Şimdi Ara

Honda Jazz mı VW Polo mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar,uzuuun araştırmalar, test sürüşleri, elemeler sonucunda bu iki model arasında kalmış durumdayız..aracı bayan kullanacak+otomatik vites alacağız...Honda Jazz Fun+ paketi en son 38.000 fiyat aldık (liste fiyatı 39.950),gayet dolu bir araç...VW polo içinse comfortline paketine hız sabitleyici,ön sis farı, deri direksiyon simidi, park sensörü, yol bilgisayarı ekletince n son 39.000 civarı bir fiyat aldık ki bahsettiğim donanımlar eklenince 40.600 oluyordu fiyat....belki 38.500 e düşülebilir...sonuç olarak
    -Honda Jazz Fun+ i-shift 38.000
    -VW Polo Comfortline DSG + sürüş konfor paketi ve ön sis farları ile 38.500

Test sürüşünde Honda Jazz çok rahattı, yokuşt akaydırma sıfır...Polo nun sürüş deneyimi ise harikaydı ancak yokuşta bariz şekilde geri kaydırıyordu ve gazı da sanki bayağı bir dipte alıyordu...Deneyim ve önerilerinizi bekliyoruz...tşkler

• dsg şanzımanda geri kayma gibi bi olay olmaz.. onda bi yanlışlık olmalı ama kesinlikle polo derim.. o parayı verecekseniz de 41.000tl ye dizel dsg almanız daha mantıklı bence
  • bariz şekilde geri kayıyordu araba hafif yokuşta,türkiye'ye gelen vw polo dsg lerde hillholder yok bildiğim kadarıyla ve bundan dolayı bu geri kaçma sorunu...seat ibiza da dsg ve aynı roun onda da var,test sürüşü yaptım...seat da opsiyonel olarak hillholder konabiliyor ancak polo da öyle bir opsiyon da sunulmuyor..önerinize teşekkür ama en baz,donanımsız haliyle dizel otomatik polo 42.400 ve biraz donanımla 44 ü büluyor ki bütçe müsait değil...+dizel bizim için çok önemli değil,kısa mesafeler ve yoğun olmayacak bir kullanım sözkonusu,şehiriçi eşim kullanacağından..
  • Vw polo çıtayı epey yükseltti, 2011 modeli inceleme ve kullanma şansım oldu, malzeme ve işçilik premium seviyeye dayanmış, göz dolduruyor.
  • dsgli araçlarda hillholder bulunmaz.. yokuşta değilseniz ayağınız frenden çektiğinizde araç hareket eder, yokuşta iseniz siz gaza basana kadar araç hiç hareket etmez.. benim aracım golf dsg ve hillholder falan yok ve aynen anlattığım gibi.. ama bazen araç yokuşta iken; çoook kısa süreli durduğunda veya çok yavaşlayıp durmaya ramak kalmış ama durmamış ise kayabiliyor.. ama tam durduğunuzda(yüzde 99,9 böyle dururuz zaten) ayağınızı frenden çekin, gaza basana kadar hareket etmeyecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mm0nst3r

dsgli araçlarda hillholder bulunmaz.. yokuşta değilseniz ayağınız frenden çektiğinizde araç hareket eder, yokuşta iseniz siz gaza basana kadar araç hiç hareket etmez.. benim aracım golf dsg ve hillholder falan yok ve aynen anlattığım gibi.. ama bazen araç yokuşta iken; çoook kısa süreli durduğunda veya çok yavaşlayıp durmaya ramak kalmış ama durmamış ise kayabiliyor.. ama tam durduğunuzda(yüzde 99,9 böyle dururuz zaten) ayağınızı frenden çekin, gaza basana kadar hareket etmeyecektir

Bende 7 ileri dsg yeti var, hill hold var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_hermes2004

quote:

dsgli araçlarda hillholder bulunmaz.. yokuşta değilseniz ayağınız frenden çektiğinizde araç hareket eder, yokuşta iseniz siz gaza basana kadar araç hiç hareket etmez.. benim aracım golf dsg ve hillholder falan yok ve aynen anlattığım gibi.. ama bazen araç yokuşta iken; çoook kısa süreli durduğunda veya çok yavaşlayıp durmaya ramak kalmış ama durmamış ise kayabiliyor.. ama tam durduğunuzda(yüzde 99,9 böyle dururuz zaten) ayağınızı frenden çekin, gaza basana kadar hareket etmeyecektir

ilk defa sizden duyuyorum.. ben dsg varsa ayrıyetten öyle bi sisteme ihtiyaç olmadığını zannediyordum.. çünkü eminim golf donanımlarına bakın hillhold yok dsgde..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    20 yıl önce açıldı
    Seat İbiza mı Vw Polo mu ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında 2 side güzel araçlar ama her nekadar vw sempatizanı olsamda honda jazz işin içine girince yakıt tüketimi, dengeli duruşu hele otomatik şanzuman da yok denecek kadar problem olması kabin içi genişliğiyle herzaman beni cezbetmiştir
  • polo'da;

ESP
    yan ve perde hava yastıkları
    yağmur sensörü
    far sensörü
    panaromik cam tavan
    6 yıl/150.000km garanti

standard mı demiyorum para verseniz bile satın alabiliyor musunuz, parayla satabiliyorlarsa fiyatı 50.000TL'nin altında mı, eğer öyleyse kesinlikle polo alın ne de olsa vw, alman arabası. :)

şaka bir yana, honda jazz tabiki...
  • honda jazz daha geniş.
  • quote:

vw almanya da satılan polo larda hillholder var bildiğim kadarıyla türkiye ye getirmiyorlar..ayrıca seat ibiza da dsg şanzıman dediğim gibi ve hillholder sistemini opsiyonel sunuyor..style paketinde standardında yok ve araç bariz geri kaydırıyor tıpkı polo daki gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: elliyedi

polo'da;

ESP
    yan ve perde hava yastıkları
    yağmur sensörü
    far sensörü
    panaromik cam tavan
    6 yıl/150.000km garanti

standard mı demiyorum para verseniz bile satın alabiliyor musunuz, parayla satabiliyorlarsa fiyatı 50.000TL'nin altında mı, eğer öyleyse kesinlikle polo alın ne de olsa vw, alman arabası. :)

şaka bir yana, honda jazz tabiki...

birçok donanımı polo da gerçekten opsiyonel bile alamıyorsunuz ancak aracın sürüş keyfi çok başkaydı test sürüşünde,bir de geri kaydırmasa ona yönelebilirdik ama eşim kullanacak aracı ve hem jazz sanki daha bayan arabası gibi hem daha geniş hem daha donanımlı,hem de hillholder var...jazz bir adım önde son durumda ama değerli görüşlerinizle daha da netleşeceğimi umuyorum...tşk

• donanım-->Jazz
    yakıt tüketimi-->Jazz
    iç mekan genişliği-->Jazz
    bagaj-->Jazz
    estetik-->Jazz (göreceli)
    Şanzıman-->Polo
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ank_hermes2004

quote:

ilk defa sizden duyuyorum.. ben dsg varsa ayrıyetten öyle bi sisteme ihtiyaç olmadığını zannediyordum.. çünkü eminim golf donanımlarına bakın hillhold yok dsgde..

Benim aracımda 7 ileri dsg ve kesinlikle hill hold var.

• Bence ikisi de değil. Polo 1.6TDI almak isterim, ama batıda standart olan ESP Türkiyede olmadığı sürece o arabaya dokunmam. En son VW sitesine baktığımda ESP opsiyon olarak gözüküyordu ama listede yoktu.

2012 model arabaların çıkmasına şurada 1-2 ay kaldı ve 2012den sonra ESP birçok yerde mecburi oluyor. Yani ESPsiz araba ALMAM.

O araçlara 40 bin TL verdikten sonra, DSG olacak, yan hava yastıkları olacak, ESP olacak, vs... Yoksa o arabaya o para verilmez.
  • O kadar donanımsız bir poloya o para verilmez. Tamam güzel araba eyvallah ama en önemlisi güvenlik donanımı yok araçta. Şaka gibi ya. 40bin tl ver 2 hava yastıklı, espsiz b sınıfı araca bin. Avrupada standart olan esp türkiyedeki wvlerde yok.manuel golg highline da bile yok. Bu kadar alan olursa, sorgulayan olmazsa adam niye getirtsin espliyi.
    Jazzın donanımı yeter, motoru yeter.
  • Her iki araç ta ikinci elde sizi üzmez.

Ama donanım olarak Polo gerçekten Boşline.

Özellikle ESP'nin ve de perde havayastıklarının alınamaması ciddi problem.

Avrupada yılın aracı seçilen, EuroNCap çarpışma testlerinden 5 yıldız alan araçla sadece adı benzer desek çok abartmış olmayız yani.

Kaldı ki bu güvenlik donanımıyla EuroNCap testinden maksimum 3 yıldız alır.

Madem içinize sinmiş, hiç kafanızı bulandırmadan Jazz alın.

İçi geniş, donanımı zengin, çok da şık bir araç alıyorsunuz.

Hayırlı olsun.
  • bende her iki araçta mevcut.
    jazz benzinli
    polo tdi mevcut. poloyu geçen hafta aldık.

eğer bayan kullanacaksa ve şehir içinde kullanacaksa kesinlikle jazz derim.
    istanbul için en mükemmel araç bence. ama istanbul dışında iseniz farketmez ikiside iyi.
    jazz da vites geçişlerini kezinlikle hissetmezsiniz. ve kullanımı inanılmaz rahat. ve sorunsuz bir araç.
    İstanbulda oturuyor ve şehir dışına sık çıkıyorsanız o zaman polo derim.
    istanbul için ve bayan için jazz'dan başka bi arabaya bakmazdım ben olsam.
  • ŞAKA GİBİ YAA
    Geçen hafta satın aldığım POLO TDI araçta ÇİN MALI HANKOOK lastik takılı.
    Alman arabasını tercih etmişim 37.500 tl vermişim üzerinde ÇİN LASTİĞİ takılı.
  • 2008 de Honda Civic aldım ve 4 sene kullandıktan sonra geçen ay sattım.Civicler benzinliyken gercekten cok yakıyordu ve mecburen tüp taktırdım...Şimdi Civic i gecen ay sattım ve yeni bir araba alıcam...

40-45 bin arası bir bütçem var.Arabayı eşimle birlikte kullanıcaz ve otomatik vites olucak bu yüzden.

Honda Jazz Fun ve Polo arasında kaldım. Polonun dizel otomatiği Honda ile aynı fiyatta ama donanım olarak sıfır.Honda nın donanımı ve daha önce kullanmıs olmanın verdigi güven ön planda... Ama yine kararsızım.Sizce iki aracın fiyat/performans/donanım olarak inceledigimizde hangisini almak mantıklı olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.