Şimdi Ara

Honda Civic Sedan(YAKIT,FREN,PERFORMANS)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bayadır honda civic sedanı takip ediyorum burdan okudugumla
    dergilerden, televizyonlardan, test edenlerden duydugum kadarıyla
    çogunluk performansını ,yakıt tüketimini ve frenini begenmemiş...

honda 1.6 lık motoruyla neden oynamış o zaman hem performansı düşürmüş
    hem de yakıt tüketimini arttırmış neden?? bunun dışında 2007 yılındayız 100-0 duruş mesafesi 40.8m
    sizce uzun degilmi?? diger rakipleri bunun cok altında! peki kullanan arkadaşlar ne diyo cok merak ediyorum?
    civic sedanın dizaynını cok begeniyorum ama sırf bu nedenlerde civic almaktan vazgeçtim.

• Yeni civic otomatik vites kullanıyorum, triptronik vites sebebiyle 125 bg güç tam anlamıyla hissedilmiyor, bu tarz tam otomatiklerde kullanılan tork konvertörü gücün %10 a yakınını çekiyor. Bunun yanında otomatik vitesin gaz pedalına tepkisi iyi, vites oranları büyük, 5.viteste 3000 devirde araba 150km hız yapıyor, bu da uzun yolda yakıt tasarrufu demek, katalog verilerine bakarsanız civic otomatik şehir dışında düz viteslisinden daha az yakıyor. Şu an araç henüz yeni, alalı 10 gün oldu, 800km de, bu yolun %80i şehir içinde geçti, ortalama yakıt tüketimim 8,2lt, yaklaşık kmde 22.5 ykr yakmış, otomatik vitesli bir araba için gayet iyi bir tüketim.
    Frenler görüşümce yeterli, kullanılan 205/55 16 lastiklerin faydası büyük. Aracın iç kısmı gayet fonksiyonel, göstergeler, düğmeler iyi konumlandırılmış. Araba ilk showroomlara geldiğinde açıkçası görüş açısı yetersiz diye düşünüp bu arabayı almaktan vazgeçmiştim, fakat artık böyle düşünmüyorum, hiç sorunsuz kullanıyorum, hediye edilen dijital göstergeli park sensörünün faydası büyük. Dış tasarım bence güzel, özellikle önden görünüm hoşuma gidiyor, içine girince çok farklı bir otomobil izlenimi uyandırıyor. Sadece ben değil tüm arkadaşlarım bu konuda benimle hemfikir. Japon arabalarının sorunsuzluğu bilinen bir gerçek, üstelik kullanım maliyetleri, bakım ve yakıt giderleri hesaplı, alman arabalarından bu konuda avantajlılar. Almayı düşünenlere yeni honda civic i tavsiye ederim. Bu aracın rakibi yine bir japon olarak yeni çıkacak corolla olacaktır.

• Merhaba Emread;

Ben 2005 model düz vites Civic kullanıyorum. Arabamdan çok memnunum. Yeni kasa Civic'ler için hem daha çok yakıyor, hem de performansı daha düşük diye söylemişsin, doğru ama unutmamak gerekir ki yeni Civic bir önceki kasadan daha ağır, daha oturaklı bir araba ve böyle olunca motor gücü yükselmesine karşın elbette performans ve tüketim değerleri olumsuz yönde etkileniyor. Yeni kasa Civic'leri çok beğeniyorum ben, eski kasadan çok daha güzel bir araba, sanki bir üst sınıf gibi bence.
  • merhaba;
    bende 2007 model düz vites civic sedan sahibiyim.1.6 motor ve kasasına göre performansı oldukça iyi tabi yakıt tüketimide öyle.şehir dışında yakıt tüketimi 8.4lt/100km.frenajda oldukça iyi.bu otomobili gördüğüm gibi almaya karar vermiştim.iyikide almışım.bir çok yeni civic sedan sahibide benim gibi düşünüyordur çünkü bu yorumları gerçekten hakkeden bir otomobil...
  • bende iç ve dış dizaynına bayılıyorum dedikleri gibi gelecekten gelen bir araç fakat
    frenleri , performansı ve yakıtı benim ilgilendigim. benim demek istedigim de neden
    bir gelişme olmamış, haklısınız agırlık 90 kg artmış bunun içinde beygir artışı yapmışlar
    performansı yükseltmek için buda yakıta yansımış. duruş mesafesi ise bana göre cok uzun olmuş
    olması beni caydırıyo yüksek teknoloji bir araçta...
  • BENDE 2007 CİVİC SEDAN KULLANICISI OLARAK PERFORMANS VE FRENLERDEN MEMNUNUM ÇOGU ARABADAN ÜSTÜN Bİ ARABA
  • quote:

Orjinalden alıntı: emread

bayadır honda civic sedanı takip ediyorum burdan okudugumla
    dergilerden, televizyonlardan, test edenlerden duydugum kadarıyla
    çogunluk performansını ,yakıt tüketimini ve frenini begenmemiş...

honda 1.6 lık motoruyla neden oynamış o zaman hem performansı düşürmüş
    hem de yakıt tüketimini arttırmış neden?? bunun dışında 2007 yılındayız 100-0 duruş mesafesi 40.8m
    sizce uzun degilmi?? diger rakipleri bunun cok altında! peki kullanan arkadaşlar ne diyo cok merak ediyorum?
    civic sedanın dizaynını cok begeniyorum ama sırf bu nedenlerde civic almaktan vazgeçtim.

arabaya laf yok, uçuyor be abi... test et ve gör...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toyota corolla motor yıkama
    14 yıl önce açıldı
    Nissan Qashqai yakıt tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @emread arkadaşım anlattığın kadar kötü bir araç değil yeni civic performans bence çok iyi kalkış olsun ara hızlanmalar olsun son hız olsun (125hp denince bir kesim gti filan bekliyor sanırım) yakıt tüketimi eski versiyon rakiplerinden öndeydi yeni versiyonda yine rakiplerinin önünde (kendi kullanımlarıma dayanarak söylüyorum şehir içi 8.2 sehir dışı 6lt üzerini pek görmedim) fren konusuna gelince doğruya doğru rakiplerinin gerisinde bu hondanın genel bir sorunu eski versiyonda rakiplerinin gerisindeydi 40metre gibi hatta ondan önceki kasa rekor derecede kötü bir mesafeydi 45 metre yeni civicte ise eskiye göre baya bir gelişme var geçtiğimiz temmuz ayındaki autoshow dergisinde yeni civic sedan testinde fren mesafesi 38.2 metre olarak verildi 40.8 metreyi ilk defa senden duyuyorum tabiki rakipleri 36 metrelere düşmüşken yine kötü sayılabilir yeni civic fren konusunda ama ben yine kendi kullanımlarıma dayanarak söylüyorum frenleri iyi hatta 100-0km denemesi bile yaptım yaz aylarında tabiki duruş mesafesini ölçme şansım olmadı ama fren yaptığın vakit aracın stabil şekilde aynı çizgi doğrultusunda durabildiğini çok rahat söyleyebilirim.

• civicin hiç bir modelinde performansı kotu diye birşey denilemez bu arabayyı kullanmayan hiç anlamaz yakıtı konususnda 2001 yılından sonraki civicler megane corolla focustan az yakıyor onun da performansı çok guzel fren konusuna gelince 40 metre kotu sayılmıyor guvenlik sınırları içinde eger arabam.coma baktıysan 98 civici resmen yere batırmıslar ama gerçekte super bi araba

•  Honda Civic Sedan(YAKIT,FREN,PERFORMANS)

• kung-fu 61 kardeş sende paso resim koyuyosun yahu araba güzel sizde hemen
    savunmaya geçtiniz yahu arkadaşta 1.6 CİVİC 2005 VAR arada sırada onu kulanıyorum
    onun performansını cok iyi buluyorum ayrıca benim burda bahsettigim yeni civic sedan
    canım arkadaşlarım yoksa ben her zaman civiclerin performansına hastayım özellikle 2 ci vitesine,maksimum hızına..
    burda kullanmadan neden yorum yazıyım test ettik gördük araç eskisi kadar hızlı degil dedim kanımca..
    ama dizaynına gelince o başka cok güzel iç dış.. agırlık olarak civic her zaman rakiplerinden hafifti
    tabiki buda performansa yansıdı ama şimdi neredeyse aynı sayılır sizde kabul edersinizkii!
    frene gelince dediginzi gibi kullanırken ölçmek imkansız fakat veriler öle diyo ama o kadar da sorun degil.
    zaten yakıtı kimse takmıyo araba güzel yaksın ne olcak diyosunuz peki arkadaşlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: emread

gülmeden edemiycem :)

bence aracı dergilerin yaptığı testlere bakarak yorumlamamak lazım.sonuçta parayı veren düdüğü çalıyo.kim ne derse desin.hangi dergi biz tarafsızız diye bitarafını yırtarsa yırtsın durum böyle.yani bence tüketim, yol tutuş performans gibi değerleri kendimiz deneme sürüşü ile tecrübe etmeliyiz.ayrıca kimse araçla test sürüşüne çıkmadan arkadaşlarından ya da çevresinden duyduklarıyla araç hakkında yorum yapmasın lütfen

son olarak demircim nikli üyeye görüşlerinden dolayı teşekkür ederim.
    saygılar :)

• aman ne olur gülmeden edeme...

aracı test ettim bilhassa uzun zamanda civic 1.6 ES kullandım ne diye kullanmadan bişeyler yazıyım söliyim!?
    çıktıgı günden beri takip ediyorum almayı düşündügüm bir araçtı bazı şüphelerim vardı yazılanlar çizilenler
    testler felan filan... ayrıca test sürüşü 5-10 dak ya sürüyo ya sürmüyoo pek bişey anlamıyosun
    bu yüzden yazılana çizilene duyulana tabiki takılıcam sen takılma aman araç hakkında yorum yazmam
    honda civikin senın olsun!!

• kavga etmeyin canım ...
  • Biraz daha sakin topiği mahfetmeyelim.
  • YOK PERFORMANSI İYİ DEİLMİŞ YOK ÇOK YAKIYORMUŞ BİLMEM NE BU ARABAYI ALAN KESİMLER ÜST KADEMELİ KİŞİLER BEN ÖYLE GÖRÜYORUM YANIMIZDAKİ ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN 4 DOKTORDADA YENİ CİVİC SEDAN VAR ONLAR BUNLARI BİLMEYEREKMİ ALMIŞ DERSİNİZ BU ARABA BİRAZ ÇOK YAKAR TABİ KASA BÜYÜK OZAMAN GİDİCEN DİZEL YENİ CORSA ALICAN BİNCEN SESİNİDE ÇIKARMICAN YOK ALAMAKTAN VAZGEÇTİM CİVİCİ SİZİN OLSUN LAFLARIYLA KOMİK DURUMA DÜŞERSİN EMREAD SEN ALMA DOSTUM CİVİC AGIR GELİR SANA
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre000

YOK PERFORMANSI İYİ DEİLMİŞ YOK ÇOK YAKIYORMUŞ BİLMEM NE BU ARABAYI ALAN KESİMLER ÜST KADEMELİ KİŞİLER BEN ÖYLE GÖRÜYORUM YANIMIZDAKİ ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN 4 DOKTORDADA YENİ CİVİC SEDAN VAR ONLAR BUNLARI BİLMEYEREKMİ ALMIŞ DERSİNİZ BU ARABA BİRAZ ÇOK YAKAR TABİ KASA BÜYÜK OZAMAN GİDİCEN DİZEL YENİ CORSA ALICAN BİNCEN SESİNİDE ÇIKARMICAN YOK ALAMAKTAN VAZGEÇTİM CİVİCİ SİZİN OLSUN LAFLARIYLA KOMİK DURUMA DÜŞERSİN EMREAD SEN ALMA DOSTUM CİVİC AGIR GELİR SANA

niye marka fanatikligi yapıyosun durmadan sen cocuk gibi yukardaki arkadaşa
    yazmıştım sen niye atlıyosun herşeye durmadan
    bir benim arabam golf pasific senın arabandan ciddi derece de agırdır!!! (nası anlarsan)

iki ben burda her zaman objektif davranıyorum marka fanatikligi asla yapmadım!

ankarada kavaklıdere de felan mı oturuyosun sen orda güven hastanesi var herhalde
    oranın doktorlarından bahsediyosun sahibi yeni bina yaptırıyo heralde paraları kıstı biraz
    yazık civice mi yetiyomuş paraları ah canımm... (yanlıiş anlamayın hondayı her zaman sevmişimdir şakka yani)

ayrıca tavsiiyelerin için saol emre özür dilerim gider bir dizel corsa alırım
    kızma abi bana aman ne olur!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emread -- 17 Ocak 2007; 19:04:31 >

• Sen corsa dizel al biz civic alacağız....

Yayla gibi civic
  • EVET O HONDA CİVİCLERİ ALANLAR SENİN ALTI AYDA KAZANDIGIN PARAYI 1AYDA KAZANAN KALP/GÖZ/VS ÜNLÜ DOKTORLAR BEN CİVİCİ ALIRKEN GOLFEDE BAKTIM ALRSAM TSİ COMFORT MODELİNİ ALIRDIM DİERLERİ BEŞ PARA ETMEZ 102BG 9SENELİK MOTOR VAR ÜSTÜNDE İYİKİDE GOLF ALMAMIŞIM DİYORUM ŞİMDİ KISKANANLAR ÇATLASIN SEN GİT VW SAYFASINA YAZ SENİN YERİN YOK BURDA HADİ BAKİMMM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 17 Ocak 2007; 23:01:04 >
  • sen kimi nerden kovuyosun ki ??
    çingene gibi övüyo arabasını yahu ben senın araban berbat işe yaramaz alınmazmı dedim her
    ota atlıyosun.
    neyini kıskanıyım ben senın en düşük modelini almışsın dream miş alsaydın o zaman elegance
    comfortline alırdım diyecegine kadar arasında 6 bin ytl fark var niye dream aldın?
    ben şuanki kasa golfleri begenmiyorum ama standart özellikler de senın arabandan baya bir üstün oldugu
    bir gerçek bunu sende biliyosundur.

ben konuyu burda kapatıyorum umarım sende kaparsın konu daha da uzamasın kırıcı olmayalım
    öle senın yerin yok burda sen orda yaz böle şeyleri 10 yaşında cocuk bile yazmaz yapma lütfen...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.