Şimdi Ara

Honeywell Akıllı Termostat İnceleme, Merak Edilenler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.856
Cevap
68
Favori
115.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bağlantı şeması dediğin şu mudur ?
     Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler
  • bir de bu soketin adı nedir ki nasıl arayacaz bunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sururiii

bağlantı şeması dediğin şu mudur ?
     Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler

Evet bu, fakat tam anlamadim ne nereye takilacak cozemedim..ot+- yazan yerlere takilmasi gerekiyo galiba..gerci senin ot modulasyonlu hangi klamense baglanir bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba Neredeyse aşağıdaki X21 slotuna takılacağına hemen hemen eminim. Lakin ot + - ye mi tereddütlüyüm. Bilen ustalar net cevap verecektir.
  • Viessmann her kombisinde, hatta her modelinde farklı bir anakart kullanabiliyor. Viessmann kullanıcıları termostat almadan önce mutlaka kombilerini kontrol etmeliler. Sururi hocam Honeywell ile görüşünüz mü, onlar bir çözüm üretmeye çalışırlar belki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standart 2 damar elektrik kablosu kullandım. resimde görünen beyaz kablo.
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    X9 on off için hazırlanmış ve dışarıya verilmiş. Modulasyonlu olan x11

• SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle anakartlari ve soketleri farklı Honeywell gorustum yardımcı olacaklarını söylediler o soketi kablodan bulmak lazim

• edie E kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağ olasın

• cempatik C kullanıcısına yanıt
    Evet x21 olan kesin ama anakart için kullanılan girişler farklı olduğundan x21 kablosu olmuyor

• Bugün itibari ile y87rf2008 modulasyonlu oda termostatini iade ettim. Sağ olsun viessman her anakaertaa farklı bir soket kullandığı için o soketi bulamadık ve iade ettim . şimdi on off olan hakkında yardımcı olacak olan var mi yerden ısıtma sisteminde on off daha mi mantıklı acaba

• Kombin viessman sanırım burayı incele isterseniz.

odatermostati.org
    viessmann oda termostatı - viessmann kablosuz oda termostatı
    http://odatermostati.org/viessmann-oda-termostati.html
  • op_dede O kullanıcısına yanıt
    İnat ettim viessman kendi urununu almayacam. Y87rf2032 onun hakkında bilgi alacaktim. Artık on off da sıkıntı olmâz diye düşünüyorum. Kuru kontak olarak çalışacak zaten

• quote:

Bugün itibari ile y87rf2008 modulasyonlu oda termostatini iade ettim. Sağ olsun viessman her anakaertaa farklı bir soket kullandığı için o soketi bulamadık ve iade ettim . şimdi on off olan hakkında yardımcı olacak olan var mi yerden ısıtma sisteminde on off daha mi mantıklı acaba

Sururiii
    Taaa başta ne dedim ben?
    Yerden ısıtma seçeneği yoksa on/off olmaz.
    Yerin ısınma tepkisi çok geçtir.
    1 veya 2 saati bulur.
    Kombi kapanınca soğuması da geç olur.
    Soğun yeri tekrar 2 saat ısıtıncaya kadar donarsın.
    En başa dönmüşsün sen ama yaaani.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Kafami da surekli o kurcaliyor bu TPI olayı nedir abi

• Basitçe öğrenme modu diyelim.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Bana faydası olur mu ? Bu arada soket sıkıntısını gördün muu abi resmini paylastim

• TPI (time-proportional-integral) sıcaklığın döngüler halinde kontrol edildiği bir kontrol tipidir. Sıcaklık bir oransal bant genişliği aralığında, 1 saatin belirli sayıda periyotlara bölünmesiyle, kombinin çalışma/durma aralıklarının set sıcaklığa yaklaştıkça düzenlenmesi ile kontrol altında tutulur. Örneğin bizim cihazlarımız (Y87RFC2032) 1 saati 10dk lık 6 periyoda böler. İlk olarak kombi, oda sıcaklığı oransal bant aralığına (set değerine 1.5C yaklaşıncaya kadar) yaklaşıncaya kadar yanmaya başlar. Set sıcaklığına 1.5C yaklaştığınızda kombi durma/çalışma zamanları 10dk lık periyotlar halinde kontrol edilmeye başlanır. Örneğin oda sıcaklığınız 20C, set sıcaklığınız 21.5C olsun. 20C de 9dk çalış 1dk dur şeklinde işleyen bu algoritma siz set değerine yaklaştıkça çalışma süresini düşürmeye, durma süresini arttırmaya başlar ve set değerini yakaladığınızda 1dk çalış 9dk dur şeklinde minimum 1dk kombinizi çalıştıracak şekilde bir çalışma düzenini ayarlar. Böylece hem set sıcaklığını korur, hem sıcaklık aşımı yaşamaz, hem de dönüş suyu sıcaklığını minimumda tutarak yoğuşma veriminde artış sağlarsınız.

• SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Bunun yerden ısıtma seçeneğinde ne kadar faydalı olcagi önemli olan hem tasarruf hem de konfor sağlayacak mi? Bu konuda urunu deneme şansımız da olmuyor. Deneme şansımız olsa faydalı olup olmadığını anlayacaz ve yerden ısıtma kullananlara bir fayda olacak .üstelik 36 dairelik sitede oturuyorum. Herkes beni bekliyor :) sitenin kombicisi oldum :)

• quote:

Bunun yerden ısıtma seçeneğinde ne kadar faydalı olcagi önemli olan hem tasarruf hem de konfor sağlayacak mi? Bu konuda urunu deneme şansımız da olmuyor. Deneme şansımız olsa faydalı olup olmadığını anlayacaz ve yerden ısıtma kullananlara bir fayda olacak .üstelik 36 dairelik sitede oturuyorum. Herkes beni bekliyor :) sitenin kombicisi oldum :)

Forumda 2032 honeywell satiyorum ama bence netatmo yerden isitma icin daha uygun gibi geliyo

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.