Şimdi Ara

*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.044
Cevap
123
Favori
229.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benimde bu şekilde azda olsa ateşliyor kombiyi bende merak ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sky TR S kullanıcısına yanıt

Programsız manuel sabit 23.5 kullanıyorum. Bende de baya ateşliyordu öğlen 11 den 15-16 arası gereksiz yükseliyordu sıcaklık +0.5 ile 1 derece civarı. Saat 15-16dan sonra anca 23.5'a oturuyordu. Optimum durdurmayı açtım düzeldi şuan ara ara ateşlese bile sınırı aşmıyor. Optimum durdurma sadece programda işe yarıyor denilmiş hep ama manuelde de işe yarıyor bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt
    Optimum durdurma bendede açık ama yinede çalışıyor hocam. Çalışıyorsa vardır bir bildiği 🙂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt
    Gecikmeli başlatma bu sorunu çözebilir gibime geliyor.

Ev ısısını sabit tutmada sorun yaşar mı peki bu ayarda.

• mura_t kullanıcısına yanıt
    Gecikmeli Başlatma:Ayarlanan sıcaklık ile oda sıcaklığı arasındaki farka bağlı olarak ısıtma başlangıcını biraz geciktirip enerji tasarrufu sağlar. Bu sıcaklıklar birbirine ne kadar yakınsa, başlangıcı o kadar fazla geciktirecektir.

Açıklama bu şekilde, bence sıcaklığı düşürmesi saçma olur çünkü termostadin doğasına aykırı. Program saati geldiğinde ev sıcaklığı set edilen değerden yüksekteyse devreye girmez diye düşünüyorum.

Evet dediğiniz çok mantıklı deneyeceğim bu ayarı ayrıca optimum durdurmayıda açıcam bakalım ne olcak.

• Birşey danışmak istiyorum kontrol ünitesinin pilini cikartirsak kombi kendi ayarlarında çalışır mı yoksa hiç mi çalışmaz bilgisi olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrhimvrl İ kullanıcısına yanıt

Bunu neden yapmak istediğinizi anlayamadım ama bunun için önce manüden 9LC ayarını 1 yaparsanız o zaman bağlantı koptuğunda kombi kendi parametrelerine göre çalışıyor olması lazım. Amaç termostatı devre dışı bırakmak ise buna gerek yok, dereceyi arttırın 35 yapın o dereceye gelme şansı olmadığı için kombi kendi parametrelerine göre çalışır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta kazan sıcaklığı ayarıdır, termostat bağlı olduğunda 50/55 gibi değerler termostatsız çok fazla gelecektir. Yani kazan sıcaklığını da düşürmek lazım

• Merhaba, optimizasyon değişikliğinden sonra sorun çözüldü mü, bir de kombi kazanı kaç derecede.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OpeNTherM O kullanıcısına yanıt
    Çözüldü sanki ama kısa zamanda emin olamiyorum maalesef. İş güç ve termostatin garip davranışları 🙂 vesaire...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky TR -- 4 Şubat 2025; 15:53:37 >
    Üç senedir t4r modelini kullanıyorum, sizin cihazdan farkı modülasyonlu olması, çalışma şekli aynı. Verimli kullanmak için hemen her ayarı denemişimdir. Kombiyi 40-45-50-55-60 derecelerin hepsinde denedim, 60 dışında uzun süre kullandığım halde verim alamadım.

Yani şöyle aslında ayarladığım set değeri neyse hepsinde kaç dereceyse ne aşağı ne yukarı oynadı fakat sıkıntı sizin yazdığınız gibi salon gündüz güneş alıp oda sıcaklığı yükseldiğinde 0.5-1 derece artmasına rağmen çalışmaya devam etmesiydi.

İlk başlarda öğrenme sürecidir bekleyeyim düzelir dedim uzun süre düzelmedi fakat kazan sıcaklığından olabileciğine pek ihtimal vermedim, çünkü oda çabuk ısınıp geç soğuyor, termostat kombiyi hep 30-40 derece aralığında çalıştırıyor, her ateşleme emrinde kombi çalışıyor ama ezbere çalışıyor. 8 dk bekliyorsa 2 dk çalışıyor, bu gece hava soğuduğunda odaya yansımıyor fakat gündüz aynı düzende devam ediyor, yani kazan sıcaklığının yetmeme ihtimali de yok.

Neyse sonra birkaç kez 60 a aldım uzun denemeler yaptım ve düzeldiğini farkettim. Eğer yazdığım gibi ezbere çalışıyorsa düzgün çalışmıyor demektir. Şu an bendeki çalışma şekli yeri geliyor saatte 2-3 sefer dk belli olmuyor havaya bağlı petekler ılıyor sonra 1-1.5 saat çalışmıyor yani kendi belirlediği düzene göre çalışıyor.

Umarım anlatabilmişimdir, benim tahminim bu termostata sınır koymamak gerekiyor mesela brölör kilitleme süresi 10-20 dk, kombinin +5, -8 beklemesi, düşük kazan sıcaklığı gibi. Termostat özgür çalıştığında tam performansını o zaman veriyor.

Bende bu çalışma şekliyle aynı hava şartlarında tüketim yarı yarıya düştü. Umarım size de faydası olur, durumu anlayana kadar bende fazla harcama oldu. Bu gözlemlerim sadece bana denk gelmiş de olabilir garantisini veremem ben de sizler gibi sıradan kullanıcıyım, belki birilerine faydası dokunur diye yazmak istedim. Eğer termostat ve kombiniz düzgün çalışıyorsa, evi de öğrendiyse bu anlattıklarımı gözardı edip kullanmaya devam edin, tekrar öğrenmesi uzun sürüyor çünkü, boşuna ayarları değiştirmeyin.

• Tecrübeleriniz altın değerinde kazan sıcaklığım 52 derece ve kombi 30-40 derecelerde yanıyor. Sizce 52 derece kombiyi sinirliyormudur. 60 a almalı mıyım? Ayrıca döngü ve dakika ayariniz kaç 6-1 mi. Çünkü yazdiklariniz yaşadıklarım la birebir örtüşüyor. ECA proteus premiks kullanıyorum.

Açıkcası tek referansım kendi uzun denemelerim ve forumdaki kullanıcılar. Bu yaşadıklarınızdan bende zamanında çok rahatsız olmuştum, isim yapmış bu kadar kaliteli bir termostatın 0.1 hassasiyetle çalışan klasik tpi özelliği olmayan cihazlardan daha verimsiz çalışması 1 derecelere varan set aşımları çok tuhafıma gitmişti.

Öğrenmesi uzun sürüyor diye ilk zamanlar umursamadım ama baktım olmuyor denemeye ve araştırmaya başladım çok şükür sorunlarım çözüldü. Belki cihazı en soğuk odaya veya koridor gibi ısı değişimi az olan yere koysaydım hiç fark etmeyecektim bu durumu.

Cihaz ayarlarım fabrika ayarında sadece parametre ayarlarında otomatik yaz saati açıksa onu kapatın, programlı modda sapıtmasın. Optimizasyon ayarı açık optimum durdurma ve gecikmeli başlatma açık. 3/1 de denemiştim o da hemen hemen aynı çalıştırdı çünkü odayı öğrendikten sonra az çalışıyor. 3/1 tek seferde sıcaklığı yükseltmeye çalışırken 6/1 de kısa kısa yaptığı için dönüş suyu fazla ısınmıyor ekstra yoğuşmaya katkısı olduğunu düşündüğüm ve bir tık daha konforlu hissettirdiği için bu ayarda kullanıyorum.

Forum konu başlığında 60 yazıp arama yaparsanız geçmiş yıllarda özellikle Konya'da yaşayan abudik91 isimli kullanıcının aynı sorunu yaşayıp aylarca uğraştığını ve sorunun çözüldüğünü görürsünüz. Tekrar söylüyorum bu bana ve sizin gibi benzer kişilere denk gelmiş de olabilir bunu anlamanın tek yolu sizin de benim yaptığım gibi denemeniz ve birkaç gün sabırla beklemeniz. Bu arada benim kombi de yoğuşmalı set değerini 1-2 derece yükseltmediğiniz sürece o derecelere hiç çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OpeNTherM -- 4 Şubat 2025; 17:33:47 >

6-2 ayarinda denedim çocukların odası soğuk diye oraya bıraktım ama program saati gelince yarım derece yükseltmesi 8 saati bulduğu oldu, mesela dün 4 saatte ısıttı.Bende bu sabah 3-2 e tekrar dönme kararı aldım. Şimdi ise tecrubenize güvenerek kazan sıcaklığını 60 dereceye çıkardım petekler daha sıcak şu anda. Orta katta güney dogu konumundayim. Üstümde bir bekar var her odayı yakmıyor muhtemelen çocukların odası o yüzden soğuk, alt katın ise tatilde yani şu anda boş, yanmıyor.

• Program 16:30 ayarliydi ve tek seferde çocukların odasını yarım derece yükseltti. Saatin resmini çektim bundan sonrası XiaoMi termometre ile sıcaklık takibi yapmak. Setin üzerine çıkıyor mu ve tüketim ne kadar diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sky TR -- 4 Şubat 2025; 17:15:11 >
    İlk aldığım sene 6/1-2-3, 3/1-2-3 hepsini denedim tekrar fabrika ayarına döndüm. Termostat koyduğunuz odaya göre çalıştığı için diğer odaları veya kombinin yoğuşmalı olup olmadığını, on/off olduğu için kazan sıcaklığını bilmesi imkansız. Bu nedenlerle oda seçimini yapmak çok önemli diğer odalar reglaj veya termostatik vana almak gerekiyor biraz masraflı. Ayrıca yanma süresi kombiden kombiye de değişiyor bence çünkü bazı kombiler 1/4 bazıları 1/10 modülasyonlu, alev boyutu ne kadar yüksekse o kadar kısa çalışıp kapanıyor bu seferde arka odalar ısınmıyor. Bence yanma süresinden ziyade termostatı koyduğunuz oda daha önemli. Fabrika ayarında deneyin memnun kalmazsanız koyduğunuz odayı veya min yanma süresini değiştirip deneyin. Yalnız bu değiştirdiğiniz her ayardan sonra 1 hafta civarı öğrenmesini beklemek gerekiyor. Baştan iyi bir yer seçip bir daha dokunmamak gerekiyor.

Kazan sıcaklığını değiştirdiğiniz için öğrenme yeniden başlayacaktır bu nedenle ilk gün fazla yakmaması ve set değerinin üstüne çıkacağı için kombiyi çalıştıracak dereceyi seçip ardından yarım derece düşürün.

Bunu tam olarak öğrenmem açısından kendim görmek istiyorum o yüzden dereceyi düşürmeyeceğim hocam. Bakalım nasıl davranacak.

Bu şekilde yapmayınca ilk gün ev fazla ısındığı için böyle yapma gereği duydum sizde rahatsızlık vermiyorsa aynen dediğiniz gibi yapın fakat 1 hafta sabırlı olmak gerekiyor. Birkaç gün içinde düzene girer zaten.

Ek bilgi olarak, termostatı koyduğunuz odanın peteği yetersizse, yalıtım, cephe ve komşu daireler kaynaklı çok zor ısınıyorsa kombi çok çalışır fazla gaz tüketirsiniz. Ek petek, ek yalıtım veya termostatı ortalama ısınan odalara koymak çözüm olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OpeNTherM -- 4 Şubat 2025; 18:18:44 >
  • 
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.