Şimdi Ara

*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.178
Cevap
126
Favori
237.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ediyorum, ben de bi deneyeyim dedim, peteklerin tamamı açık en uzak odalarda 3 m tam diğerleri kombiye yaklaştıkça yarım, çeyrek, en kısık şekilde pompayı sessiz bir moda aldım. Suyu çok hızlı ısıtıyor ömceki hız kademesine nazaran, yavaş devirdaim yaptığından. 80w ile çalışıyordu 30w a düştü elektrik harcaması. Bakalım biraz devam edeceğim böyle.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4810 kullanıcısına yanıt

kombiye en yakın petek kapattıktan sonra sadece maksimum 1/4 tur açılmalı, yarım turdan fazlasında reglaj çok işe yaramıyor hatta petek boyutları da önemli, kısa petekler uzakta olsa bile yarım tur yetebiliyor. Yine havlupanlar 1/4 turu geçilmemeli. Yani yakın petekler, kısa petekler ve havlupanlar neredeyse kapalı gibi olacak o zaman hem onlar ısınıyor, hem en uzak oda sorun yaşamıyor. Tabi dediğim gibi deneme yanılma gerekiyor.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

2CR ve 3OT ayarını herkes yapmalı mı?

Program yapmadan tek bir ayar derece de kullananlar için gerekli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thelordof kullanıcısına yanıt

Bu ayarlar ancak fabrikasyon ayarlardan memnun kalmayanlar için denenecek ayarlar, çalışmasından memnunsanız hiç kurcalamayın.

Tamam hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sky TR S kullanıcısına yanıt

Tecrübe ile sabit kesinlikle ayar ile oynamayın çünkü her ayar değişimi yeniden başa dönüp öğrenme modunu başa sarıyor algoritma değişiyor

Benim evimde izolasyon mevcut değil memnun musun dersen bu tarz daireler de benim ev müstakil 3.kat üzeri çatı termostat bir işe yaramiyor açıkçası

Devre dışı bırakmak için 35⁰ getirip kazanı 45⁰ yapıp deneyeceğim bakalım ısınma konusunda neler değişecek 3 yıldır termostat kullanıyorum ancak havalar bir günde 10 dereceye yakın düşüş gösterip değişken olunca algoritma bunu hesap edemiyor bekleme süresi uzayınca ev soğuyor

• TeksasStyLe kullanıcısına yanıt

Evet TPİ nin de bu tür bir dezavantajı var, özellikle izolasyonsuz evlerde sorun oluşturma ihtimali yüksek, izolasyonu iyi evler ani sıcaklık değişimlerini izolasyonsuzlar gibi içeri yansıtmadıkları için bir şekilde daha ufak sıcaklık dğişimleri ile hallediyor termostat, ama izolasyonsuz bir ev çok ani soğuyabileceği için maalesef aynı hızda tepki vermiyor.

• Birde şöyle bir durum var. Eğer kombi dur durak vermeden çalışıyor buna rağmen ev yeterince ısınmıyorsa oda termostatından mucize beklemeyin. Fatura gelecek demektir. Sonuçta ev ısınmadıkça yakacak.

• T3R aldım. Güvenlik bandrolü kutuda yoktu. Herkeste mi öyle?

Kurulum olarakda da saat ve tarih ayarı yeterli oluyor di mi?

programlı kullanmayacaksanız saat ve tarih ayarı yeterli.

Tek derece kullanacağım.

• Selamlar bende t3r alarak aranıza katıldı. Konuyu baştan sona kadar okudum bu arada. Montajı Daikın sersine yaptırdım. Kombi Daikın csu modeli. Manuel modda dereceyi 23 yapmama karşın maalesef evi bu sıcaklığa çıkaramadı. Ev müstakil 90-m2 9-metre petek mevcut. Montalama var. Termostatın ayarları fabrika ayarlarında kazan sıcaklığı 55 derece ama 36 saattir ev 22 C geçmedi. Termostat üzerindeki alev işareti devamlı yanıyor. Kombi ara sıra yanıyor sayaçtan gaz sarfiyatı kontrol edildiğinde sayaç çalışıyor. Ne yapmamı önerirsiniz acaba bu konuda bilgili arkadaşlarımız yol gösterirlerse çok sevinirim. iyi günler.

• Termostata kablo için 2x0.75 kablo mu 2x1.5 luk kablo mu iyi olur? Hem kombiye hem kombi şalterine bağlantı kablosu aynı tip kablo mu olacak? Toplam 1 veya 1buçuk metre yeterli olur mu?

Aynı kablo olmasına gerek yok. 2x0,75 yeterda artar bile. Uzunluk size kalmış,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 21 Şubat 2025; 16:48:59 >
  • osman_goksel kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Cihazla kombi arası kablo ve cihazla şalter arasında ki uzunluk 1-2 metre yeterli mi? (kombinin yanında şalter mevcut)

• ksafakk K kullanıcısına yanıt

Termostat yokken ev ısınıyormuydu?

Farklı tip kabloyla uğraşacağıma aynı tip oluyorsa daha kolay olur.

Benim cihaz, kombi sigortasının yanına motajlı. Sizde öyle yapabilirsiniz. Önce montaj yerini tesbit edin, sonra ölçerek gerekli uzunlukta kablo alın. Cihazın kablosu 2x0,75 yeterli. Kombi de öyle fazla akım çeken bir cihaz değil. Benim kombide 3x0,75 kablo kullanmışlar. Ama topraklı olsun yani 3 lü. Faz nötr toprak şeklinde bağlantısı olacak.

Oda termostatı için 2x0,75 lik kablo.

Oda termostatı kutusuyla kombi yanında ki sigorta şalterine 2x0.75 lik olmuyor mu yani bunun topraklaması olmuyor mu ?

Elektriğe bağlantı kablosunu elektrikçi tavsiyesi üzerine olmadı alırım.

• ksafakk K kullanıcısına yanıt

Kombi salterini kapatıp kombiye takılan alıcının üzerindeki tek vidayı açıp alıcıyı alt tabandan ayırın kablo bağlantısını kontrol edin bazı servisler ters bağlıyor, ABC uçlarından AB olanlara bağlantı yapması gerekirken AC veya BC yapıyorlar. Ters ise ab ye bağlayın uçlar önemli değil. Onda sıkıntı yoksa kombinin oda termostatı bağlantı videolarından veya kullanım klavuzundan termostat takınca kombiden yapılması gereken bir parametre ayarı olup olmadığı kontrol edin. Bulamazsanız forumda Daikin kombi konusu var onlar bilirler özel bir ayarın olup olmadığını. Daikin biraz teferruatlı o konuda galiba ondan olabilir.

• 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.