Daha fazla fotografını indirmek için :https://yadi.sk/d/n2i4L5kbdMgwC

Teknik özellikler
    Bellek Bellek Yükseltme MicroSD(32GB a kadar)
    Dahili Hafıza 16 GB
    Genel Ekran 7" 1024*600 HD Ekran
    İşletim Sistemi Windows 8.1
    RAM 1 GB RAM
    İşlemci ve Hız Intel Atom 3735G 1.8 GHz QuadCore
    WiFi Var
    OTG ve USB Host USB 2.0 (Mikro USB)
    Mikrofon Var
    Kamera 0.3MP Ön , 2.0MP Arka
    Bluetooth Var
    Hoparlör Var
    Kulaklık Jakı Var
    Yer Çekimi Sensörü 3D-3G Sensör Desteği
    Pil 3100 Mah 3.7V
    Dil Türkçe Dahil Çoklu Dil
    Ambalaj İçeriği Şarj Cihazı,Kullanma Kılavuzu,USB Kablo,Garanti Belgesi

Teknosada özellikler listesinde 3G var yazıyor ancak bu yanlış bir bilgi. 3G YOK. Sadece ek adaptörlerle destekliyor.

11 Gb toplam alanı var. İlk alındığında yaklaşık 2 GB falan boş yeri oluyor. Program falan kurarken çok düşünmelisiniz.
    Ben hiç program kurmadım. Windows magazasından çoçuklar için 4-5 oyun indirdim. Kalan alan resimdeki gibi. 32 GB ye kadar sd kart desteklediği yazıyor ben takmadım. USB bellek takmak için kablo geliyor yanında. USB bellek takabiliyorsunuz. Birde SkyDrive da 1 TB alan veriyor.

Bağlantı :

Kablosuz bağlantısı çok zayıf geldi bana. Yan odadaki kablosuz modemi bazen görmüyor 2-3 diş anca çekiyor.

Blutooth var.

Ekran:
    1280x768 ekran çözünürlüğüne sahip. Windows 8.1 için önerilenden küçük bazı programlarda sıkıntı çıkabilir. Ancak program kuracak yer olmadığından dert etmeye gerek kalmıyor. İnternette falan rahat gezinebiliyorsunuz. Çözünürlük çoğunlukla yetiyor. Normal windows ekranında simgelere tıklamak zor.
    Ekran çok çok kötü en ufak açı kaybında görüntü kararıyor. Parlaklığı az. Renkler belli değil. Buğüne kadar gördüğün en kötü ekranlardan biri. :( Tabletin kendi ekranına bakarak film izlerim, ofis uyguşamalarını kullanırım diye düşünmeyin. Ben bir dizi açtım görebilmek için epey çabaladım.
    Dizi film izlerken kendi hoparlörünü kullanamassınız. Çok çok kötü.

İnternet deneyimi:
    İnternette gezinirken akıcı. Takılma atlama yapmıyor. Ancak ekranın kötü olması akıcı internet deneyimini baltalıyor.

Hız olarak tablet idare eder. 1080p filmi takılmadan oynatabiliyor. Açılış kapanaış hızı iyi. İşlemcisi iyi.

Batarya:
    Batarya konusunda çok net bir yorum yapamayacağım. Çok fazla test edemedim ancak 1.5-2 saatten fazla kullanamadık. Çok çabuk bitiyor gibi geldi bana. Öyle alırım seyahate çıkar 3-4 saat kullanırım diye düşünenler yaklaşmasın.

Kamera:
    Kamerasıda olsun diye konulmuş zaten kamerasıylada çekilmiş bir kaç resim ekledim.

Kasa:
    Kasa kalitesine gelecek olursak arka tarafında plastik bir malzeme kullanılmış. Sert plastik değil. Biraz bastırınca yer yer boşluklar var. Kasa içine göçüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikomen -- 14 Aralık 2014; 11:06:13 >

• Eline sağlık hocam almak isteyenler bir kez daha düşünürler artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samimi söylüyorum Allah razı olsun hocam alacak kişilere çok yardımcı oldunuz şu an bu ürün teknosa mağazalarında var mı alabilir miyiz gidip de
  • 1024x600 çözünürlük olsaydı uygulamarda sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum ama çözünürlük 1280x768 fiyatına güre bence süper biraz daha inceleme koyarsanız çok güzel olur kutudan çıkarıp foto ve video çekebilir misiniz tablet çalışırken
  • Hocam bende mağazadan aldım sağ kenarda bir şerit şeklinde bir bant var..
    Sizde böyle bir durum var mı?
  • Biraz önce 125 e mal ederek aldım şuan pişmanlık duymaya başladım
  • civil engineer kullanıcısına yanıt
    Yarin gidip degistirin hocam ekran hatali degistirirler yani keske orda bakip deneseydiniz
    o degilde tablet nasil uygulamalar da sıkıntı cikaran var mi oyun denediniz mi nfs underground 2 falan bi de goruntu koyarsaniz sevinirim masaustunden metro arayuzunden filan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1myst

Neden?

Hocam inceleme de hiç iyi bir yorum yokda ondan
  • Elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Önce yeni resimler atıyorum. Cep telefonuyla bol bol fotoğraf çektim.
    Telefona bir arkadaşın özel mesajla ricası üzere metatrader 4 isimli programı kurdum. Program sorunsuz çalıştı. Oldukça seri ve hızlıydı. Tek sorun programdaki bazı simgeleri tıklamak zor oldu. Fotoğrafını çektim alt taraftaki galeriden görebilirsiniz. (Galeriye yükleyemedim. Bende yandex disk e attım oradan indirebilirsin.)

@civil engineer benim tabletin ekranında seninki gibi. Ancak sadece mavi ekranda belli oluyor. Seninkini görünceye kadar fark etmemiştim. Galeriye resmi attım.

@ferhat121 resimleri aşağıya attım.

@1myst eğer çok kalite beklemiyorsan her istediğini yapabilirsin. Ancak ön kamera 0.3 mp. Görüntün çok kaliteli ulaşmayacaktır.
    Hwmonitor isimli programı kurmadım ancak Half Life 1 oyunu kurdum. Usb çoklayıcı olmadığından sadece klavye takarak oynamaya çalıştım. İlk bölümlerde 35-40 fps nin altına düşmedi 50-60 fps lerde seyretti. Windows marketteki Çılgın Hırsız Minion Rush oyununu akıcı bir biçimde oynadım. Asfalt vb oyunlarıda oynatacağını düşünüyorum ancak yer olmadığından kurmadım.

Oyunlarda ve normal masaüstünde çok sıcaklık hissetmedim yalnızca şarj ederken biraz ısınıyor gibi geldi.

Bilgisayar özellikler ekranının görüntüsünü inceleme için zaten kaydetmiştim ancak inceleme yazısına atmayı unutmuşum. Alttaki galeriden görebilirsiniz.

Biraz kullanınca daha çok ısındım tablete. Ekran ve hoparlör hariç genel olarak iyi bir tablet sayılabilir. Ekranı biraz daha kaliteli olsa fiyatına göre çok daha iyi olurdu. Sonuçta tam bir bilgisayar gibi düşünün. 1080p filmi takılmadan oynatabiliyor. İnternette rahatça gezebiliyorsunuz.

Birde olayın yazılımsal tarafı var. Eğer gün gelirde format atmak zorunda kalırsak driver problemi olabilir. İçinde orjinal windows 8.1 var. hometechin sitesinde hiçbir ek bilgi driver vs. yok tablet hakkında. Driver otomatik görecekse Linux kurmak isterim.

Tabletle ilgili tüm fotoğraflarıburadan indirebilirsiniz.

https://yadi.sk/d/n2i4L5kbdMgwC

Tüm resimleri buraya atmadım yandex disk ten indirebilirsiniz hepsini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikomen -- 14 Aralık 2014; 3:03:22 >

• Şimdi tekrar baktımda 16 gb lik disk içine 3,71Gb lik bölümünü kurtarma bölümü olarak ayırmışlar. Yani bir önceki mesajımda yazdığım format nasıl olacak kaygısı gitti.
  • Ekran 1024*600 piksel mi 1280*768 mi?
    İyi forumlar.

• hikomen kullanıcısına yanıt
    fotoğraflar için çok sağolun ekranın böyle olması kötü bana casper t8w gibi ileride toplanır mı acaba diye düşündürmedi değil casper ilk çıkardığı 8 inclik tabletini toplatmış şu an ikinci seri piyasaya gelicekmiş ama pek sanmıyorum 400 liradan aşağıya satar mı şimdi onu beklesem mi diye düşünmüyorum değil ama bu fiyatada kaçmaz
  • İnceleme için teşekkürler az kalsın alıyordum, benim ihtiyaçlarımı karşılamaz.

İncelemenizden anladığım kadarı ile en az 8 inc, 2gb ramli ve 64gb harddiskli bir model almam gerekiyor, biraz pahalı olur ama yapıcak bişey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n96

Ekran 1024*600 piksel mi 1280*768 mi?
    İyi forumlar.

Ekran çözünürlük ayarları yapılan pencerede 1024*768 yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikomen

Elimden geldiğince sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Önce yeni resimler atıyorum. Cep telefonuyla bol bol fotoğraf çektim.
    Telefona bir arkadaşın özel mesajla ricası üzere metatrader 4 isimli programı kurdum. Program sorunsuz çalıştı. Oldukça seri ve hızlıydı. Tek sorun programdaki bazı simgeleri tıklamak zor oldu. Fotoğrafını çektim alt taraftaki galeriden görebilirsiniz. (Galeriye yükleyemedim. Bende yandex disk e attım oradan indirebilirsin.)

@civil engineer benim tabletin ekranında seninki gibi. Ancak sadece mavi ekranda belli oluyor. Seninkini görünceye kadar fark etmemiştim. Galeriye resmi attım.

@ferhat121 resimleri aşağıya attım.

@1myst eğer çok kalite beklemiyorsan her istediğini yapabilirsin. Ancak ön kamera 0.3 mp. Görüntün çok kaliteli ulaşmayacaktır.
    Hwmonitor isimli programı kurmadım ancak Half Life 1 oyunu kurdum. Usb çoklayıcı olmadığından sadece klavye takarak oynamaya çalıştım. İlk bölümlerde 35-40 fps nin altına düşmedi 50-60 fps lerde seyretti. Windows marketteki Çılgın Hırsız Minion Rush oyununu akıcı bir biçimde oynadım. Asfalt vb oyunlarıda oynatacağını düşünüyorum ancak yer olmadığından kurmadım.

Oyunlarda ve normal masaüstünde çok sıcaklık hissetmedim yalnızca şarj ederken biraz ısınıyor gibi geldi.

Bilgisayar özellikler ekranının görüntüsünü inceleme için zaten kaydetmiştim ancak inceleme yazısına atmayı unutmuşum. Alttaki galeriden görebilirsiniz.

Biraz kullanınca daha çok ısındım tablete. Ekran ve hoparlör hariç genel olarak iyi bir tablet sayılabilir. Ekranı biraz daha kaliteli olsa fiyatına göre çok daha iyi olurdu. Sonuçta tam bir bilgisayar gibi düşünün. 1080p filmi takılmadan oynatabiliyor. İnternette rahatça gezebiliyorsunuz.

Birde olayın yazılımsal tarafı var. Eğer gün gelirde format atmak zorunda kalırsak driver problemi olabilir. İçinde orjinal windows 8.1 var. hometechin sitesinde hiçbir ek bilgi driver vs. yok tablet hakkında. Driver otomatik görecekse Linux kurmak isterim.

Tabletle ilgili tüm fotoğraflarıburadan indirebilirsiniz.

https://yadi.sk/d/n2i4L5kbdMgwC

Tüm resimleri buraya atmadım yandex disk ten indirebilirsiniz hepsini.

Güzel kardeşim yardımların için cok tesekkürler metatrader full versiyon çalıştırıyor görüntüye göre mağazada bakıp son kararımı vericem saygılar

• tabletin ekranı ucuz tn panel kullanmasından dolayı kalitesiz..IPS ekranlı HDMI çıkışlı uygun fiyatlı alternatif...
    reeder W7İC Windowslu modeline bakın derim...

http://www.reeder.com.tr/tablet-bilgisayarlar/intel-reeder-tablet/reeder-w7ic.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: managerxn

tabletin ekranı ucuz tn panel kullanmasından dolayı kalitesiz..IPS ekranlı HDMI çıkışlı uygun fiyatlı alternatif...

http://www.reeder.com.tr/tablet-bilgisayarlar/intel-reeder-tablet/reeder-w7ic.html

bu cihaz da çok güzel gözüküyor hem kasa olarak hem de hdmi çıkışı olması çok iyi ama aradaki 80 lira değer mi şu ekrandaki band izi olmasa teknosaya koşarak gidip alıcam ama beklesek mi ilk model bu iyileri ve üst modelleri muhakkak gelir
    bu tableti satan teknoloji marketi var mı bu arada

edit:teknosa satııyor fiyatıda 249 tl ips ekran için bu alınır gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat121 -- 14 Aralık 2014; 12:16:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhat121

quote:

tabletin ekranı ucuz tn panel kullanmasından dolayı kalitesiz..IPS ekranlı HDMI çıkışlı uygun fiyatlı alternatif...

bu cihaz da çok güzel gözüküyor hem kasa olarak hem de hdmi çıkışı olması çok iyi ama aradaki 80 lira değer mi şu ekrandaki band izi olmasa teknosaya koşarak gidip alıcam ama beklesek mi ilk model bu iyileri ve üst modelleri muhakkak gelir

Ürün resimlerinde mini HDMI var gibi ancak sitesinden ürün özeliikleri tablosunda mini HDMI yok yazyor. Almadan önce emin olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hikomen

quote:

Orijinalden alıntı: ferhat121

quote:

Ürün resimlerinde mini HDMI var gibi ancak sitesinden ürün özeliikleri tablosunda mini HDMI yok yazyor. Almadan önce emin olun.

çözünürlük bunda 1024x600 diye belirtilmiş sanırsam satılmayan android tabletleri windows yapıp satıyorlar ama 1024x600 olan çözünürlüğü nasıl 1280x768 gibi yapyorlar bide eğer mini hdmi çıkışı varsa bunu tvye bağlayıp full hd görüntü alabilir miyiz yoksa ram gibi faktörler kasmaya neden olabilir mi

• hikomen kullanıcısına yanıt
    hocam bu tableti n11 üzerinden 169 lira fiyatından 150/30TL mobil indirim ve 100/10TL bonus kampanyasıyla 129TL ye malettim. sizce bu fiyata değermi?
    ayrıca desteklediği sd kart maximum 32gb mı dır. 64 takmayı düşünyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskender86 -- 14 Aralık 2014; 18:15:10 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.