Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.917
Cevap
45
Favori
474.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: outdoor76

2011 Eylülünde aldığım PCx le 17bin kilometrelik bir beraberliğimiz oldu.Daha çok uzun yolda geçen birlikteliğimizde bana hiçbir zorluk ve sıkıntı çıkarmadı.Standart 4binde bir yapılan bakımların dışında servise uğramadım.
    Böyle ekonomik, konforlu ve keyifli bir scooter kazandırdığı için Hondayı tebrik etmek lazım. 125cc de bu scooteri rakipsiz görüyorum.

Gezilerimden bazı linkler;

http://www.youtube.com/watch?v=cEWVTyZA7PI

http://www.kymcoclubturkey.net/kymco-club-gezi-planlari-ve-gezilerimiz/izmit-sapanca-bilecik-eskisehir-gezim/

www.scooturk.net
    404 - File or directory not found.
    http://www.scooturk.net/showthread.php?t=15763

http://www.youtube.com/watch?v=yxVvQMT6kMQ&feature=channel&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=Ha8u_VmgHY0&feature=channel&list=UL

Keyifli seyirler...

Alıntıları Göster
    hafta sonu 150 cc li karbüratörlü motorumla uzun yol yaptım.Artçılı toplam 200 kiloyuz.35 liralık benzinle 160 km yaptım.
    Pcx in yakıtını görünce insan şaşıyor.Sanırım PCX bu işte en iyi.

• Bende sürdüm 30 dakika falan iyi motordur direksiyonu çok hoş rahat süper bir motordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmallCoder

Bende sürdüm 30 dakika falan iyi motordur direksiyonu çok hoş rahat süper bir motordur
    hondanın son yılarda getirdiği tek iyi motor bu. diğer getirdiği modeller spacy, fizy, cb 125 modelleri çin çakması gibi hiç beğenmediğim modeller. pcx modeli ve lx 150 arasında kalmış arkadaşımız var. bu iki model arasında kesinlikle pcx tercih etmeni öneririm. her yönden avantajlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

hondanın son yılarda getirdiği tek iyi motor bu. diğer getirdiği modeller spacy, fizy, cb 125 modelleri çin çakması gibi hiç beğenmediğim modeller. pcx modeli ve lx 150 arasında kalmış arkadaşımız var. bu iki model arasında kesinlikle pcx tercih etmeni öneririm. her yönden avantajlı.

Alıntıları Göster
    Bu esp olayı nedir acaba açıklar mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rolex47

Alıntıları Göster
    pcx süper makine.
    keşke 250 cc lik motora sahip de olsa.

honda cbr ın kasasına 125 ve 250 cc lik motorları koyabiliyor. keşke pcx e de koyabilse.
    Tam gezi scooter ı olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

pcx süper makine.
    keşke 250 cc lik motora sahip de olsa.

honda cbr ın kasasına 125 ve 250 cc lik motorları koyabiliyor. keşke pcx e de koyabilse.
    Tam gezi scooter ı olmaz mı?

Alıntıları Göster
    pcx için başka bi başlık var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANKARAKULLANICISI

pcx için başka bi başlık var mı?

Alıntıları Göster
    Facebook grup adresi;

http://www.facebook.com/pcxtr?fref=ts

PCx kullanıcılarının bilgi paylaşımı ve aktiviteler için..
  • quote:

Esp: Energy Smart Power, (akıllı enerji gücü) anlamına gelmektedir.

Yani yakıt tasarrufuna yönelik bir özellik oluyor ESP
  • quote:

Orijinalden alıntı: CELL_MAN

quote:

Motor durduğu yerdeyken motoru kapatması olayı mı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CELL_MAN

quote:

Motor durduğu yerdeyken motoru kapatması olayı mı ?

Alıntıları Göster
    Hayır o özelliğin adı Idling Start-Stop diye geçiyor PCx lerde ve ESP li olan olmayan iki modelde de var.

ESP li modelin yarım beygirlik bir fazlalığı var.Tork eğrisinde ufak bir farklılık var.Bunun dışında esp siz modelle motor kısımda başka fark yok.
    Bu nedenle ESPli modelin motor ekipmanındaki parçalar daha pahalı.

Birde espli modelin 6-7 adet küçük farkı var esp siz kasaya göre.Benzin depo kapağının ters açılması, sele altındaki sviçin iptali gibi ufak farklılıklar.

2012 modellerin bir kısmı ve şuan satılmaya devam eden PCx ler ESP li.

Neticede tüketimde dahi ciddi bir fark yok aralarında.Zaten şuan alacaklarınızın hepsi ESP li artık.

• quote:

Hayır o özelliğin adı Idling Start-Stop diye geçiyor PCx lerde ve ESP li olan olmayan iki modelde de var.

ESP li modelin yarım beygirlik bir fazlalığı var.Tork eğrisinde ufak bir farklılık var.Bunun dışında esp siz modelle motor kısımda başka fark yok.

Birde espli modelin 6-7 adet küçük farkı var esp siz kasaya göre.Benzin depo kapağının ters açılması, sele altındaki sviçin iptali gibi ufak farklılıklar.

Neticede tüketimde dahi ciddi bir fark yok aralarında.Zaten şuan alacaklarınızın hepsi ESP li artık.

Bilgilendirme için teşekkürler

• quote:

quote:

Bilgilendirme için teşekkürler

Alıntıları Göster
    Bişey sorucam arkadaşlar bu pcx lerde ayak marşı yok hatta hondanın yeni çıkan modellerinin hemen hemen hepsinde ayak marşı yok ilerde motoru çalıştıramazsak ayak marşı olmadan zor olmaz mı?
    şuan da activa kullanıcısıyım bu pcx ler hoşuma gidiyor ama bu ayak marşı olmaması soğutuyor,activayı kullanır ken çoğu zaman çalıştırmak için ayak marşını kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mburak07

Bişey sorucam arkadaşlar bu pcx lerde ayak marşı yok hatta hondanın yeni çıkan modellerinin hemen hemen hepsinde ayak marşı yok ilerde motoru çalıştıramazsak ayak marşı olmadan zor olmaz mı?
    şuan da activa kullanıcısıyım bu pcx ler hoşuma gidiyor ama bu ayak marşı olmaması soğutuyor,activayı kullanır ken çoğu zaman çalıştırmak için ayak marşını kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    selamlar,
    Pcx kullanan arkadaşlara sormak istiyorum honda kalitesi zaten ortada ama motor 125 cc olduğu için merak ettiğim bir konu var,arkamda sürekli nişanlım olacak muhtemelen ben 100 o ise 50kg'lık bir insan, 125 lik motora ağır gelir miyiz yani zorlanıp ayılıp bayılıp beni sinir eder mi? motor alacağım hatta büyük ihtimal pcx alacağım, .Ben 5 yıldır otomobil kullanan, her yere otomobille giden bir insanım vergiler, yakıt ve trafik beni katil etmeden motor alıp bu sıkıntılardan kurtulmak istiyorum. bütçem 6000tl kadar, motordan hiç anlamam ama ikinci el düşünüyorum 2012 modeller var. Pcx ve diğer scooterları kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

saygı ve sevgiler.

• beyler bende bir ustteki arkadasla ayni seyi soracaktim.. 1.93 ve 98 kiloyum. Sizce makine altimda cok kucuk kalir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murrade

selamlar,
    Pcx kullanan arkadaşlara sormak istiyorum honda kalitesi zaten ortada ama motor 125 cc olduğu için merak ettiğim bir konu var,arkamda sürekli nişanlım olacak muhtemelen ben 100 o ise 50kg'lık bir insan, 125 lik motora ağır gelir miyiz yani zorlanıp ayılıp bayılıp beni sinir eder mi? motor alacağım hatta büyük ihtimal pcx alacağım, .Ben 5 yıldır otomobil kullanan, her yere otomobille giden bir insanım vergiler, yakıt ve trafik beni katil etmeden motor alıp bu sıkıntılardan kurtulmak istiyorum. bütçem 6000tl kadar, motordan hiç anlamam ama ikinci el düşünüyorum 2012 modeller var. Pcx ve diğer scooterları kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

saygı ve sevgiler.

Merhaba, bende senin gibi düşünüyordum 2 hafta oldu pcx alalı. 300km de şu an ama yağmurlar olmasa heralde 600 700 yapmıştım bile :) İlk motorum dedim honda yapmışsa alınır kız arkadaşımla da biniyoruz ben 90 kız arkadaşımda 50 kilo civarlarındayız ama hiçbir sıkıntı olmuyor. Bandırmada yaşıyoruz her tarafı yokuş biliyorsundur belki ona rağmen problem yaşamadık. Motorun klavuzunda ve bagaj kısmında toplam yük kapasitesi 180 kg olarak yazıyor. Şu ana kadar çok memnunum. Sıfır almayı tercih ettim ben çünkü piyasada ikinci eller de neredeyse sıfır fiyatındalar. İlk motorum en azından sorunsuz olsun dedim. Tabi bunlar tamamen benim görüşüm. Şimdiden hayırlı olsun, dikkatli kullan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

beyler bende bir ustteki arkadasla ayni seyi soracaktim.. 1.93 ve 98 kiloyum. Sizce makine altimda cok kucuk kalir mi?

cengoli performansı konusunda beni rahatlattı, çok teşekkür ederim. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
    aklıma tek takılan Novarix'in sorusu, onu da çok merak ediyorum galiba gidip üstüne binip fotoğraf çektirmek lazım anlamak için :)
    benim boyum 1.85

Edit : 150cc 2013 modeli gelecek diyorlar daha büyük ve güçlüymüş, buna ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukanka -- 11 Aralık 2012; 23:10:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lukanka

quote:

beyler bende bir ustteki arkadasla ayni seyi soracaktim.. 1.93 ve 98 kiloyum. Sizce makine altimda cok kucuk kalir mi?

cengoli performansı konusunda beni rahatlattı, çok teşekkür ederim. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
    aklıma tek takılan Novarix'in sorusu, onu da çok merak ediyorum galiba gidip üstüne binip fotoğraf çektirmek lazım anlamak için :)
    benim boyum 1.85

Edit : 150cc 2013 modeli gelecek diyorlar daha büyük ve güçlüymüş, buna ne dersiniz?

Alıntıları Göster
    PCX 150 Türkiye'ye gelmeyecek. Zaten 125cc varken 150'nin gelmesi Honda'nın satış politikalarına çok zıt olurdu.

PS150i ve PCX125 arasında kaldık nişanlımla. PS150i, tarz olarak biraz daha retro. Sanırım ona yanaşacağız.

• quote:

PCX 150 Türkiye'ye gelmeyecek. Zaten 125cc varken 150'nin gelmesi Honda'nın satış politikalarına çok zıt olurdu.

PS150i ve PCX125 arasında kaldık nişanlımla. PS150i, tarz olarak biraz daha retro. Sanırım ona yanaşacağız.

pcx çok daha yakışıklı ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: lukanka

quote:

pcx çok daha yakışıklı ama

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu modellerde ayak marşı yok çalışmadığı zaman ne yapacağız bilgisi olan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mburak07

Arkadaşlar bu modellerde ayak marşı yok çalışmadığı zaman ne yapacağız bilgisi olan varmı?

Alıntıları Göster
    Enjeksiyonlu olduğu için ayak marşı yok.Bir senede 19bin km yaptım daha bir kere teklemedi.Kışın dahi 10 gün yattığı oluyor tek marşla alıyor.125 cc fakat teknolojisi büyük hacimdeki diğer motorlar gibi.Haliyle ayak marşı yok.
    Yazın sıcağında Bodrum - İzmit arası 12 saatte tamamladım, en ufak bir çekiş kaybı, arıza yaşamadım.Su soğutmalı motorun artıları.Devamlı 100-105 arası gidebiliyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.