Şimdi Ara

honda civic mi citroen c4 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
5.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HondatugraL

eğer uzun yıllar bınmeyı hedeflıyorsan kı 5 yıl binecekmişsin. Senın ıcın sorunsuz olması da bır okadar onemlı 2008 civic im var bakımları dışında sorun çıkarttıgını hatırlamıyorum ve araç 5 yaşında. Yanı şu ıkı markayı yan yana koymazdım ben olsam. Fransız aracı almayın pişman olmayın. Sonunda kadar HONDA

Honda Civic dizel otomatik seçeneği olsaydı bu ikilemi yaşamak zorunda kalmazdım, burdan japonlara sesleniyorum, herşeyi beceriyorsunuz ama dizel otomatik arabanı yok:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: nongrata

quote:

Orijinalden alıntı: zaferisbb

Burada hesaba katmanız gereken başka faktörler de var. Yılda kaç km yapıcaksınız. Aile olarak mı kullanıcaksınız ve bagaj ihtiyacınız nedir. Sadece siz mi kullanacaksınız başkası da kullanacak mı?

senede 2 kez uzun yola giderim, bunun dışarısında şehir içi kullanacağım, taş çatlasın sende 10 bin km yaparım.
    şuan için 3 kişiyiz, ilerde bir bebek daha olabilir, eşimde kullanır.

Yılda 10.000 km için dizel veya LPG almayın. Dizelde paranıza yazık. LPG'de ise kullanan olarak soğuyabiliyor insan arabadan. Şahsen ben soğudum ailemin arabasından (auris 1.6 manuel). Bence benzin + otom. Honda civic elegance iyi tercih.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

eğer uzun yıllar bınmeyı hedeflıyorsan kı 5 yıl binecekmişsin. Senın ıcın sorunsuz olması da bır okadar onemlı 2008 civic im var bakımları dışında sorun çıkarttıgını hatırlamıyorum ve araç 5 yaşında. Yanı şu ıkı markayı yan yana koymazdım ben olsam. Fransız aracı almayın pişman olmayın. Sonunda kadar HONDA

Honda Civic dizel otomatik seçeneği olsaydı bu ikilemi yaşamak zorunda kalmazdım, burdan japonlara sesleniyorum, herşeyi beceriyorsunuz ama dizel otomatik arabanı yok:))

Napalım usta çok geç kaldılar. Yeni yeni başladılar bundan sonra dizelimizde var artık markalar birbirini yesin dursun. Dizel de başarılar elde ederse artık Hondayı tutabılene aşkolsun

• quote:

Orijinalden alıntı: cangk

quote:

quote:

Burada hesaba katmanız gereken başka faktörler de var. Yılda kaç km yapıcaksınız. Aile olarak mı kullanıcaksınız ve bagaj ihtiyacınız nedir. Sadece siz mi kullanacaksınız başkası da kullanacak mı?

senede 2 kez uzun yola giderim, bunun dışarısında şehir içi kullanacağım, taş çatlasın sende 10 bin km yaparım.

Yılda 10.000 km için dizel veya LPG almayın. Dizelde paranıza yazık. LPG'de ise kullanan olarak soğuyabiliyor insan arabadan. Şahsen ben soğudum ailemin arabasından (auris 1.6 manuel). Bence benzin + otom. Honda civic elegance iyi tercih.

Bende lpg kullanıyorum şuanki arabamda, şöyle de bir durum var; sıralı sistemlerde lpg devreye girene kadar araba benzinle çalışıyor, lpg devreye girene kadar beklesen de beklemesen de araç benzin tüketiyor, hele benim gibi kısa mesafe kullanıyorsan aracı, araba tam lpg'li olmuş sayılmıyor.
    Bu yüzden benzinli yada dizel benim için daha mantıklı bir seçim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nongrata -- 30 Nisan 2013; 10:00:06 >

• Hocam bu iki arabayı karşılaştırmanız bir kere hata,citroen de araba mı ? Tabikide Honda yı tercih ederdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 c4 dizel sahibi biri olarak yazıyorum.
    honda kullandım ama eminim forumdaki diğer arkadaşlar konu hakkında benden daha bilgilidirler.
    c4 e gelecek olursak ankara şehir içi ortalama 30-40km süratle 5 lt civarında depo bitiriyorum. kibar yada tasarruflu kullandığımda soylenemez. yakıt olarak gerçekten cok iyi. goruntusu itibariyle bi şey diyemem ama benim hoşuma gidiyo içteki malzemeler ve işçilik dizayn olarak japonların hayal edemeyeceği kadar iyi ve guzel (onlar anca çizgifilmlerdeki gibi yapıyolar :)) bagaj olsun içi olsun gayet gemiş ve rahat konfora gelince çok uzun yol yaptım yormayan rahat bir araba diyebilirim.
    araç için bide performans oalrak düşük diyenler var bu arkadaşlar aracı kullandılarmı bilmiyorum ama bence tatmin edici bi performans var
    c4 için soruların varsa cevaplarım
    son olarak ne alırsan al içine sineni al en büyük kriterin o olsun
  • Selamlar bende yeni c4 kullanıcısıyım bundan önceki aracım 2009 civic elegance ve üzerinde prins marka lpg vardı
    fakat ben hiçbir zaman 30 kuruş felan yaktıramadım neden yaktıramadım bilmiyorum. bazı arkadaşlar yazmış yok 30 kuruş yakayor gibilerinden
    yeni civic de var arkadaşımda arabası 4200 km de satıyor nedeni ise tamamen yakıtı 100 km de 11 lt. civarı benzin yakıyor yani şöyle bir hesap yaparsak 50 tl lik benzinle 100 km gitmiyor bile
    gelelim yeni c4 e
    50 tl lik diesel ile yaklaşık 200 210 km yol yapıyorum

2.el olarak civicin öyle anlatıldıgı kadar hızlı satıldıgı felanda yok olsaydı arkadaşım satardı 2 aydır ilanda aracı yada ben 2009 model (makyajsız kasa) hatasız 30.000 km deki elegance otomatik aracımı istediğim fiyata satardım...
    iki aracında artıları eksileri var ama artıları en fazla olan bence c4
    arkadaşında söylediği gibi içine hangisi sinerse onu al
  • Hocam Civiğin + larını eksilerini anlatan bi videom var izlersen bilgi sahibi olursun

Uzun uzun izle sonuna kadar herşeyini açık açık inceleyip anlattım. Citroeni bilmem ama sürüş keyfi ve sorunsuzlak ve görsellikte honda on adım önde. Makul kullanırsan yakıt tüketimi 100 km de 8,5 litre civarı uzun yolda 5,5 ltreye iniyor.

Erinme hocam videoyu sonuna kadar izle bu arada videoda ses yalıtımı zayıf dedim ama videodaki çekim yapan aletin berbatlığı öyle ahım şahım değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 30 Nisan 2013; 11:35:12 >

• quote:

Araçları sıfır ve engelli indirimi ile alacağım.
    Aracı en az 5 sene kullanacağım

arkadaşlar olaya salt iki araç olarak bakmayın.

Arkadaş, %28,6 indirimli alacak ve 5 sene sonra piyasa fiyatına satacak. Yani 5 yıl sonraki ikinci el değerini de düşünmelisiniz.

Dolayısıyla galerici arabası olması gerekiyor. Jetta veya Corolla, bu açıdan daha iyi olabilirdi ama arkadaş iki araç seçeneği sunmuş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cangk

quote:

quote:

Bende lpg kullanıyorum şuanki arabamda, şöyle de bir durum var; sıralı sistemlerde lpg devreye girene kadar araba benzinle çalışıyor, lpg devreye girene kadar beklesen de beklemesen de araç benzin tüketiyor, hele benim gibi kısa mesafe kullanıyorsan aracı, araba tam lpg'li olmuş sayılmıyor.
    Bu yüzden benzinli yada dizel benim için daha mantıklı bir seçim.

Kısa mesafede dizel de pek ekonomik olmaz...

• Ben c4 derim. Yakıtı oldukca cimri, dilediğiniz gibi gezersiniz. Civic de lpgsiz alınmaz. Ama lpg ile kapalı otoparka girilmiyor avmlerde, sinir bozucu bir durum; özellikle kışları. Lpg dizel kadar ekonomi de sağlamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar Frisch

Ben c4 derim. Yakıtı oldukca cimri, dilediğiniz gibi gezersiniz. Civic de lpgsiz alınmaz. Ama lpg ile kapalı otoparka girilmiyor avmlerde, sinir bozucu bir durum; özellikle kışları. Lpg dizel kadar ekonomi de sağlamıyor.

benim aracım 2012 civic elegance eco, yani lpg uyumlu geliyor fabrikadan. aracın altına aynayla da baksanız bir şey gözükmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

Hocam Civiğin + larını eksilerini anlatan bi videom var izlersen bilgi sahibi olursun

Uzun uzun izle sonuna kadar herşeyini açık açık inceleyip anlattım. Citroeni bilmem ama sürüş keyfi ve sorunsuzlak ve görsellikte honda on adım önde. Makul kullanırsan yakıt tüketimi 100 km de 8,5 litre civarı uzun yolda 5,5 ltreye iniyor.

Erinme hocam videoyu sonuna kadar izle bu arada videoda ses yalıtımı zayıf dedim ama videodaki çekim yapan aletin berbatlığı öyle ahım şahım değil

Eline sağlık hocam, güzel bir video olmuş, fan boy'luk yapmamışsın, emeğine sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

quote:

Araçları sıfır ve engelli indirimi ile alacağım.
    Aracı en az 5 sene kullanacağım

arkadaşlar olaya salt iki araç olarak bakmayın.

Arkadaş, %28,6 indirimli alacak ve 5 sene sonra piyasa fiyatına satacak. Yani 5 yıl sonraki ikinci el değerini de düşünmelisiniz.

Dolayısıyla galerici arabası olması gerekiyor. Jetta veya Corolla, bu açıdan daha iyi olabilirdi ama arkadaş iki araç seçeneği sunmuş.

Jetta pahalı hocam Corolla'nın dizel motoru sanırım Auris ile aynı olsa gerek, dizel Auris kullanan bir arkadaşım motor performansından memnun değil, önermedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Selamlar bende yeni c4 kullanıcısıyım bundan önceki aracım 2009 civic elegance ve üzerinde prins marka lpg vardı
    fakat ben hiçbir zaman 30 kuruş felan yaktıramadım neden yaktıramadım bilmiyorum. bazı arkadaşlar yazmış yok 30 kuruş yakayor gibilerinden
    yeni civic de var arkadaşımda arabası 4200 km de satıyor nedeni ise tamamen yakıtı 100 km de 11 lt. civarı benzin yakıyor yani şöyle bir hesap yaparsak 50 tl lik benzinle 100 km gitmiyor bile
    gelelim yeni c4 e

2.el olarak civicin öyle anlatıldıgı kadar hızlı satıldıgı felanda yok olsaydı arkadaşım satardı 2 aydır ilanda aracı yada ben 2009 model (makyajsız kasa) hatasız 30.000 km deki elegance otomatik aracımı istediğim fiyata satardım...

otomatik vites mi hocam senin araç ?

• nongrata açıkçası şunu söylim hondaya bulaşırsan bir daha ayrılamassın citroen filan bmw merco hariç hiç biri hondanin gidiş ve sürüş zevkini vermez. onu söyliyeyim.

Ama şehir için aşırı ise turbo beslemeli c4 önererim. ama uzun yol keyfin varsa kesinlikle ve kesinlikle honda derim.

1 senedir bende bakımı 160 tl onun dısında tek bir vida değiştirmedim. Ama dediğim gibi dizelde piskolojik avantajlı.

Karar senin

Bu söylediklerim manuel için. Hondanın otomaiğide sorunsuz ama biraz hantal 12 saniye 0-100 ü manuelinki 10 sn.

Ama ciğerlidir banamısın demez 190-200 vs.

Ama kısa viteslerde biraz sıkar şehiriçinde.

Manuelmi otomatikmi önce onu söylersen sana yorum verilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 30 Nisan 2013; 17:23:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Selamlar bende yeni c4 kullanıcısıyım bundan önceki aracım 2009 civic elegance ve üzerinde prins marka lpg vardı
    gelelim yeni c4 e

yazınızda yakıt konusuna takıldım. 2008 premium lpg lı arabam.
    son aldığım 80 tl lik lpg ile suan 405 km deyim. litresini 2.51 den aldım. hala gaz bitmedi ve yol bilgisayarı ort 6.5 lt. cepten yazması ne zormus.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

nongrata açıkçası şunu söylim hondaya bulaşırsan bir daha ayrılamassın citroen filan bmw merco hariç hiç biri hondanin gidiş ve sürüş zevkini vermez. onu söyliyeyim.

Ama şehir için aşırı ise turbo beslemeli c4 önererim. ama uzun yol keyfin varsa kesinlikle ve kesinlikle honda derim.

1 senedir bende bakımı 160 tl onun dısında tek bir vida değiştirmedim. Ama dediğim gibi dizelde piskolojik avantajlı.

Karar senin

Bu söylediklerim manuel için. Hondanın otomaiğide sorunsuz ama biraz hantal 12 saniye 0-100 ü manuelinki 10 sn.

Ama ciğerlidir banamısın demez 190-200 vs.

Ama kısa viteslerde biraz sıkar şehiriçinde.

Manuelmi otomatikmi önce onu söylersen sana yorum verilir

manuel kullanamıyorum üstad ben, otomatik vites kullanıyorum şuan. Hocam ben pek hız yapmam, en fazla Ankara'da konya yolunda 100-120 km'ye çıkıyorum. Yeni araba alırsam senede en fazla 2-3 kere uzun yola giderim(şuanki araba ile çıkmıyorum, iyi bir araba olsa elimde, belki daha fazla olur bilmiyorum). Genelde şehir içi kullanacağım. Yazdığım gibi zaten indirimli alacağım, 5-6 sene sonra sattığımda çok fazla değer kaybetmeyen bir araç olsun istiyorum, bunun için en iyisi Golf ama o da pahalı.

• 5 yıllık c4 ve 5 yıllık Honda Civic fiyatlarına bakıp cevabı bulabilirsiniz.

• Civic güvenlik, performans, iç hacim ve sorunsuzluk olarak başarılı bir araç,

C4 ise konfor , tüketim ve iç mekanın kalitesi açısından civicten iyi.

Ben olsam c4 tercih ederim. Bu kasa civic'i honda açısından güvenlik haricinde geriye atılmış bir adım olarak görüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.