Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (65. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
173.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BiLEN_1907

50 bin bakımı dışarıda yaptıracagım yg tavsiyeniz varmı.10/40 YADA 5/40
    birde soru şu yakıt filtresi ve buji ne zamn degişir.
    Son olarak fren hidroligi dolu eklesem yetermi
    2012 model fun cvt

Tavsiye üzerine ben hep 5/40 motor yağı kullandım.
    Motor yağını şuradan alıyorum;http://www.madeniyag.net/#product&id=25

Yakıt filtresi ve bujiler için servis kitapçığı 6.yıl/120 bin km gösteriyor. Eğer kötü yakıt kullanıyorsanız yakıt filtresinin 40 binde değiştirilmesi tavsiye ediliyor. Benimkini 40 binde değiştirmek istemişlerdi ama ellerinde olmadığından değişememişti. Değişimi de kolay değilmiş. Deponun inmesi gerekiyormuş herhalde.
    Fren hidroliği için 3.yıl diyor bakım kitapçığı. Benimki 4.yıl/40 binde değişmişti. Dot3 veya Dot4 olsun, Dot5 kullanılmasın diyor bakım kitapçığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 21 Ocak 2016; 6:22:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BiLEN_1907 kullanıcısına yanıt
    Bir de şöyle bir yağ var;http://www.yagpazarlama.com/product.php?id_product=60

Japon araçların bu yağı kullandığı söyleniyor. Bir dahaki bakıma bu yağdan almayı düşünüyorum.

• Klima göstergesi ışıklarında sorun var bazen yanmıyor servise sormuştum 3 tane ampul varmış alt taraftaki 2 ampulle beraber hepsi değişiyormuş yazın 65 TL gibi fiyat vermişlerdi şimdi kimbilir kaç para olmuştur..
    ...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::...
  • SERKAN BEY kullanıcısına yanıt
    Garantiden değişmiyorlar mı?
  • Cevaplar için teşekkür ederim.
    Bu gün castrol 5/30 yag koyduk.Açıkçası çok bir fark yok sadece biraz performans ve ses te biraz azalma.
    Fakat eski çıkan yagı görmenizi istemem resmen çamur aktı.Şuan motor bayram etmiştir.
    Ben o görüntüyü gördüm artk 6 -8 ayda bir degiştirecegim one ya 100 tl için o çektirilirmi arabaya :D
  • YoK kullanıcısına yanıt
    Hayır ampulmüş farmış bu tip şeyler garantiye girmiyormuş ayrıca ellerinde buradaki ampullerde yok sipariş veriyorlar 2-3 gün sonra gelince çağırıyorlar değişim için bu arada fotodaki göstergenin bugün ışığı gene yanmıyordu bir gün öyle bir gün böyle..
  • BiLEN_1907 kullanıcısına yanıt
    hayret , benim araçtan çıkan yağ gayet temizdi valla
  • Aküm bitti 4 sene dayandı
    VARTA alacagım sanırım 40-42 amper fakat birde akü sonunda a15 b1 gibi ifadeler vardı bunlar önemlimi yoksa düz ince kutup 40 amper bilgileri yeterlimi
  • Peki sakura yı nasıl aldınız sitede yada tr de yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLEN_1907 -- 26 Ocak 2016; 2:22:44 >
  • Daha önce hepsiburada satıyordu. O zaman 2 tane almıştım. Şimdi zor bulunuyor. Bulamazsan başka karbonlu filtrelere bakabilirsin.

Benim akü daha değişmediğinden bir bilgi sahibi değilim.
  • SAKURA yı getiren distiribütörü buldu.Onlara soracagım bu hafta haber veririm.
    Peki arkadaşlar 2012 jazz için ön disk 266 mm uygunmu.
  • Tüketim rekorumu kırdım. Aynı yolda(Sandıklı-Sapanca) daha önce 4,5 lt.'lik bir değer tutturmuştum.
  • Selamlar facebook da bulunan turkiye deki butun jazzcilarin bulusma noktasi facebook/Honda Jazz Türkiye grubuna katilimlariniz bekleriz.Saygilar sevgiler...

• quote:

SAKURA yı getiren distiribütörü buldu.Onlara soracagım bu hafta haber veririm.
    Peki arkadaşlar 2012 jazz için ön disk 266 mm uygunmu.

Ne oldu SAKURA filtre işi?

• quote:

Orijinalden alıntı: 53*MURAT

Tüketim rekorumu kırdım. Aynı yolda(Sandıklı-Sapanca) daha önce 4,5 lt.'lik bir değer tutturmuştum.

ayak altında yumurta varmış gibi kullanıyorum, bu değerleri uzun yolda ben de görebiliyorum

• Selamlar ciddi bir sorun ortaya çıktı belki burdan bir yardım alabilirim ümidiyle yazıyorum.

2015 ağustos ayında 2009 model honda jazz aldım. İshift otomatik vites.
    Aracı üç gün öncesine kadar hiçbir sorun olmadan kullandım. Ta ki arabayla yanlış bir sokağa girdim. Durup geri vitese aldım. Vites geçmedi. İleriyi denedim olmadı. Kapattım aracı. Bir daha da çalışmadı. Bilgi ekranında çark resmi vardı ve motor resimli sarı lamba da yanıyordu.
    Çekiciyle servise çektik. Onlar şanzıman kontrol kutusunda bir parçanın kırıldığını söylediler. Bir kol mu varmış neymiş. Anlamam pek. Onun fiyat 4 bin dediler ayrıca o parça ile birlikte uyum olması açısından baskı balata yağ filan değişecek deyip fiyatı 8 bin dediler.
    Aracın garantisi 2015 mayısta bitmiş. Honda merkezi aradım biz hondaya güvenip otomatik vites aldık ancak durduk yerde böyle bir şey nasıl olur diye anlattım. Kayıt akıp gerekli incelemeden sonra arayacaklarını söylediler.
    Araba o ana kadar saat gibiydi arkadaşlar yani hiçbir şekilde böyle bir şey olacağını belirtecek bir durum yoktu. Bu normal mi
    İkincisi servisin fiyatının çok olduğunu biliyorum ne yapmam lazım özel servis bu işi çözer mi ANTALYA MERKEZDEYİM bunu düzgünce ve makul bir şekilde çözecek başka bir yer var mıdır
    Bu garanti işi ile ilgili iyi niyet durumları hakkında bilginiz varsa yazabilir misiniz.

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzeyran -- 15 Mart 2016; 18:35:48 >

• huzeyran H kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Yaşadığın sorun hakkında, servisler hakkında maalesef bir bilgim yok. Sadece şunu söyleyebilirim; başka yerden fiyat almadan yaptırma.

• quote:

http://e-store.ilkcard.com/urundetay.aspx?No_=Q0FDLTE2MTMw

Pahalı, ama kalitesinden dolayı değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: huzeyran

Selamlar ciddi bir sorun ortaya çıktı belki burdan bir yardım alabilirim ümidiyle yazıyorum.

2015 ağustos ayında 2009 model honda jazz aldım. İshift otomatik vites.
    Aracı üç gün öncesine kadar hiçbir sorun olmadan kullandım. Ta ki arabayla yanlış bir sokağa girdim. Durup geri vitese aldım. Vites geçmedi. İleriyi denedim olmadı. Kapattım aracı. Bir daha da çalışmadı. Bilgi ekranında çark resmi vardı ve motor resimli sarı lamba da yanıyordu.
    Çekiciyle servise çektik. Onlar şanzıman kontrol kutusunda bir parçanın kırıldığını söylediler. Bir kol mu varmış neymiş. Anlamam pek. Onun fiyat 4 bin dediler ayrıca o parça ile birlikte uyum olması açısından baskı balata yağ filan değişecek deyip fiyatı 8 bin dediler.
    Aracın garantisi 2015 mayısta bitmiş. Honda merkezi aradım biz hondaya güvenip otomatik vites aldık ancak durduk yerde böyle bir şey nasıl olur diye anlattım. Kayıt akıp gerekli incelemeden sonra arayacaklarını söylediler.
    Araba o ana kadar saat gibiydi arkadaşlar yani hiçbir şekilde böyle bir şey olacağını belirtecek bir durum yoktu. Bu normal mi
    İkincisi servisin fiyatının çok olduğunu biliyorum ne yapmam lazım özel servis bu işi çözer mi ANTALYA MERKEZDEYİM bunu düzgünce ve makul bir şekilde çözecek başka bir yer var mıdır
    Bu garanti işi ile ilgili iyi niyet durumları hakkında bilginiz varsa yazabilir misiniz.

şimdiden teşekkürler.

geçmiş olsun.sanki benzer bir soruınu okumuştum forumda.biraz araştırısanız bulursunuz mutlaka

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.