Arkadaşlar uzun süredir Opel Astra Classic peşindeyim. 2006 kampanyayı kaçırdık. 2007 modele 3000 YTL fark vermek ağırıma gidiyor. İnternetten arıyor kazasız 2006 uygun bulamıyorum. Honda Civic 1.6 LS ile kıyaslayabilir misiniz? Astra'yı bu forumdan edindiğim bilgilerle yol tutuş ve kasa sağlamlığı için tercih ediyordum. Bu iki özellik ve başka yönlerden bu araçlar hakkındaki görüşlerinizi rica edeceğim.
Herkese güvenli huzurlu sürüşler.
1.6 ES alırsan çok iyi olur donanımı daha zengin
Honda Civic Ls'in Astra Classic'e göre artıları ise performans ve yakıt tüketimidir.Astra Classici kullanmadığım için yol tutuş farkları hakkında yorum yapamayacağım ama Ls teki 14 inchlik jantlar biraz ufak kalıyor.
Astra' yı bizzat kullanan biri olarak söyliyim ki yol tutuşuna söylenecek bişey yok ama performansı hondayla mukayese bile edilemez. Honda 3 gömlek üstün diyorum. Benim şahsi fikrim tabiki. Honda'dan sonra Astra'ya binince arabanın istediğiniz gibi gitmediğini göreceksiniz.
honda tabiki
quote:
Orjinalden alıntı: derinmavi34
Astra' yı bizzat kullanan biri olarak söyliyim ki yol tutuşuna söylenecek bişey yok ama performansı hondayla mukayese bile edilemez. Honda 3 gömlek üstün diyorum. Benim şahsi fikrim tabiki. Honda'dan sonra Astra'ya binince arabanın istediğiniz gibi gitmediğini göreceksiniz.
Bence fazla abartmayalım. ŞAhsi fikir de olmamalı bu konuda. Sonuçta performans. İkisi de 1.6 motor, tamam honda az yakar ama performans olarak çok da fark olamaz.
Selam arkadaşlar. Astra Classic 1.4 değilmiydi? Donanım olarak da LS'den eksikleri var ve de performans ve tüketim olarak da civic ile yarışamaz diyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: mabolla48
Selam arkadaşlar. Astra Classic 1.4 değilmiydi? Donanım olarak da LS'den eksikleri var ve de performans ve tüketim olarak da civic ile yarışamaz diyorum.
Arkadaşım Astra Classic'in 1.4 ve 1.6 olmak üzere 2 versiyonu vardır.
100 hp'lik Astra ile 110 hp'lik Civic arasındaki fark 0-100'de en fazla 1 saniye kadardır. Yani çok değil... ara hızlanmalar olsa olsa fark eder. Ayrıca Civiclerin yol tutuşuna kesinlikle güvenmiyorum. Astra sürmedim ama Astra bana daha sportif geliyor dışarıdan bakınca. Bizde bir 2004 Alfa 147 birde 2003 Civic sedan var. Alfa'dan inip Civic'e binince acaip tedirgin oluyorum. Yeni kasalarda veya daha eski yere yakın kasalarda bunu yaşayacağımı sanmıyorum ama 2001-2005 arası Civic jenerasyonu yani yüksek olan kasa yol tutuş olarak bana çok güven vermiyor. ALFA ile 150km ile gitsem bile bana hızı hissettirmezken diğerinde 80-90'la iderken bile salınımlardan rahatsız oluyorum. Sport isimli tek kapı olanda süspansiyon yine böyle yumuşakmıdır bilmiyorum ama sedan olanda sağa sola yatma ve salınım fazla.Ayrıca ALFA'nın sert dozlaması olan frenlerinden sonra Civic'in frenleri biraz yumuşak kalıyor.
Birde yüksek torku kalkarken dağıtamıyor ve araç sağa veya sola çekiyor.ASR olmamasıda handikap Güçlü motor ama sportif kullanmaya çok müsait olmayan bir kasa.
Fakat sonuç olarak Astra'mı Civic'mi sorusuna Civic diye cevap veririm. Segmentinde en az yakan 1-2 araçtan birisi. Bagaj ve iç hacimde çok geniş.
Gayet sorunsuz...Hatta sıfır sorun. Alfa daha yeni olmasına rağmen defalarca sorun çıkarttı fakat Civic periyodik bakımları haricinde servis görmedi. Sade ve net bir araç. Yol bilgisayarı gibi elektronik donanımları olmadığı içinde elektronik arıza çıkartma sorunuda pek olası değil. 2. elinin rahatça temiz bulunabildiği gayet ideal bir araç.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme