Şimdi Ara

HONDA CİVİC TOYOTA COROLLA YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

quote:

Orijinalden alıntı: recuartking

quote:

Seçim yapmak gerekirse, corolla derdim ama. C sınıfında en son tercihlerimden olur 2 araçta. Bence başka muadil araçlara yönelin o kadar parayı bu tip arabalara gömmeyin.

ne tavsiye ediyosun mesela???

Jetta-Focus-Astra Turbo gibi çok güzel rakipleri vardır bir inceleyin.

jettayı geç hocam o para o arabaya verilmez.focus u da çok beğenmiyorum.astrayı belki düşünebilirim ama lpg uyumunu bilmiyorum

• quote:

quote:

quote:

Seçim yapmak gerekirse, corolla derdim ama. C sınıfında en son tercihlerimden olur 2 araçta. Bence başka muadil araçlara yönelin o kadar parayı bu tip arabalara gömmeyin.

ne tavsiye ediyosun mesela???

Jetta-Focus-Astra Turbo gibi çok güzel rakipleri vardır bir inceleyin.

Focus ve astra geniş ve ferah olmadıgı icin elendi bile.

Geriye 6 ay sıra beklemeli jetta kaldı. Kalitesi ortada. Civic ve corolla bu ülkede üretiliyor. Az veya cok katkısı var ülkeye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cıvıc hem tasarım olarak ve donanım olarak benim için toyota ya göre önde gider,civic alın farkını yaşayın.
  • İşin çok zor arkadaşım ben 10-11 ay hangisini alayım diye araştırıp durdum ikiside çok iyi zaten aslında ayni sayılır japon teknolojisi neticede sorunsuz araçlar test et karar ver sürüş keyfine bak ben cvt corollaya karar verdim ama civic alsamda pişman olmazdım neden corolla aldığımıda benim önceki mesajlarımı incelerseniz görürsünüz ama ben fiyat olarak corollamı nerdeyse civickle ayni fiyata aldım sayılır normalde civic daha ucuzdur corolladan agustos başında takasla almıştım
    şimdiden hayırlı olsun ama şundan emin olabilirsin hangisini alsan memnun kalacaksın son söz test et hoşuna gideni al.
  • COROLLA HEM SORUNSUZLUĞU HEM İKİNCİ ELİ CIVIC TAN DAHA İYİ. HONDA NIN YAKITI ÇOK, DAHA FAZLA SES ALIYOR,SÜSPANSİYON DAHA SERT,ALTI ÇOK YAKIN EN UFAK TÜMSEKLERDE ALTI DEĞİYOR.Bİ YERLERDEN GELEN TIKIRTI DA CABASI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedat61

İşin çok zor arkadaşım ben 10-11 ay hangisini alayım diye araştırıp durdum ikiside çok iyi zaten aslında ayni sayılır japon teknolojisi neticede sorunsuz araçlar test et karar ver sürüş keyfine bak ben cvt corollaya karar verdim ama civic alsamda pişman olmazdım neden corolla aldığımıda benim önceki mesajlarımı incelerseniz görürsünüz ama ben fiyat olarak corollamı nerdeyse civickle ayni fiyata aldım sayılır normalde civic daha ucuzdur corolladan agustos başında takasla almıştım
    şimdiden hayırlı olsun ama şundan emin olabilirsin hangisini alsan memnun kalacaksın son söz test et hoşuna gideni al.

• quote:

Orijinalden alıntı: unknownlover

COROLLA HEM SORUNSUZLUĞU HEM İKİNCİ ELİ CIVIC TAN DAHA İYİ. HONDA NIN YAKITI ÇOK, DAHA FAZLA SES ALIYOR,SÜSPANSİYON DAHA SERT,ALTI ÇOK YAKIN EN UFAK TÜMSEKLERDE ALTI DEĞİYOR.Bİ YERLERDEN GELEN TIKIRTI DA CABASI.

valla hondanında 2. eli fena değilmiş güzel para istiyorlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vedat61

İşin çok zor arkadaşım ben 10-11 ay hangisini alayım diye araştırıp durdum ikiside çok iyi zaten aslında ayni sayılır japon teknolojisi neticede sorunsuz araçlar test et karar ver sürüş keyfine bak ben cvt corollaya karar verdim ama civic alsamda pişman olmazdım neden corolla aldığımıda benim önceki mesajlarımı incelerseniz görürsünüz ama ben fiyat olarak corollamı nerdeyse civickle ayni fiyata aldım sayılır normalde civic daha ucuzdur corolladan agustos başında takasla almıştım

katılıyorum.

astra - jetta - focus tarzı araçlar corolla - civic - mazda tarzı araçlarla fazla kıyaslanmaz.

jetta motor arızası verirse kimse şaşırmaz. normaldir bunlar böyle denir geçilir. şanzımanı değişir. baskı balata değişir. olur böyle şeyler... şaşırılmaz. hatta sahibinde 2 yıl sonunda garanti bitimine yakın bi kıpırdanmalar... bi biyerleri ayrı oynamalar başlar. sahibinden.com'a deneme ilanları verilir.

benim geçen az işim vardı. farları full on yapmışım. sonra da unutmuşum. sabaha kadar açık bırakmışım. sabah marş basmadı arabada... kaputu kalkık gören komşu durup sordu. hayırdır yahu bu araç nasıl çalışmaz diye =D dedim aküyü çalmışlar. hayır madem kaputu açıyorsun aküyü niye çalıyorsun?

şaka bi yana ben daha yol kenarında kaputu yukarıda sahibi çaresizce etrafa bakan civic görmedim. görürsem de merak eder dururum. hayret verici bir şey çünkü =)

son olarak sigorta şirketinin çekicisinin lafıdır: (arkadaşın bmw'sini çekiyordu yanlış anlaşılma olmasın)
    "-abi daha kaza dışında bu yeni civiclerden çekmedim."

fazla söze gerek yok. civic.

(corolla da olur. ama civic =) )

• Civic varken teneke corollayi almam.

• iki araçta sana benzer şeyler sunacak bundan emin ol ve ikisi de çok güzel araçlar
    bence her ikisi ile de test sürüşü yap işte bu dediğini hiç düşünme al
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

quote:

Ilk alım maliyet olarak civic uygun. Donanım olarak da ciok zengin.

Yakıt tuketim acısından corolla 2 Lt civarı daha az benzin tüketiyor.

Servis garantili LPG montajında subaplar değiştiriliyor civicte. Corollada boyle bir durum yok.

Iki aracı defalarca test edip corolla aldım. Sana da tavsiyem iki aracı test ermen olacaktır. Herkesin araçtan beklentisi farklı oluyor.

benim beklentim rahat,geniş,konforlu olsun motor şanzuman çok sorun çıkartmasın ve tabiki seri olsun

Donanımda civic
    Genişlik, ferahlikta corolla
    Serilik corolla (otm viteslerde)
    Az yakmada corolla
    Daha iyi.

Iki aracta sorunsuz ama Honda bu konuda daha başarılı. Ayrıca seneye civic makyaj yiyor ve tam otm vitesten cvt ye geçiyor.

Civic için güvenlik artısını da eklemek lazım .
    Ben ikisi arasında corolla alırdım .
    İİHS testinde geçemedi değil , good alamadı ama sonuçta geçer not aldı corolla da İlker hocam .

• Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Hocam gel sana da corolla alalım.

• hocam bende bu ikisi arasnda gidip geldm en sonunda hondayı tercih ettm
  • Hocam yeni Corollayı takibe almıştım zaten ama fiyatları çok pahalı geldi. Diğer firmalara göre atmosferik motordan çok para istiyorlar .yine de tamamen Corolladan vazgeçmiş değilim , crv fiyaskosundan sonra tekrar alternatifleri değerlendirmeye aldım. Şu an liste başı 1.4 insignia , lpg uyumu biraz kafamı kurcaliyor.. Golf Corolla Focus Astra i30 da yeniden gündemime girdi :)
    biraz daha piyasası gözlemleyeyim konu açıp sizlerden de yardım isteyecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disconnectus_Erectus -- 1 Kasım 2013; 14:53:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Hocam yeni Corollayı takibe almıştım zaten ama fiyatları çok pahalı geldi. Diğer firmalara göre atmosferik motordan çok para istiyorlar .yine de tamamen Corolladan vazgeçmiş değilim , crv fiyaskosundan sonra tekrar alternatifleri değerlendirmeye aldım. Şu an liste başı 1.4 insignia , lpg uyumu biraz kafamı kurcaliyor.. Golf Corolla Focus Astra i30 da yeniden gündemime girdi :)

Hocam son günlerdeki B sınıfı arac fiyatlarını görünce benim fikrim değişti. YoKsa bende corollayi pahalı buluyordum.

• quote:

quote:

Hocam yeni Corollayı takibe almıştım zaten ama fiyatları çok pahalı geldi. Diğer firmalara göre atmosferik motordan çok para istiyorlar .yine de tamamen Corolladan vazgeçmiş değilim , crv fiyaskosundan sonra tekrar alternatifleri değerlendirmeye aldım. Şu an liste başı 1.4 insignia , lpg uyumu biraz kafamı kurcaliyor.. Golf Corolla Focus Astra i30 da yeniden gündemime girdi :)

Hocam son günlerdeki B sınıfı arac fiyatlarını görünce benim fikrim değişti. YoKsa bende corollayi pahalı buluyordum.

Piyasada korkunç bi fiyat artışı var , yani anormal bir durum . araç satılsın satılmasın sürekli zam yapılıyor . açıkçası ben şüpheyle yaklaşıyorum olaya artık , acaba firmalar anlaşıyor mu aralarında ?
    Bir de hocam corollada şöyle bir çekincem var , turbo dizel corolladan sonra şu anki 1.4 atmosferik punto çok hantal geliyor bana .
    Ara hızlanmalar çok kötü , hele sollamalarda ecel terleri döküyorum . Torkun etkisini arıyorum açıkcası . Corolla bu konuda üzer mi emin değilim .
    Yokuş yukarı mesela 110 ile giderken hızda düşme veya ara hızlanmalarda zayıf kalma söz konusu olur mu?

• Yaklaşık 1 yıldır civic kullanıcısıyım. Aracımı almadan önce neredeyse tüm bayileri gezip C sınıfı araçların hepsini inceledim, araştırdım. Corolla çıktığında da 1.4 D-4D Premium M/M incelemiştim.

Aradaki farkları şöyle sıralayabiliriz.

Corollanın iç mekan genişliği Civic'e oranla daha iyi.
    Corollanın bagaj hacmi güzel.
    CVT şanzıman başlı başına bir araç aldırabilecek kadar güzel bir şanzıman çeşidi. (CVT şanzımanlı 1.33 Yaris Cool kullandım)
    Her iki araca lpg taktırınca yakıt tüketimi biraz daha düşük olur.

Civic'in iç mekan tasarımı Coralla'ya oranla bariz şekilde daha güzel.
    Civic'in donanımı çok daha zengin
    Civic'in fiyatı daha ucuz.
    Civic'e 6 yıl fabrika garantili LPG takılabiliyor.

Civic ve Coralla'nın ortak noktaları dayanıklı araçlar olmaları

Her iki aracı test edip hangisi daha çok içinize siniyorsa, yukarıdaki farkların hangileri sizin için daha önemli ise ona göre kendiniz bir seçim yapın. Önemli olan en güzel, en hızlı, en sağlam arabayı seçmek değil ihtiyaçlarınızı karşılayacak arabayı seçmektir.

• görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.arabadan çok anlamam ama bende kendi görüşlerimi şöyle açıklayayım.kendim bir çok araba kullandım bunlarda genelde hatchback arabalardı.bir çok marka araba sahibi oldum(araba işi yapan tanıdıklardan hallettiğim için arabalarda sıkıntı yaşamadım) genelde konforundan dolayı alman arabalarını tercih ettim.hepsinin + ve - si var ama segment aynı olunca hemen hemen aynı oluyor çok bariz bir fark yok. 2 ay önce 2008 opel astra otomatik dizel aracı sattım aile büyüyünce sedana geçelim diye.1 aydır piyasa bakıyorum sıfır yada 2. el fiyatlar çok yüksek jettaya baktık bomboş arabaya 65 bin lira istiyor.bi ara hatchback arabayamı dönüş yapsak diye golf,i30,ceed e baktım golfe 70 bin lira fiyat çekiyolar bir de sıra bekliyosun 2. eline de nerdeyse sıfır parası istiyolar.o kadar para vereceksem bmw ye binerim daha iyi.ama ne hikmetse wv grubunun sıfırıda 2. elide peynir ekmek gibi satıyor.i30 ceed e eskisi gibi değil kaliteyi yükseltmiş tamam ama 55-60 bin lira arasında fiyat verince o kadar etmez diye düşünüyosun.fransız grubuna hiç (bakmadım benim görüşüm) bu arabalar çabuk yıpranıyor diye düşünüyorum.piyasa bi acayip geldi.bi arkadaşın tavsiyesiyle(kendisi civic elegance sahibi) japon arabalarına bak dedi.kendisi çok memnun.biraz araştırıncada ve bir kaç ustanın tavsiyesiyle japon arabalarının özellikle motor şanzuman ve lpg de nerdeyse sıfır sorunsuz olduğunu öğrendim.bu iki model arasında kaldık ama sanki honda 1 adım önde gibi.olmadı bi test sürüşüne çıkıp bakmak lazım ama 10 dakikadada herşey anlaşılmıyor.bakalım

yine tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• quote:

quote:

genel bi yükselme var doğru. liste fiyatlarına baktığında yeni toyota otomatik benzinli en dolusu 66 bin civic elagance 58 bin az bi fark yok. değermi acaba ?

• recuartking R kullanıcısına yanıt
    Hocam benim görüşüm advance ve premium corolla arasında 6 bin tl lik donanım farkı yok. Bu nedenle bana gore ideal paket advance. Bu durumda 58,5 tl oluyor aracın fiyatı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.