Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (155. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
468.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ünvanı ne olursa olsun sonuçta hayvan mezarlığına gömülecekmiş.
  • hayvan sevgisinden dolayı değilmi....?
  • Evet, hayvan sevgisinden...Kurban dahi kesmemiş, bağış yapmış...
  • 1999 Civic 1.6 iES, benim matematiğim 1 litrede 10 km gider demektir Aheste aheste, acele etmeden, kendimi müziğe kaptırırsam daha az yakar, basarsam daha fazla yakar ancak o kadar da fazla değil, 200 basıcak halim yok, basmaktan kastım 150, 160ları görücek şekilde gidersem 100km'de en fazla 12 litre (belki 13 ) yakıyordur, daha fazlası değil ama.. Yoksa normal gidersemde 100km'de 10'un altındadır.

Düzenleme: Yani km'de 50 kuruş yakıyor deyin yeter Evet birazcık fazla yakıyor, yada benim arabada bir sıkıntı var ama 14 yaşında araba, 200.000 km'de.. Bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ro xl -- 20 Ekim 2013; 18:14:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ro xl

1999 Civic 1.6 iES, benim matematiğim 1 litrede 10 km gider demektir Aheste aheste, acele etmeden, kendimi müziğe kaptırırsam daha az yakar, basarsam daha fazla yakar ancak o kadar da fazla değil, 200 basıcak halim yok, basmaktan kastım 150, 160ları görücek şekilde gidersem 100km'de en fazla 12 litre (belki 13 ) yakıyordur, daha fazlası değil ama.. Yoksa normal gidersemde 100km'de 10'un altındadır.

Düzenleme: Yani km'de 50 kuruş yakıyor deyin yeter Evet birazcık fazla yakıyor, yada benim arabada bir sıkıntı var ama 14 yaşında araba, 200.000 km'de.. Bilemiyorum

hiç dert etme
    benim araç 2008 daha sadece 50 binde ama aynı yakıyor
    tek tesellim, daha az yakan aynı sınıf araç olmaması
    dizelleri falan saymıyorum tabii...

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Orijinalden alıntı: ro xl

1999 Civic 1.6 iES, benim matematiğim 1 litrede 10 km gider demektir Aheste aheste, acele etmeden, kendimi müziğe kaptırırsam daha az yakar, basarsam daha fazla yakar ancak o kadar da fazla değil, 200 basıcak halim yok, basmaktan kastım 150, 160ları görücek şekilde gidersem 100km'de en fazla 12 litre (belki 13 ) yakıyordur, daha fazlası değil ama.. Yoksa normal gidersemde 100km'de 10'un altındadır.

hiç dert etme
    benim araç 2008 daha sadece 50 binde ama aynı yakıyor
    tek tesellim, daha az yakan aynı sınıf araç olmaması
    dizelleri falan saymıyorum tabii...

Dizel araba alınmaz usta, dizel arabanın hem tamiri bitmez, hemde güçsüzdür.. Dizel arabayı ancak şirket fln verecekse bineceksin, kendi arabanı alacaksan benzinli, olmadı cep yakıyorsa lpg ama dizel değil

Ayrıca 99' Civic, ben o araba için ölürüm, bütün paramı o arabaya harcarım gerekirse (modifiye fln değil tabi, bakımıydı, yakıtıydı, modifiyeli araba sevmem ben ), o arabayı kullanmanın verdiği keyfi, mutluluğu bana başka hiç bir araç veremez..

• quote:

Dizel araba alınmaz usta, dizel arabanın hem tamiri bitmez, hemde güçsüzdür.. Dizel arabayı ancak şirket fln verecekse bineceksin, kendi arabanı alacaksan benzinli, olmadı cep yakıyorsa lpg ama dizel değil

Ayrıca 99' Civic, ben o araba için ölürüm, bütün paramı o arabaya harcarım gerekirse (modifiye fln değil tabi, bakımıydı, yakıtıydı, modifiyeli araba sevmem ben ), o arabayı kullanmanın verdiği keyfi, mutluluğu bana başka hiç bir araç veremez..
    Paylaş

Aynen bende senin gibi düşünüyorum, duygularıma tercüman olmuşsun

birde FB6 yı dene, bi daha vazgeçmezsin walla

• 2008 CIVIC PREMİUM SAHİBİYİM. LPG TAKTIRDIM. KM BAŞINA 0,25 KR YAKIYOR. KLİMA AÇIK HALDE.
  • 2007 2008 model civarı 1.6 civic otomatik f1 almayı düşünüyorum lpg şart ancak yakıt tüketimi biri birini tutmuyo... km de tl cinsinden 0.25 tl /km diyende var 0.50 TL / km diyende var hangisi dogru yok mu gerçek tüketim verecek kimse...

edit : konu hortladı geçmiş olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeVaLieR -- 22 Aralık 2013; 16:50:10 >
  • CeVaLieR C kullanıcısına yanıt
    cıvıc otomatik 40 kuruşun altında yakmaz şehiriçi olarak 25 kuruşta il dışı basılmassa 100 km hız la elde edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura-p aws -- 22 Aralık 2013; 19:28:02 >
  • acura-p aws A kullanıcısına yanıt
    40 kuruş diyosanız.. lpg ile kullanıcam 10 krş fark ediyoru güncel lpg - benzin fiyatlarına göre.. 30 kuruş eder.. 25 kuruş şehir dışı 100 km hızla elde edilir diyorsunuz bu kesin bilgi ise lpg ile 15 kuruşa düşecek tir yanılmıyorsam ?
    2011 de sıfır cıvıc ım vardı sonrasında accord kullandım iki yıl lpg yakıtını tahmini yaptım sallama değil doğruluk payı yüksek ank kızılay iş trafiği dikkate alınarak yaptım geçen arkadaşta 40 kuruş yaktıgını söyledi benzinide eklerseniz sonuç çıkar lpg ye zam geldi benzinle binmek arasında pek fark kalmadı artık seçim sizin benzinli araba alacaksam kesinlikle honda alır ve lpg değil benzinde binerim yok ekonomi istiyorum derseniz dizel tavsiye ederim onda da honda dicem ama mevcut senecekler kısıtlı şu anda cıvıc hb ve crv var diğer markalarda düşünülebilir otomatik olmamak şartıyla ..
  • acura-p aws A kullanıcısına yanıt
    hocam siz 40 kuruş ve 25 kuruş ortalamasını lpg için mi verdiniz ?

hocam aslında ben 1.4 t-jet 120 bg bravo düşünüyordum... hemen hemen aynı fiyatlara 2 eli daha sağlam olan 2007 -2008 civic ler dikkatimi çekti..

ekonomi diyorum ancak kısa vade düşünmüyorum aracı en az 5 yıl kullanmayı hedefliyorum.. yılda 20 000 km garantim var. dizel düşünmüyorum cünkü bence dizelin gelecekte hatta günümüzde aslında o kadar avantajı yok...

mevcut hükümetimizin politikasına göre orta vadede dizel ile benzin arasındaki fark kapanacak, uzun vadede ise dizel benzini gececek...
    şimdi diyebilirsiniz ki yinede dizel benzine göre avantajlı.. evet tüketim değeri bakımından avantajlı ancak alırken ödenen fiyat farkınnı satarken tam anlamıyla karşılayamaması + dizel yakıt pompasının daha cabuk agrıza yapması ve pahalı olması + turboların hassasiyetleri ve pahalı olmaları + enjektörlerin pahalı olması + euro5 normlarda standart olan DPF ( Dizel Partikül Filtresi ) temizlenemezse cok cok pahalı olması... gibi sebeplerden ötürü dizelin 5 yıl gibi bir kullanımda avantajı kalmıyor görüşündeyim...

ki 2. el alacagım 2. elde bence temiz dizel araç bulmak.. milli piyangoda büyük ikramiyenin elinizdeki tek bilete çıkma ihtimali ile aynı. bilmiyoruz ki eski sahibi yada sahipleri nasıl kullandı ?

benzinde durum farklı pompa daha ucuz. enjektörler bujiler daha ucuz... dpf derdi yok. atmosferiklerde turbo derdi yok...

bu yüzden Benzin + LPG ikilisinden yanayım... ancak verdiginiz 40 kuruşluk şehir içi ve ankara değeri.. eger lpg ise bu civic den vazgeçecegim....

not : imla hatam varsa affola..

• quote:

Orijinalden alıntı: CeVaLieR

...
    bu yüzden Benzin + LPG ikilisinden yanayım... ancak verdiginiz 40 kuruşluk şehir içi ve ankara değeri.. eger lpg ise bu civic den vazgeçecegim....
    ...

Sırf şehiriçi için 35-40 kuruş ile 25 kuruş şehirdışı fiyatları lpg için mantıklı değerler bencede. Üstelik bu hava şartlarında lpg nin maliyeti 40 kuruşu bile geçebilir. Ben işyerine (3 km. civarı) gidip gelirken kullandığımda özellikle sabahları 1. km yol aldıktan sonra tüpe geçiyor ki neredeyse benzinle gidiyorum :) (98 Corolla otomatik)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

quote:

Orijinalden alıntı: CeVaLieR

...
    ...

Sırf şehiriçi için 35-40 kuruş ile 25 kuruş şehirdışı fiyatları lpg için mantıklı değerler bencede. Üstelik bu hava şartlarında lpg nin maliyeti 40 kuruşu bile geçebilir. Ben işyerine (3 km. civarı) gidip gelirken kullandığımda özellikle sabahları 1. km yol aldıktan sonra tüpe geçiyor ki neredeyse benzinle gidiyorum :) (98 Corolla otomatik)

kış şartlarında ve motor isinmadan stoplarda mantıklı, aşırı dur kalk trafiktede mantıklı.... şehir dışı 25 kuruşta mantıklı ancak... ama yaz aylarında şehir içi 40 kuruş yakıyorsa çok fazla demek zorundayım.

eger 35-40 kuruşluk değer kış değeri ise yaz değeri olarak 30 -35 kuruş a düşecektir mantığını doğru kabul edebilir miyiz..

bu zaman a kadar ben 2011 cıvıc ımda 35 bin km benzinle bindim sonrasında lpg taktırdım 42 binde aracımı sattım ozamanlar lpg yi gerçekten çok iyi görüyordum lpg montajı ertesi günü antalyaya gitmiştim çok mutlu olmuştum hiç unutmam 86 tl ile 518 km gittim 16.6 kuruş yapıyor sonrasında accord aldım biraz bineyim dedim benzinde ve baktım ki şehir içi 65 kuruş yakıyor lpg taktırdım 85 87 tl ile 210 km gidiyordum 28 bin km de bu şekilde bindim ancak son gelen zam la lpg binilmez duruma geldi 95 100 tl ile 210 km gitceğini düşününce sattım bende , şuanda gerçekten araba seçmek çok zor bir durum aldı benim gözümde hybrıt honda motorları getirse bir secenek oluşturur ama onu da düşünmüyorlar diğer secenek honda turbo motorları bekliyorum yakıt tüketimleri düşük bir diğer secenek , şu an mevcut cıvıc hb dizel tip hb olması bana küçük geliyor crv dizel yaşım genç bende zor durumdayım :) ama sizin için yılda 20 bin garanti diyorsanız ben bıktım benzinden bir yılda 28 bin yaptım dizel alırım yerinizde olsam çok araştırdım bu dizel konusuna hiç sıcak bakmayan biri olarak dizel e bakıyorum artık diğeer markalara sıcak bakmıyorum honda gözü kapalı alırım ama secenek yok manuel cıvıc daha az yakacaktır otomatik e göre bunuda düşünebilirsiniz yukarıda ki değerleri lpg için verdim dediğim gbi benim durum göze alarak verdim rakamları şehiriçi benzin i de ortlama hesaba katarak yazdım şehirdışı ise basmazsanız 100 110 gbi 25 kuruşun altına da düşebilir ama 20 kuruşlar artık hayal oldu gbi,, hayırlısı olsun sizin için umarım iyi bir tercih yaparsınız

• B.AYAR kullanıcısına yanıt
    ANKARADA hocam...

araba oyunları / araba yarışları /motor yarışı
  • Gaz ayarı ve subab ayarından sonra şehir içi kocaeli ve istanbula git gel otoban istanbul içi şehir içi toplam yakıt olarak 3.01 den aldığım oto gaz ile 0.34 kuruş yaktı honda cr-v arabam. Sanırım çok iyi bir rakam.
  • 2011 fd6 elegans manuel uzun yolda 5.3 şehir içi 7-8 arası kullanıma bağlı
  • Gaz ayarını ne sıklıkla yaptırmalı. Aracım 2013 model civic elegans. Tam 6 ay olacak. Bana eski civiclere göre çok yakıyor gibi geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.