Şimdi Ara

HONDA HR-V(ANA KONU) (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.188
Cevap
24
Favori
100.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arabasına kamera takan/taktıran var mıdır? Ne zaman @OlguErhan’ın açtığı konuya denk gelsem gaza geliyorum ama sonra hayat koşturmacasında unutulup gidiyor. Ama önemli bir konu, trafikte ne olacağı belli olmuyor.

En temizi serviste mi taktırmak dersiniz yoksa kendimiz özene bezene daha temiz takabilir miyiz? Garantiyi etkiler mi? Bizim arabaya özel dikkat etmek gereken bir nokta var mı?

Arabayı Honda Marmara’dan aldım. İlk 1000 km’de olan bakımda ilgisizlerdi, ben de Honda Park’a gitmeye başladım bakım için. Orası da uzak kalıyor evime. Çiftkurtlar bana yakın sayılır. Giden, bakım yaptıran var mıdır? Özelden de olsa deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Kendiniz takarsanız en güzeli, takması zor değil ve Ölümlü / yaralanmalı bir kaza yaşarsanız Garanti vs en son planda kalıyor emin olun. En yakın şahidiniz kendi kameranızdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Kamerayı boşuna serviste taktırmayın belki de takmazlar, dışarıda taktırabilirsiniz iyi olur garantiyi etkilemez bence, ben de Marmara’dan aldım, ilgi olarak her bayi böyle deniliyor artık, ben fiyatlardan şikayetçiyim sadece.

• Ben viofo a129 duo alip kendim taktim. Servis sorun olmuyor genelde. Ama olursa cuzi bir iscilik verin onlar taksin. Servis fisine de yazsinlar👍

• @OlguErhan, Jado D-330 ve Viofo A129’dan birini alıp takacağım artık. Siz bu kadar araştırıyorken başka ürüne bakmak gereksiz olacak Garantiden kastım servis kendi takmazsa sıkıntı çıkarıyor mu anlamındaydı, yoksa o kamera her türlü takılacak

@Harun Bozaroğulları, bu sefer Çiftkurtlar’ı deneyeceğim. 3. sene bakımı, bakalım ne kadar fiyat çıkacak

@halted__ bilgiler için teşekkürler. Ben de kendim takacağım büyük ihtimal, uğraşmayı seviyorum. Yine de bakımda sorarım bu konuyu.

Fiyatları arayarak öğrenebilirsiniz ama genelde aralarında 100-300₺ oynuyor. Bir de mesela ben cam suyudur, balata spreyidir gibi kısacası sarf malzemeleri kullandırtmıyorum, 200₺ oynuyor.

• Bugün bakımı yaptırdım Çiftkurtlar’da. Memnun kaldım, tavsiye ederim.

Kamera işini sordum. Çakmaklıktan kullanmayı düşündüğüm için garantiyi etkilemeyeceğini söylediler. Uyardılar ama, park modunda kullanım için sigortaya bağlayanların genelde aküsü bitmiş sıkıntı yaşamışlar. Ben Powerbank kullanmayı düşündüğüm için o da sıkıntı olmayacak diye bekliyorum. Viofo A129 sipariş ettim, gelince kendim takacağım.

Edit: Bir gün sonra tekrar aradılar. Memnun olmadığım konuları söyledim, çok ilgililer. Kendilerine gelecek sene bakımında tekrar gideceğim. Gayet ilgililer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 7 Ağustos 2020; 15:25:50 >
    Ben 6 aydan beri a129 kullaniyorum ve aku ile alakali sorun yasamadim. Park modu icin setin icinde voltaj kesici var, istediginiz voltaja gelince sistemi kesiyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: halted__

Ben 6 aydan beri a129 kullaniyorum ve aku ile alakali sorun yasamadim. Park modu icin setin icinde voltaj kesici var, istediginiz voltaja gelince sistemi kesiyor zaten.
    Kendiniz mi taktınız kamerayı yoksa taktırdınız mi?

Zahmet olmazsa birkaç fotoğraf eklerseniz fikir almak isterim. Henüz karar vermedim nereye takacağıma kameraları. Kabloları geçirirken uğraştırdı mı?

Bugün sipariş verdim hemen kargoya verdiler, birkaç güne elimde olur herhalde.

Fotograf cekerim fakat ortada sadece kamera var😊
    Once sigorta panelinden enerji alacaginiz sigortalari bulun. Park modu kullanacaksaniz, kapi kilidi sigortasi kullanilabilir.
    Akabinde, on kamera kablosunu cekin. Dikizin arkasindaki doseme arasina sikistirarak gelin. Sol diregi acip kabloyu ordan yerlestirmeye baslayin. Geri kamera icin, surucunun sol tarafindaki dosemeye yine kabloyu sokun, orta direge gelince direk kapagini ustten hafif acip kabloyu yerlestirmeye devam edin. Arka tarafa bu sekilde devam edin. Islem bu sekilde devam edecek. Yanliz kablolari direk icine alirken hava yastiginin acilmasini engellemeyecek sekilde olmasina dikkat edin.
    Ilk defa yapiyorsaniz biraz korkutuyor insani ama bir yerden baslamak lazim.
    En kotu senaryo, direk kapaklarini takarken dubelleri kirabilirsiniz -dikkatli takarsaniz hic sorun olmaz- onu da servisten ucretsiz alirsiniz.
    Kolay gelsin.

• Start-Stop ile alakali sorun yasiyan arkadasimiz var mi? Bende anahtar sembolu cikiyor arada bir. Amerikadaki kullanicilarin bir cogu start-stop butonunu degistirmis.
    Gecen gun servise gittim ama uyari isigi orada yanmayinca ariza kaydina bakamadilar. 2016-2019 arasi modellerde kronik sorun gibi duruyor. 2019 da butonu degistirmisler.

• halted__ kullanıcısına yanıt
    WHATSAPP grubumuzda bir kişi garantiden değiştirmiş.

Tarifler güzel oldu, kendim halletmeye çalışacağım. Sigortayı kullanmayacağım dediğim gibi, direksiyonun alt kısmından devam edip çakmaklığa götürmeyi düşünüyorum kabloyu. Park modundayken de Powerbank ile vereceğim enerjiyi. Ona dişi çakmaklık-USB gibi bir kablo almak gerekecek sanırım.

Ön kamerayı ortaya mı taktınız camın sağına mı, arka kamerayı arka camın iç tarafına ortaya mi taktınız? Onun için sordum basit 1-2 fotoğraf işimi görür. Ne olsa 6 aydır kullanıyormuşsunuz, siz tecrübe etmişken Amerika’yı tekrar keşfetmeme gerek yok dedim

Şu ana kadar bende Start/Stop’la ilgili bir uyarı olmadı. Bugün serviste arabayı geri verirlerken kontak kutusunda sebebini tespit edemediğimiz bir ses var, garantiden değiştireceğiz parçayı sipariş ettik dediler. Ne olduğunu anlamadım ama tamam deyip aldım arabayı, ilerleyen günlerde arayacaklarmış. Acaba bahsettiğiniz kronik sorunu mu hallenecekler çaktırmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Ağustos 2020; 22:32:44 >

On kamerayi dikizin sagina koydum, orta kisim sensorlerden dolayi uzun oldugu icin orayi kullanmadim.
    Arka kamera da ortada. Sabah resim cekerim.
    Cakmaklik icin disi soket lazim.
    Kontak kutusu derken, start-stop butonunu mu degistirecekler acaba?
    Eger o ise caktirmadan degisiyor olabilirler😊

Temiz olmuş elinize sağlık, fotoğraflar için de teşekkürler. Ben de muhtemelen benzer noktalara koyacağım ama önde sağda OGS var biraz ortalı takmışım, onunla uğraşmamak için belki kamerayı dikiz aynasının soluna takarım.

Bizim arka cam filmli(ya da arabayı alırken eklediğim tamperli cam paketinden dolayı bende filmli, emin değilim ). Arka kamera görüntüsünde sorun yaşadınız mi? Ayarlarda EV Pozlama değerini artırırım, daha olmadı filmi keserim diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 7 Ağustos 2020; 10:11:58 >
  • o fiyatlar ne olmuş öyle
    Arka camlar fabrika çıkış filmlidir.

Arka camlar fabrika cikisli filmli. Ben IR modelini kullaniyorum, goruntude sorun yok diyebilirim. UV filtre olursa yansimalar kayboluyormus, ileride almayi dusunuyorum. Ama cok ta gerekli degil.
    Sol tarafta surucu gorusunu daraltma olmasin diye saga taktim.

IR modeli için araç içi çekim hariç gereksiz demişler onun için tercih etmedim, bilemiyorum artısı var mıdır arka camdaki film için

Şimdi gördüm 4K modeli de varmış Viofo'nun, o da fuzuli gibi geldi, Full HD yeterli olur diye düşünüyorum. Neyse, 3-4 senedir hiç kamerasız sürüyorduk, gelecek ürün her türlü işi görecektir diye düşünüyorum.

Zaten derdimiz bir kazada belada işimize yarasın, yoksa film çekme niyetim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 7 Ağustos 2020; 10:54:13 >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.