Şimdi Ara

honda jazz mı, mitsubishi colt mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
14.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

jazzların yeni modelleri coltların yeni modellerine göre 2. elde daha pahalı. bu daha iyi özelliklere sahip olduğunu mu gösterir. 25binlik bütçev var otomatik olsun az yaksın istiyorum hangisini önerirsiniz?

teşekkürler...

• Honda Jazz sahibi olarak 2009 ve sonrası joy ve fun modellerini öneririm. ancak 25.000TL'ye bulunabilir mi bilmiyorum. 25.000TL'ye 2007-8 Elite sanıyorum bulunabilir. Bu araç CVT şanzımanlıdır ve sunroof'a kadar dolu modellerine piyasada rastlanmaktadır. Güzel ve zevkli bir araçtır.

Colt hakkında Colt sahipleri yorum yapsın =)
  • Evet ben de jazz ın dediğiniz modelini düşünüyordum fakat colt'un 2010-2011 modellerini bütçeme yakın fiyatlara bulmama mümkün ama arasında fark çok mu onu bilmiyorum.
  • Bu soruyu, yaklaşık bir ay önce ben de sorup duruyordum, cevabım 2008 model Jazz Elite CVT modeli oldu.
    Şüphesiz bunda en büyük katkıyı yarı otomatik viteslerle kıyaslanmayacak kadar düzgün çalışan CVT şanzuman oldu. İkinci eli Colt'a göre oldukça iyi. Colt da güzel ancak, otomatik istiyorsanız seçiminiz Jazz olmalı: yeni kasa Jazz'lar 2012'ye kadar yarı otomatik (i-shift) şanzumanla geldi. ancak sonra hata yaptıklarını anlayıp yeniden CVT'ye döndüler. Jazz, Colt kadar az yakıyor.
    Jazz'ın beni çok şaşırtan (cüssesinden beklenmeyen) sessiz ve konforlu bir sürüşü var. İç hacim de ise tüm rakiplerine taş çıkartır derim. araca kim bindiyse ilk yorumu "dıştan gözüktüğü kadar küçük değilmiş" oldu.
    Jazz CVT'nın 2005-2006 (zayıf ihtimal de olsa 2007) modellerini 25 bin liraya bulabilirsiniz.
  • Ben iki aracıda kullanmadım.. ancak ikisinin içinede oturmuşluğum ve bir kaç yolculuk yapmışlıgım var ...
    Bu kadar sınırlı tecrübemle direk Jazz derim...
    İç mekanı daha geniş, motor ve şanzımanı oldukça başarılı iyi bir araç... Colt ta kötü bir araç değil tabiki.. ama Jazz o sınıfta, özelliklede zamanında oldukça iyiydi..
    tabiki 2nci el alırken fazla para vermemeye çalışın .. bazen anormal rakkamlar şstenebiliyor Honda Jazz ve Civic lere..
  • ikisinide kullandım. Jazz bariz bir sınıf daha iyi bir otombil hissi veriyor
  • ikiside muazzam kaliteli ve ekonomik araçlardır, zaten sahiplerine soracak olursanız asla başka marka ve model araba demezler benim arabam en güzelidir diye tuttururlar,,, :) hak veriyorum iki aracıda biliyorum ve kullandım ancak durum otomatik ise farklı cunki jazzdaki cvt nin eline su dokecek basşa bir otomatik şanzuman ben bilmiyorum, ayrıca jazz ların daha çok sevildiği için 2. elleri daha yuksek. coltun içine bindiğinizde araştırmalarla elde ettiğiniz o teknik verilerin hepsi birden kafanızdan uçuşabilir, yani jazza göre pek albenisi yok, ancak colt dizel ve manuel uzun vadede kullanılacaksa jazza tercih edilebilir, diğre durumlarda jazz avantajlı...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İkinci elde aynı model ve benzer donanımda aralarında 5-6000 TL fark var. Aynı şekilde 2005-2006 model çok km'de bir Jazz'a vereceğiniz parayla 2008 ve üstü az km'de Colt alabilirsiniz. Ben öyle yaptım, çok da memnunum .
  • ikilemde kaldığım araçlar jazz ve colt,
    size şöyle söyleyip eksi kasa jazz kullandım şuanki aracım colt.
    eski kasa jazz mı? makyajlı colt mu derseniz makyajlı colt derim ( donanım, model yüksek olur )

jazz-colt motor performansında colt bariz açık ara öndedir jazzdan
    yakıt tasarrufu açısından colt yaklaşık km/lt olarak 1 litre civarı daha az yakar.
    şanzuman konusunda CVT tam otomatik olarak güzel ve sorunsuzdur AMA colt'un AMT şanzumanı alman GETRAG firmasına aittir ( netten araştırın ) bu şanzumanı kullanan araçlardan bazıları Mercedes,BMW M serisi gibi modellerdir, sorunsuzdur,yakıtta daha cimridir, çok sağlam ve kalitelidir.

ayrıca makyajlı kasa colt ( 2009 sonrası ) elegance modelinde donanım C sınıfıyla yarışır. c.control soğutmalı torpido lazerli arka camlar, surround 4 hoparlörlü direksiyondan kumandalı müzik sistemi,far yağmur park sensörleri,15" çelik jant,ısıtmalı geniş açılı aynalar, follow me gibi birçok donanıma sahiptir.

ha para sorun olmasaydı konfor açısından Jazz derdim, jazz çok daha konforlu bir araç.colt daha çok sport suspansiyona ( sert ) kaçmış ama yol tutuşuda ona göre çok iyidir.

şahsi fikrik eski kasa jazz almaktansa güncel kasa olan,daha az km yapmış, daha genç daha çok kaçan daha az yakan bir araç olarak Colt al derim.
    ha yok beni 1 sene idare etsin sonra değiştireceğim dersen jazzın piyasası daha iyidir ama temiz coltta haftası geçmeden satılır. ( 1 hafta sahibindende temiz coltları takip edin nasıl hemen satılıyor görürsünüz. )

iç mekan olarak hemen hemen aynıdırlar ki ikiside birçok C sınıfı araçlardan bile geniştir.

• jazzların cvt 2. elleri peynir ekmek gibi çabuk satılıyor.eğer satma ihtiyacın olursa rahatlıkla elden çıkartırsın.sürüşüde konforlu.bende 2012 jazz cvt var.memnunum
  • Ben Jaz derim çünkü Colt'u bilmiyorum. Jazz arkadaşımda var Ş.içi 8.4 yakıyor performanslı kullanımda 8.9'a çıkıyor. En azından ben onun yanındayken
    gördüğüm. Onunki de CVT şanzımanlı. Ferah,rahat bir araç, ben Jazz derim.
  • Jazz, ishift ve hata kelimelerini yanyaa gormekten vallaha gina geldi. İshift sanziman su ana kadar piyasaya surulen en saglam ve ekonomik sanzimanlardan biridir. Volvo bile ishift kullaniyor.

Ozellikle arastirarak aldim ben araci. Test surusunde daha vitese alismayan arkadaslarimiz hakli olarak sarsintili diyor ancak vites gecerken sizin yerinize bir robotun debriyaja bastigini unutuyorlar. Manuel araclarda vites gecirirken nasil gaza yuklenmiyorsak ishiftte de ayni. Hafifce cektiginizde otomatikten hicbir farki yok. Lutfen caanim sanzimani yok yere kotulemeyelim. Sonucta ayagimi gazdan hafifce cekerek (ki dusunmuyorum bile bunu yaparken artik) sallanmayi onlemek ve 100kmde cvtye nazaran 1.5lt daha ekonomik gitmek mumkun.

Saygilarimla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bu iki aracı soruyorsanız jazz zaten her türlü galiptir.
    Ama jazz pahalı bir seçenektir.
    Ben olsam bu paralara biraz daha ekler yeni kasa City alırım.
    Hem daha geniş hem kasası güzel hem albenili hem de tüketim performans olarak hemen hemen aynı dinamiklere sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Sadece bu iki aracı soruyorsanız jazz zaten her türlü galiptir.
    Ama jazz pahalı bir seçenektir.
    Ben olsam bu paralara biraz daha ekler yeni kasa City alırım.
    Hem daha geniş hem kasası güzel hem albenili hem de tüketim performans olarak hemen hemen aynı dinamiklere sahip.

city tutulmuyor kasaya nazaran motor jazz'a bile yetersizken city yerlerde sürünüyor.
    Jazz neye göre galip onuda açıklarmısın bana? lütfen bilmeden yorum yazmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

city tutulmuyor kasaya nazaran motor jazz'a bile yetersizken city yerlerde sürünüyor.

0/100 km si 11saniye maksimum hızı 185 km civarlarında olan bir araç yerlerde sürünmez.(ki değerler jazz da da hemen hemen aynı yanılmıyorsam)
    Ayrıca şu yurdum insanı mantığından vazgeçelim araba tutulsun diye değil binmek için alınır.
    Otomobil alıyoruz,galeri işletmiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 24 Nisan 2012; 21:51:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

0/100 km si 11saniye maksimum hızı 185 km civarlarında olan bir araç yerlerde sürünmez.(ki değerler jazz da da hemen hemen aynı yanılmıyorsam)
    Ayrıca şu yurdum insanı mantığından vazgeçelim araba tutulsun diye değil binmek için alınır.
    Otomobil alıyoruz,galeri işletmiyoruz.

hala galip olarak bişey yazmamışsınız. madem tutulup tutulmama problem değilse neden jazz neden colt değil? jazzın artısı nedir söylermisiniz? ( eski kasa jazz yeni colt )

• Jazz motor teknolojisi olsun servis hizmeti olsun kullanışlılık olsun albenisi olsun Colt'tan daha iyi bir araç.
    Honda sorunsuzluğunu da eklemek gerekir.
  • Jazz ın 2. el ve bagajı dışında hiçbir artısı yok Colt a göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrin

Jazz, ishift ve hata kelimelerini yanyaa gormekten vallaha gina geldi. İshift sanziman su ana kadar piyasaya surulen en saglam ve ekonomik sanzimanlardan biridir. Volvo bile ishift kullaniyor.

Ozellikle arastirarak aldim ben araci. Test surusunde daha vitese alismayan arkadaslarimiz hakli olarak sarsintili diyor ancak vites gecerken sizin yerinize bir robotun debriyaja bastigini unutuyorlar. Manuel araclarda vites gecirirken nasil gaza yuklenmiyorsak ishiftte de ayni. Hafifce cektiginizde otomatikten hicbir farki yok. Lutfen caanim sanzimani yok yere kotulemeyelim. Sonucta ayagimi gazdan hafifce cekerek (ki dusunmuyorum bile bunu yaparken artik) sallanmayi onlemek ve 100kmde cvtye nazaran 1.5lt daha ekonomik gitmek mumkun.

Saygilarimla

Volvo'dami i-shift kullaniyor ? Powershift olmasin ?

• jazz ın motor teknolojının farkı ne
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.