Şimdi Ara

*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
5.178
Cevap
126
Favori
237.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ATA0650

Teşekkür ederim. Belirttiğiniz şekilde ayarlarını yapıp bırakacağım. Anladığım kadarıyla yerini değiştirmeden kullanacağım. Doğrumudur. Saygılar.
    Direk güneş görmeyen, herhangi bir ısı kaynağına maruz kalmayan.
    Direk rüzgara ve soğuğa maruz kalmayan yerden 1,2-1,5 metre yükseliğe koyun.

Duvara monte edecekseniz eğer dış duvarı gören duvara değil oda içi duvarlara sabitleyin.

Giriş kapısı arkasına cam yakınlarına monte etmeyin.

Çok aşağıda kalırsa soğuk algılar, çok yukarıda kalırsa eğer ısınan hava yukarıya yükseldiği için sıcak havayı algılar.

Mutfağa sakın koymayın, dememe gerek yok sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 14 Şubat 2021; 11:43:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATA0650 kullanıcısına yanıt

Bu ayar için kombi tekrar ateşleme süresini ve yanma süresini bir miktar gözleyin, gereksiz 1 dk lık ateşlemeler var ve eviniz büyük ise 1 dk da her tarafa sıcak su ulaşamayacağı için benim gibi değiştirebilirsiniz, bu her eve göre değişir. Ben niye değiştirdim, onu açıklayayım, benim ev büyük en uzak petek yaklaşık 25m m uzakta 1,8 mlik bir petek, 1 dk ateşleme olunca o peteğe hiç sıcak su gelmeden kombi kapanıyor ve o oda peteği soğuk kalıyordu, ki ben zaten çok uzun süren bir reglaj deneyiminden sonra o odanın hemen hemen aynı sürelerde ısınmasını sağlayacak reglaj yapmıştım, ayrıca TRV de kullanıyorm, 24 saat geçmesine ve termostatın olduğu salon da bulunan diğer termometrenin 22,8 göstermesine rağmen 10 Dk. da bir 1 Dk. ateşleme yaptığını tesadüfen farkettim, son oda peteğini kontrol ettim, soğuk kalıyor, o nedenle 1 dk ateşleme bana uygun değil diye 3 dk ya çıkardım, şimdi bu ayarlara göre öğrenecek. Sonuçta bu cihaz bulunduğu odaya göre öğreniyor her odanızın durumunu bilmesi mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 14 Şubat 2021; 12:15:57 >

• Kadyr K kullanıcısına yanıt

Evet hocam optimizasyonu açık tutuyorum. 170p ve 180s ikisi de 1 kademesinde. Optimum başlatma ve optimum durdurma açık.

Termometre olayına cok kafa yormamak lazim. Evde 5 tane termometre var. Hepsi ayri kafada. Hatta amazondan pahali olan 3 tane tfa marka termometre aldım. Hiç biri birbirini tutmuyor. 1 hafta sonra iade ettim.

Dht11 sensör fazla ölçüm yapıyor sadece, sıcaklık degisimlerine daha olağan tepki veriyor. Kimi sensör bir bakmışsın 25, az zaman sonra 23.5 a düşmüş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Piriz hizasına takmam uygun gibi görünüyor.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Eviniz kaç m2 ki yanlış anlamadıysam petek uzaklığı 25m mesafe diyorsunuz. Doğrumudur.
  • cotyora667 C kullanıcısına yanıt
    Cloud nine mesajında geçilmeli başlatma ve optimum durdurma olarak ayarla demişti. Sizinki farklı...
  • Arkadaşlar. t3r ayarlanan değer de kalıyormu yoksa diğerleri gibi mi çalışıyor 22.yi 22.5 yapıp kapanıyormu

Hocam her evin ihtiyacı farklı ben erken çalışsin istedim

• Hocam konu başından beri yorumlarımız var. Biraz uzun bir konu ozellikle kendi mesajlarımda belirttim. Okursaniz sevinirim

Ev brüt 200 m2, kombiden peteğe kadar olan yol yaklaşık 25 m, borular açıkta iken kabaca ölçmüştüm. Kombi, mutfak, oda, salon, oda ve o hattaki en son oda şeklinde gidiyor çünkü hat, Allahtan mobil sistem, yoksa daha fazla sorun yaşayabilirdik

• Kabaca ayarladığınız değerde sabit tutmak için elinden geleni yapıyor diyelim.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    O zaman haklısınız. Anca ısıtır. Birde optimizisyon lu mu kullanıyorsunuz
    İkisi birden çalışınca problem olur mu kuşkusundaydım.

Optimizasyonu açmadım, biraz böyle deneyeyim bakalım sonra optimizasyonu açar aradaki farkı gözlemlerim diyorum.

Cabuk isinan ve isi kaybi az olan yerler icin ideal. Ancak cihaz bulunduğu konum itibaren optimizasyonu kendisi yapıyor. Yani cabuk devreye girecekse giriyor, geç girmesi gerekirse gec giriyor. Ilk kurulumdan itibaren 1hafta 10 gün sonra döngü tamamlandıktan sonra artık ipleri eline alıyor. Kendisini sürekli guncelleyerek süreci takip ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MERAKLI_14

Arkadaşlar. t3r ayarlanan değer de kalıyormu yoksa diğerleri gibi mi çalışıyor 22.yi 22.5 yapıp kapanıyormu
    O sizin dediğinizi standart on/off kombiler yapar.

T3R set değerindeylen bile kombiyi ateşleyebilir eğer soğuma varsa. Öğrendikten sonra amaç zaten ısıyı korumak.

Yoksa 22 ayarlı 21.5 düşünce çalış 22.5 olunca dur olayı yok. O ne idüğü belirsiz termostatlarda var. 1C den fazla dalgalanma yapar.

T3R nin olayı hatta Honeywell'in olayı dalgalanmayı sıfıra indirip evin ısınma-soğuma algoritmasını çıkarıp ona göre çalışmak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tamamdır. Ben diğer termometrelere göre alıştığım için -0.5 ofset ayarladım şimdi güzel gidiyor. Şansa havada soğuk istanbulda tasarruf pek değilde bu hafta konforlu olacak fazla yakar gibi geliyor bana😊

Benim demek istediğim optimizisyon ayarlarından sadece bir tanesini seçmek gerekmiyor mu.

Optimizasyon iki ayrı başlık altında 17OP, başlatma ile ilgili optimizasyon, kapalı, optimum başlatma ya da gecikmeli başlatmadan biri seçilebiliyor. 18OS kapatma ile ilgili optimizasyon, ya kapalı ya da açık olarak seçilebiliyor. Bu nedenle birbirleri ile çatışma ihtimali yok.

170p iki türlü çalışıyor optimum çalışma ve gecikmeli çalışma. 180s ise sadece kapatma üzerine.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.