< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
*Honeywell T3R/T3/T3M* Kullanıcıları (254. sayfa)

-
-
Genelde çatı katı dairelerde oda termostatı verimliliği düşüyor. Petekten ziyade denildiği gibi tavan yalıtımı daha ön plana çıkıyor. Saatte 3 çevrim sayısı da az kalır çünkü ısı kaybınız fazla. İlle petek değiştireyim derseniz ısı verimliliği olarak demirdöküm plus 25mm hatveli petekler aynı boydaki diğerlerine göre %20 daha yüksek verimliliğe sahip. Fakat bence bir değişime gerek yok. Umarım uygun fiyatlı bir şekilde çözersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 9 Şubat 2025; 10:14:54 > -
Her 10 m2 ye 1 m petek genellikle yeterlidir, buna göre bakılırsa aslında sizin yatak odası için petek yeterli gibi, Buna rağmen soğuk oluyorsa ya petekler çok dandiktir, ya izolasyon kötüdür ya pencerelerde ısı kaçağı vardır, ya da orası kombiye en uzak petek olduğu için su orasa çok dönmüyordur. 24 m2 yatak odasında iki adet 80x50 petek ile istediğim gibi ısınabiliyorum mesela, ki bu odanın 6 m2 lik kısmının altıda tamamen boş dış ortama bakıyor, geri kalanı da apartman giriş boşluğu zaten. Şu an kazan ısısını arttırmaktan başka çareniz yok gibi. Yazın koridora salondan çıkardığınız 80 cm lik peteği ilave edin(tesiast durumu nasıl bilmiyoruz tabi) ,salona 1,5 m ilave petek koyun söktüğünüz peteğin yerine, üst kattağı peteği 1,5 m yapabilirsiniz, yatak odası aslında yeterli görünüyor, birde ev yeni ise ilk yıl bu tür sorunlar olabiliyor, ama koridor peteği küçük, koridor küçük olunca diğer yerlerden ısı çalıyordur. Birde şu var, evin diğer odalarının durumu nasıl, eğer onlar gayet iyi ısınıyor yatak odası ısınmıyor ise reglaj sorununuz var demektir. Çünkü yatak odanız kombiye en uzak oda. Bunun dışında havlupanlar tesisatlardaki kısa yollardır, su bunlardan kolayca geçip kombiye gitmeyi sever. Havlupanın vanasını tam kapatın bırakın soğusun, sonra vanasını sadece1/5 tur kadar açın, ne kadar açtığınızı anlamak için vananın bir tarafına işaret koyun ki ne kadar açtığınız belli olsun, yarım saat kadar sonra havlupanın çıkış kısmına bakın hala çok sıcak ise vanayı biraz daha kısabilirsiniz. sıcak su kısa yollardan dönüyorsa uzak peteklerde dolaşım sorunu olup istenen verimi elde edemezsiniz, İsterseniz peteğiniz 10 m2 ye 2 m olsun yine de orası ısınmaz.
-
Çok övüldüğü için bende T3R siparişi geçtim. Bakalım umarım bende memnun kalırım.
-
Güle güle kullanın, hayırlı olsun
-
Demirdöküm nitromix P35 kombimiz geçen sene 10 sn yüksek modulasyonda devreye girip petek sıcaklığı hızla yükselmeye başladığı için kendini kapatıyordu, bu tekrarı durmadan yapıyordu. Servisi çağırdık ayarlarında ilk devreye girme modulasyon ayarını düşürdüler. Tabi kombi P35 olduğu için en düşük alev olmuyor ( D85 değeri en düşük 7) olarak ayarlanabiliyor. Kombinin temizliği ve bakımı da yapıldı.
Bu günlerde yine aynı sorun ile karşı karşıyayız. D85 zaten en düşükte olduğu için D17 ayarını (giriş - çıkış suyuna bağlı modulasyon yapması) değiştirdim. Çalışıyor fakat sıcaklığı 65 ayarlıyorum kombi kendini 50 derecede kapatıyor. (Çözümü şimdilik böyle buldum).
T3R termostat sipariş verdim. Demirdöküm nitromix P35 kombiye bağlamak için parametre ayarlarında değişiklik yapılıyor mu. Montajını yapmış olan arkadaşlarımız yardımcı olursa sevinirim.
-
Hocam çatıda izocam serili, bina yeni geçen yıl aralık ayında taşındık. Cam fitilleri yeni tabi ne kadar iyi bilemiyorum mütahit işi diyelim. Açılır cam kenarına rüzgar engelleyici bant yapıştırdım. Cam kenarlarını kontrol edeyim kaçak var mı diye. Çok teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: GilthGenelde çatı katı dairelerde oda termostatı verimliliği düşüyor. Petekten ziyade denildiği gibi tavan yalıtımı daha ön plana çıkıyor. Saatte 3 çevrim sayısı da az kalır çünkü ısı kaybınız fazla. İlle petek değiştireyim derseniz ısı verimliliği olarak demirdöküm plus 25mm hatveli petekler aynı boydaki diğerlerine göre %20 daha yüksek verimliliğe sahip. Fakat bence bir değişime gerek yok. Umarım uygun fiyatlı bir şekilde çözersiniz.
Hocam sizce koridor peteği az değil mi? Peki çevirimi 6/1 mi yapayım o zaman ?
-
Hocam petekler kalde marka mütahitin koyduğu petekler. Binada izolasyon var, sadece bir cepheden emin değilim çünkü bitişiğinde başka bina var fakat yan binanın yüksekliği bizim daireye kadar gelmiyor 3. katta bitiyor. Biz 4. kattayız. Çatı arasına izocam serdim. Havlupan ve mutfak petekleri neredeyse kapalı, tarif ettiğiniz şekilde daha önce kısmıştım. Geçen yıl aralık ayında taşındık 2. kışımız diyebilirim. Yatak odasındaki petek bayağı sıcak şuan ki reglaj ayarı iyi dolaşımda bir sıkıntı yok gibi. Yatak odası ve küçük oda oturma odasına göre daha soğuk oluyor hatta koridordan geçerken o ısı geçişini hissedebiliyorsunuz. Kazan derecesini 60 dereceye çıkardım bakalım değişecek mi.
-
Dünden buyana konuyu inceliyorum, açıkçası bir çok konu geçmiş fakat ilk kurulumdan programlamaya kadar açıklayıcı bir kısım bulamadım. Umarım termostat geldiğinde kurulumu yapabilirim.
254 sayfa ama durum ortada.
-
Arkadaşlar güncel olarak cihazı manuel modda ve derece dışında hiçbir ayar yapmadan mı kullanıyorsunuz yoksa 2cr 3ot ayarlarını değiştiriyor musunuz ?
İşin özeti Kurulum nasıl olmalı?
Bağlantı ve elektrik kablosu hangi tip kablo tercih etmiştiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kablo için 2x0,75 yassı kablo yeterli, cihaz zaten tanıtılmış geliyor, elektrik bağlantısı yapıldıktan sonra pilleri takıp ilk etapta dereceyi biraz yüksek tutup kombi ateşleyinceye kadar bekleyin, ilk pilleri taktığınızda da kombinin yanında olursanız bağlanması kolay olur, ondan sonra kopmaz zaten 20 m mesafe 5 duvar ötesinde koptuğunu görmedim ben. İlk etepta hiç bir ayarı ile oynamayn.
-
Yoğuşmalı kombide kombi ayarı 55 mi olmalı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu kural termostatsız ya da klasik aç kapa termostatlar için geçerli, T3R yi kurduktan sonra göreceksiniz ki sık ve kısa aralıklara yakarak zaten kombinin ayarlanan kazan sıcaklığına gelmesini engelliyor. Örnek vermek gerekirse bu sabah -3 derecede 50 kazan sıcaklığına ayarlanmış kombiyi 48 dereceye geldiğinde kapattı ki ben 3/1 kullanıyorum, 6/1 kullansam daha az bir kazan sıcaklığı olur. Yine de 60 derece üzerine çıkartmayın kombiyi.
-
Yani 50 veya 55 mi ayarlı olmalı?
Bir de 3/1 den kasıt 3 olan 2cr , 1 olan ot ayarı mı?
Durum ortada fakat bizler çok ince detay yapmaya çalıştığımız için böyle, birde termostat her evin farklı özellikleri olduğu için herkes de aynı şekilde çalışmıyor herkes ayrı ayar yapıyor yoksa standart bir termostat gibi zaten görevini başarıyla yerine getirebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 10 Şubat 2025; 13:3:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benim için 50 yetiyor, ama sizin petek uzunluğu ve metrekareye göre yetmeyebilir, veya programlı kullanacaksınız kazan sıcaklığını düşük tutmak program geçişinde oda sıcaklığının artma süresini çok uzatıyor. 3/1 den kasıt evet 2CR3 ve 3OT1
-
Çok teşekkür ederim.
10 metre petek için arçelik massimus kombide pompa ayarını nasıl ayarlamalıyım bu konudan anlayan arkadaşlara danışmak istedim. Yüksek devirde, yüksek ses ve daha fazla elektrik harcaması harici bize bir kazanım sağlıyor mu. Teşekkürler hepinize.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: 4810
10 metre petek için arçelik massimus kombide pompa ayarını nasıl ayarlamalıyım bu konudan anlayan arkadaşlara danışmak istedim. Yüksek devirde, yüksek ses ve daha fazla elektrik harcaması harici bize bir kazanım sağlıyor mu. Teşekkürler hepinize.Tesisat iyi yapıldıı ise, özellikle mobil sistem ise ve güzel bir reglaj ayarı ile pompa en düşükte bile olsa su çevrilebiliyor, ama 10 metre petek az değil, reglaj iyi yapılmazsa son peteklere düşük güçte su hiç gitmeyebilir. 9 yıldır pompa ayarı 1 de çalışıyor benim buderus kombi, en son peteğe de gayet güzel su basıyor ama reglaj ayarını tutturmak 2 haftamı aldı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X