Şimdi Ara

Honda'da yeni Chopper FURRY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uluslararası New York Motosiklet Fuarı’nda tanıtımı yapılan araç 1808.5 mm ile bir üretim motosikletinde bulunan en uzun dingil açıklığına sahip.. İşte 2010 Honda Furry!

Honda uluslararası web sitesinde Cruiser kategorisinden hariç Chopper isimli yeni bir kategoride tanıtılan araç 1312cc benzinli-enjeksiyonlu güç ünitesi sıvı soğutmalı bir 52° V-twin. Fury, şaftlı sistemi ilede ön plana çıkıyor. 200 serisi arka lastik gizli bir monoshock amörtisörle desteklenmiş, ön lastik ise 90/90-21..

HONDA FURRY TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

Motor Tipi: 1312cc liquid-cooled 52° V-twin
    Bore and Stroke: 89.5mm x 104.3mm
    Compression Ratio: 9.2:1
    Valve Train: SOHC; three valves per cylinder
    Induction: PGM-FI with automatic enricher circuit, one 38mm throttle body
    Ignition: Digital with three-dimensional mapping, two spark plugs per cylinder
    Transmission: Five-speed
    Final drive: Shaft
    Suspension
    Front: 45mm fork; 4.0 inches travel
    Rear: Single shock with adjustable rebound damping and five-position spring preload adjustability; 3.7 inches travel
    Brakes
    Front: Single 336mm disc with twin-piston caliper
    Rear: Single 296mm disc with single-piston caliper
    Tires
    Front: 90/90-21
    Rear: 200/50-18
    Wheelbase: 71.24 inches
    Rake (Caster Angle): 38.0°
    Trail: 3.5 inches
    Seat Height: 26.7 inches
    Fuel Capacity: 3.4 gallons
    Colors: Dark Red Metallic, Metallic Silver, Ultra Blue Metallic, Black, Matte Silver Metallic (2010 special color�limited production)
    Curb Weight*: 663 pounds

• Çok güzel bir makine. Sadece iki noktayı sevmedim ön jant ve bugspoiler. Zaten fabrika çıkışı olmayacak sanırım bugspoiler. Ama gayet başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 23 Nisan 2009; 1:28:56 >
  • Çok hoş.. Ama Türkiye'ye gelmeyeceğinden biz yine bakıp bakıp iç geçiririz sadece.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Çok hoş.. Ama Türkiye'ye gelmeyeceğinden biz yine bakıp bakıp iç geçiririz sadece.

maalesef.
  • İnsan birkaç resim atar bu nasıl model tanıtımıdır?

• Tarzım olmamasına rağmen tasarımı çok hoş fakat malumunuz ülkemize gelmiyeceği için bakmakla yetiniyoruz...

• Neden gelmiyor ülkemize onu anlamadım ben ? Nerden okudunuz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tears of ice

Neden gelmiyor ülkemize onu anlamadım ben ? Nerden okudunuz ?

Böyle yüksek hacimli motorları zaten pek getirmiyorlar. Hele bu kadar iddialı ve sadece bir kesime hitap eden bir modeli asla getirmezler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Tears of ice

Neden gelmiyor ülkemize onu anlamadım ben ? Nerden okudunuz ?

Bunun birçok nedeni var aslında fakat tüme varım yoluna gidersek temelde motosiklet bilinci maalesef hala ülkemizde oturmuş değil ve ikinci plandadır bu nedenledir ki insanlar motosiklete para yatıranlara enayi gözüyle bakmaktadır enayi olarak nitelendirilen bu insanların bende dahil sayısı çok azdır ve bu sayı için firmalar bu riski göze alamamaktadır 1-2 milyarlık çin malının her zaman bu ülkede piyasası olur ve temin edilebilir çünkü ucuzdur ve hitap ettiği kesim geniştir..

Mesala trilyonluk otomobiller ülkemize getiriliyor ve zengin kesim tarafından alıcı bulabiliyorken kaliteli bir motosiklet için 30 bin tl fiyat etiketi dahi insanları korkutuyor ...

Diğer etkenler ise yüksek vergiler malumunuz ..çmaya dahi vergi alınan bir ülkede yurtdışından fiyatı yüksek bir makineyi getirtmek vergilerine katlanarak her babayiğidin hardı değildir heleki custom chopper bir model ise bu risk göze alınamaz ..
    Şimdi soracaksınız ee racingdeyüksek cc ve pahalı neden onları getiriyorlar ?
    Baştada belirttiğim gibi motoru sadece araç olarak gören zihniyet için bu tür bilinçsiz yatırımlar normaldir sonuçta racing alanların büyük çoğunluğu sevdiğinden değil cafe önünde hava atan idiotlar oluşturmaktadır , cruiser veya chopper ise gerçekten bu işi amaç olarak gören insanların tercihi olduğu ve bu tür insanlşarın ülkemizde az olmasından dolayıdır ki bu segment Türkiye şartlarında pek iş yapmıyor ve talep görmüyor.

• süper makina ama
  • Bi yerden alınan bi kaynak değil yani Türkiye'ye gelmemesi anladığım kadarıyla? Ama bence gelir diye düşünüyorum ben bundan daha pahalı motorlar satılıyor şu anda ülkemizde....Fury'nin kendi sitesinde Yurt dışında satış fiyatı 12.999 USD yazıyor..Dolayısıyla aslında fiyatı cc'sine göre normal ve custom olmasının yanında tarzıyla beraber bence parasını hak etmiş diye düşünüyorum ben....Suzuki 38.000 TL'ye peynir ekmek gibi 1000'lik Race satarken...Bu Honda'nın en güzel modelinin (bence) Türkiye'ye gelmesi içten bile değil
  • Şöyle bir durum var onu gözden kaçırmamak lazım Türkiye de motosiklet kültürü henüz alt levellerde malum. Durum böyle olunca Türk insanında motosiklet deyince ya çin malları geliyor ya da motosiklet=sürat yani supersport makineler fikri var. Cruiser zevki ve kültürü biraz daha elitist tabakanın elinde halen. Yine bu bağlamda da 30bin liraya fişek gibi fırlayan deli makina alırım abi diye düşünüyor genelde insanlar. Böylece furry gibi makineler getirilmiyor. ( Yurtdışında $13.000 bu makine ama en az %45 ekleyin TR fiyatı için o rakama. Ki iyimser olur o halde bile..) Ha diyeceksiniz Goldwingler var, Shadowlar, Dragstarlar mevcut hatta TTchoppersın customları bile satılıyor 30bin avrolara neden bu getirilmesin. Elbette gelebilir keşke de gelse. Ama yine yukarıda yazdığım gibi bu rakamları verebileceklerin arasında "Bu fiyata ikialtmış (Bilerek yazdım genelde o zihniyette olanlar böyle konuşuyor ki bana biraz itici geliyor :) ) yapan makina alırım hacı nabacaksın bunu" gibi düşünen bolca insan var. Ki adrenalin, hız tutkusu olan gerek amatör ruhla haftasonları ya da boş zamanlarında pistlerde bu zevki yaşayan yahut bu yola baş koyan supersport hastaları için değil bu yazdıklarım. Bu hız makinelerinin ne olduğunun bilincinde olmayıp yolları yarış pistine çevirenlerden bahsediyorum. (Sonlarının pek de iyi olmadığını hepimiz biliyoruz elbette)

• değerli arkadaşlar fikirlerinize saygı duyuyorum yalnız şunu belirtmeden geçemiyeceğim çok değil bundan 5 yıl öncesine kadar tükiyede motorsiklete binmek bile meseleydi
    1 ekonomik nedenler milletin alım gücü yoktu şimdi bankalar bunu kolaylaştırdı
    2 yol ve makina yoktu şimdi yolda var paran varsa makinada var
    oysa şimdi belki çinli makinalarda var ama diğerlerine seçme şansı bıraktı millet kaliteyi seviyor bu iş zevk işi imkanı olan yapabilir olmayanlarda çin makinalarıyla kendini tatmin ederler daha düne kadar 500 - 600 cc makinalara binen insanlar şimdi 1300-1700 cc makinalara biniyorlar
    bence bu iyiye gidiyor kalite yükseliyor arkadaşların dediği gibi o motorlar bize pek uzak değiller
  • Aslında size bir şey diyeyim mi bu makina TR ye gelse alıcısı olur.Gerçekten hem de.Tam koleksiyonluk bir parça.Honda DN01 i TR ye getirdiyse bunu da getirebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

Aslında size bir şey diyeyim mi bu makina TR ye gelse alıcısı olur.Gerçekten hem de.Tam koleksiyonluk bir parça.Honda DN01 i TR ye getirdiyse bunu da getirebilir.

Bu makine gelse, ve şöyle 18.000 dolar civarı satılsa kimse Shadow - C800 - Dragstar vs.'e bakmaz bile.. O kadar da net..!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

quote:

Orjinalden alıntı: reason666

Aslında size bir şey diyeyim mi bu makina TR ye gelse alıcısı olur.Gerçekten hem de.Tam koleksiyonluk bir parça.Honda DN01 i TR ye getirdiyse bunu da getirebilir.

Bu makine gelse, ve şöyle 18.000 dolar civarı satılsa kimse Shadow - C800 - Dragstar vs.'e bakmaz bile.. O kadar da net..!!

Bakılır mı be...

Bu aleti görünce anlıyorum ki biz bunca yıldır TR de cruiser lara chopper dedikYine bir kavram kargaşası

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.