Şimdi Ara

*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.178
Cevap
126
Favori
237.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O zaman muhtemelen sorun olmayabilir. kir-pi hocamın da dediği gibi, eğer ekrandaki alev işareti normal şartlarda 1 dakika gibi uzun bir süre gecikmeli yanıp sönüyorsa şu an havalar epey soğuk olduğundan kombinin kapalı kalma süresi bu gecikme süresinden kısa ise öyle bir durumun görülmesi normal.

Hatta aşağıda linkini paylaştığım yabancı bir forum sitesinde bir değil, birkaç dakikalık gecikmeden bahsetmişler ve bir kullanıcı bunu ilgili firmaya sorduğunu ve bunun normal olduğunu, muhtemelen yazılımsal bir değişim olduğunu söylemiş:

Bizim kombi dışarıda olduğundan ben açıkçası dikkat etmedim gecikme konusuna, belki bizde de vardır.

Ayrıca bir gün önce, termostatı yeni taktığınızda 23 C'ye ayarlı olmasına rağmen 36 saattir 22 C'yi geçemediğini söylemişsiniz. Yani şu an 23'e gelse bile muhtemelen şu anki ayarlanmış olan kombi kazan sıcaklığı ile (55 C demişsiniz) bu soğuk havada çok kısa süre kapalı kalarak 23 C sıcaklığı ancak koruyor olabilir. Bu kapalı kaldığı süre de bahsedilen ekrandaki gecikme süresinden kısa ise henüz alev işareti kaybolmadan 23 C sıcaklığı koruyabilmek için röle tekrar devreye giriyorsa alev işareti hiç kaybolmuyor olabilir.

Bunu daha net anlamak için termostat sıcaklığını 0,5 veya 1 C derece düşürerek veya kombi kazan sıcaklığını 60'a çıkararak deneyebilirsiniz.

Gerçi bu havalarda 60 bile pek kar etmiyor bizde. İçerisi 21,5 C dereceye ayarlı olmasına rağmen neredeyse sürekli çalışıyor. Yani iç dereceyi düşürüp bir süre izlemek iyi olabilir.

İyi geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak99 -- 23 Şubat 2025; 1:2:14 >

• Bence söyledikleriniz gayet tatminkar ve mantıklı. Sorun yok gibi algılamanız beni bir nebze rahatlattı inanın. Artık fazla sorun etmeden sabırla beklemek kalıyor bana. Yorumlarınızdan ve fikirlerinizden dolayı ilgi arkadaşlara teşekkürlerimi ileterek saygılar sunarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksafakk K kullanıcısına yanıt

Rica ederim. İyi günlerde sağlıkla kullanmanız dileğiyle...

• *Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları

Valla merak ettim kronometre tuttum role kapattiktan tam 2 dk 50 sn sonra alev isareti gitti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yazdıklarınızdan kombiye termostatın hükmettiği ortaya çıkıyor, Muhtemelen kombinizin modulasyon oranı yüksek, yazılımı gereği de düşük alev boyutlarını kullanmaya meyilli, o nedenle bu ortalama 3 dk lık gecikme süresi nedeniyle alev işareti gitmeden yeniden yan komutu veriyor. 6/1 ayarında zaten çoğu zaman 10 dk bir ateşleyecek, bu arada 8 dk en düşük alev boyunda yanıyor ise alev işaretinin sönmemesi gayet normal oluyor. Benim kombi 1/3 modulasyonlu, buna rağmen -10 derecede 13 dk kadar yanarak 50-51 dereceye geldiğinde kombiye sön emri gidiyor. Yani bu havada bile benim kombi 50 dereceye ayarlı eken maksimum görmesi gereken değer olan 55 dereceye gelmeden termostat yeter artık kes diyor. Benim termostatta 2 CR 3 olarak ayarlı o nedenle saatte 3 kez yanıyor, sabahları her ateşlemede 12-13 dk kadar yanarken öğleden sonra bu süre 7 dk lara kadar iniyor.

• İyi günler kir-pi üstadım. Dedikleriniz mantıklı ben fabrika ayarlaını (6-1) kullanıyorum. Sizce (3-1) e mi (3-5) mi almalıyım. Formu defalarca tekrar okudum fazlada kurcalamak istemiyorum. Termostat 18.02.2025 tarihinde kuruldu daha zaten servis elemanı bu termostat ilk kez gördüğünü özelliklerini falan sordu. Bende özellikle baglantılarının düzgün yapılmasını istedim. Bağladı ve tamam deyip termostatı bana vererek bundan sonrası sende abi deyip gitti. Durum bından ibaret. Bu sabah kaltığımda termostat 22.5 a auarlı olmasına rağmen termostat 21.0-c ve yanında dıran mi ısı ölçer 21.1-c idi. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Şimdi ben ne yapayım acaba.

• Bu arada benim alev işareti malesef SABİT her zaman.

ev bir nedenle ısınmıyor ki 22,5 e ayarlı olmasına rağmen 21,5 lere kadar inmiş. ayarlanan kazan sıcaklığı evi isıtmaya yetmiyor gibi. ilk olarak kazan sıcaklığını arttırıp bir deneyin, yoğuşma verimi falan pek düşünmeyin. Ya da ilk olarak termostatı 30 ve üzerine ayarlayın kombi kendi parametrelerine göre çalışssın bakalım 55 derecede evi ne kadar ısıtabiliyor onu bir görün.

• Cihaz kutusu vs üzerinde üretim tarihi yazıyor mu?

Termostatı kalorifere yakın konumlandırmış olabilir misiniz? Duvara astıysanız yüksekliği 140-150 cm olmalı. Masaüstü aparatıyla kullanıyorsanız yine yüksekliğini iyi ayarlayın ve çevresindeki eşyalardan etkilenmediğine emin olun. Tv vs. ısı yayan eşyalar yakınında olmasın. 2CR ayarlarıyla oynamanıza gerek yok. Yine çözüm olmazsa daha önce konuda yaşanan bir durum olan termostatın yanlış olcmesi durumu olabilir, bunu da kombi çok az çalışıyorsa ve tüketiminiz çok azsa ordan anlayabilirsiniz, offset ayarı ile termostat sıcaklığını kalibre edersiniz mi termometre ile. Tüm bu yazdıklarımda sorun yoksa cihazı sıfırlayın tekrar kurun o zaman denemediyseniz. İlk kurulum yaparken optimizasyon ayarlarını kurcalamış olabilirsiniz yanlışlıkla.

• Termostat kalorifere yakın değil. Mi ısı ölçer ile karşılaştırılıp ısının uygunluğunu sağladım. Fabrika ayarlarını değiştirmedim. Bu gün kombinin 55 olan kazan sıcaklığını 65 e çıkarıp deniyorum. Sorun alev işareti sabit bir nebze daha sıcak ortam. Asıl sabah kalktığım zaman içerisi istenen sıcaklıktan 1 derece düşük oluyordu. Bakalım bu sabah nasıl olacak. Termostat masa üstünde ve ısı kaynaklarından uzak bu arada. Eğer termostatı resetlersem role ile bağlantısını yeniden kurmak gerekiyormu acaba.

Evet, resetleyip fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde iç ünite ile röle arasındaki bağlantı kopuyor maalesef ve tekrar eşleştirmeniz gerekiyor.

Aşağıdaki videoda fabrika ayarlarına döndürme ve tekrar eşleştirmenin nasıl yapılacağı anlatılıyor. Video İngilizce ancak herkes için izleyerek anlaşılabilir nitelikte.

Videoda ilgili işlemlere ait bölümleri paylaşıyorum:

Fabrika ayarlarına döndürme

https://www.youtube.com/watch?t=246&v=hrE9xcm9P4Y&feature=youtu.be

Tekrar eşleştirme

https://www.youtube.com/watch?t=509&v=hrE9xcm9P4Y&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak99 -- 23 Şubat 2025; 22:32:28 >

Alev işareti benim bildiğim ısı ihtiyacı olduğunda çıkıyor. Bu devamlı kombiyi yakacağı anlamına gelmiyor. TPI algoritması gereği 10 dakika aralıklarla sıcaklığı kontrol ede ede kombiyi arada açıyor. Buna takılmayın. Siz Alıcıdaki ledlere odaklanın.

Birde termostatın durduğu yerin doğru olması önemli. Yerden 1,5 metre yüksekte bir sıcaklık kaynağından uzakta (tv, kalorifer vs)

Kapı eşiklerinden 1 metre uzakta,güneş görmeyen bir yerde olmalı ve sık sık elinize alarak sıcaklık algısını bozmayın. Her elinize almanızda 15 dakika gibi bir zamanda odanın sıcaklığını tekrar doğru algılıyor.

• Alev işaretine fazla takılmıyorum alıştım artık. Dediğiniz gibi 6/1 ayarı olduğu için sanırım alev işareti bende sabit kalıyor nedense. Bu arada termostat masanın üzerinde haliyle yüksekliği tabiki 1.20 den daha aşağıda. Ama ısıya maruz kalacak yerde de değil. Sanırım bir yükseklik sorunu haricinde bir sorun teşkil edecek durum yok. En ufak değişiklik olunca bilgilendirme yapacağım. Nede olsa yarın mesai başlıyor termostat 2 gündür bende bıktı valla! Dinlensin bakalım biraz mesai sayesinde.

• Fabrika ayarına dönünce bağlantı kopmuyor ben belki 10 kere sıfırladım, en azından bendekinde olmadı, eskiden alanlarda kopuyormuş yeniden eşlemek gerekiyormuş bazı modellerde ama yenilerde güncellemişler bunu, . Onun dışında alev işareti de hep sabit yenilerde, ben hiç söndüğünü görmedim, bende de aynı onda sorun yok zaten. Sadece sabah kalktığınız sorun varsa şundan kaynaklanıyordur muhtemelen bendeki durumla aynıdır; termostat olan odada uyuyorsanız eğer vücut sıcaklığınızı da algılayıp ona göre daha az çalışıyor. Mesela bende 23.5 sabit durur hep, termostatın olduğu odada bir kişi uyuyor ve yarım derece civarı ısı yayıyor vücudu. Termostat da sanki 23 dereceye ayarlanmış gibi daha az çalışarak 23.5'u koruyabiliyor. Eğer sizde 2 kişi uyuyorsa bu farkın 1--1.5 dereceye çıkması normal. Yok eğer termostat olan odada uyuyan yoksa o zaman diğer dediklerimi denersiniz.

• Çalışkansahin41 yeni alınan termostatların alev işaretinin sabit olmasını öğrendiğim iyi oldu. Artık sorun etmeyeceğim. Bu arada Reset le işini yapmadım dediğim gibi role bağlantısı kopuyorsa birde onunla uğraşmayayım diye. Bu sabah akşamdan ayarladığım 22,5- c de sabit idi ısı. Mi termostatımda aynı derecede idi. Termostat genel yaşam alanı olan salonda duruyor. Yani akşamları salonda uyuyan yok. Bu arada termostatın evin ısı derecesini öğrendiğini nasıl anlayacağım. Herhangi bir simge ekranda beliriyor mu? Acaba.

Simge yok. En az 1-2 hafta sürer rayına oturması. Bu sabah sorun yoktuysa şimdilik sıfırlamayın birkaç gün daha izleyin.

• caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt

Evet beklemek iyi olur. Rayına oturduk tan sonra yakıt sarfiyatı konusunda bir değişiklik olacak mı acaba. Şu soğuk günlerde ortalama 12-13 M3 yakıyor.

Bu ara çok soğuk olduğu için 4 M3 fazla yakıyorum ben de şuan.

• caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt
    Yakitta en onemli faktorlerden biri dis hava sicakligi. Sıfır derecelerde iken her cevrimde 7 dk yanan kombi sabah -12 derecede 15 dk yanmaya basladi. Bu da gaz tuketiminde ciddi fark demek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.