Şimdi Ara

*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (258. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.178
Cevap
126
Favori
237.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba öncelikle denemek için 35⁰ dereceye alıp kombiyi kendi parametre leri ile kullanmak istediğimde şu şekilde garip bir tepki aldım kombi 55⁰ ayarlı olmasına rağmen bu dereceye yavaş yavaş getirip burada sabit kalıp uzunca süre yanıyor kombi parametresi 60⁰ olunca kapanmaya duyarlı olduğu için Aralık şartı sağlanmadığı için kapanmıyor dolayısıyla tekrar 22⁰ ayarlayıp kapanmasını sağlıyorum komple bağlantı uçlarını sökmek gerekiyor sanırım denemek için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeksasStyLe kullanıcısına yanıt
    Kombilerde salt diferansiyeli diye bir sey vardir yani ayarlanan kazan sicakliginin ne kadar uzerine ciktiktan sonra sonecegini, ne kadar altina indikten sonra tekrar yanacagini belirleyen parametredir. Sizin kombi yuksek modulasyonlu bir kombi ise ve peteklerin ortama verdigi kw ile kombinin minumum modulasyonda verdigi kw birbirine esit veya kombinin min modulasyon kw si dusuk ise dogal olarak kombinin urettigi enerji surekli harcanacagi icin kombi kapanma derecesine ulasmaz. Termostatin surekli yan emri vermesi ile o klemensin koprulenmesi arasinda hic bir fark yok cunku. Yuksek modulasyonlu kombilerde ozellikle soguk gunlerde cok gorulen bir durumdur bu. Yanlis hatirlamiyorsam bosch 2300 ve daikinin yuksek modulasyonlu modellerinde kullanicilar surekli yaniyor hic sonmuyor diye sikayet ediyorlardi. Mesela benim kombide bu deger +/- 5 derece, 50 ayarladigimda 55 e gelmeden sonmez, tabi termostat kestigi zaman mecburen sonuyor, havalar daha iyi iken 45-47 derecelere geldiginde termostat keserken simdi -12 lerde 52-53 dereceleri ekranda goruyorum. 2CR 1 ayarlarsam eger o zaman 55 leei gorup bir muddet 55 de devam ediyor. Sonuc olarak sizin kombinin termostat 35 ayarli oldugunda sonmemesi kombi parametreleri ve evin ısı kaybının kombinin min modulasyondaki ürettiği miktarın yakın veya eşit olması nedeni iledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 25 Şubat 2025; 9:41:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevap için tam yoğuşmalı Bosch condance 2200i modeli kullanıyorum yeni nesil bir kombi memnunum aslında normal şartlarda termostat yok iken +5 -5 şeklinde yanma ve sönme işlemi yapıyordu 3 yıldır termostat bağlı olduğu için sanırım tam net bilgim olmamakla birlikte alev boyunu kısık şekilde arttırıp kazan derecesinde sabit tutup ev ısısını yakalamaya çalışıyor diye yorumladım gözlemlerim ile tabi evin müstakil ve izolasyonsuz olması diğer kavram 1/3 parametre de kullanıyorum 2cr 3ot ayarlarını iyi günler dilerim

• Bende kombi kazan sıcaklığına 60-c alıp artık ellemiyorum. Yavaş yavaş evin ayarlanan derecesini sabit tutmaya başladı. 6/1 fabrika ayarında kullandığım için Özellikle sabahları ayarlanan dereceden 1-c düşük oluyordu termostatın derecesi. Sanırım evin ısı kaybı fazla olmasından dolayı kombinin derecesini 60 yaparak ve birde termostatın yeni kurulduğundan dolayı sanırım yeni rayına oturuyor sistem. Zaten havalar yeterince soğuk asıl benim için önemli olan konforlu bir ortam. Daha önce bireysel kömürlü kalorifer kazanı kullanıyordum. Günlük hava güzel olunca 1 torba soğuk olunca 1,5 torba kömür yakıyordu normalde. Kombi kıyas yapınca kombi ne yakarsa yaksın artık.

Sizin kombinin min ısıl yükü 4,8 kw olarak verilmiş, bu durumda evin ısınması için satte 5 KW civarı gerekiyorsa kombinin hiç durmadan çalışması normal. 55 derecede 1 m petek 900 W falan ısı transferi yapabiliyor 5 m ve üzeri peteğiniz var ise kombinin min alev yüksekliğinde ürettiği tüm enerjiyi ortama rahat rahat verir. Bu nedenle de üretilen tüketildiği için kombi hiç sönmez

Yani kombi yoğun bir şekilde çalışıp halen ısınamama şikayeti oluyorsa dış havanın çok soğuk olması, ev yalıtımının yetersiz olması, alt üst komşuların durumu, peteklerin uzunluğu gibi bir çok etken var.

Değişik bir algoritması mevcut gerçekten oturma odamda 2.7 metre petek mevcut müstakil olduğu için uzun tuttum ısınma sorunum yok zaten düşük alevde yaniyor fark edilir derecede yavaş yavaş ısıtıp dengede tutuyor evi

Sizin yalıtım olmaması ve çatı katı olması dolayısıyla bence fabrika ayarı olan 2CR 6, 3OT 1 kullansanız daha mantıklı, daha sık ateşleme yaparsa kontrolü daha az kaybeder. 2CR 3 veya 1 gibi düşük rakamları genelde evinde ısı zaafiyeti bulunmayıp kolay ısınabilen kişiler tercih edebiliyor kombisi fazla çalışmasın sık dur kalk yapmasın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 25 Şubat 2025; 14:12:44 >
  • osman_goksel kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle, sonucta kaybedilen isi yerine konmali, benim kombi 24 kw, 1/3 modulasyon, -15 derecede eger 2 CR 1 olarak ayarlarsam 50 dk civari durmadan yaniyor, gerci su an 2CR 3 olarak kullandigim icin max 15 dk yandiginda termostat kesiyor. Zaten daha once yaptigim hesaplarda -15 ila 20 derece civarlarinda saatlik isi kaybim ortalamada 8 kw yi hic gecmedi. Bu nedenle de termostat ister istemez kesiyor. Bizim izolayon fena sayilmaz, altim garaj ama ust daire dolu. Kombilerin kw si niye o zaman yuksek tutuluyor derseniz sicak su uretimi icin mecburen yuksek tutuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 25 Şubat 2025; 14:51:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Size şöyle bir örnek vereyim, ben istanbul kartalda oturuyorum. Kayınpederimde aynı semtte, sadece 100 metre aşağımda. Cephesine kadar.

Farklarımız benim ev 2+1 ara kat yalıtım iyi. Oda termostatım T3R. Kombim demirdöküm atron yani yoğuşmasız eski bir kombi.

Kayınpederin ev 3+1 eski en üst kat, yalıtım kötü. Demirdöküm yoğuşmalı son teknoloji bir kombi, oda termostatı kullanmıyor.

Sonuç :

Kayınpeder benim 2,5 - 3 katım fazla fatura ödüyor. Kayınpederin petekler sürekli sıcak olmasına rağmen evin sıcaklığını ölçtüm salonda 19 dereceyi geçmiyor, bir küçük odası 22 civarı, yatak odası 17 dereceydi malesef.

Benim ev gece 21,5 ayarlıyorum gündüz 22,5

İşin moral bozucu kısmı ise bu kadar yakmasına rağmen ısınamaması. Yalıtımın payı en büyük her zaman.

• caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt

Merhaba yanlış anlaşılma olmasın öncelik 2cr 1 3ot 3 kullanıyorum çok optimum ısınma sağlıyor sönmeden yanma durumu 35⁰ dereceye getirip kendi çalışma prensibi ile çalışmasını denemek içindi 6/1 ayarı ile kullandığımda set değerine gelmeden kapanıp evin soğuk kalmasına sebeb oluyor açıkçası bu şekilde güzel şu anda bursa da -2 gibi gece Kazan 56⁰ set değerim 22⁰ stabil şekilde termostat kesip kombiyi yanmasına engel oluyor kirpi arkadaşımızın tavsiyesi ile bu ayarı keşf etmiştim

Doğrudur ama bildiğim kadarıyla kirpi hocam da sanırım üstündeki katın yakmamasına göre veya termostatın konumuna göre bazen cr 1 den 3'e geçerek kullanıyor yanlışım varsa düzeltsin. Yani öğrenme süreci için zaman geçtikten sonra normal zamanda 1/3 iyi bir ısınma sağlayabilir evet ama bu ayarın ani hava değişimlerine de hızlı tepki vermesi lazım yoksa sizinki gibi geçişlerde sorunlar yaşanabilir. Bence bu tarz bi sorun yaşamamanız için çevrim sayısı sık olmalı, aynı zamanda kombiye en uzak odada olmalı ki ısınmadan kapanma olayı olmasın. Veya en uzak odada olmasına rağmen ısınmadan kapanma durumu yine oluyorsa cr düşürmeden önce ot artırılmalı. Çünkü çevrim sayısı=kontrol sayısı, ne kadar kontrol o kadar hızlı öğrenme diye düşünüyorum. Yaptığınız ayar anı soğuklara geçişte bile ise yaramalı ki hem sürekli termostatla oynamak zorunda kalmayın hem de ev soğumasın.

6/1 kullanırken kombiye en uzak, en geç ısınan odalardan birine koyup, bu sebeple yakındaki fazla ısınan oda olursa reglajla çözdüğünüzde sorun olmaması lazım, 6/1 denerken kombiye yakın odaya mı koymuştunuz? Veya uzak koymanıza rağmen sorun olduysa 3/2 veya 3/3 denediniz mi? CR3 OT2 ideal gibi sizin durumda.

Evet ben havalar ılıman gittiğinde 2 CR yi 1 olarak havalar çok soğuk olduğunda 3 olarak kullanıyorum, İzolasyon fena olmadığı için petekler soğusa da ev soğumuyor çünkü. CR yanı cyle rate kontrol sayısı değil burda bir yanlış anlaşılma var, CR bir saatte kombiyi maksimum ateşleme sayısı, yani biz onu 6 ayarlarsak 6 dan fazla ateşleyemez ama daha az ateşleyebilir. 3 ayarlarsak 3 den fazla ateşleyemez ama daha az ateşleyebilir. Honeywell sitesinde o şekilde açıklanmış, hatta orada gazlı ıstma sistemleri için ideali 3 denmiş, bununla ilgili linki daha önceki sayfalarda (249. sayfa) paylaşmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 26 Şubat 2025; 9:40:13 >

Kontrol demekte bir sorun yok aslında sizin ve Honeywell'in belirttiğiyle benzer. Max ateşleme sayısı. Kontrol ediyor gerekmiyorsa yakmıyor ve gerekmiyorsa Max ateşleme sayısına ulaşmıyor bazen, bu da sonuçta kontrol değil mi? Kontrol etmiyorsa neye göre belirliyor kaç kere çalışacağını orayı anlamadım.

Tabi bu dediğiniz de bir tür kontrol, ama termostat sadece kombiyi kontrol etmiyor, ortam sıcaklığını da kontrol ediyor, o nedenle yanlış anlaşılma oluyor, CR ile kastedilen yanma kontrolu, ortam kontrolu değil, ortam kontrolu termostatlarda sürekli olmak zorunda olan birşey

• Arkadaşlar ev güneş görüyor ısı artıyor termostat 23 dereceye ayarlı güneşin ısısıyla 23.5-24 dereceyi görüyor ama termostat hala algoritmasına göre kombiyi ateşliyor bu sorunu çözen var mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mura_t kullanıcısına yanıt

Bende de durum benzer, 23.5'a ayarlıyken 24 e geliyor öğlenleri. Geç tepki veriyor. CR3, optimizasyon vs denedim sonuç aynı. Fabrika ayarına döndüm. Garip bir şekilde öğlenleri güneş evi ısıtmaya başlayınca daha uzun atesleyip kaloriferleri de daha fazla ısıtıyor onu çözemedim. Tam tersini yapması lazım ama garip alet.

• Optimum durdurma açık ama yinede aynı şu işi de becerebilse dört dörtlük bir termostat. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Optimum durudurma ve başlatmadan programlı kullanma harici bir fayda görmediğimden bende uzun süredir kapalı. Maalesef T3R nin TPI algoritması 1,5 derece oransal bant mantığına göre çaıştığı için bu derece farklara kadar normal bir aç/kapa gibi çalışması beklenmez zaten, sadece ev ısındıkça daha az süre yakar, arada belki bir kaç çevrim atlar o kadar. Ayrıca tabi bir de şu var, ev bir bütün, eğer evin tek cephesi yoksa sizin termostatı koyduğunuz yer güneşten ısınsa bile diğer odalar da var, bu sefer hiç yanmasa oralar soğur. Örnek olarak benim salon doğu cephe termostat orada, bu zamanlarda 10-11 gibi falan 1 bilemedin 2 saat güneş alır sonra almaz, ama o sürede benim diğer 3 oda kuzey ve doğuda yer aldığı için hiç güneş almaz, 1 veya 2 saat kombi hiç yanmasa bu sefer oralar ayarlanan derecenin altına düşecek olaya biraz da böyle bakmak lazım, evde 4 odanın 4 üde aktif kullanılıyor aşırı sıcaklık farkı oluşmaması lazım. Ama şu bir gerçek ki sabah 10 dk kadar yanan kombi öğleden sonra 5-6 dk kadar anca yanıyor çünkü salon henüz 21,5 dercelere inmemiş oluor, Sonuç olarak Mi termometrede siz termostatı koyduğunuz odada düz bir çizgi görseniz bile (Mi nin bu ölçümü de çok doğru değil çünkü günlük olarak baktığınızda saatlik en yükseği hafızada tutuyur, aylık olarak bakarsanız günlük en yüksek ve en düşükleri görebilirsiniz ki ben orada hiç bir zaman üst üste denk gelen bir çizgi görmedim, zaten artık Mi termometre başka odada duruyor) diğer odalar termostatik vana ile kontrol edildiğinden ve bu mekanik aletllerde 0.1 derecelik bir hassasiyet beklenmeyeceğinden evde aslında sürekli bir sıcaklık dalgalanması ister istemez oluyor.

• 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.