Şimdi Ara

Honeywell Akıllı Termostat İnceleme, Merak Edilenler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.856
Cevap
67
Favori
115.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, mobil uygulama üzerinden hedef sıcaklığı mevcut sıcaklığın üzerine çıkarmama rağmen 4-5 dk içerisinde etki ediyor veya hiç etmiyor. Bazen alev sembolü görünmesine rağmen kombi çalışmıyor. Mobil uygulamayı efektif kullanabilen var mı?
  • merhaba arkadaşlar ben bu ürünü sipariş verdim yarın elimde olue. şimdi sormak istediğim soru şu;
    1- öğrenme modunu nasıl kullanıyoruz
    2- biz haftaiçi akşama kadar evde olmuyoruz bu yüzden evi biz akşam 6 da gelene kadar 18 dereceye ayarlayabiliyormuyuz? yoksa o kendi kafasına göre mi takılıyor öğrenme modu bitene kadar?

şimdiden teşekkürler.
  • ateon1 A kullanıcısına yanıt
    bende netatmo var. ondaki öğrenme modu ile bundakinin aynı olduğunu düşünüyorum buna göre
    1. yanlış bilgiymiş
    2. evet ayarlıyabiliyorsun.

edit: yanlış bilgi diye sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcelor -- 23 Aralık 2015; 15:55:01 >
  • cevap için teşekkürler; ben de netatmo ile honeywell arasında kalmıştım sizin tavsiyenizle honeywell i tercih ettim. inşallah sorunsuz kullanılırız.
  • Merhaba,

Öğrenme modu olarak kastedilen özellikte bu da var dediğiniz gibi, istenen zamanda açılma. Ancak dediğiniz özellik kombiyi çalıştırma durdurma noktasında da kullanılıyor. Örneğin hedef 23 dereceyken, önceden öğrenme sonucu 22,6 iken kombiyi durduruyor, ancak ortam sıcak radyatörler sayesinde ısınmaya devam ediyor ve 23 dereceye ulaşıyor. Klasik on/off termostatlarda ise 23 dereceye gelindiği zaman kombi duruyor, ancak sistem sıcak radyatörler sayesinde yine ısınmaya devam ediyor. Böylece hem daha fazla sıcaklık dalgalanması oluyor, hem de istenen sıcaklığa daha fazla enerji harcayarak ulaşılıyor.

Bunu TPI algorima kullanan termostatların hepsi yapar, bu da öğrenme modu olarak anlatılıyor bazı kaynaklarda. Kullandığınız termostatta da bu özellik mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hima

Merhaba,

Öğrenme modu olarak kastedilen özellikte bu da var dediğiniz gibi, istenen zamanda açılma. Ancak dediğiniz özellik kombiyi çalıştırma durdurma noktasında da kullanılıyor. Örneğin hedef 23 dereceyken, önceden öğrenme sonucu 22,6 iken kombiyi durduruyor, ancak ortam sıcak radyatörler sayesinde ısınmaya devam ediyor ve 23 dereceye ulaşıyor. Klasik on/off termostatlarda ise 23 dereceye gelindiği zaman kombi duruyor, ancak sistem sıcak radyatörler sayesinde yine ısınmaya devam ediyor. Böylece hem daha fazla sıcaklık dalgalanması oluyor, hem de istenen sıcaklığa daha fazla enerji harcayarak ulaşılıyor.

Bunu TPI algorima kullanan termostatların hepsi yapar, bu da öğrenme modu olarak anlatılıyor bazı kaynaklarda. Kullandığınız termostatta da bu özellik mevcut.

Netatmo'daki sistem farklı ozaman. Onda PID var ama durum şöyle öğrenme modu aktif olunca saat 7'ye 24° diye ayarlıyorsun. Ev saat 7 de 24° de oluyor. Kombiyi öğrenme durumuna göre yarım saat yada 1 saat önce çalıştırıyor. Bu süreleri afaki olarak söylüyorum tabi çünkü bir çok değişkeni var bu sürenin.

Edit: Honeywell'deki teknoloji modülasyon gibi birşey oluyor. Daha ekonomik olur bu durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcelor -- 23 Aralık 2015; 16:01:36 >

• Zıp.Zıp kullanıcısına yanıt
    Kablosuz ürün montajı için servis verilebilen bölgelerde ürün montajının ücretsiz olarak yapılacağını belirtiyorlar.

• marcelor kullanıcısına yanıt
    TPI ve PID benzer öğeler kullanır sıcaklık kontrolünde. Açılımları da benzer zaten. Netatmo da erken çalıştırarak istenen sıcaklığa istenen zamanda gelmenin yanında, hedeflenen sıcaklığa tam gelmeden önce kombiyi kapatmayı yapıyor olabilir. Bir kontrol edin isterseniz.
    PID: Proportional, Integral, Derivative
    TPI: Time, Proportional, Integral
  • Hima H kullanıcısına yanıt
    benim 1 hafta oldu geçeli. henüz PID'e geçmedi. Bekliyorum. Geçtikten sonra gözlemleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacoste.

Selamlar, mobil uygulama üzerinden hedef sıcaklığı mevcut sıcaklığın üzerine çıkarmama rağmen 4-5 dk içerisinde etki ediyor veya hiç etmiyor. Bazen alev sembolü görünmesine rağmen kombi çalışmıyor. Mobil uygulamayı efektif kullanabilen var mı?

Bu problemi bir tek ben mi yaşıyorum? Mobil uygulamadan kombimin çalışmasını sağlamak için hedef sıcaklığı arttırdığımda ne kadar süre beklemem gerek?
    Üst komşum Cosa kullanıyor böyle bir şey yok, basıyorsun hemen ateşliyor kombisi...
  • peki honeywell Y87RFC2032 ile netatmo yu karşılaştırsak sizce hangisi tercih edilmeli.
  • honeywell Y87RFC2032 bu aleti akıllı yapan nedir çalışma mantığı nedir
  • Evet bir günümüz daha mükemmel geçmekte Honeywell ile. Bu kadar stabil bir cihaz olacağını düşünmemiştim. İnternetten ulaşamam durumu hiç yaşamadım ki Acsees Pointle başka bir nete bağlıyım. Muhteşem tek kelimeyle.
    Şimdi memnuniyet girizgahından sonra sorum:
    Bu TPIyı sıfırlayabiliyor mutuz Netatmoda olduğu gibi. İsteğim koridora koyduğum kablosuz aparatı salona alarak sıfırlayıp baştan öğrenmesi?
    Var mı bir yolu üstadlar? Ben bulamadım. Yoksa 1 hafta devamlı üzerine yazılan bir aralık mı? Yani şimdi salona alsam her şey yeniden başlar.

Honeywell sayesinde evimiz Ankara'nın en soğuk noktasında en sıcak günlerini görüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Kablosuz ürün montajı için servis verilebilen bölgelerde ürün montajının ücretsiz olarak yapılacağını belirtiyorlar.

İyi Geceler Hocam,

Servi akşam geldi montajı yaptı ama çok acemiydiler zaten kendileri de dedi ben 2. kurdukları honeywell sistemiymişim. Bahçelievler/İST.'dayım bu arada 1 m kablo kullandılar kendilerinden ve 20 TL ücret aldılar. Yarın şikayet edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp

quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

İyi Geceler Hocam,

Servi akşam geldi montajı yaptı ama çok acemiydiler zaten kendileri de dedi ben 2. kurdukları honeywell sistemiymişim. Bahçelievler/İST.'dayım bu arada 1 m kablo kullandılar kendilerinden ve 20 TL ücret aldılar. Yarın şikayet edeceğim.

Metresi 1 tl olan kabloya 20 tl alan zihniyetin bennn

• kurulum ucretsiz degil mi?kablo ucretsiz kurulma dahil degil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vendercan -- 24 Aralık 2015; 0:07:32 >
  • 1 haftalık gözlemlediklerimi paylaşayım yardımcı olur düşüncesindeyim.
    1.si Alev sembolu hedef sıcaklık anlık sıcaklıktan yüksekse hep var. Ama diyelim 20derecede anlık sıcaklık. Bunu 18e çektik alev sembolu kaybolarak 18lere düşene kadar kombiyi açmıyor.

2. 20 iken 19a çekince herhalde ekonomik olması için anında kombi durmuyor. Mantığını tam çözemesemde fikirlerim var. Yaklaşık 15dakika daha normal devam ediyor. Ama ben 20den19a çekince hemen durmasını bekliyorum. Sanırım bunun nedeni 1 derece içinde termostatın konforu bozmamk için yavaş yavaş azaltarak modülasyon yapıyor. Ama 2 derece düşük bir hedef seçtiğimde 2. çalışmada duruyor.

3. 20 anlık sıcaklığı 23 yaptık diyelim. Kazan sıcaklığı 70te de olsa adım adım adım yükseltiyor sıcaklığı bir anda değil. Sanırım yükselmelerde ekonomik düşünüp düşmelerde konforu göz önünde tutan bir manytıkla programlanmış.

Rastladığım durumları yazmaya devam ederim.
    Sıcak günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenten77 -- 24 Aralık 2015; 10:59:05 >

• Ama memnun kalmadığım yanları da var.
    Örneğin ev 20 derecede 19a aldım bir süre devam etti yanmaya sonra durdu.
    Salonun kapısını açtım (kablosuz aparat koridorda) ben mutfaktayım 10 dakika içinde ciddi bir ısı düşmesi oldu. Sırtımda dahi hissettim.
    Ancak cihaz 19.5 gösteriyordu hedef 19du. Sonra soğuduğundan 20ye çıkardım ama nafile tık yok. Kombi çalışmıyordu.

Bir de şöyle can sıkıcı bir yan:!!!
    Anlık 19.5 gösteriyor uygulamadan 20 yapıyorum anlık sıcaklık 20 gösteriyor. 19 yapıyorum 19.5 gösteriyor. Böyle bir kararsızlık yaşanıyor uygulamadan. Tahminim küsüratlı bir derecede 19.6 mesela. 20 yapınca 20 19 yapınca 19.5 gösterne sebebi olabilir. Bugün 1. hafta hala mı öğrenme modu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenten77 -- 24 Aralık 2015; 13:22:59 >
  • Özetle. 20 derecede devamlı dur kalk yapıp yanıyorken 19a çektiğimde kombi duruyor. 10 dakika sonra hafif üşüme oluyor tekrar 20 yapıyorum ama kombi çalışmıyor. Çalışsa da radyatörleri ıpılık yapıp duruyor.

Peki ılık yeterliyse neden 10 dakika öncesine kadar 20deyken devamlı yakıyordun? Ya da şimdi yakmıyorsun? Desteğe sormuştum bu ilk 1 hafta 10 gün 1 1.5 derecede dalgalanma olur dedi. Ama tatmin olmadım bu cevaba.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.