Şimdi Ara

Honda Civic Sedan(YAKIT,FREN,PERFORMANS) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • BEN DREAM I ŞÖYLE ALDIM PREMİUM ALICAKTIM BANA 1AY SONRA GETİRTEBİLİRİZ DEDİLER ELİMİZDE ARABA YOK FALAN GİBİ HİKAYELER ANLATTILAR ELEGANCE DE TEK FARK SANROF BENDE ONU SEVMİYORUM DURUM BU YANİ ELEGANCE ALAMAZMIYDIM ALIRDIM
  • CİVİC GÜZEL ARABA BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ VE ŞU DÖNEMDE BU FİYATA ALINABİLECEK EN LÜX GÖSTERİŞLİ ARABA KUSURLARI YOKMU VAR PERFORMANS BENİDE TATMİN ETMEDİ VE BİRAZ FAZLA YAKITI O YANİ
  • quote:

CİVİC GÜZEL ARABA BUNU KİMSE İNKAR EDEMEZ VE ŞU DÖNEMDE BU FİYATA ALINABİLECEK EN LÜX GÖSTERİŞLİ ARABA KUSURLARI YOKMU VAR PERFORMANS BENİDE TATMİN ETMEDİ VE BİRAZ FAZLA YAKITI O YANİ

hah işte şunu demeni istiyorum. araba alıncaksa 1-2 sene bekleyip öle almayı savunuyorum
    yoksa biizm turk milleti araba ilk kez çıkınca hemen atlıyo bir cep telefonu bir de araba zaten..
    civic almayı düşünüyodum dedim bu şu o özellikler beni soguttu dedim ben güvenirlige yakıta
    önem veririm sen görünüşe yani zevkler renkler ama körü körünede almayalım dimi araba?
  • bu tip büyük arabalardan AZ YAKMASINI BEKLEYEMEZSİN BEN 1SENE BEKLEYEBİLSEYDİM ASTRA SEDAN ALICAKTIM AMA BEKLEYEMEDİM HA O AZMI YAKICAK HAYIR O CİVİC TENDE DAHA AGIR Bİ ARABA OLICAK ONUN SORUNLARI OMICAKMI OLICAK AUDİ BİLE ALIYORSUN SORUN ÇIKIYOR ESKİŞEHİRDEN Bİ TANIDIK 2000MOTOR YENİ PASSAT ALDI MOTOR ARIZALI ÇIKTI BUNLAR OLUR
  • emre arkadasım sadece sunu soylıyeyım civicin bujileri 100 000 de degisiyor ve o zamana kadar tık demiyor
  • neyin kavgası yapılıyo anlamadım. kavga etmeden tartışamıyormuyuz !
  • Haziranda piyasaya ilk çıktığında aldım arabayı,ilk 1000 km bende perfonmansı düşük dedim ama şimdi araba 4700 km de eskiye nazaran fişek gibi. Cıvıc kullananlar bilir arap atı gibidir sonradan açılır.Yakıtıda kendi segmentinde ve benzinli 1.6 motorlar içinde en az yakanı(şehiriçinde 8.5 geçmedi).Frenlerine gelince uzun yoda bir kaç kez sert fren yapma durumum oldu arabanın savrulmadığını ve mesafenin beni tatmin ettiğini söyleyebilirim.( Ayrıca fren biraz dikkat ve refleks işidir.20m de dursa ne olacak senin şöförlüğün daha önemli bence).Başka soracaklarınız varsa deneyimlerimden bahsedebilirim.Herkese kazasız günler dilerim...
  • dogru arap atı sonradan açılır
  • tartışacak bişe yok,bu sınıfta alınacak en iyi araba ya civic yada corolla dır(yenisi)...Hem performans,hem kalite ve sorunsuzluk olarak...
  • SN.DR ADNAN ARBANIZ TEKRAR HAYIRLI OLSUN ŞUAN İÇİN BENDE PERFORMANSTAN ŞİKAYETCİYİM ARACIM 680KMDE İLERİDE DAHADA ARTICAK DİOSUNUZ İNŞ ARTAR ARABAMDAN ÇOK MEMNUNUM ŞUANDA
  • Emread arkadaşımız iyi bir noktaya parmak basmış ama yanlış anlamalar olmuş.

Şu anki Civic eski nesile göre daha fazla yakıt tüketiyor ve daha az seri buradan çıkan sonuç Civic gitmiyor anlamına gelmez ama eski model 0-100 km ye 9.2 sn çıkarken şimdiki 10.3 sn çıkıyor. Sınıfında zaten benzer değerler olduğundan diğer markalardan daha az performanslı değildir.

Yakıt tüketiminde artışın en önemli nedeni bence ağırlıktaki artış 50-100 kg ne farkeder demeyin bunların etkisi çok fazla 1.800 cc lik motorun biraz daha az yakmasından bu kasa için en uygun motorun 1.8 olduğunu gösteriyor ama türkiyedeki vergilendirmeden dolayı çoğu insan doğal olarak Civic in 1600 cc lik modelini alıyor. Benim için ve bir çok kullanıcı için 1 sn fazla önemi yok ama kişiye göre değişir
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre000

SN.DR ADNAN ARBANIZ TEKRAR HAYIRLI OLSUN ŞUAN İÇİN BENDE PERFORMANSTAN ŞİKAYETCİYİM ARACIM 680KMDE İLERİDE DAHADA ARTICAK DİOSUNUZ İNŞ ARTAR ARABAMDAN ÇOK MEMNUNUM ŞUANDA

Teşekkür ederim.Dediğim gibi perfonmasın ilerki km lerde oldukça artacak ve yakıtta biraz daha düşecek.
  • bu civic in hayranalarıda çok karşıtlarıda, insanın kafası karşıyor, hala karar veremedim
  • yeni corolla çıkt ama fiyasko, 5 para etmez, hiç bir albenisi yok, kurbağa gibi
    quote:

Orjinalden alıntı: demircim

Yeni civic otomatik vites kullanıyorum, triptronik vites sebebiyle 125 bg güç tam anlamıyla hissedilmiyor, bu tarz tam otomatiklerde kullanılan tork konvertörü gücün %10 a yakınını çekiyor. Bunun yanında otomatik vitesin gaz pedalına tepkisi iyi, vites oranları büyük, 5.viteste 3000 devirde araba 150km hız yapıyor, bu da uzun yolda yakıt tasarrufu demek, katalog verilerine bakarsanız civic otomatik şehir dışında düz viteslisinden daha az yakıyor. Şu an araç henüz yeni, alalı 10 gün oldu, 800km de, bu yolun %80i şehir içinde geçti, ortalama yakıt tüketimim 8,2lt, yaklaşık kmde 22.5 ykr yakmış, otomatik vitesli bir araba için gayet iyi bir tüketim.
    Frenler görüşümce yeterli, kullanılan 205/55 16 lastiklerin faydası büyük. Aracın iç kısmı gayet fonksiyonel, göstergeler, düğmeler iyi konumlandırılmış. Araba ilk showroomlara geldiğinde açıkçası görüş açısı yetersiz diye düşünüp bu arabayı almaktan vazgeçmiştim, fakat artık böyle düşünmüyorum, hiç sorunsuz kullanıyorum, hediye edilen dijital göstergeli park sensörünün faydası büyük. Dış tasarım bence güzel, özellikle önden görünüm hoşuma gidiyor, içine girince çok farklı bir otomobil izlenimi uyandırıyor. Sadece ben değil tüm arkadaşlarım bu konuda benimle hemfikir. Japon arabalarının sorunsuzluğu bilinen bir gerçek, üstelik kullanım maliyetleri, bakım ve yakıt giderleri hesaplı, alman arabalarından bu konuda avantajlılar. Almayı düşünenlere yeni honda civic i tavsiye ederim. Bu aracın rakibi yine bir japon olarak yeni çıkacak corolla olacaktır.

• yeni civic sedan kullanan arkadaşlardan aracın orjinal yapısını bozmadan (aracın hoparlör yerleri haricinde subwoofer ekleme yapmadan gibi) ses sistemi alan var mı?
  • Bende pek memnun değildim, servisten fiyat aldım Bass system diye bir paket var. İki sub bir anfi den oluşuyor, 1100ytl+kdv, işçilik 400ytl+kdv toplamda 1500ytl+kdv dendi, arkada bulunan iki adet hoparlör sökülüyor ve yerine bunlar takılıyor. Çok pahalı geldi yaptırmadım, senin gibi dışarıdan taktırmayı düşündüm ama garantisi bozulur diye vazgeçtim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.