S.A Arkadaşlar; kendi yapmış olduğum ses sitemim için şimdide hoparlör kabini yapmak istiyorum şöyleki; elimde 20 cm 100 wat lık bir hoparlör var buna göre metre ile kaba taslak bir öl aldım diyorum ki gidip sanayiden giidp bu ebatlada tahta kesitreyim ve evd ekendim montajını yapayım ? nasıl olur? birde bu kabini yaparken nelere dikkat etmeliyim mesela bazen içine sünger koyuyorlar veya arkadan hava almaıs için dleik deliyor v.s ne lere dikkat etmeliyim ????
yok mu arkadaşlar koskoca forumda kabin yapmayı bilen bir tek allahın kulu ..?????
kabin için watt a karşılık hacim hesaplaması fln var sanırım ama tam olarak bilmiyorum kabinin malzemesi mdf den olursa daha iyi olur suntalardan hoş ses ve bass çıkmaz sub için söylüyorum. kesinlikle hava kaçırmamalı tercihine yada kulak zevkine göre kapalı veya açık kabin kullanabilirsin.Ben kapalı tercih ederim genelde daha tok bas ve ses alıyorum. Monte ederken birleşim yerlerine silikon sıkmayı unutma
yav medefe pahalıdır sunta yada ağaç olmaz mı ? birde içini kompe sünger ile mi kaplaıyacaz ???*
olur tabi ama şu an kullandığım kabinde sunta memnun değilim ben içi sünger kaplama fln olursa içerdeki basıncı emer biraz boş kutudan ses geliyormuş gibi olmaz
yav hocam benim hoparlörüm öyle çok ağam şaam bişey değil ayrıca ben öyle 4 4 lük bişeyde istemiyorum. sadece hoparlörüm kabak gibi ortada olmasın yeter. öyle pionner bass felan çok öyle şeylere gerek yok yani...