Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.917
Cevap
45
Favori
477.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NovariX

yaklaşık 12 farklı motor sahibi oldum çok şükür. toplamda 2 teker üstünda 60.000km tecrübem var.
    ben şu mantığı hiç anlamadım. plaka ruhsat cart curt masrafı bahane edilerek neredeyse sıfırı fiyatına satılmaya çalışılıyor motorlar.

ya bu kadar saf olunmasın lütfen.

sıfır motor ve ikinci el motor arasındaki masraf farkı "yalnızca" plakanın fiziki olarak bastırılması sürecinde harcanan paradırki noter satışında onu zaten fazla fazla veriyor alıcılar.

Sıfır motor aldığınızda masraflar;

Plaka ve ruhsat: Yaklaşık 120 lira
    MTV: Motor hacmine göre değişir. (PCX için 76 lira)
    Trafik sigortası: Yaklaşık 250 lira (ikamet edilen il ve kişinin yaşına göre değişir)

İkinci el motor aldığınızda masraflar;

Noter alım satım: 84 lira
    Trafik Sigortası: Yaklaşık 250 lira.

Ne oldu? Aradaki fark yalnızca 110 lira. Sıfır motorun masraflarının öyle 800-900 lira falan tuttuğunu söyleyen adamlar ya kendilerini çok kurnaz sanıyorlar yada milleti aptal! Kimse kusura bakmasın ama sıfırını herşey dahil 7000'e maal edebildiğiniz bir motorun 2 yıllık 10.000km binilmiş ikinci eline 6000 veren adamın aklına şaşarım!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• O yüzden sıfır almak daha mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PamirSAROS

quote:

Orijinalden alıntı: kaynakci_1979

Sahibinden.com a bakıyorum da 2 yaşına girmiş pcx ler bile 5.500 den yukarı arkadaş.Hiç demiyolar mı adam 1000 Tl daha verir de sıfırını alır diye.

Valla yıl olmuş 2014 adamlar 2012 ye 5900 den aşağı fiyat çekmiyor ilk motorum olacağı için 2.el alayım diyordum vitesliler ile işim olmaz uğraşması dert o yüzden de hep pcx baktım.Dediğiniz gibi 2. El rakamları çok komik olduğundan bayiye gidip fiyatı bir sordum peşinde 6.300 dediler kredi kartına 6790/12 yaparız dediler hemen sıfır aldım neden 2. Eline 5900 vereyimki hemde 2012 model.O arakdaşlara hayırlı satışlar bence.

Bugün ruhsat plaka işleri yapıldı yarın kısmetse çıkarıyoruz motoru bende artık burada aranızda olacağım

Hayırlı olsun. Dikkat et o motorun lastiklerine ıslak zeminde.

• PCX ikinci el satıcıları insanı 0 PCX sahibi yapar.

2014 model pcx tanıtıldı. Nisan, mayıs gibi ülkemize girer sanırım. O zaman 2. el fiyatları biraz daha normallesir.

• Novarix tespitlerin çok yerinde

• Aslında benim de çok beğendiğim bir motor PCX. Ama iri bir adamım (1.93 - 100kg) ve eşim de Türkiye standartlarının üstünde. (1.78 - 60kg)

Motora bindik, kısa turlar yaptık. Aslında herşey güzel. Ama korkum şu, burada bazı arkadaşlar maximum yük konusunu 180 olarak belirtmiş. Bunun çantasıdır benzinidir derken bizim ağırlığımız 180'e yakın olacak. Ve genelde 2 kişi binilecek bu motora. Sizce sıkıntı yaratır mı? Çekişten düşmesi vs. benim için çok önemli değil. Yeterki mekanik aksamda zorlamadan kaynaklı problemler çıkarmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Aslında benim de çok beğendiğim bir motor PCX. Ama iri bir adamım (1.93 - 100kg) ve eşim de Türkiye standartlarının üstünde. (1.78 - 60kg)

Motora bindik, kısa turlar yaptık. Aslında herşey güzel. Ama korkum şu, burada bazı arkadaşlar maximum yük konusunu 180 olarak belirtmiş. Bunun çantasıdır benzinidir derken bizim ağırlığımız 180'e yakın olacak. Ve genelde 2 kişi binilecek bu motora. Sizce sıkıntı yaratır mı? Çekişten düşmesi vs. benim için çok önemli değil. Yeterki mekanik aksamda zorlamadan kaynaklı problemler çıkarmasın.

hocam çok tecrübelisiniz tavsiye vermek gibi olmasın ama bence pcx size küçük gelir. Kapasite bakımından demiyorum ama boyutları ve selesinin yere yakın oluşu nedeniyle uzun boylu kişilerin altında motor çok küçük duruyor dizleriniz fazla kırılacak rahat edemezsiniz diye düşünüyorum. Ben de 183cm 90kg olarak pcxe oturduğumda rahat edemedim ayrıca ayak önünün kapalı oluşu da dezavantaj bana göre. Pcx ve yamaha delight biraz kadın sürücülere göre yapılmış sanki.
    PS150 veya sym kymco nun 200cc lik scooterlarına bir bakın isterseniz.

• Estağfurullah hocam.

Bir motoru (yada herhangi bir ürünü) direk kullanıcısından dinlemek her zaman daha mantıklıdır. Tecrübeleri paylaşmak önemli olan.

Kymco motor kullandım, 2-3 farklı model hatta. Ama hepsinde suspansiyonların sertliğinden şikayetçiydim. Tayvan motorlarında genelde böyle bir sıkıntı var. SYM'de bir nebze daha az. Suspansiyonlar çok sert. Yol tutuşu arttırmak için yapıldığını düşünüyorum.
  • PamirSAROS kullanıcısına yanıt
    Bende yaza doğru Honda beatımı satım sıfırını almayı düşünüyorum

• Şimdi 180 Kilo artçı ağırlığı bagaj olarak 30 kg belirlenmiş yani 210 kg taşıyabileceği maksimum ağırlık. Zaten bu miktar motor değil de amortisörün taşıyabileceğiyyük diye biliyorum ben yani siz 250 cc bir cihaz almanız durumunda dahi bu rakam çok oynamayacaktır sadece çekiş gücü ve boyut büyüyeceği için daha güvenli sürüş keyfi yaşayacaksınız tabi bir ekonomik kısmı var bu işin PCX ten 400 xmax e geçen arkadaşım önceden motordan inmezken şimdi ihtiyaç durumunda kullanır oldu tabi işin bir de bakım yedek parça gibi unsurları var PCX Grubu var facebook ta orada artçı seyahat eden çok fazla Arkadaş var onlardan bilgi alman daha faydalı olacaktır maddi durumumuz iyiyse daha büyükhacim daha iyi oolacaktır şahsen ben bir kaç ay sonra PCX yanına v-storm almayı düşünüyorum

• malesef berbat olmuş ne ön tasarım ne de arkası bir şeye benzemiş. Panel çok basit geldi. Ne bileyim olmamış sanki bir tek ben mi beğenmedim demeden edemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

malesef berbat olmuş ne ön tasarım ne de arkası bir şeye benzemiş. Panel çok basit geldi. Ne bileyim olmamış sanki bir tek ben mi beğenmedim demeden edemedim

Çoğu kişi beğenmemiş. Bence hoş olmuş, çok büyük bir absürtlük yok. Led farlar güzel duruyor. Panel de bence güzel.
  • Hocam çok teşekkürler.
    Kilo konusunun yanında ikimizde oldukça uzun insanlar olduğumuzdan, boy ile ilgili sıkıntı yaşarmıyız diye düşünüyorum.
    Fuarda tekrar bi bakınıcaz, ona göre fuar vakti alacağız kısmetse birşeyler.
    Bilgilendirmeler için tekrar teşekkürler.
  • merhabalar ;
    motora başlangıç için ilk olarak pcx ile başlamayı uygun buldum hatta bu konuda o kadar çok araştırma yaptım ki. tecrübeli bir çok kişinin ve internetten izlediğim (altınelbiseli adam ) vidolarıda referans alarak pcx te karar kıldım. bu hafta başında 5100 TL fiyata 2012 model skuter sahibi oldum. şimdilik trafiğe çıkmadım boş alanlarda sürüş deneyimi yaşıyorum. kendimi hazır hissettiğim vakit trafiğe çıkacağım bakalım neler olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencapaci

merhabalar ;
    motora başlangıç için ilk olarak pcx ile başlamayı uygun buldum hatta bu konuda o kadar çok araştırma yaptım ki. tecrübeli bir çok kişinin ve internetten izlediğim (altınelbiseli adam ) vidolarıda referans alarak pcx te karar kıldım. bu hafta başında 5100 TL fiyata 2012 model skuter sahibi oldum. şimdilik trafiğe çıkmadım boş alanlarda sürüş deneyimi yaşıyorum. kendimi hazır hissettiğim vakit trafiğe çıkacağım bakalım neler olacak.

Hayırlı olsun arkadaşım çok iyi fiyata almışsın sanırım istanbul da ikamet ediyorsun.Ankara da o fiyatlara scooter yok sene 2014 olmuş adamlar 2012 ye 5.500 den aşağı fiyat vermiyorlar 2013 ler 6 bin diyorlar bende bayiye gidip sıfır aldım benimde ilk motorum henüz kullanamadım ankara soğuk ve yerler cam gibi insan ürküyor.Sabırsızlıkla bekliyorum

• Arkadaşlar malum motorun kornası çok cılız ( her motor için geçerli bu ) bu PCX e F1 korna uygulaması yapan varmı ? Ben düşünüyorum da sizlerden bilgi yardım ve tecrübe almak istedim.
  • PamirSAROS kullanıcısına yanıt
    cılız mı valla benim ki kamyon kornası gibi oldukça da tok çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

cılız mı valla benim ki kamyon kornası gibi oldukça da tok çıkıyor

Sonuçta road runner gibi mik mik ediyor yani öyle ahım şahım bi korna değil ben bi yerini bulursam bakıcam F1 sığarmı
  • Arkadaşlar aranıza işte bu PCX ile katıldım fotoğrafları bile keyif veriyor henüz uzun mesafe kullanmadım şu an 9 km de sabırsızlanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PamirSAROS -- 16 Ocak 2014; 17:09:53 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.