Şimdi Ara

Honda CRV 1.6 Alinir mi yoksa beklenirmi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
18.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Günümüzde fazla bir mantığı kalmadı aslında küçük hacimli motorlardan fazla güç üretiliyor.Tercih meselesi birazda araç alacağınız zaman mutlaka test sürüşü yapın hangisi hosunuza gidiyorsa onu alın buradakilere kötü gelen size güzel gelebilir benim tek diyeceğim al sat yapacaksanız tercihinizi Honda dan yana kullanmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Le.Mans L kullanıcısına yanıt
    Bende Şuanda kullandığım Nokian WR3 var, Bu lastikler ile geçen sene uludağ-abant-kartepe-kartalkaya defaten çıktım.
    Bu sene Yurtdışındaydım henuz gitme fırsatım olmadı ama gerçekten zevkli oluyor.

BMW - Benz iç mekanı yok ama Honda mekanikte kalitelidir.

En zevklisi de 5.20i C180 E200 gibi garibanların yanından karda buzda geçerken oluyor. Bazı bazı nispet yapıp eğlendiğimizde olmuyor değil.
    Otobanda zaten ACC ve Şerit takip açıp gidiyorum kar da geçtiklerim otobanda uçuyor :) Ama ben kullanmadığım için sorun olmuyor Radarlar sağolsun :)
    5 sene kullanırız diyenlerdensiniz siz de benim gibi sanırım. 6 Yıl Garanti var ne de olsa,

Doğru Yakıtı Her daim bulmak şehir dışında biraz kasıyor. Onu tekrar belirteyim. Yakıt biraz kötü olduğunda zaten İzolasyon az direk motor sesi değişiyor ve çekişi saçmalıyor. Yağınızı ve Benzin İstasyonunuzu kolay değiştirmeyenlerdenseniz. Sorun yaşamazssınız, yok ben yakıta dikkat etmem döve döve kullanırım yeri gelir 10 numara atarım diyorsanız. SSangyong vs gibi 2.0 Litre araçlara bakabilirsiniz.

Bu arada Herkeste bir Subaru Sevdası var, Ben de Subaru ile çok yakındım onu itiraf edeyim. 2009'da Tüm Dizel Boxer Motorları Garantiden değişti ama ne oldu bilmiyorum birçok kişi bu olaydan kısa süre sonra aracını sattı. Bu beni servisler yetersiz mi gibi bir düşünceye sevk etti. Sonuç olarak bu kadar tavsiye ediliyor ama tavsiye edenlerin %kaç oranında bu araca uzun dönem sahip olmuş bilmiyoruz.
    Distributor - Branş Farkı
    Citroen Bayraktar tarafından bir anda kesildi bir ara c4 ve C5 çok populerdi Subaru da Bayraktar da Infiniti de ama Yarın ne olacakları distributor'e kalmış.
    Bayraktarlı Citroen nerede ve Peugeot TR ile gelen Peugeot Nerede ? Halbu ki Citroen Peugeot ortaklığında üst marka olan DS, Citroen üretimidir.
    Mesela Sahsuvaroglu SSangyong'ları çok buyuk bir hevesle lanse etti, Yok mercedes oldu yok porsche Şimdi DFSK diye çin malı kamyonlar ile aynı showroom'da satılıyor.
    Mesela Anadolu Grup 2005'te Sorento ile KIA'da patlama yaptı, şimdi KIA nerede Anadolu Grup Nerede.

Bir Anadolu Grup ile KIA nerede Yan Markası Olan Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile gelen Hyundai nerede ?

Mesela VAG grubu Doğuş ile herkesin en çok yakındığı Garanti'nin doğru çalışmaması değil mi çünkü standardları yok? Piyasası var ama Araç bozulduğunda herkes Sanayiden Parça toplamaya gidiyor. DSG'nin hala bir adam gibi garantisi yok, iyi niyet garantisi kotu niyet garantisi hadi bugun güneşli garantisi mi olur ?

İşin Özü uzun dönem binecek adam aldığı malın arkasında kim olduğundan emin olmalı.

Bir de En iyisi Subaru da da olsa CVT şanzımanı sevemedim ben. Bu forumdaki en büyük yanlışta araca sahip olmadan sahibiymiş gibi yorum yapıp videolardan araç değerlendirmek, bunların hepsi benim fikrim. Kendi kullanımım belki siz bineceksiniz inerken ayagınız takılacak arabaya, ben ayagımın takildiği arabaya ısınımama diyerek dönüp gideceksiniz.

Herkesin kendi kararı kendi tecrübesindendir.

@Le.Mans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 27 Ocak 2017; 21:39:28 >

• Hocam, Allah razı olsun üşenmemiş uzun uzun yazmışsınız ancak bir kaç sorum olacak.

1-) Mesela "7 km gibi kısa mesafe kullanıyorsanız tavsiye etmem" demişsiniz neden?

2-) Yakıt konusunda Shell, Opet tavsiye eder misiniz?

3-) 7,5 lt ortalama yakıyorum demişsiniz kaç km gidiyorsunuz, kaç şeritli yol, trafik var mı?

4-) Mesela 90 km/h sabit hızda 5.5 lt, 120 km/h sabit hızda 6.5 lt gören varmış.

Ayrıca ortalama 30/35 km/h hızda 7.5 lt yakıyorlarmış

Bende şöyle bir örnek vereyim: Benim 30/35 km/h ortalama hızda gitmem için 1.5 km ara sokakta kullanıp 7.5 km 4 şeritli yolda 70/80 km/h ile gitmem lazım. O zaman 35 km/h ortalama hız yakalıyorum ve yakıt tüketimi 7.1 oluyor; araba 1.6 benzinli otomobil. Eğer sizde yukarıda örneğini verdiğim bu sürüşte 7.5 lt yakalıyorsanız dizel bile olsa araca göre çok iyi 👍.

5-) İlk çalıştırmada kaç dk ısıtıyorsunuz ve aracı kapatmadan önce rölanti de kaç dk bekliyorsunuz?

Allah kaza bela vermesin😃.

• bu crv çok tartışıldı, güzel bir inceleme yapın derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vitara yi incelemenizi oneririm f/p orani iyi bir arac gercek 4×4 hissini veriyor qq ve crv den cok ustun bu konuda benzin 7 lt yakiyor tupe tam uyumlu motor tek eksisi ufak olmasi

• drofsyaf D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

1- Aracım bugunlerde sabah ilk çalıştırmada 3.KM'de Motor ısınıyor. Aslında Diğer Dizel 407'e göre evvel ısınıyorda olsa Euro6 Normundaki DPF kendini egzoz ile temizliyor. Sadece evden işe, işten eve kullanan birisi 7KM'de DPF Sorunu yaşayabilir. DPF filtresi için 3 tane uyarı seviyesi var.

-İlk seviye sadece uyarı Filtren doluyor bir çık 80KM/H ile 15dakika kullan gibi bir anlamı var.

-İkincisi Rejenerasyon Gerekli arabayı servise götürüyorsunuz bilgisayara bağlanıyor Boşta belirli bir algoritma ile DPF temizleniyor, (ki bence bundan sonra yağ değişimi yapılması şart)

- Yukarıdaki seviyeleri geçtiğinizde Son uyarı seviyesi Hata niteliğinde DPF filtresi değişmesi gerekiyor.

Bazı Kırsalda olan benzin istasyonları Dizel yakıta herşeyi kattığı için az kullanım ile birleşince Direk ikinci - üçüncü Seviye uyarı alnabiliniyor.

Ben istanbul'da yaşıyorum, İşim Gereği Sürekli aynı lokasyona gitmiyorum, Bakırköy'de oturuyorum Levent, Göztepe ve Soğanlık lokasyonlarına gidiyorum.

Bunlar 35KM - 25KM (Avrasya Tuneli ile) - 40 KM gibi mesafeler, sadece işe gitmem için. Standard İstanbul trafiği, Ortalama Hız vermek çok doğru bir yakıt belirtisi değil.

Mesela Sabit 30dk 70KM/H gidilip 30 dakika aracı rölantide çalıştırdığınızda 6.5Litre/100KM yakarsınız ortalamanız 35km/h olur . Dur-Kalk yaparak bu hızı yakalarsanız belki 9.0Litre olur. Ya da Virajlı Orman yolunda 11 litre olur.

Yinede rotalarımda İstanbul trafiğinde ortalama hız 30 ile 35KM/H arasında oluyor. Bol bol dur kalk yapıyoruz.

90KM/H sabit hızda 4.7 gördüm.

130KM/h hızda 9. Viteste gidersem 5-6 arası.

2 dakika kışın günün ilk çalıştırmasında lakin evde aracım açıkta kalıyor, İş yerinde kapalı otopark sabahları çıkışta zaten hemen trafik ışıkları var yüklenmeden 5 dk mutlaka geciriyorum. Auto Start Stop olduğundan bazen kapatmadan rölanti de kalamıyorum, zaten dur-kalk olduğu için Turbo'ya yağlanacak çokça vakit oluyor. Otoparka girmeden 5 dakika yüklenmeden sürüyorum Otopark'ta yer bulmaca falan filan denk gelirse 1 dakika da araçta oyalanıyorum.

Yakıt tüketiminde marifet sürücüde- sürüş karakterinde aslında aynı 100Metre yolu 5 litre ile de gidersiniz 15litre ortalama ile de, mesela bir meslektaş sürekli dip gaz gidiyor 11.7'den aşağı düşemiyorum diyordu. İlk dizel aracıydı sonunda gitti 5.20i aldı 13litre yakıyor diyor adam.

Teşekkür ederim, Herkese keyifli sürüşler dilerim.

• Çok sağolun hocam, hemen cevap vermişsiniz👍. Ayrıca araba konusunda oldukça tecrübeli olduğunuzda anlaşılıyor. Sizede keyifli sürüşler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Le.Mans

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

quote:

quote:

quote:

3008 de düşünülebilir.

3008 abartildi biraz. Ama arac guzel, parasini hak ediyormu tartislir. Crv ye gore cok basik. Bagaji falan baya dar. İkiside ayni para. Tercih crv olmasi daha mantikli gbi geliyor. Sonucta icindeki yasam alani daha iyi diye dusunuyorum

1.6 dizel otomatik zf şanzımanı ile CR-V en mantıklı seçim gibi duruyor o zaman. İçi daha ferah.

Fakat 3008'in bagajı CR-V'den daha büyük belirtmek isterim.

CR-V: 589 lt
    3008: 591 lt

Eminmisiniz ? Gidip bakarak bile hangisinin genis oldugunu anlayabilirsiniz :) tartismaya gerej yok zaten biri d biri c segmenti. Hatta crv nin boyutu segmentine gore bile genis

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=21490
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=24158

Sitenin yalancısıyım açıkcası.

o eski kasa için.

Şu anda 3008 520 lt diye biliyorum. zaten dediğim gibi gidip incelerseniz net olarak görebilirsiniz farkı

Artık alamayacağım araçları incelememe kararı verdim.

Haklısınız eski kasası için geçerliymiş değerler.

• Honda crv almak üzereyim ama 2016 model satılıyor Suan ve 2017 konusında hiç birsey soylenmiyor. Çok acelem var sizce 1 2 ay sonra yeni kasa satarlarmı

• Lidyemer L kullanıcısına yanıt
    2018 2. Ceyrekten once gelmz

• Geçen sene mart ayında satışlar çok hızlanmış. diğer aylarda 500 civarı satarken mart ayında 1000 adet satmış. nedeni nedir acaba ? 2016 model gelmesimi ? bu yıl içinde beklemek gerekirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lidyemer

Honda crv almak üzereyim ama 2016 model satılıyor Suan ve 2017 konusında hiç birsey soylenmiyor. Çok acelem var sizce 1 2 ay sonra yeni kasa satarlarmı

Crv de civic gibi 5 senede kasa degistirir. Bu sene sonu crv nin miladi doluyor. Yeni kasa duyurulunca eger elde hatri sayilir crv kalirsa burnunda kil aldirmayan honda asla 2 kasa birden satmiyor bayilere gelmeden once ne pahasina olursa olsun eski kasayi bayilerden temizliyor.

Bu ne demek?

normalde 2 bin tl indirim yapmayan Honda, sene sonu aralik ayinda crv ye 10 bin tl civari indirim yapmak zorunda kalabilir.

Ben 2012 crv yi bu sekilde almistim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Haklsınız hepsi öyle yapıyor. Bmw bile 90000 TL sıfır faiz kredi veriyor. Ama zaman meselesi araba olmadığı için mecbur alacağız. Fakat 2.el piyasası öyle garip ki bayinin 164 bin dediği araca , 155 bin istiyorlar.
  • Arkadaşlar hala bakıyorum istediğim gibi bulamadım 2.el de.

Bu araçtan başka bir alternatife yönelmeye gerek var mı sizce ? Bütçem en fazla 145 bin

Bu aracı alma sebebim; geniş iş hacim, 1.6 dizel olması, bu hacimde en çok gücü üretebilmesi ve elektronikte olsa 4 çeker olması.
  • Bu model ilk çıktığında 90 bin civarı lansman fiyatı vardı,bayilerde çok talep olunca güzel güzel fiyatları arttırdılar bir arkadaşım 110a diğeri 120ye aldı aynı aracı üc dört ay arayla sıfırı şimdi nerelere çıkmış yazık günah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Bu model ilk çıktığında 90 bin civarı lansman fiyatı vardı,bayilerde çok talep olunca güzel güzel fiyatları arttırdılar bir arkadaşım 110a diğeri 120ye aldı aynı aracı üc dört ay arayla sıfırı şimdi nerelere çıkmış yazık günah.

o dediğiniz düz vites ve makyajsız kasası
  • O paraya crv almam çünkü 10.000 de bir servise gitmek istemem,145.000 liraya ikinci el araba alacağınıza 120.000 liraya kadjar icon EDC alabilir kalan parayı başka yerlerde kullanabilirsiniz ayrıca yakıtınızda baya bir düşer kadjar da crv ye oranla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda2007 -- 7 Mart 2017; 18:24:15 >
  • arda2007 A kullanıcısına yanıt
    Bakım ücretleri nasıl acaba ?

kadjar ile crv aynı sınıf değil ama aralarında bariz farklar var.
  • Kadjar da guzel arac tuketimi crv den daha dusuk ama cift kavrama sanzimani var hondada ise zf sanziman ayrica performans arasinda cok buyuk fark var crv bayagi seri ustelik 4 ceker sistemi var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Le.Mans L kullanıcısına yanıt
    Tabiki aralarında bariz farklar var,ama 25.000 TL daha az verip sıfır arabaya bineceksiniz,20.000 de bir bakım yaptıracaksınız,%20 en az daha az yakacaksınız bakımları 450 TL civarında

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.