Şimdi Ara

honda jazz mı, mitsubishi colt mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
14.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

Orijinalden alıntı: forumusr

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

quote:

quote:

Ben Jaz derim çünkü Colt'u bilmiyorum. Jazz arkadaşımda var Ş.içi 8.4 yakıyor performanslı kullanımda 8.9'a çıkıyor. En azından ben onun yanındayken
    gördüğüm. Onunki de CVT şanzımanlı. Ferah,rahat bir araç, ben Jazz derim.

simdiye kadar duydugum en yuksek jazz tuketim verisi.arkadasiniz acilen servise ugrasin.
    7lt benim ortalama ki hic tuketime dikkat etmem,yolu bos yakaladim mi isiklara kadar basarim,sonra frenlerim:)

arkadaşımın arabası 2004 model bir etkisi varmıdır ?

sanmiyorum,bi servise ugrasin bence.

Şehir içi çok yetersiz bir kavram hocam. Yakıt tüketiminin yanında ortalama hız ve dur-kalk durumuda belirtilmeli bence. Ortalama hızın 20km civarında olduğu dur-kalk çok olan yerlerde 8-9 litre bence hiç fena bir rakam değil özelliklede otomatik vitesli bir araç için ama trafiğin ışıktan ışığa durduğu 30-40km hatta daha yüksek süratlerle trafin aktığı bir yerde fazla bir tüketim tabii ki.

istanbulun göbeğinde sürekli trafikte olan 2010 jazz fun+ i-shift aracımız 100km/6.5lt tüketimi var.

8-9lt tüketim jazz gibi bir araç için çok.
    ben 1.6 atmosferik, tam otomatik, C sınıfı aracım ile antalya sürekli şehir içi 9lt yakıyorum.(ortalama hızım 25km)

1.2 atmosferik manuel aracımla çok sakin kullanarak yakıt tüketimim 7.2Litre (Ortalama hız 19km ve dur kalk çok fazla ve kısa mesafeli sürüşler). Agresif kullanım ve ortalama hız 15km iken(ömür törpüleyen trafik) tüketim ortalama 10 litre. Özellikle akşam trafiğinde 1 metre git dur, 1 metre git dur şeklinde en az 1km yol gidiyorum.

yani ben hala 8-9 litrenin otomatik benzinli bir araç için normal olduğunu düşünüyorum. Tabii trafiğin durumu ve kullanıcının sürüşüde çok etkiliyor bunu. Benim güzergahımda jazz 6.5 litre yaksın 97 oktan ile besler, her gün yıkatır akşamlara eve çıkartırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben Jaz derim çünkü Colt'u bilmiyorum. Jazz arkadaşımda var Ş.içi 8.4 yakıyor performanslı kullanımda 8.9'a çıkıyor. En azından ben onun yanındayken
    gördüğüm. Onunki de CVT şanzımanlı. Ferah,rahat bir araç, ben Jazz derim.

simdiye kadar duydugum en yuksek jazz tuketim verisi.arkadasiniz acilen servise ugrasin.
    7lt benim ortalama ki hic tuketime dikkat etmem,yolu bos yakaladim mi isiklara kadar basarim,sonra frenlerim:)

arkadaşımın arabası 2004 model bir etkisi varmıdır ?

sanmiyorum,bi servise ugrasin bence.

Şehir içi çok yetersiz bir kavram hocam. Yakıt tüketiminin yanında ortalama hız ve dur-kalk durumuda belirtilmeli bence. Ortalama hızın 20km civarında olduğu dur-kalk çok olan yerlerde 8-9 litre bence hiç fena bir rakam değil özelliklede otomatik vitesli bir araç için ama trafiğin ışıktan ışığa durduğu 30-40km hatta daha yüksek süratlerle trafin aktığı bir yerde fazla bir tüketim tabii ki.

istanbulun göbeğinde sürekli trafikte olan 2010 jazz fun+ i-shift aracımız 100km/6.5lt tüketimi var.

8-9lt tüketim jazz gibi bir araç için çok.
    ben 1.6 atmosferik, tam otomatik, C sınıfı aracım ile antalya sürekli şehir içi 9lt yakıyorum.(ortalama hızım 25km)

1.2 atmosferik manuel aracımla çok sakin kullanarak yakıt tüketimim 7.2Litre (Ortalama hız 19km ve dur kalk çok fazla ve kısa mesafeli sürüşler). Agresif kullanım ve ortalama hız 15km iken(ömür törpüleyen trafik) tüketim ortalama 10 litre. Özellikle akşam trafiğinde 1 metre git dur, 1 metre git dur şeklinde en az 1km yol gidiyorum.

yani ben hala 8-9 litrenin otomatik benzinli bir araç için normal olduğunu düşünüyorum. Tabii trafiğin durumu ve kullanıcının sürüşüde çok etkiliyor bunu. Benim güzergahımda jazz 6.5 litre yaksın 97 oktan ile besler, her gün yıkatır akşamlara eve çıkartırım

evet otomatik araç için 9-10lt bence de normal.
    konu jazz olunca bana biraz fazla geldi ama trafik güzergahınız çok fenaymış. size kolay gelsin, allah sabır versin.

• konunun özeti olarak kendimi görüyorum. 2006 model 78000 kmde jazz elite cvt mi 2010 39000 kmde amt coltmu. son geldiğim nokta buydu. Jazz için 24000, colt için indirdiğim son fiyat 23500 dü. Bugün itibarı ile colt aldım. ancak ikisinide test etme şansım oldu, jazz tabiki nispeten daha farklı ancak colt kesinlikle küçümsenmeyecek bir araç. İlk izlenimlerim gayet iyi yönde. Tavsiye edebilirim.Birde şunu farkettim aracım gayet dikkat çekici. diğer araçlardakilerin kafalarını çevirip baktıklarına defalarca şahit oldum henüz ilk sürüşümde.
  • 25 bine temiz bulunursa Jazz. Yolda yağ gibi akıp gidiyor, bunu siz de göreceksiniz test yaparken.
  • COLT

Tasarım daha iyi ve motor verimi daha yüksek...

http://www.arabam.com/Test/Mitsubishi-Colt-Invite-AT/Detay-289843
  • colt kalkacak yerine mirage deniliyordu oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.