Şimdi Ara

*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (259. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: caliskansahis41 , caliskansahis41 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.178
Cevap
126
Favori
237.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
Giriş

Öğlen saatinde tam artış eğilimine gireceği zaman mesela 10-11 aralığında program ayarlasak, 1 veya 2 saat kadar yarım derece altına olacak şekilde. İşe yarar mı acaba düşünüyorum. Çünkü bu artış eğilimine girmeden önce kendim manuel olarak bu şekilde yarım derece alta ayarlayınca 1-2 saat sonra tekrar yükseltince böyle bir sorun olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt

Bu dediğinizi programla yapabilirsiniz gayet güzel olur, geçiş mevsimlerinde ben yaparım bunu zaman zaman, 11 den 17 veya 19 a kadar kesinlikle yanmayacağ bir dereceye ayarlarım, mesela 19 derece gibi, programlı kullanımla manuel kullanım arasında geçiş yapmak zaten çok kolay

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Hocam benim kombi ayarladığım sıcaklığın üzerine hiç çıkarmıyor. 55 e ayarliysa asla 56 olmuyor. Termostat takılı değilken yada başka bir termostat varken böyle yapmıyordu. 55 ayarlıyken 60 a kadar çıkardı.T3R kaynaklı bir durum mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sky TR S kullanıcısına yanıt
    Tabi ki T3 R kaynakli, sonucta kombiyi ara ara atesledigi icin kazan sicakligi hedeflenen degere ulasamadan kombiyi kapatiyor. Bu nedenle de siz limit degeri goremiyorsunuz, yoksa kombinin modulasyonuna falan karistigindan degil.

Yanlış anlattım galiba hocam. +5-5 diye bir değerden bahsettmistiniz hani. Benim kombim 55e ayarlı diyelim en üst sınır olarak 55 te duruyor hiç aşmıyor. 56 olmuyor mesela.

Programlı olarak İlk çalıştığında aradaki yarım derecelik farkı kapatmak için var gücüyle çalıştığı dönemden bahsediyorum. Bu onemli detayi söylemeyi unuttum.

Programlar arası 0,5 derecelik fark olduğu için T3R nin oransal bant kullanması nedeni ile hiç bir şekilde o yarım dereceyi kapatmak için durmadan kombiyi yakmaz, sadece yanma süresini bir miktar arttırır, örneğin 21,5 dereceyi korumak için 5 dk yakıyor diyelim bunu biraz daha arttırır ama 21,5 den 22 oluncaya kadar sürekli kombiyi yakmaz, ayrıca bir çok modern kombi ısıtma devresinde hemen hiç bir zaman %100 alev yüksekliği kullanmaz, hatta genellikle %50 alev boyunu geçmemeye çalışır, tüm bu faktörler birleşince +/- 5 derecelik üst farka ulaşamadan kombiye termostat tarafından sön emri çoktan gönderilmiş olur. Eğer programlar arası farkı 2 - 2,5 derece gibi oransal bant dışına çıkartırsanız yani 21,5 den 23,5 veya 24 yaparsanız 23 dereceye ulaşıncaya kadar kombiye sürekli yan emri gider, işte o sırada kombi uzun süre yanacağı için üst sınıra ulaşıp kendi parametresine göre davranır. Kombilerin ısıtma devresinde max alev boyutunu kullanmadığını bacadan çıkan buharı rahat görebileceğiniz bir dış hava sıcaklığında gözlemleyebilirsiniz, kombi ısıtma devresinde çalışırken bacadan cıkan buhar seviyesine bakın sonra biri gidip sıcak suyu açsın, bakın bacadan çıkan buhar ne kadar farkedecek, çünkü sıcak su üretirken ani güç lazım olduğundan %100 veya yakın alev boyu ile kombiniz başlayacak sonra ayarlanan su sıcaklığını yakalayınca alev boyutunu düşürecektir.

Saat 18:00 de 21.5 ten 22.0a yükseltmesi için programladim. Daha önce 55 dereceye ayarlamış olduğum kombim ilk birkaç yanmasinda 55 te yaniyordu ve 55 i hiç aşmıyordu. Son dönemlerde 60 a ayarlı ilk birkaç yanışta 60 a kadar çıkıyor ve 60 ı hiç aşmıyor. Yani benim kombim sınıra ulaşıyor hocam, sonrasında çok daha hafif yanmalar başlıyor.

Kombinizin yazılımı ile alakalıdır, benim kombi mesela 6 dk yandığında ancak 42-43 derecelere ulaşabiliyor, sizin kombi yazılımı hedef sıcaklığa kadar yüksek alev boyu kullanıp hedefe ulaşınca alevi hedef sıcaklıkta sabit tutacak şekilde küçültüyor olabilir. Kombinin parametre yazılımını bilmemiz imkansız. Ama sonuç olarak o dereceyi aşmamaya çalışmak için alev boyutunu küçültüyor anlaşıldığı kadarıyla. Burada T3R nin dek dahil olduğu konu yanma süresi, alev boyutu kombi yazılımı ile alakalı.

"sizin kombi yazılımı hedef sıcaklığa kadar yüksek alev boyu kullanıp hedefe ulaşınca alevi hedef sıcaklıkta sabit tutacak şekilde küçültüyor olabilir."

Bu çok iyi bir cevap oldu hocam.

Size birşey daha sorayım kusuruma bakmayın. Termostat kullanarak 50-55-60 hangi kazan sicakligimda yakarsam yakayım, tüketim aynımı olur. Çünkü "yüksek ısıda yakarsan ev erken isinirsa kombinin bir dahakine devreye girmesi uzayacak, uzamasa bile daha düşük alevde yanacak diyenler oluyor, aslında bu bankada mantıklı geldi.

Hocam bunların hemen hemen hepsi varsayım, temel olan ne, temel olan şu, sizin evin ısı kaybı, bu ısı kaybını ister 10 dk düşük alev boyu ile ister 2 dk yüksek alev boyu ile karşıla yakıt çok değişmez (ortam sıcaklığı termostat ile kontrol ediliyorsa), ancak şu bir gerçek ki kombi verim hesaplarına bakarsanız yüksek sıcaklık ve yüksek alev boyu verimleri hep daha düşük. Mesela herkesin çok takıldığı yoğuşma verimi en ideal şartlarda %8-10 civarı farkettiyor ki dediğim gibi ideal şartlarda, pratikte bunu zaten çok ölçümleyemiyoruz, aynı evi iki farklı kombi ile aynı dış hava ve iç ortam şartlarında yakma imkanımız yok çünkü. İsterseniz sorunuzu biraz da teknik veriler ile cevaplayalım, Kombiniz 24 KW 1/5 modulasyon diyelim, ful alev boyu yansa 1 saatte 24 KW üretecek, min alev boyu ile yansa 5 KW üretecek, sonuçta 24 KW üretmek için yaklaşık 2,5 m3 civarı gaz yakacak, 5 KW üretmek için ise 0,5 m3 civarı gaz yakacak yani o 2,5 m3 ü doldurması için 5 saat min alev boyunda çalışması gerekecek. Sonuçta çok değişen bir şey olmayacak. Teknik hesaplamalarda ise min alev boyu ve düşük sıcaklık verimleri hep daha yüksek olarak hesaplanmış. Bunu herhangi bir kombi üretisisnin sayfasına girip bakın yüksek kazan sıcaklığı/ yüksek alevde %88-90 civarı verimden bahsedilirken düşük sıcaklık ve düşük alev boyunda %95-98 verimden bahsedilmiş olduğunu göreceksiniz, bu aradaki fark da aslında yoğuşmadan kaynaklanıyor. Pratikte o sıcaklıklara çıkmadığımız için pek değişen bir şey olmaz.

Cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum, çok faydaliydi.

• Evin ısınmasında sadece kombi verimi , kazan sıcaklığı önemli değil, aynı zamanda petek verimi de çok önemli. Petek verimleri kombi kullanım şartlarında zaten yerlerde sürünüyor. Pratikte petek verimi hesaplanırken genellikle 90/70-70/65 gibi pratikte kombilerde hiç olmayacak veriler ile hareket ediliyor. Merkezi sistemlerde pompa sürekli çalıştığı ve kazan yüksek sıcaklıklarda olduğu için bu hesaplar tutuyor ama kombiye gelince iş değişiyor. Yoğuşma için 60 derecenin üzerine çıkma deniyor, kombide termostat olmasa bile kombi kendi paremetrelerine göre yanıp söndüğü için petek sıcaklığı hiç bir zaman sabit ve homojen değil. örnek olarak 60 cm yüksekliğinde 1 metre petek 90/70 işletmede 2,24 KW ısı yayarken 70/65 işletmede 1,75 KW, 55/45 işletmede (kombiye en uygun bu) 0,9 KW ısı yayabiliyor, bir de bu homojen ısınması durumunda. Yani siz o peteğe 55/45 rejimi uyguluyorsanız ne üretirseniz üretin o petek saatte 1 KW ısı ancak ortama verecek. Gördüğünüz gibi bu işler çok karışık.

Honeywell son 3 4 gündür sorun yaşıyorum hangi derece getirir isem oda derecesi oraya çıkıyor anın da kombi devreye girmiyor örnek 21.5 derece 22.00 yükseltiyorum oda derecesi 22.00 çıkıyor 22.5 yapıyorum kombi devreye girip odayı ısıtacağına dereceyi yükselteceğini oda derecesi kendiliğinden yükseliyor xiaomi termometre derecesi de 21.7 Di iken 22.00 ayar yaptın oda sıcaklığı 22 çıkıyor garip

• quote:

Orijinalden alıntı: CS GO Pro

Honeywell son 3 4 gündür sorun yaşıyorum hangi derece getirir isem oda derecesi oraya çıkıyor anın da kombi devreye girmiyor örnek 21.5 derece 22.00 yükseltiyorum oda derecesi 22.00 çıkıyor 22.5 yapıyorum kombi devreye girip odayı ısıtacağına dereceyi yükselteceğini oda derecesi kendiliğinden yükseliyor xiaomi termometre derecesi de 21.7 Di iken 22.00 ayar yaptın oda sıcaklığı 22 çıkıyor garip
    Acaba hassaslık ayarı mı ayarlardan bir şey yapmam gerekti

• CS GO Pro kullanıcısına yanıt
    Bu T3R nin yazilimi ile ilgili, maalesef boyle bir huyu var, oda istenen dereceye gelmese de onu gosteriyor ekranda, zaten sadece yarim derecelik artis yaptiginizda o yine kendi algoritmasina gore devreye girer sadece her cevrimde yakma suresini biraz uzatir. Zamanla da odayi ayarladiginiz dereceye getirir. Eger kombinin hemen devreye girmesini istiyorsaniz 1.5 derece veya ustune ayarlamamiz lazim.

• 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.