Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (158. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
468.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 model honda civic sport hatcback aracımla oralama 118 km hız ıle 4.4 lıtre yakıt tüketimi.. (DİZEL)
  • hafta başında 2007 civic aldım, şu an istanbul şehiriçinde 160 km yaptım ve ortalama yakıt 8.9 lt gözüküyor, gayet memnunum, aşırı trafikte kalmadım tabii ama işin püf noktası gaz pedalına çok çok hassas davranmak ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilsbutcher

1.88 den alınan lpg ile 2002 honda crv atiker sıralı sistem şehir içi özensiz kullanım 24 kuruş

Yıl da 2002 mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

quote:

Orijinalden alıntı: Devilsbutcher

1.88 den alınan lpg ile 2002 honda crv atiker sıralı sistem şehir içi özensiz kullanım 24 kuruş

Yıl da 2002 mi?

2014 :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drselcuk

2013 model honda civic sport hatcback aracımla oralama 118 km hız ıle 4.4 lıtre yakıt tüketimi.. (DİZEL)

Bu araç yakıt/beygir performansı konusunda süper ötesi gerçekten. Araca hayran kaldım sadece arka tasarımı biraz daha iyi olabilirmiş basıklık konusunda ama iç,ön tasarımını beğendim. Neden Honda civic sedan serisi için dizel araç getirmiyor anlamış değilim satış rakamları 2 katına çıkar kesin fiyatta uçmaz iseler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qezgin -- 9 Mayıs 2015; 3:20:19 >
  • 2008 Honda city conford. 80000km. servis bakımlı.
    yakıt tüketimi:
    Ş,içi :6,3
    Ş,dışı:4,8
    Karma:5,8 (4kişi, Bagaj dolu. izmir-ankara , izmir-antalya, izmir-çanakkale, izmir-denizli ortalaması)
  • quote:

Orijinalden alıntı: qezgin

quote:

Orijinalden alıntı: drselcuk

2013 model honda civic sport hatcback aracımla oralama 118 km hız ıle 4.4 lıtre yakıt tüketimi.. (DİZEL)

Bu araç yakıt/beygir performansı konusunda süper ötesi gerçekten. Araca hayran kaldım sadece arka tasarımı biraz daha iyi olabilirmiş basıklık konusunda ama iç,ön tasarımını beğendim. Neden Honda civic sedan serisi için dizel araç getirmiyor anlamış değilim satış rakamları 2 katına çıkar kesin fiyatta uçmaz iseler.

dizel motor sorun demek adamlar ağrısız başlarını ağrıyı sokmak istemiyorlar)
    Dizel dedinmi bir defa turbo olayı var bunun sorunları var mazottan ve kullanımdan dolayı 100.000 km'de yıpranmış motor var çoğu dizel araba sırf öncekinin nasıl kullandığını bilmediğinden bu km'lerde alıcı bulamıyor..
    Diğer yandan benzinli motorların çoğu sorunsuz uzun km'ler yapabilir

• deyvid D kullanıcısına yanıt
    benzinde en fazla 11'e çıkabildim bu bile bana fazla gelirken oda trafiğe rağmen siz o değerlere nasıl çıktınız anlamadım sürekli dip gaz gezdiniz desem genede zor 14
  • Bugün fulledim sıfırlamıştım. 575 km de 193 lira yaktı. sehir içi. Benzin Litresi 4.8 tl.
    193 tl % 575 km --0.33 kurus
    100 km de 33 tl
    33 tl % 4.8 benzin -- 6.8
    100 km de 6.8lt yakmış
    Araba 2001 honda civic 1.6 ies manuel stok beyaz benzinli.
    Not: TRafik fazla yoktur bizim burada istanbul gibi izmir gibi değil bence iyi bi değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 7 Temmuz 2015; 2:16:01 >
  • upliftingsky kullanıcısına yanıt
    sizin ora nire....?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

sizin ora nire....?

Ege tarafları

• izmirden söz ediyorsan istanbulu aratmıyor artık
  • her kafadan bir ses çıkmış olaya açıklık getireyim

honda cıvıc fd6 kasalar için yazıyorum
    benzinde,
    düz yollarda normal kullanım : 7-8 lt yakar
    yokuşlu ve trafikli yollarda : 9-10 lt yakar
    performanslı kullanımda : 12 lt'ye kadar çıkar

8.9 lt/100km 39 Kuruş/km 11.1 lt/100km 49 Kuruş/km
    5.3 lt/100km 23 Kuruş/km 7.3 lt/100km 32 Kuruş/km
    6.7 lt/100km 30 Kuruş/km 9.1 lt/100km 40 Kuruş/km

yani bu araba ortalama 20 krş'tan 60 krş'lara kadar yakar

sedan cıvıclerin %90'ı otomatik olduğu için devirli kullanımı zordur yokuşlarda hızlı hızlı vites düşer
    ve tekrar vites atması için 5-6 bin devirlere kadar çıkarsınız doğal olarak yakıt sarfiyatıda epeyce artar
    bu yüzden yokuşta yavaş giden cıvıc görürseniz arabanın gitmediğinden değil şöförün yakıt tüketimi artmasın
    diye basmadığındandır.
    Bu arabalar atmosferik motordur en iyi performansı düz yollarda alırsınız gerek kalkışlarda gerekse şehir içi
    dizel ile kıyaslamayın dizelin 2-3 bin devirlerde aldığı hızı bu araçlar 6 bin devirlerde alıyor şayet uzun yolda iyi bir şoför
    birçok dizeli geride bırakır.

• Civic 2010 Otomatik FD6
    Bursa-Yalova
    4.7 km/100km
    Sakin kullanım, ışıklar ve kısmen şehiriçi, bol rampa.
  • honda fd6 2007 model
    zavoli lpg takılı

sehir içi 10 litre
    sehır dışı 7.5 litre
    yakıt sarfiyatı var gayet iyi bence otomatik araç için
  • 2017 Honda HR-V 1.5 benzinli, zaten başka motor-yakıt yok bu seneki modelde. İlk depoya göre İstanbul Avrupa şehir içi 7.3 litre yaktı. Ortalamam 30 km/s.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar,

bende honda jazz 2006 elite CVT var. 6 ay önce (aralık 2016) atiker grand lpg taktırdım araca ve 7000 km yaptım.

istanbul için;
    benzinde kışın şehir içi 7 litrenin altına inmiyordu şehir dışı da 5,8 lt.
    lpg takıldıktan sonra kışın 10 lt iken haziran ayında yani yazın şehir içi en düşük 7,6 lt lpg gördüm. ara ara temde 140la seyir ettiğim oluyor ozamanda 8,3 lt oluyor tüketim.
    ayrıca lpg taktırdıktan sonra nisan gibi bujileri değiştirdim ve supap ayarı yaptırdım (honda marmara'da) yakıta etkisi olmuştur muhtemelen.
    beylikdüzünde oturuyorum bu arada. fatihe eyüpe gidiş gelişlerde malum oldukça km yapıyorum.

iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Kısaca araştırdım bulamadım. Sizin bildiğiniz yerde hazırda varsa koyarsanız öğreniriz. Ancak 10 sene önce 20. sıradaydık şimdi birinci sıradayız gibi abartılı birşey olacağını sanmıyorum. O zamanlar beşinciysek şimdi ikinciyizdir misal. Tabi bunun bir nevi suçlusu biziz. Eskiden her ailede bir araba olsun isterdik şimdi karısına araba almayan yok. Sokaklarda araba park edecek yer bulamıyoruz bizim şehirde. Son 15 yılda bizim nüfus artmazken niye şimdi böyle. Sabit geliri olan özellikle memur kesimininin çalıştığı okul, hastane, karakol vs. gibi yerlere bakarsanız 10 yaşından yaşlı araba zor görürsünüz (Veya ben zor görüyorum diyelim) Bu insanlarının pek çoğunun arabayı alacak parası varken bir kısmı da krediyle kendilerini zora sokarak arabalarını alıp 3-5-10-20 km. ötedeki işyerlerine her gün bireysel olarak gidip geliyorlar. Siz bu ülkenin başında olsanız neye zam yaparsınız? Tabiki verginin en kolay alınabileceği akaryakıta. Bunları yazarken benzinin yüksekliğine sevindiğim sonucunu çıkarmayın. Fıkradaki gibi: "bizde bu ense, karşıdaki adamda da para olduğu sürece biz daha çok şaplak yeriz"
    Böyle zihniyetler ancak eleştiri yapar. Yani zorda kalsanız "insanlar neden böyle nefes alıyor, oksijen sarfiyatı" dersiniz.
    Bir ülkedeki insanların yaşamlarının refah seviyesini kendi çabası ile yükseltmeye kalkmış ise ve bunu elindeki imkanları da zorlayarak yapıyor ise kendisine ve eşine araba almasında bir gariplik göremiyor, artık nasıl bir yaşanmışlığınız ve bireysel çıkarımlarınız varsa o etkilenmeler sonucunda sarfettiğiniz şahsi suçlamalarla dolu garip cümleler görüyorum. Bu sizin adınıza üzücü; okurken sizin için üzüldüm en azından.

Öte yandan; ailesine ev ve araba edindirmek isteyen herkesi takdir ve tebrik ediyorum ben. Zira bu günün zamanında; asla kimseden borç alınamazken, komşularından insanlar bihaberken, evlenmek; ayrı eve çıkmak ve insanlara güvenmek bu denli zorken ben ahir zamanın insanlarının tavırlarını eleştirme taraftarıyım; edindikleri malları değil. Bunun da politika ile alakası yok. Mevzu benzin fiyatı olsaydı belki olabilirdi; siz araba edinme demişsiniz ve naçizane fikrimi yazdım. Hayırlı günler 🙏

• 2009 honda crv 2.0 benzinli kullanım , istanbul içi iş ve ev arası otoban kullandığımdan çok fazla trafiğe girmiyorum öyle köprü trafiği gibi bir durum yok , anadolu yakası sancaktepe - ümraniye ve anadolu yakası turlamalarım sonucu son 25.000 km'nin ortalaması 9,3 gösteriyor. arabaya alıştıkça aşağıya çektim diyebilirim , ilk aldığımda 12-13'lerde geziyordu . tamamen kullanım ile ilgili. mesela geçen hafta cumartesi depoyu fulledim bugün salı. toplam istanbul içinde 263 km yapmışım ve ortalama 8,9 gözükmekte. sakin kullanımda edindiğim ortalama bu benim .araba biraz büyük olduğu için zaten öyle ani hareketlere pek girmiyorum , arada sadece bir d3 vitese çekiyorum oda 5,750 rpm'de 150 km'yi görmek için . motor sesini çok seviyorum =)
  • Kurtuluş lpg de
  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.